Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W jakim wieku powinno się po raz pierwszy ostrzyc yorka? Słyszałam różne opinie, jedni mówią, żeby czekać, aż piesek skończy rok, inni twierdzą, że trzeba go ostrzyc jak najszybciej, żeby się wybarwił. Jak to jest?

Posted

[quote name='anubias']W jakim wieku powinno się po raz pierwszy ostrzyc yorka? Słyszałam różne opinie, jedni mówią, żeby czekać, aż piesek skończy rok, inni twierdzą, że [B]trzeba go ostrzyc jak najszybciej, żeby się wybarwił[/B]. Jak to jest?[/quote]
Większej głupoty nigdy nie słyszałam - kto Ci to powiedział ? :cool1: Co ma piernik .... :shake:
Możesz iść z psiakiem do fryzjera nawet po zakończeniu kwarantanny jak lubisz "na krótko" :cool1: Nie ma reguły ...

Posted

Nie ma to znaczenia. Jaki piesek bedzie mial kolor w przyszlosci to nie wiadomo, a strzyzenie nic nie zmieni. Jak sie zacznie wybarwiac i obetniesz ciemne koncowki, to jasne, ze bedzie wygladal, jak calkowicie wyarwiony na calej dlugosci wlosa. Oczywiscie, jesli chcesz, aby pies mial dlugi wlos, to nie nalezy scinac, a jesli nie chcesz, to mozesz to zrobic, kiedy ci sie podoba :lol:

Posted

Do naszego salonu szczeniaki przychodzą różnie, ale z doświadczenia wiem, że lepiej zaprowadzić szczeniaka po skończeniu kwarantanny chociażby po to, żeby wykąpać i uporządkować uszka i łapki. Jeśli planujesz strzyc psa w przyszłości, to łatwiej mu będzie się przyzwyczaić jeśli zaprowadzisz go wcześniej. Takie przychodzące pierwszy raz w wieku ponad pół roku przeważnie trudniej akceptują maszynkę, suszarkę itp., a tak zaoszczędzisz stresu psu, i groomerowi będzie się lepiej pracowało.