dorobella Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 Wiecie co mnie martwi, że ja głupia pisze jej jakie pies miał badania, zabiegi itp. po to, żeby lekarz miał obraz tego, że pies jest zdrowy pod kontrolą weterynaryjną przez taki okres czasu.... a ona to kartką zasłania , kseruje i daje do sądu jako kopię, którą jej dałam....do lekarza też zasłoniła tą część... czyli jak mam to rozumieć działa na swoją szkodę...... Quote
dorobella Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 [quote name='rosa']Spytaj tą babę wprost o co jej chodzi. Powiedz że nie rozumiesz jej postępowania, ze nie uchylasz się od odpowiedzialności więc dlaczego rzuca Ci kłody pod nogi. Sobie zresztą też zycia nie ułatwia. No chyba że lubi jak jest dużo szumu wokół jej osoby.[/QUOTE] Ja napiszę pismo do sądu, że ona dokonuje zmian w dokumentach służących jako dowody. Wszystkie jej kłamstwa sprostowałam we wczoraj złożonej odpowiedzi na pozew. Zapomniałam dopisać, że rozpowiadała, że prowadzę schronisko i zapomniałam udzielić wyjaśnienia, że ani DT, ani też DS nie są właścicielami zwierzęcia w rozumieniu możliwości rozporządzania psem czyli np. jego sprzedaży. W każdym razie pani próbuje udowodnić, że pies był na długiej smyczy i rzucił się na nią, bo mam agresywne psy itp. A i policję wezwała od razu, a nie 6 dni później... Nie będę polemizowała z osobą, która kłamie sąd, już pomijam, że okłamywała mnie... Quote
isabelle30 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 ty wogole juz z nia nie rozmawiaj, a przed sadem pokaz wszystko, zloz stosowne wyjasnienia i zadaj zeby sprawe dokladnie zbadano i sprawdzono jej prawdomownosc. kasa ja zaslepia i tyle. mnoza sie tacy wykorzystywacze i wyludzacze bo obowiazujace przepisy im na to zezwalaja Quote
Szamanka Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name='dorobella']Złożyłam odpowiedź na pozew.... Wiecie co, jak zaniosłam pani xero pierwszej obserwacji to dopisałam jakie i kiedy miał szczepienia, badania i zabiegi i.... pani pogryzioną tą część kartki na kserze kazała zasłonić i zrobiła odbitkę bez owych jakże istotnych informacji, jeszcze widać odbity brzeg kartki. I zasłoniła też pieczątkę weterynarza, a przecież to wet swoim podpisem poświadcza, że pies nie ma objawów wścieklizny.... Bo po "kundelkach" rany się źle goją.[/QUOTE] Hmmm... Trzeba było jej dać gotową kartkę poświadczoną za zgodność z oryginałem. Taki świstek nic nie znaczy. Mam wątpliwości co do tego czy mogłaś dopisać te szczepienia i zabiegi na owej kartce. Co innego gdyby zrobił to uprawniony wet, potwierdził pieczątką. Prawda jest taka, że każdy z nas mógłby tam litanię szczepień wypisać, co niekoniecznie mogłoby być zgodne z prawdą. Tak więc moim zdaniem taki dokument dla niej, to żaden dokument. Quote
isabelle30 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Ale Dorobella napisala ze byla tam pieczatka weta potwierdzajaca prawdziwosc tych dopiskow....przynajmniej ja to tak zrozumialam Quote
dorobella Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 [quote name='isabelle30']Ale Dorobella napisala ze byla tam pieczatka weta potwierdzajaca prawdziwosc tych dopiskow....przynajmniej ja to tak zrozumialam[/QUOTE] Ja jej dałam kopię pierwszej obserwacji potwierdzoną pieczątką weta i dopisałam jakie badania i inne rzeczy pies miał robione, bo następnego dnia miała wizytę u chirurga. A dopisałam to po to, bo jak była wcześniej podobno powiedziała chirurgowi, że pies był bezdomny. Ja jej tekst pt.: "bo po kundelkach rany się źle goją" zrozumiałam tak, że pies ma kamień na zębach i bakterie, może robale itp. Natomiast ona wzięła chyba w punkcie xero - kazała zasłonić tą połowę kartki i jako dowód do sądu dała zaświadczenie lekarsko-weterynaryjne bez pieczątki lekarza (pieczątka i reszta zasłonięte zostały kartką). Mnie chodzi o to, że jak chce dawać dokument, to niech nie pisze w pozwie, że ja jej taką kopię dałam- bo to jest kolejna nieprawda. Modyfikujemy kopie dokumentów....i może jeszcze powie w sądzie, że jej takie dałam..... Quote
dorobella Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 Szamanko ona tą zmodyfikowaną przez siebie kartkę dołączyła do pozwu jako dowód i napisała, że jej ją dałam, co prawdą nie jest, bo na kopii , którą jej dałam była też pieczątka weta i wypisane zabiegi. Byłam na tyle przezorna, że skopiowałam Rex'a książeczkę zdrowia i dołączyłam do akt sprawy w grodzkim, można też wyciągnąć kartę leczenia psa i tam też są wpisane zabiegi i inne. Ja nie modyfikuje jej faktur czy świstków, nie zmieniam wydarzeń i nie wymyślam bzdur i trzymam się faktów. "Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie, jak wielkiego zadania się podejmuje, bo będzie musiał wymyślić jeszcze dwadzieścia innych kłamstw, żeby podtrzymać to jedno." Alexander Pope A ja muszę udowadniać, że ona kłamie, bo się jej nie chce mówić i pisać prawdy :mad: [url]http://forumprawne.org/orzeczenia-interpretacje/169-kserokopia-dokumentu-art-270-kodeks-karny.html[/url] Quote
isabelle30 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 To kolejny przypadek potwierdzajacy regule i obowiazek wrecz! jezeli dogadujesz sie z pokrzywdzonym w jakikolwiek sposob - sporzadzaj umowe pisemna z podpisami w dwoch kopiach, na swojej domagaj sie dopisku "odebralam i akceptuje warunki" Jezeli przekazujesz jakakolwiek dokumentacje poszkodowanemu czy komukolwiek - domagaj sie zeby na twojej kopii podpisal "odebrano dnia ....z podpisem, " Tylko wtedy ma sie dowody na pismie i nie trezba potem udowadniac ze sie nie jest wielbladem.... Smutne ale prawdziwe Quote
dorobella Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 Ja wiedziałam, że ona będzie kłamać, po tym jak kłamała mnie i w sanepidzie, ale nie przyszło mi do głowy, że będzie fałszowała kopie dokumentów.... jak nisko trzeba upaść, żeby robić takie rzeczy... Quote
isabelle30 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Uwierz mi ze dla kasy niektorzy upadaja znacznie nizej..... Quote
dorobella Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Sprawa się odbyła w czwartek, ja z gorączką, teraz czekam na wyrok czy się pani pozwana odwoła. W tej postaci, w której jest, jest pozytywny. Quote
dorobella Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 Pierwszy raz w życiu poszłam do sądu nie przygotowana, przy tym wirze mam problemy z czytaniem, rozmazują mi się litery i cyfry, do tego gorączka. Pani się na ugodę nie zgodziła, ja też nie. Rozprawa trwałą 50 minut, a potem 15 na korytarzu na odczytanie wyroku. Jak ją sąd na początku pouczył, że strona przegrana ponosi koszty procesu to kobieta wypaliła, że to jest przesądzone i ukartowane. Za pierwszą fakturę, za którą dostała 42 zł (dostała więcej o 0,51 groszy) - sędzia to odliczył to od kwoty końcowej 120 zł i wyszło, ze mam jej dać 119,49 zł plus odsetki od 6 października (za 2 faktury). Ona chciała 1135zł z groszami. Od tego 119 , 49 zł odjąć wpis tymczasowy 57 zł czyli dużo nie zarobiła. Quote
Szamanka Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [B]Dorobello[/B], jak się dalej potoczyła Twoja sprawa? Czy babka się odwołała? Quote
dorobella Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 Sprawa była w kwietniu. Złożyłam podanie o wyrok i znaczki i trzeba czekać. Z tego co wiem nie odwołała się. Wiem też, że miałam złożyć wniosek o oddalenie powództwa i mógłby zostać uwzględniony. W ostatnim piśmie, które wręczyła sędziemu na rozprawie napisała nawet...cytuje z pamięci "może i machłam reklamówką". Sąd olał art.78 KW. Od tego była policja, a ze policja miała problem...to wyszło jak wyszło. Pozostaje czekanie na wyrok. Quote
zuzlikowa Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 [quote name='dorobella']Sprawa była w kwietniu. Złożyłam podanie o wyrok i znaczki i trzeba czekać. Z tego co wiem nie odwołała się. Wiem też, że miałam złożyć wniosek o oddalenie powództwa i mógłby zostać uwzględniony. W ostatnim piśmie, które wręczyła sędziemu na rozprawie napisała nawet...cytuje z pamięci "może i machłam reklamówką". Sąd olał art.78 KW. Od tego była policja, a ze policja miała problem...to wyszło jak wyszło. Pozostaje czekanie na wyrok.[/QUOTE] Dorobellko...co u Ciebie? Wszystko w porzadku??? Bardzo długo trwa to czekanie na wyrok...już dobre kilka miesięcy.:oops: Quote
dorobella Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Długo jakoś, kazali czekać to czekam. Podobno ma przyjść pocztą. Mam problemy z oczami, rozmywają mi się literki i oczy bolą, więc rzadko na kompie. Chyba od skoków ciśnienia, bo mam rozpiętość od 74 do 147 (to co zmierzone), na razie nie wiem jaka przyczyna. Quote
senitus Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Dorabella biegusiem do okulisty i zmierz ciśnienie gałki ocznej. To nie są przelewki. Ja mierzę co pół roku i od kilku lat dostaję kropelki na obniżenie. Ciśnienie krwi nie bardzo mi pasuje do tych oznak. Co do wyroku to lepiej jechać do sekretariatu pocztą będziesz czekać i czekać. Doświadczenie pokazuje ,że tak bywa. Quote
bela51 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Trzymaj sie Dorotko. Pozdrawiam i zadbaj o zdrowie. Quote
dorobella Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Dostałam wyrok mam zapłacić 119,69 zł plus odsetki ustawowe od 6 października 2009 czyli na dzień jutrzejszy 16,54 zł odsetek, a więc kwota 136,20 plus koszt przekazu pocztowego. Quote
gameta Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Dorotko daj mi konto na pw dorzucę 20zł - więcej nie mogę... Quote
dorobella Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Pw wysłałam. Pies miał długu 140,76 zł, a po dodaniu kwoty 119,69 zł plus 16.54 zł odsetek i 6,56 za przekaz wyszło 142,76 zł czyli dług cały to - 283,46 zł. Quote
dorobella Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Dziękuję Gametko za wpłatę. Twoja wpłata Grey jeszcze nie doszła. Nie wiem czy pisałam, ale napiszę jeszcze raz. W sądzie na pytanie sędziego Czy czuję się odpowiedzialna powinnam powiedzieć, że nie. Gdybym prowadziła samochód, a na miejscu dla pasażera siedziałby mój syn i uderzyłby w nas pijany kierowca.... to czułabym się odpowiedzialna i gdybałabym, że dziecko można było zostawić w domu. Natomiast pani pogryziona nie czuła się winna, bo jak sama stwierdziła, że może i machła reklamówką i co z tego. Przecież jest ofiarą. Quote
dorobella Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Dziękuję Grey za wpłatę. Dług zmniejszył się z 283,46 zł dzięki wpłacie Gametki do 253,46 zł, a dzięki wpłacie Greya do 203,46 zł. Quote
dorobella Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Zapomniałam napisać, ze na sprawie o zapłatę sędzia powiedział, ze on nie będzie stronom podpowiadał co mają robić i pisać. Na wzmiankę o art. 78 KW powiedział cytuję "Wiem o co chodzi". Jeżeli was pies zostanie sprowokowany, spłoszony, zaskoczony - trzeba się upewnić, że policja zna brzmienie tego artykułu, który może być mylony z art. 108 KW czyli szczuciem. Na sprawie o zapłatę sąd interesuje ile ma ktoś komuś zapłacić, a nie czy jest winny czy nie. No i oczywiście człowiek nie może się poczuwać do żadnej odpowiedzialności. Za to może fałszować dokumenty, bo sąd twierdzi, że to strony mają ustalić między sobą. Quote
Recommended Posts