Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój Tito prawie całymi dniami szczeka.....wyzywamy go a on nic......nie wiemy co zrobić.....szczeka tak głośno że ja nawet nie mogę się uczyć....a nagorzej jest jak ktoś do nas przyjdzie.....wtedy nawet prubuje łapać za nogawke.....może macie dla mnie kilka rad jak poradzić sobie ze szczekaniem??.......hehe naszczęscie mój drugi psiak nie szczeka :D

Posted

Widocznie nie był od szczenięcia stanowczo uczony tego żeby nie szczekał.
No i teraz są efekty a ,starego psa już raczej nie oduczysz.Jeżeli się chce żeby pies nie szczekał to już małemu szczeniakowi należy mówić fe, nie wolno gdy tylko zaczyna szczekać.
Jamniki mają rózne charaktery , wiekszość tych które znam są "małomówne" , ale zdarzają się jazgotliwce z którymi nie sposób wytrzymać , ale to zazwyczj tylko i wyłącznie wina włascicela.Znam takich włascicieli , którzy martwili się zę ich 5-miesięczy jamnik wogóle nie szczeka , wieć jak się pierwszy raz odezwał to było hurra ze strony całej rodziny, więć pies rozszczekiwał się na dobre ,bo widział że wszyscy są z tego zadowoleni.

Posted

Powiem ze moje jamniki tez malo szczekaja i gdy jako maluchy nie poszczekiwaly bylam wrecz zalamna ze chyba cos nie tak :lol: ,jednak to zalezy od charakteru i ulozenia pieska.Dodatkowo moj ON jest prawie niemowa wiec w domu raczej jest cicho chyba ze ktos zapuka do drzwi. :wink:

Posted

mojemu dziadowi coś się na stare latka popaprało w główce i niemalże za każdym spacerem musi zademonstrować kto rządzi na osiedlu. :-? całe szczęście nie należy do grupy jazgoczących parówek - wyłazi z klatki zadziera łeb do góry, wydaje kilka barytonowych dźwięków i rusza na podbój podwórka. zdarza mu się obszczekać również tzw. meneli oraz ludzi z wszelkiego rodzaju wózkami służącymi do przewożenia gratów. w domu nie szczeka wcale.

Posted

Moja szczeka gdy dzwoni dzwonek do drzwi albo domofon.
Ale wtedy to jest [b]STRASZNE !!! [/b]

Tak straszne że aż głowa wybucha ! :onfire:

Współczuję wszystkim którzy mają podobny problem.

Posted

Moja dwuletnia jamniczka takze strasznie szczeka. Dzwonek czy nie dzwonek, sasiad w ogrodzie. Jednak znalazlam na nia sposob. Jak widze ze niepotrzebnie szczeka, biore gazete (juz zwinieta w harmonijke) i dostaje po tylku i mowie nie wolno. Miesiac cwiczen i efekty sa. Zaczyna szczekac ja biore gazete w reke, ona to widzi i jest cisza.
A gazeta krzywdy nie robi, tylko ten odglos ktorego moj pies sie boi.
Pozdrawiam

Posted

a mnie sie wydaje ze powininnas ją nauczyć komendy cicho, spokój albo cos w tym stylu albo jak szceka i przestanie choc na momencik najpierw chozby dla nabrania tchu to wtedy pochwalic ale baaaardzo pochwalic dac smakołyka itd. i w koncu zrozuimie ze jech chwalony jak jest cicho i bedzie specjalie przestawał szczekac zeby dostac am am:) albo jak umie jakies komendy to jak sczeka spróbuj do niego podejsc i kazac usiasxc albo warowac to odwróci jego uwage i te przestanie szczekac:) sposobów jest duzo, wazne to wybrac jeden i konsekwentnie sie jego trzymac;) powodzenia!