tomiz30 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 jaka maszynka do strzyżenia yorkow jest najlepsza?prosze o odpowiedz jak najszybciej. Quote
Nati28 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Ja pracuje maszynka Andis AGR+. Naprawde jest fajna i wygodna ;) Quote
Borówka16 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Mój Luckuś jest podobnie strzyżony jak Nikuś :) Quote
barberry Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 To i ja pokażę moją Lilo po pierwszym strzyżeniu :grins: Jest dokładnie tak jak chciałam - dłuższe włosy na głowie, łapkach, pod brzuchem i na ogonie. [IMG]http://img840.imageshack.us/img840/7769/dsc0480.jpg[/IMG] PS proszę nie zwracać uwagi na potarganą głowę i ogon - takie sa skutki kąpieli w rzece :evil_lol: Quote
OlaKW Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Ojeeej.. jak tu dawno nikogo nie bylo ;) hehe przejrzalam temat od dechy do dechy... poniewaz poszukuje fryzurki (pierwszej fryzurki) dla mojego Brokacika :) I z tego co tu zobaczylam to "wiekszosc" a raczej duuuuuuza wiekszosc lubuje sie w tak zwanych "firankach" ;) :P mnie sie zabardzo to akurat nie widzi... wole jak psiak ma grzbiet caly na krotko i na lapka z lekka dluzsze... do tego mordulka na krotko... bez kilka lub z kitka... chyba kurde nie widzialam tutaj takiego fryza... no moze z 1 lub 2 ;) A tak w ogole to chcialam zapytac ile mialy wasze psiaki jak byly 1 raz strzyzone?? pytam bo dzwonilam ostatnio do pani groomerki imowic sie na termin.. ale jak jej powiedzialam ile maly ma (4miechy) to Pani powiedziala ze jeszcze jest za wczesnie i zebym poczekala tak z 2 miechy... i wtedy... mowila ze teraz malemu beda szly zeby... i ze moze sie ze stresu rozchorowac... wiec okej poczekam co mi tam ;) a Wy co o tym myslicie ? :) Quote
Karolina. Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='OlaKW'] A tak w ogole to chcialam zapytac ile mialy wasze psiaki jak byly 1 raz strzyzone?? pytam bo dzwonilam ostatnio do pani groomerki imowic sie na termin.. ale jak jej powiedzialam ile maly ma (4miechy) to Pani powiedziala ze jeszcze jest za wczesnie i zebym poczekala tak z 2 miechy... i wtedy... mowila ze teraz malemu beda szly zeby... i ze moze sie ze stresu rozchorowac... wiec okej poczekam co mi tam ;) a Wy co o tym myslicie ? :)[/QUOTE] Lucky miał chyba coś ok. roku, może trochę więcej, nie pamiętam dokładnie. W każdym bądź razie, nie wiem co mogą mieć wspólnego zęby do włosa :lol: To tak jakby ludziom zakazać chodzić do fryzjera, zanim wszystkie mleczaki im nie wypadną, i nie urosną stałe zęby :diabloti: Bez sensu ;) Poza tym... z jakiego stresu się może rozchorować? Dla każdego psa wizyta u fryzjera to jakieś nowe przeżycie, doświadczenie, wiadomo że jedne to znoszą lepiej, inne gorzej, no ale groomer powinien zrobić tak, żeby ten pies stresował się jak najmniej. A nie od razu zakładać że pies będzie się bał... Quote
OlaKW Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='Karolina.']Lucky miał chyba coś ok. roku, może trochę więcej, nie pamiętam dokładnie. W każdym bądź razie, nie wiem co mogą mieć wspólnego zęby do włosa :lol: To tak jakby ludziom zakazać chodzić do fryzjera, zanim wszystkie mleczaki im nie wypadną, i nie urosną stałe zęby :diabloti: Bez sensu ;) Poza tym... z jakiego stresu się może rozchorować? Dla każdego psa wizyta u fryzjera to jakieś nowe przeżycie, doświadczenie, wiadomo że jedne to znoszą lepiej, inne gorzej, no ale groomer powinien zrobić tak, żeby ten pies stresował się jak najmniej. A nie od razu zakładać że pies będzie się bał...[/QUOTE] Hmm.. i teraz kurde nie wiem co mam robic... :roll: Ta babka jeszcze mowila ze ona tak male psy scina w drodze wyjatku jak maja koltuny tylko... a tak scina od 6 miesiaca zycia psa... Ale chyba i ja poczekam jeszcze z tym ;) Quote
*kleo* Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Tak jakoś się utarło, że yorki strzyżone są z falbanką, jednak nam udało się w salonie przekonać niektórych (głównie tych, którzy mają psy z trudnym włosem) do obcięcia bez falbany i są zadowoleni, a psy też ładnie wyglądają. Na coś bardziej oryginalnego rzadko się ludzie decydują, a szkoda, bo przecież yorka można ostrzyc baaardzo różnie ;) Co do wieku - moim zdaniem można iść z maluchem do fryzjera jak skończy się kwarantanna poszczepienna. Do nas przychodzą takie maluchy, piesek z naszej hodowli był strzyżony w wieku 3 miesięcy i wszystkie żyją i mają się dobrze. Lepiej iść wcześniej niż potem przyprowadzić psa w dredach i chcieć go rozczesywać - bo niektórzy niestety czesać nie potrafią. Quote
OlaKW Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='*kleo*']Tak jakoś się utarło, że yorki strzyżone są z falbanką, jednak nam udało się w salonie przekonać niektórych (głównie tych, którzy mają psy z trudnym włosem) do obcięcia bez falbany i są zadowoleni, a psy też ładnie wyglądają. Na coś bardziej oryginalnego rzadko się ludzie decydują, a szkoda, bo przecież yorka można ostrzyc baaardzo różnie ;) Co do wieku - moim zdaniem można iść z maluchem do fryzjera jak skończy się kwarantanna poszczepienna. Do nas przychodzą takie maluchy, piesek z naszej hodowli był strzyżony w wieku 3 miesięcy i wszystkie żyją i mają się dobrze. Lepiej iść wcześniej niż potem przyprowadzić psa w dredach i chcieć go rozczesywać - bo niektórzy niestety czesać nie potrafią.[/QUOTE] Co do tej "falbanki" to wlasnie ona mi sie w ogole nie podoba... i moj bedzie na pewno bez niej ;) hehe i z tego co wlasnie widac to malo jakis psiak (york) jest obstrzyzony "bez firanki"... A co do strzyzenia mojego malego to... Brokat bedzie mial ostatnie szczepienie teraz za tydzien... (no i tak mielismy sie tez umowic do fryzjera z malym) no ale raczej z tym poczekamy do tego 6 miesiaca :) Quote
chrupcia Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 mnie też fryzjerka powiedziała żeby poczekać na ścinanie do pół roku, bo może mu być zimno.. mówiła że to jeszcze szczeniak i tak ciepła nie trzyma w sobie jak dorosły pies. Quote
*kleo* Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='chrupcia']mnie też fryzjerka powiedziała żeby poczekać na ścinanie do pół roku, bo może mu być zimno.. mówiła że to jeszcze szczeniak i tak ciepła nie trzyma w sobie jak dorosły pies.[/QUOTE] Kasiu, a jak skończy pół roku w styczniu to nie będzie mu zimno? Gadanie takie... Yorkowy włos nie ma podszerstka więc i tak jakoś strasznie nie grzeje. Quote
OlaKW Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 I jz jestesmy umowieni na pierwsze lekkie podciecie ;) za tydzien... hi hi i chyba bardziej sie bede stresowac jak maly :| Quote
dagos1 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='OlaKW']I jz jestesmy umowieni na pierwsze lekkie podciecie ;) za tydzien... hi hi i chyba bardziej sie bede stresowac jak maly :|[/QUOTE] Zerknij na strony 101,102 masz fryzurki bez falbanek. Quote
OlaKW Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [B]dogos1 [/B]Dziekuje :) Bardzo mi sie podoba ta ze strony 102 ostatnia fotka :) tylko teraz jest raczej za zimno na takie ciecie.. ale na wiosne na 100% maly bedzie tak sciety :) Quote
Yorkomanka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Ja bardzo lubię falbanki:p a na starość zrobię Dusiowemu taką samą fryzurkę jak ma ten Duś:evil_lol: [url]http://i52.photobucket.com/albums/g10/ultrafioletowo0/Dusiak08/lipiec/miedzywodzie/tn_DSC_0056.jpg[/url] Quote
barberry Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Jak to w końcu jest z tym strzyżeniem na zimę? Wydaje mi się , że yorkowe włosy specjalnie nie grzeją ale może się mylę? Lepiej zostawić długie włosy (ryzyko oblepiania śniegiem) czy obciąć krótko? Jakies ubranko i tak trzeba będzie zakładać... Jak Wy robicie? Quote
*kleo* Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='barberry']Jak to w końcu jest z tym strzyżeniem na zimę? Wydaje mi się , że yorkowe włosy specjalnie nie grzeją ale może się mylę? Lepiej zostawić długie włosy (ryzyko oblepiania śniegiem) czy obciąć krótko? Jakies ubranko i tak trzeba będzie zakładać... Jak Wy robicie?[/QUOTE] Ja jestem zdania, że zapuszczanie włosa na zimę psu, którego w pozostałych miesiącach strzyżemy jest bez sensu. Te trochę dłuższe włosy psa nie ogrzeją, a jak się oblepią to w takich mokrych będzie mu jeszcze zimniej, a jak napisałaś ubranko i tak się zakłada. A poza tym nie sądzę, żeby pies spędzał w mróz i śnieg pół dnia na dworze, więc na normalne wyjście ciepły kombinezonik wystarczy :p Quote
chrupcia Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='*kleo*']Kasiu, a jak skończy pół roku w styczniu to nie będzie mu zimno? Gadanie takie... Yorkowy włos nie ma podszerstka więc i tak jakoś strasznie nie grzeje.[/QUOTE] Klaudia to chodziło mi ościnanie kiedy chciałam ścinać jak był jeszcze mniejszy tak gdzieś w maju, a pół roku kończył w lipcu, wtedy było ciepło i tak mi Pani powiedziała;) chociaż w sumie tak jak piszesz york podszerstka nie ma.... Quote
Yorkomanka Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 chciałabym iść z D do fryzjera ale teraz nie mogę:-( przez to co mu zrobiłam:mad: Quote
paulandm Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Dziś nasz wielki dzień! Chicco po raz pierwszy zmieni swoją fryzurkę z długiej na łysolka... Stresująca sprawa! Quote
Urila Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 A ja mam prośbę pytanie od jakiegoś czasu mam na DT niepełnosprawną yorkę :) Miała jechać do nowego domku jakiś czas temu niestety pani zrezygnowała :( Nadal szukamy dla niej domku), ale póki co mamy problem z jej włoskami ...tzn zupełnie się nie znam na strzyżeniu psów ( ja raczej Owczarkowa;) ) i tu mam prośbę do Wrocławiaków czy ktoś mógłby nam pomóc i za symboliczną opłatą pomógł Oli z włoskami?? Quote
Martach1 Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Witam odświeżam temat :) od kilku lat zajmuje się strzyżeniem psów w Szczecinie na Pomorzanach w salonie Psi Fryz a oto kilka psiaków tej cudownej rasy ostrzyżonych przeze mnie :) życzę miłego oglądania :) Quote
Recommended Posts