dagos1 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Mam pytanie o hodowle w Katowicach, znalazłam 2 znane. tzn. 1. Z Kociego Dworu 2. Contenders Kennel Którą z nich polecacie???????? Oprócz tego znalazłam w internecie hodowlę z Siemianowic Śląskich - Princess of Silesia oraz z Katowic hodowlę TAKOR, czy ktoś słyszał o tych hodowlach????;) Quote
dagos1 Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 Znalazłam jeszcze taką hodowlę [SIZE=1][COLOR=#000080][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#008080][SIZE=2][SIZE=2][COLOR=#000080][FONT=Arial][B]QUELLE BONNE SURPRISE[/B][/FONT][/COLOR][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE] z tym, że adres hodowcy inny i nazwisko, ale numer kontaktowy taki sam, jak "Z kociego dworu". Ktoś wie, czy to jedna hodowla?????? Quote
ladyyork Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='dagos1']Mam pytanie o hodowle w Katowicach, znalazłam 2 znane. tzn. 1. Z Kociego Dworu 2. Contenders Kennel Którą z nich polecacie???????? Oprócz tego znalazłam w internecie hodowlę z Siemianowic Śląskich - Princess of Silesia oraz z Katowic hodowlę TAKOR, czy ktoś słyszał o tych hodowlach????;)[/quote] Ja mam moją Ineczke z hodowli Z Kociego Dworu, pani Jagna hoduje też koty więc może być to ta sama hodowla. Inusia trafiła do mnie zadbana, jak potrzebowałąm rady mogłam się zwrócić zawsze do pani Jagny i poprosić o pomoc ,kontakt mam z nią cały czas:lol:. Mam też pieska Cessi Magiczny Świat był odkupiony ,jednak hodowla znajduje się pod Katowicami -bliziutko, również mam kontakt z hodowczynią mimo że nie kupowałąm od niej bezpośrednio pieska:lol: Quote
dagos1 Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 Dziękuję bardzo za odpowiedź, o Kocim Dworze czytałam już na forum. W tej chwili mają pieski, z tym, że chciałam suczkę do kochania, a nie wystawową. Contenders też ma miot, z tym, że cena ta sama. Nie ukrywam, że wolałabym z mniejszej, ale sprawdzonej hodowli (wiadomo cena). Albo po prostu poczekam do przyszłego roku.:-( Quote
tigrunia Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Hodowla Contenders ma duże sukcesy jeśli chodzi o wystawy .. są na prawie każdej i stąd znam tą hodowlę - niestety nic nie wiem o szczeniakach od nich :shake: Quote
gaba14 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Ja osobiście nie polecam hodowli Contenders mam suczkę z tej właśnie hodowli która miała być suczką wystawowa niestety nie jest , dopóki jeszcze było wszystko w porządku kontakt z hodowcą był dobry jednak po ujawnieniu wady , kontakt się urwał i to nie z mojej strony tylko ze strony hodowcy zaznaczam ze nie miałam do nich żadnych roższczen , teraz mijamy się na wystawie jakbyśmy się nigdy nie znali. Ale jest to moje doswiadczenie z tą hodiwla być moze w innych sytuacjach jest inaczej . Tak jak napisała Tigrunia owszem wygrywaja na wystawach ale tylko jej 3 psy które sa w hodowli , a te które ida do sprzedania jakoś żadko można spotkać na ringu. Quote
tigrunia Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='gaba14']Ja osobiście nie polecam hodowli Contenders mam suczkę z tej właśnie hodowli która miała być suczką wystawowa niestety nie jest , dopóki jeszcze było wszystko w porządku kontakt z hodowcą był dobry jednak po ujawnieniu wady , kontakt się urwał i to nie z mojej strony tylko ze strony hodowcy zaznaczam ze nie miałam do nich żadnych roższczen , teraz mijamy się na wystawie jakbyśmy się nigdy nie znali. Ale jest to moje doswiadczenie z tą hodiwla być moze w innych sytuacjach jest inaczej . Tak jak napisała Tigrunia owszem wygrywaja na wystawach ale tylko jej 3 psy które sa w hodowli , a te które ida do sprzedania jakoś żadko można spotkać na ringu.[/quote] Dziwi mnie taka postawa hodowców a o wielu podobnych przypadkach słyszałam .. Na szczęście mnie nic takiego nie spotkało ale kurcze no na pewno bym tak sprawy nie zostawiła :shake: (jeśli chodziło by o szczeniaka z mojej hodowli) Quote
ladyyork Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='tigrunia']Dziwi mnie taka postawa hodowców a o wielu podobnych przypadkach słyszałam .. Na szczęście mnie nic takiego nie spotkało ale kurcze no na pewno bym tak sprawy nie zostawiła :shake: (jeśli chodziło by o szczeniaka z mojej hodowli)[/quote] Masz racje tigrunia nie jest to normalne,przecież to zrozumiałe że u pieska może wyjść jakaś wada i nie jest to wina hodowcy. Dlatego się dziwię że nie zwracają uwagi na swojego szczeniaka i traktują jakby się go wyparli bo jest wadliwy, a przecież to już nie jest z kożyścią dla hodowli. Quote
Amberka Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Witaj Gaba 14. Przykro nam że takie jest Twoje zdanie na nasz temat, a co do naszych kontaktów to same zastanawiałyśmy się dlaczego tak się stało... Myślałyśmy że masz do nas żal i nie chcesz utrzymywać z nami kontaktu. Z większością właścicielami naszych szczeniaczków mamy dobry kontakt i będzie nam miło jeżeli zechcesz odnowić znajomość. Pozdrawiamy Quote
zaria Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Tutaj, w Katowicach lub w okolicy mamy taką jedną hodowczynię skupującą szczeniaki bez rodowodu a następnie odsprzedającą je dalej, już jako szczeniaki po swoich rodowodowych sukach. Podkłada obce szczeniaki bez rodowodu jako rodowodowe. Czy wiecie może o jaką hodowlę chodzi. Quote
banitka Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 [quote name='zaria']Tutaj, w Katowicach lub w okolicy mamy taką jedną hodowczynię skupującą szczeniaki bez rodowodu a następnie odsprzedającą je dalej, już jako szczeniaki po swoich rodowodowych sukach. Podkłada obce szczeniaki bez rodowodu jako rodowodowe. Czy wiecie może o jaką hodowlę chodzi.[/QUOTE] temat stary ale hodowla nadal istnieje,nie polecam contenders za nic w świecie !!! koleżanka ma 2 psy od nich,właścicielka dość niemiła gdy okazuje się że są jakieś problemy...i słyszałam,że "suki dające wadliwe mioty są sprzedawane jako super 'sztuki' " cytuję tylko słowa jakie usłyszałam Quote
Amberka Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Witam, bardzo proszę o zwracanie uwagi kto jest właścicielem hodowli Contenders, ponieważ jest osoba która się pod nas podszywa i sprzedaje szczenięta z rodowodem (najprawdopodobniej któregoś ze stowarzyszeń) jak i bez rodowodu. A co do stwierdzenia "suki dające wadliwe mioty są sprzedawane jako super 'sztuki' " chciałam tylko powiedzieć ze WSZYSTKIE nasze psy są z nami od pierwszego do ostatniego dnia i nie pozbywamy się żadnego naszego psa! Jeżeli ktoś nie wieży to zapraszam do naszego domu :) Quote
Blackigirl Posted February 5, 2018 Posted February 5, 2018 witam, czy ktos ma jakakolwiek widze na temat hodowli Hodowla Takor ??? bede wdzieczna za jakiekolwiek dane :) co do pieskow i ipieki....jaka tam maja. Quote
Recommended Posts