MakeBelieve Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 W okolicach listopada- grudnia chcę wysterylizować swoją Daisy, ale nei wiem gdzie. Na początku myślałam o Białostoczku, bo tam chodzimy, ale już zaufania do nich nie mam. Myślałam albo od dr. Rudobielskiej albo o Arce na Pułaskiego. Koleżanka tam w piątek psa wykastrowała i wszystko ok. Drogo być nie może, niestety fundusze ograniczają. A, że sunia jest malutka (2 kg) to muszę być względnie spokojna. Quote
NikiS Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 ja swoją suczkę sterylizowałam w Arce na Pułaskiego i wszystko było ok :) kastrowałam tam też kota to też wszystko było w porządku Quote
Aysel Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Vini - tylko i wyłącznie u Rudobielskiej, mam do tej kobiety stuprocentowe zaufanie. Na białostoczku.. ciągną kasę ostro. Kiedyś Ramm był super i w ogóle, teraz zatrudnił moim zdaniem beznadziejnych wetów. Nigdy więcej tam nie pójdę. Kazali mi karmić fretkę KiteKatem, stwierdzili grzybicę - nawet bez zeskrobu, Wadera szpikowali mi jakimiś antybiotykami bez potrzeby, a i jeszcze co do fretki - żywię do nich ogromną urazę za podanie jej bez uzasadnienia zastrzyku na wstrzymanie rui - każdy weterynarz wie, że jest to bardzo niebezpieczne, zwierzę mało co mi się nie przekręciło, ale oni byli widocznie bardzo z tego zadowoleni.. Po trzech dniach od zastrzyku fretka zaczęła mieć ropomacicze, zaczęła być apatyczna i co? Oczywiście sterylka - ciągnięcie ze mnie kasy ile się da,bo ja naiwna uwierzyłam lekarzowi.. Bardzo, ale to bardzo ich nie polecam. Canwet zajął się nami bardzo profesjonalnie, gdy próbowaliśmy zapewnić godną śmierć jamniczce, co prawda nie jest tam najtaniej, ale pies miał zapewnione środki przeciwbólowe, kroplówki itp. Aczkolwiek tylko Rudobielska jest tak wszechstronna - jako jedyna od razu powiedziala że łysiejący ogon fretki to żadna alergia, żadna grzybica tylko problemy hormonalne. Waderowi zszyła łeb tak, że nie widać ani śladu, a rozwalił go tydzień przed wystawą! I ma super podejście do psów. Nie wiem jak u niej ze sterylkami, ale jutro Desi idzie do niej na wyrywanie kła. Quote
MakeBelieve Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Ja właśnie rozważam albo Rudobielską albo Arkę.... Quote
Aysel Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Z Arką nie miałam do czynienia, ale o Rudobielskiej słyszałam wiele dobrych rzeczy (i sama moge wszystko to potwierdzić). Wiem, że 'prowadzi' szczeniaki różnych hodowców. Znajomi robili u tej Pani sterylkę i są zadowoleni. Quote
Feigned Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 a gdzie ta Pani przyjmuje? my jak na razie tylko na białostoczek chodziliśmy, Axela tam kastrowaliśmy i wszystko ok, nic złego nam się z ich strony nie przydarzyło. ;) Quote
Aysel Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Na chirurgię nie narzekam - jeden z najlepszych chirurgów, mama kiedyś cięła u Ramma ucho Brunowi (dobermanowi) i ogólnie jest naprawdę fachowcem, ale mnie trochę odrzuca ich podejście do zwierząt. W niektórych przypadkach. I nie mówię tego o Rammie - Ramma bardzo cenię jako weterynarza, po prostu zatrudnił złych ludzi. Pani przyjmuje na pietkiewicza. Jak jest ulica Komisji Edukacji Narodowej (przy makro) to trzeba skręcić w bloki. Quote
DamonPr Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 W Białymstoku to tylko doktor Rudobielska. Lepszego podejścia nikt nie ma. Jedyny problem to kolejki :( Quote
MakeBelieve Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Czyli ile mniej wiecej trzeba czekac na np. sterylke? Jesli chce jakos niedlugo sunie wysterylizowac to juz zapisywac? Quote
Dumisiowa Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Ja również podpisuję się rękoma, nogami i wszystkimi łapkami za p. Marysią Rudobielską!!! Quote
Bakteria Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Ja sterylizowałam sukę w Arce i też jestem zadowolona. Żadnych problemów, po operacji nie ma śladu. Quote
Aysel Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Vini. - ja bym się zapisywała już. Pani Rudobielska, jeśli zależy Ci na czasie, to wydaje mi się że postara się Ciebie gdzieś wsadzić. To naprawdę niesamowita kobieta, możnaby z nią godzinami rozmawiać :diabloti: Quote
MakeBelieve Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 No wlasnie wacham sie pomiedzy Arką a p. Rudobielską... Quote
Recommended Posts