Jara Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 [B]Łosoś w kawałkach jest bardz fajny, gorąco polecam! U mnie wchodzi na stałe do menu. [/B]Łosoś mielony z ością jest też całkiem ok, bardzo mało wody po rozmrożeniu, natomiast w makreli mielonej z kościa dużo wody :( Quote
tremka Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 Dzięki za opinię, w takim razie zamawiam ASPOLowego łososia :) Quote
oldflameast Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Witam, to moj pierwszy post na forum i nie chcialabym zeby wygladal jak reklama, temat mnie zainteresował i postanowilam sie wypowiedziec, mam nadzieje, ze na Dogo zabawie dluzej ;) Produktow firmy ASPOL uzywamy od lipca 2013, bylam zmuszona przejsc na barf, poniewaz moja sunia nie jadla suchej, potrafila nie tknac miski przez kilka dni, zmienilam diete i nie zaluje, to byl strzal w dziesiątkę. Teraz wiem, ze kazdego psa bede karmic w ten sposob i zaluje, ze wczesniej sie nie zdecydowalismy zamiast walczyc z nia by jadla suche. Mieso z ASPOLU zamawiam od poczatku. Zawsze przyjezdza zamrozone, suczce odpowiada, micha znika w ciągu minuty. Moze to kogos zdziwi ale ja dziele mieso na wpol rozmrozone do oddzielnych woreczkow, porcje na rano i na wieczor, zachowując odpowiednie proporcje. Nie mielismy nigdy biegunek ani innych rewelacji. Nie wyobrazam sobie dzielenia w pelni zamrozonych blokow i porcjowania w ten sposob. Rozporcjowanie miesa i podrobow (ok. 20kg) zajmuje mi ok. 2 h. Jest to bardzo wygodny sposob i wszystko miesci mi sie w zamrazarce. Na co dzien jemy wolowine extra, wolowine z chrzastka, cielecine z koscia, zoladki nieczyszczone i serca. Zamawiam tez gryzaki, ale chetnie je tylko miesne kosci cielece. Do mieszanek obowiazkowo dodaje przed podaniem warzywa i owoce oraz suplementy naturalne. Zamawialam tez jelenia, ale niebardzo suce pasowal, postanowiłam wkomponowac go w wieczorna porcję z zoladkami i jadla. Losos mielony zrobil oszałamiające wrazenie na niej, wiec zdecydowanie polecam. Jakosc miesa jest naprawde dobra, maja szeroki wybor i błyskawicznie wrecz dostarczają mieso. My jestesmy bardzo zadowoleni. Quote
Jara Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Rozmrażasz mięso w lodówce czy na "świeżym powietrzu"? Bo takie rozmrażanie na blacie w kuchni - mięso nie powinno być ponownie mrożone. Quote
oldflameast Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Mieso odtaja w zamknietych opakowaniach producenta. Mam swiadomosc, ze nie powinno sie miesa rozmrazac i go ponownie mrozic, wiem dlaczego, natomiast uwazam, ze nie mozna w zadna strone przesadzac, jak powiedzialam mieso jest na wpol rozmrozone, szybko przepakowywane i mrozone. Karmie tak suke od wielu miesiecy i nie zauwazylam nic niepokojacego a mieso nadal jest swieze i pachnace. Suka jest zdrowa, barf jej bardzo sluzy, ma piekna siersc, zeby, duzo energii, nie ma klopotow z ukladem pokarmowym, nie widze wiec powodu do niepokoju ;) Napisalam w tym watku moja opinie o produktach producenta i sposob w jaki ja przepakowuje mieso, nie potrzebuje uswiadamiania, bo jestem swiadoma ;) Quote
pamela Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Ja karmię Aspolem cała sforę i generalnie nie mam zastrzeżeń chociaż poszczególne partie róznia sie jakoscia, czasami sa super, czasami po prostu ok. Zdarzaja sie tez partie z lekkim zapaszkiem ale biore poprawke, że to mięso dla psów i im to nie przeszkadza. Ja trzymam w lodówce do 3 dni w szczelnie zamknietych pojemnikach i mięso wytrzymuje. Quote
tremka Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 (edited) [quote name='oldflameast']Witam, to moj pierwszy post na forum i nie chcialabym zeby wygladal jak reklama, temat mnie zainteresował i postanowilam sie wypowiedziec, mam nadzieje, ze na Dogo zabawie dluzej ;) Produktow firmy ASPOL uzywamy od lipca 2013, bylam zmuszona przejsc na barf, poniewaz moja sunia nie jadla suchej, potrafila nie tknac miski przez kilka dni, zmienilam diete i nie zaluje, to byl strzal w dziesiątkę. Teraz wiem, ze kazdego psa bede karmic w ten sposob i zaluje, ze wczesniej sie nie zdecydowalismy zamiast walczyc z nia by jadla suche. Mieso z ASPOLU zamawiam od poczatku. Zawsze przyjezdza zamrozone, suczce odpowiada, micha znika w ciągu minuty. Moze to kogos zdziwi ale ja dziele mieso na wpol rozmrozone do oddzielnych woreczkow, porcje na rano i na wieczor, zachowując odpowiednie proporcje. Nie mielismy nigdy biegunek ani innych rewelacji. Nie wyobrazam sobie dzielenia w pelni zamrozonych blokow i porcjowania w ten sposob. Rozporcjowanie miesa i podrobow (ok. 20kg) zajmuje mi ok. 2 h. Jest to bardzo wygodny sposob i wszystko miesci mi sie w zamrazarce. Na co dzien jemy wolowine extra, wolowine z chrzastka, cielecine z koscia, zoladki nieczyszczone i serca. Zamawiam tez gryzaki, ale chetnie je tylko miesne kosci cielece. Do mieszanek obowiazkowo dodaje przed podaniem warzywa i owoce oraz suplementy naturalne. Zamawialam tez jelenia, ale niebardzo suce pasowal, postanowiłam wkomponowac go w wieczorna porcję z zoladkami i jadla. Losos mielony zrobil oszałamiające wrazenie na niej, wiec zdecydowanie polecam. Jakosc miesa jest naprawde dobra, maja szeroki wybor i błyskawicznie wrecz dostarczają mieso. My jestesmy bardzo zadowoleni.[/QUOTE] Mnie też zdarza się lekko rozmrażać mięso w lodówce, dzielić, po czym zamrażać ponownie. Choć częściej raczej zdarza mi się łupać zamrożone ;) Łososia zamówiłam w kawałkach i mielonego - i tu i tu pies zachwycony i wszystko zniknęło w mgnieniu oka, więc jak najbardziej był to zadowalający zakup i na pewno jeszcze nie raz zakupimy łososia :) Edited March 28, 2014 by tremka Quote
zakrecona50 Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 ja zamowilam dzisiaj i zobaczymy jak bedzie :) Quote
koralik85 Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 ja właśnie zbieram opinie o sklepie miesodlapsow.pl :) i chyba już zebrałam wystarczająco by zrobić zamówienie :) dzięki za wskazanie fajnych produktów :) Quote
Lantash Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 Wedle wytycznych USDA bezpiecznie można rozmrozić w lodówce i zamrażać ponownie. Quote
tremka Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 [quote name='Lantash']Wedle wytycznych USDA bezpiecznie można rozmrozić w lodówce i zamrażać ponownie.[/QUOTE] O! i to jest wspaniała wiadomość! :) Widzieliście, że ASPOL wprowadza mniejsze opakowania? Quote
jagodzianka90 Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 [quote name='tremka']O! i to jest wspaniała wiadomość! :) Widzieliście, że ASPOL wprowadza mniejsze opakowania?[/QUOTE] Też kupuję w miesodlapsow.pl i jestem bardzo zadowolona. Mi nie trzeba mniejszych opakowań- moje czworonogi pochłaniają kg opakowania bardzo szybko :) Łosoś- genialny! Ostatnio spróbowaliśmy makrelkę i cielęcinkę- choć konina wydaje mi się być lepsza :) Quote
weronika7 Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 był by ktoś zainteresowany mięsem dla psów ? indyk z kością mielony tafla 15kg cena 2,5kg indyk bez kości tafla 15kg 3,5kg wołowina bez kości tafla 10kg 3,5kg odbiór w okolicach Włocławka Quote
Greyland Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Od prawie dwóch lat ze dosyć często zamawiamy, karmimy nasze psy stefkiem/aspol. Od jakiegoś czasu unikamy kupowania paczek z kostką, jest jej chyba za dużo w porównaniu do reszty ;) Nasze psy zwyczajnie nie trawią takiej ilości kości. Zamawiamy wołowinę z chrząstką najczęściej. Kontaktowałem się z producentem, podobno mają wprowadzić więcej produktów z chrząstką lub bez zawartości kości, na co czekamy, ponieważ cenowo są dosyć przystępni ;) Quote
Greyland Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 [quote name='weronika7']był by ktoś zainteresowany mięsem dla psów ? indyk z kością mielony tafla 15kg cena 2,5kg indyk bez kości tafla 15kg 3,5kg wołowina bez kości tafla 10kg 3,5kg odbiór w okolicach Włocławka[/QUOTE] Poproszę o szczegóły na priv, chętnie kupowalibyśmy indyk bez kości oraz wołowinę bez kości w taflach 3,5 kg. Quote
Recommended Posts