Litterka Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Ostatnio zetknęłam się z opinią, że smycze i obroże Rogz są nie tylko ładne, ale i bardzo wytrzymałe. Kto poleca? Kto odradza? Szukam "kompletu wyjściowego" dla suczki "ratlerka". Quote
Angelka Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Mam obrożę rogza ale jej nie używam bo przebił go inny moim zdaniem bardziej efektowny i funkcjonalny( zapięcie ciężko się otwiera w tych rozmiarach mini) komplet red dingo z resztą jest tańszy,do tego można w razie zepsucia karabińczyka(co mi się jeszcze nie zdarzyło) dokupić nowy w pełni wymienialny. Z tego co porównywałam to materiały mają chyba takie same.:) Sama obroża jest bardzo fajna bo zapięcie jest w kształcie kosteczki:) Quote
Ewa&Duffel Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 my mamy dwie obroże z Rogza i są swietne, polecam. ladne wzory, bardzo wytrzymale, wygodne dla psa, z dodatkowym zabezpieczeniem przed rozpieciem. tylko ceny moga troche odstraszac, chociaz dla malego psa nie sa takie straszne ;) Quote
Ana04 Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 My mamy rogza smycz i obrożę, ładne i wytrzymałe chociaż nitki nam powoli zaczynają wyłazić. :mad: Zdecydowanie bardziej wolę RD, mam od rogza dłużej a dalej wygląda jak nowe. :loveu: Quote
Rinuś Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Ja mam Rogza kilka obróżek i bardzo polecam :)Mam też RD ale klips kosteczka przy szarpnięciu Brutusa puściła :( no i teraz regulanie się odpina...A rogza mamy już ponad 1,5 roku,codziennie noszoną i nie widać specjalnie śladów użytkowania,a mój pies często włazi z nią do bagien :P Quote
Ewa&Duffel Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 my mamy tez obroze z Red Dingo i rowniez jest dobra, nie odpina sie nawet przy mocnym pociagnieciu, nitki nie wylaza, kosteczki odblaskowe wygladaja jak nowe :) Quote
MakeBelieve Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Powiem tak- dla jednego rd jest lepsze, dla drugiego rogz, dla trzeciego lupine. Ja osobiście polecam rogzy. Mój pies ma 3 obroże i 2 smycze rogzowe. Z kompletu Planet Rogz po 2 tygodniach użytkowania nitki wyłażą. Mamy obrożę z miękkich i lekkich i trochę się zmechaciła, ale była często prana, a jest już używana półtora roku. Powiem tak: stara seria Rogza- SUPER! nowa seria Rogza- Bleee. Przynajmniej mój komplet sie trafił felerny Quote
Illusion Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Ja mam kilka rogzowych kompletów, najstarszy ma już ponad rok i jak na razie trzyma się bardzo dobrze, ale zauważyłam, że ostatnio sporo osób skarży się na jakość rogza. Quote
.Agata. Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Ja mam teraz Rogzette,miałam Red Tartana i są to moje ostatnie Rogzy. Jakość mi się nie podoba,wolę Red Dingo - miałam ale byłam zmuszona go sprzedać a teraz i tak planuję kupić jeszcze raz tylko ładniejszy wzorek :loveu:;) Quote
Lucky. Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Miałam 5 rogzów i spisywały się nawet dobrze gdyby nie nitki wystające .... Stara wersja lepsza, wg mnie nie warte swojej ceny , reddingo mam już pół roku i nie ma ani jednej nitki . Quote
zetah Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 U mnie kilka smyczy rogza niestety poszło do kosza - ale to wina psa, który uwielbiał je przegryzać. Inaczej jest z obrożami. Jedną mamy już prawie 3 lata i trzyma się świetnie. :) Z czystym sercem polecam rogzy - oprócz tego mam jeszcze równie starą jak obroża smycz, która także jest w niezłym stanie a użytkowana była bardzo solidnie. Quote
NightQueen Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 [quote name='Litterka']Ostatnio zetknęłam się z opinią, że smycze i obroże Rogz są nie tylko ładne, ale i bardzo wytrzymałe. Kto poleca? Kto odradza? Szukam "kompletu wyjściowego" dla suczki "ratlerka".[/quote] mam mam 8 czy 9 obroży Rogza :evil_lol: do tego kilka smyczy. Rogz jest najlepszy :loveu: Quote
kruszon Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Rogz jest bardzo fajny. Mamy już drugą obrożę (z pierwszej szybko wyrósł :-)) i jedną smycz. Kupiliśmy też obrożę XL na przyszłość... Quote
Chantell Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Ja jednak z rd rogza i lupine najbardziej polecam....lupine :D Quote
Marta_Ares Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 to moze pochwalcie sie swoimi Rogzami:cool3: ja ostatnio mialam wlasnie do porownania stara i nowa wersje Rogza (nawet jeszcze ze stara metka) Faktycznie ta starsza duzo lepiej wygladała, nowa nam juz nawet troszke wypłowiała:crazyeye: a ze stara nic sie nie dzieje. Troche cena jak dla mnie za wysoka, tym bardziej teraz:roll: Kupilam tylko jednego nowego, reszte mam uzywanych kupionych po okazyjnej cenie:loveu: Quote
nateenanu Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Od 1,5 miesiąca mój szczeniak ma rogza z serii Planet Rogz - smycz własnie przegryzł na pół, z obróżki sterczą niteczki i wygląda "nieświeżo".. Wzornictwo, kolory - super! Jakość i wytrzymałość - odrobinkę kuleje, jak na tą cenę..:mad: Quote
Rinuś Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='Marta_Ares']to moze pochwalcie sie swoimi Rogzami:cool3: ja ostatnio mialam wlasnie do porownania stara i nowa wersje Rogza (nawet jeszcze ze stara metka) Faktycznie ta starsza duzo lepiej wygladała, nowa nam juz nawet troszke wypłowiała:crazyeye: a ze stara nic sie nie dzieje. Troche cena jak dla mnie za wysoka, tym bardziej teraz:roll: Kupilam tylko jednego nowego, reszte mam uzywanych kupionych po okazyjnej cenie:loveu:[/quote] [I][B]Chyba z tymi nowymi zaczęli za bardzo eksperymentować...jak się przedobrzy to też jest źle...[/B][/I] [I][B]ja swoje Rogzy wrzucę wieczorem :loveu:[/B][/I] Quote
Marta_Ares Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 ja swoje wrzuce jak przyjdzie obroza od Olka:razz: Quote
Chantell Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 a my mamy chyba na zbyciu rozg pupza nieużywanego... jeszcze musze się zastanowić Quote
jo_ann Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Przepraszam, a ktora naszywka jest stara, a ktora nowa? Mialam kilka Rogzow, teraz mam 2 L z nitka i te sa super :) Quote
Marta_Ares Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 to nasze male ziory obecne. gdybym nie sprzedawala/wymieniala sie to mialabym tego znacznie wiecej, przewineło sie u nas jeszcze: obroze- floral, waves, krowa, viva rogz, paints of zebra (czy jakos tak lapki niebieski) green tartana lekkie i miękkie czekoladowy i pomaranczowy i szelki z nitka odblaskowa niebieskie- 16mm [IMG]http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/wakacje/DSC06909.jpg[/IMG] [IMG]http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/wakacje/DSC06910.jpg[/IMG] [IMG]http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/wakacje/DSC06914.jpg[/IMG] Quote
BellaLab Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Ja mam szelki i obroże rogzową. Cena mnie tylko trochę przeraża, a reszta raczej ok:) zdjęcia jutro;) Quote
Onomato-Peja Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 My mamy rogz szelki i obrożę. Szelki mają już z 1,5 roku ( kupione używane) i są jak nowe. Obroża od kwietnia i już się mechaci :angryy: Ale nie powiem, wytrzymałość jest ;) Quote
sota36 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Kupilam mojemu wymarzona przeze mnie smyczke - dluga - wzorek z 1 fotografii pierwszy. Ale chyba zle wybralam, bo na wystawie facet mi powiedzial, ze to nowy model, myslalam, ze odblaskowy ( te lapki),ze bedzie na plowasie wygladal elegancko, a na moim briardzie wyglada troche smutno. Stowka wiec poszlaaaa trzeba kupic cos weselszego:) Quote
Onomato-Peja Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='sota36']Kupilam mojemu wymarzona przeze mnie smyczke - dluga - wzorek z 1 fotografii pierwszy. Ale chyba zle wybralam, bo na wystawie facet mi powiedzial, ze to nowy model, myslalam, ze odblaskowy ( te lapki),ze bedzie na plowasie wygladal elegancko, a na moim briardzie wyglada troche smutno. Stowka wiec poszlaaaa trzeba kupic cos weselszego:)[/quote] Jakiej foto ? Te łapki czarno biały wzorek ? Śliczne one są :loveu: Quote
Recommended Posts