zuza:D Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [SIZE=1][SIZE=2]Z jakich hodowli braliście swoje pieski ? Czy hodowla Paracortus to dobra hodowla ? [/SIZE] Cóż. Miałam mieć goldena, albo labradora, ale co zrobić. Zakochanie to zakochanie[/SIZE]... Quote
KaRa_ Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 zapraszam na aussie.phorum. pl Ja osobiście za tą hodowlą nie przepadam albo raczej za jej działania. Quote
zuza:D Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 A co z nią jest nie tak? Dzięki za podanie stronki.. Quote
zuza:D Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 Może inaczej.. Jaką hodowle uważacie za najlepszą? Quote
KaRa_ Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Jak wejdziesz na forum rasy tam się dowiesz jaka dla kogo najlepsza:roll: Quote
zuza:D Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 [B]KaRa[/B] zdecydowałam się na Gorzowska Panoramę.;) (prawdopodobnie) Quote
Ania&Psy Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Zuza, bardzo fajny wybór. :) Sama mam psa z GP i jestem z niego bardzo zadowolona. Poznałam też sporo psów z tej hodowli i uważam, że są naprawdę fajne pod względem charakteru (eksterieru nie oceniam, bo każdy ma swój gust ;-)). No i co ważne - i dorosłe psy, i szczeniaki, są badane. Quote
zuza:D Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 [quote name='Tośka_m']Dlaczego zdecydowałaś się na GP?[/QUOTE] Dlaczego? Mniej więcej z tych powodów o których wcześniej wspomniała Ania&Psy. Same pozytywne opinie na temat hodowli, wszystkie badania wykonane, bardzo fajna hodowczyni z którą już się kontaktowaliśmy.. Jeśli coś z nią jest nie tak (twoim zdaniem) to pisz. Jeśli nie ogólnie na forum, to na PW. Ale moim zdaniem. Po tym czego się dowiedziałam i ustaliłam z własnych obserwacji GP jest bardzo w porządku.;) Quote
Tośka_m Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Absolutnie nie mam negatywnego zdania odnośnie hodowli! Chciałam tylko zapytać o kryteria jakie wzięłaś pod uwagę wybierając hodowlę. Jeśli zdrowie i charakter były tym, na co zwracasz uwagę - plus dla Ciebie. Quote
zuza:D Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 [quote name='Tośka_m']Absolutnie nie mam negatywnego zdania odnośnie hodowli! Chciałam tylko zapytać o kryteria jakie wzięłaś pod uwagę wybierając hodowlę. Jeśli zdrowie i charakter były tym, na co zwracasz uwagę - plus dla Ciebie.[/QUOTE] Dziękuje. To co napisałaś to uświadamia, że na dogomaniaków zawsze można liczyć. Bo pewnie, gdybym brała złe rzeczy pod uwagę (pewnie rok temu tak by jeszcze było) to byś mi to wytłumaczyła.;) Quote
Claudia_Jazz Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 A znacie jakąś hodowlę blisko pomorza? Chcę blisko pomorza, bo jak by to był Kraków czy te klimaty to by nie było dobrze. Widziałabym szczeniory tylko raz przy odbiorze :( Tak to bym jeździła jak szalona, aż hodowca miałby mnie zupełnie dość :) Quote
Tośka_m Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Odległość od hodowli nie powinna być priorytetem. Nie zawsze ta, która jest "za płotem", jest dobra i odpowiadająca Twoim potrzebom. Mnie hodowczyni znosiła przez w sumie ponad dwa tygodnie zanim wzięłam szczeniora ]:-> Quote
PrinceZZ Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Na szczęście w tej rasie nie było do tej pory ( odpukać) nie wiadomo jakich skandali odnośnie hodowli ( no może są dwie takie z których ja też bym psa nie wzięła). Jedna z nich to właśnie [SIZE=1][SIZE=2]Paracortus jak pisała Kara. Na forum owsików jednak mamy możliwość obserwować 2 psiaki z tej hodowli z ostatniego miotu i są naprawdę fajne. Britte miałam okazję poznać osobiście, a Toffiego podziwiam na fotkach i jest naprawde cudny:) Z GP jest tatuś mojego Dexa, ktory od zawsze mi się podobal. Nie ma co się kierować odległością, bo po ukochanego psiaka to i 1000 km bym przejechala. W końcu to będzie przyjaciel na wiele lat:) Wybierając hodowle pisałam do wielu wielu hodowców pytałam i jeszcze raz pytałam. Od zawsze było wiadomo, że pies nie będzie wystawiany więc nie zależało mi na tym aby był po super utytuowanych rodzicach. Liczył sie charakter i przyznaję się bez bicia- wygląd :) Musiał być chłop , czekolad i koniecznie z ogonkiem. Pierwsze zdjęcia małych kluseczek zobaczyłam w wieku 2 dni. Ujrzałam takiego ślepego krecika i się zakochałam :-) Nie żaluję decyzji co do wyboru psa i hodowli mimo że mój pies nie jest z super znanej hodowli owsików. Pani hodowczyni naprawdę super kobitka i cierpliwie odpowiadala na moje pytania i zdawała relacje jak mały rośnie:) Kontakt utrzymujemy caly czas. Mam porownanie , gdyż moja mama niedawno brala szanucera mini i trafila na straszną babe "hodofczynie" dla ktorej liczy sie tylko i wylacznie kasa. A was dziewczyny zapraszam na forum owczarków, bo tam dowiecie sie wiecej i jest duzo galerii psow praktycznie z kazdej hodowli, wiec mozecie się zorientować w temacie zanim podejmiecie decyzje. [/SIZE][/SIZE] Quote
Ania&Psy Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 [quote name='PrinceZZ'][SIZE=1][SIZE=2] Na forum owsików jednak mamy możliwość obserwować 2 psiaki z tej hodowli z ostatniego miotu i są naprawdę fajne. Britte miałam okazję poznać osobiście, a Toffiego podziwiam na fotkach i jest naprawde cudny[/SIZE][/SIZE][/QUOTE] Tak samo fajne (często) są psy z pseudohodowli. I co z tego? :cool3: [SIZE=1]Oczywiście nic nie ujmując Toffiemu, którego bardzo dobrze znam, czy Brittcie. Chodzi mi o samo podejście.[/SIZE] Quote
itaka Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Nie wiem jak jest tam teraz. Ale mam sunie Goldena z tamtej hodowli u której widać zupełny brak socjalizacji w wieku szczenięcym. Z takim opiniami spotkałam się na wielu wystawach ( od ludzi którzy brali z GP psy ). To było jakieś 5 lat temu. Może coś się zmieniło, ale ja bym psa już od nich nie kupiła. Państwo hodujący psy są oczywiście bardzo mili i na kontakt z nimi nie mogę narzekać. Też przyszłościowo myślę o aussie ale jako o psie pracującym. Mam nadzieję, że za kilka lat pojawi się więcej hodowli żeby było z czego wybierać dobrego szczeniaka. Quote
KaRa_ Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 JEst już na prawdę dużo hodowli aussie ;) Quote
zakla Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Ale nie sportowych, a itaka napisała, że chciałaby psa sportowego- a w Polsce w nastawieniu na sport pojawiły się aż trzy mioty ]:-> Quote
Sprytna Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Znacie jakąś hodowlę aussików w zachodniopomorskim,najdalej w Poznaniu? Quote
przeszlus Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Hodowla to hodowla ^^ Nie musi działać by być hodowlą. Najlepiej zarejstrować się na aussikowym i poczytać nieco więcej( niestety aussiokowe od rana nie działa). Quote
_Aussie Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 ja swojego kupila w niemczech, kolo lipska. Tak jak drugiego rasowego psa. Moze mam malo doswiadczenia, ale przekonuja mnie bardziej niemieckie hodowle Quote
annber Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Witam , mam pytanie do osob ktore znaja hodowle owczarkow australijskich w czechach , chce zakupic psa a mieszkam blisko granicy Quote
KaRa_ Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Zapraszam na forum owczarków australijskich, jak wpiszesz w google od razu Ci się wyświetli ;) Wszystkie zależy jakiego akurat typu szukasz psa ;) Quote
przeszlus Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 W Czechach to można dostać prawie wszystko, ale ogólnie nie ma czegoś takiego że jest coś w Czechach czego by nie było (choćby kiedyś w Polsce), choć oczywiście w Czechach o wiele łatwiej o psiaka do sportu niż w Polsce. A poza tym nie sugeruj się tym że mieszkasz blisko granicy, bo szczeniaka możesz mieć z drugiego końca Czech i na jedno wychodzi ;) I tak jak Karolina pisała, wejdz na ozikowe forum, poczytaj, napisz PW do właścicieli itp. Sam planowałem w niedalekiej przyszłości importowanie psa z zagranicy(już miałem nawet upatrzone hodowle), jednak plany zostają zepchnięte na około 2014/15 rok, co jest bardzo odległym terminem, no i są bardzo fajne hodowle które rejestrują psiaki tylko w ASCA, i sam już nawet byłbym w stanie się na cos takiego zdecydować, jednak mam nadzieje że nie zostanę do tego zmuszony, bo wiadomo jak to w polsce jest... Quote
Recommended Posts