PUENTA imszar Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 przepraszam, ze odkopuję temat ale po co zakładac następny.. po pierwsze jestem wielką fanką psów faraona dzięki dziewczyie która ma stronę na której robi szablony i opiekuje się stronami..tak zakochałam się w tych psach. CZy są wogóle jakieś hodowle w polsce? nigdy nie wiedziałam tego psa na żywo wiec jeżeli ktoś kto ma psa faraona jedzie na wystawe niecfh mida info bo musze wiedzieć gdzie szukać a naprawdę chce zobaczyć psa tej rasy :P Quote
karenina Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 Hodowli faraonów w polsce obecnie nie ma. Na wystawach pojawiają sie dwa psy bedące w rekach czeskich. Podobno ( bo nie potwierdzone) jest tez jakis młody import pies we wrocławiu. Czeszki pojawiają sie oczywiscie najcześciej na wystawach na południu i niektórych klubowych V grupy. Quote
Basenji Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 To gdzie najszybciej będzie można zobaczyć tego wyrosniętego baskokształtnego? zdrówko:puppydog: Quote
PUENTA imszar Posted December 17, 2005 Author Posted December 17, 2005 tak sądziłam..marzy mi sie ten pies razem z sznaucerem olbrzymem pointerem i miniaturą ale każdy ma swoj ulubione rasy.. A ile kosztuje taki z rodowodem?? Quote
karenina Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 Basenji, z tego co ostatnio pisała mi Blahutowa to prawdopodobnie one najlbiżej bedą na wystawie w Katowicach.A na wygłaskanie moich uszatych zapraszam do NDM na klubową 8-) PUENTA imszar, pewnie cie moja odpowiedz nie usatysfakcjonuje, ale faraon kosztuje od 1500 do 8000 zł :cool2: Quote
PUENTA imszar Posted December 17, 2005 Author Posted December 17, 2005 ta góra mnie nie satysfakcjonuje ale 1500-3000 to jeszcze :( a ty masz faraonki? Quote
karenina Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 Ja mam to co w podpisie :) Cirneco dell`Etna, czyli faraony ale trochę mniejsze, moj pies ma 52 cm, czyli ciut mniej niz faraonki :) Quote
PUENTA imszar Posted December 17, 2005 Author Posted December 17, 2005 właśnie tak zauważyłam dlatego pytam.. to fajnie nawet mniejsze więc lepiej..ja i tak chwilowo nie mogę sobie pozwolić na psa gończego... Quote
karenina Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 A co Cie tak zachwyca w faraonach skoro nie widziałas ich na zywo nigdy? Mnie to zawsze intryguje, jak ludzie kochaja sie w psach ze zdjecia :) Quote
Asiaczek Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 Wygląd, gracja, głowa, spojrzenie, sylwetka..., a na żywo - ruch... Jest co wybierać. pzdr. Quote
karenina Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 Asiaczek, tak jasne, ale gdzie charakter, temperament, wiesz jakie te psy sa, to albo sie kocha albo nie, albo to odpowiada albo nie. Ja chyba jestem dziwna ale nie potrafie tego zrozumiec. :) Quote
PUENTA imszar Posted December 17, 2005 Author Posted December 17, 2005 zobaczyłam na zdjątku i się zakochałam..zaczełam szukać info o charakterze, potrzebach fizycznych i psychicznych!!! ja prubowałam zobaczyć psa tej rasy ale jakoś los mi tego nie podrował Quote
Asiaczek Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 No to musisz nawiązać kontakt z hodowcami tej rasy i dowiadywać się, gdzie oni będą prezentowac swoje psiaki. Ewentualnie - klubówka V grupy, 19 luty 2006 r. w Legionowie. pzdr. Quote
PUENTA imszar Posted December 18, 2005 Author Posted December 18, 2005 legionowo mam pod nosem i chyba dla relasku pojadę.napewno będę pod wrażeniem bo na wszystkich wystawach na któryvhbyłam do tej pory to wystawiałam więc wogóle byłam pod tkaim wrażeniem że żadnego psa nie ogladalam Quote
PUENTA imszar Posted December 19, 2005 Author Posted December 19, 2005 no ja myślę :) terazto tylko trza mamę namówić :P Quote
Basenji Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Na faraonka mama się nie zgodzi. Lepsze byłoby jakieś mniejsze zwierzątko. I też podobne i z Afryki. Zgadnij jakie? zdrówko:flasings: Quote
Asiaczek Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Ja się domyślam, co Basenji ma na myśli. A PUENTA imszar też? Pzdr. Quote
PUENTA imszar Posted December 19, 2005 Author Posted December 19, 2005 [quote name='Asiaczek']Ciężko będzie...? Pzdr.[/quote] nie, pójdzie łatwo :) Quote
PUENTA imszar Posted December 19, 2005 Author Posted December 19, 2005 [quote name='Basenji']Na faraonka mama się nie zgodzi. Lepsze byłoby jakieś mniejsze zwierzątko. I też podobne i z Afryki. Zgadnij jakie? zdrówko:flasings:[/quote] powiem jedno nie mam głowy do myślenia :) a po drugię nie chcę namawiać mamy na psa.Mam swoją Sonię (puentę).Pies faraona to czysta pasja :) Quote
PUENTA imszar Posted December 20, 2005 Author Posted December 20, 2005 mama ujuż się chyba przekupiła na klubówkę..jeżeli chodzi o tą rasę z afryki to może Basenji... A i jeszcze jedno..mogę kontakt do tyvh osób co moją te psiaki... Quote
Savannah Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 [quote name='PUENTA imszar'] A i jeszcze jedno..mogę kontakt do tyvh osób co moją te psiaki...[/quote] poszukaj w tematach na pierwotnych tutaj jest wiele info kto, gdzie hoduje8-) Quote
Chantell Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 czy aktualnie jakieś hodowle w pl się znajdą? plany albo coś? Quote
Recommended Posts