Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnio zetknęłam się z opinią, że smycze i obroże Rogz są nie tylko ładne, ale i bardzo wytrzymałe. Kto poleca? Kto odradza? Szukam "kompletu wyjściowego" dla suczki "ratlerka".

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam obrożę rogza ale jej nie używam bo przebił go inny moim zdaniem bardziej efektowny i funkcjonalny( zapięcie ciężko się otwiera w tych rozmiarach mini) komplet red dingo z resztą jest tańszy,do tego można w razie zepsucia karabińczyka(co mi się jeszcze nie zdarzyło) dokupić nowy w pełni wymienialny. Z tego co porównywałam to materiały mają chyba takie same.:)
Sama obroża jest bardzo fajna bo zapięcie jest w kształcie kosteczki:)

Posted

my mamy dwie obroże z Rogza i są swietne, polecam. ladne wzory, bardzo wytrzymale, wygodne dla psa, z dodatkowym zabezpieczeniem przed rozpieciem. tylko ceny moga troche odstraszac, chociaz dla malego psa nie sa takie straszne ;)

Posted

My mamy rogza smycz i obrożę, ładne i wytrzymałe chociaż nitki nam powoli zaczynają wyłazić. :mad: Zdecydowanie bardziej wolę RD, mam od rogza dłużej a dalej wygląda jak nowe. :loveu:

Posted

Ja mam Rogza kilka obróżek i bardzo polecam :)Mam też RD ale klips kosteczka przy szarpnięciu Brutusa puściła :( no i teraz regulanie się odpina...A rogza mamy już ponad 1,5 roku,codziennie noszoną i nie widać specjalnie śladów użytkowania,a mój pies często włazi z nią do bagien :P

Posted

Powiem tak- dla jednego rd jest lepsze, dla drugiego rogz, dla trzeciego lupine. Ja osobiście polecam rogzy. Mój pies ma 3 obroże i 2 smycze rogzowe. Z kompletu Planet Rogz po 2 tygodniach użytkowania nitki wyłażą. Mamy obrożę z miękkich i lekkich i trochę się zmechaciła, ale była często prana, a jest już używana półtora roku. Powiem tak:
stara seria Rogza- SUPER!
nowa seria Rogza- Bleee. Przynajmniej mój komplet sie trafił felerny

Posted

Ja mam teraz Rogzette,miałam Red Tartana i są to moje ostatnie Rogzy.
Jakość mi się nie podoba,wolę Red Dingo - miałam ale byłam zmuszona go sprzedać a teraz i tak planuję kupić jeszcze raz tylko ładniejszy wzorek :loveu:;)

Posted

Miałam 5 rogzów i spisywały się nawet dobrze gdyby nie nitki wystające ....
Stara wersja lepsza, wg mnie nie warte swojej ceny , reddingo mam już pół roku i nie ma ani jednej nitki .

Posted

U mnie kilka smyczy rogza niestety poszło do kosza - ale to wina psa, który uwielbiał je przegryzać. Inaczej jest z obrożami. Jedną mamy już prawie 3 lata i trzyma się świetnie. :) Z czystym sercem polecam rogzy - oprócz tego mam jeszcze równie starą jak obroża smycz, która także jest w niezłym stanie a użytkowana była bardzo solidnie.

Posted

[quote name='Litterka']Ostatnio zetknęłam się z opinią, że smycze i obroże Rogz są nie tylko ładne, ale i bardzo wytrzymałe. Kto poleca? Kto odradza? Szukam "kompletu wyjściowego" dla suczki "ratlerka".[/quote]

mam mam 8 czy 9 obroży Rogza :evil_lol: do tego kilka smyczy.

Rogz jest najlepszy :loveu:

Posted

to moze pochwalcie sie swoimi Rogzami:cool3:

ja ostatnio mialam wlasnie do porownania stara i nowa wersje Rogza (nawet jeszcze ze stara metka)
Faktycznie ta starsza duzo lepiej wygladała, nowa nam juz nawet troszke wypłowiała:crazyeye: a ze stara nic sie nie dzieje.

Troche cena jak dla mnie za wysoka, tym bardziej teraz:roll:
Kupilam tylko jednego nowego, reszte mam uzywanych kupionych po okazyjnej cenie:loveu:

Posted

Od 1,5 miesiąca mój szczeniak ma rogza z serii Planet Rogz - smycz własnie przegryzł na pół, z obróżki sterczą niteczki i wygląda "nieświeżo".. Wzornictwo, kolory - super! Jakość i wytrzymałość - odrobinkę kuleje, jak na tą cenę..:mad:

Posted

[quote name='Marta_Ares']to moze pochwalcie sie swoimi Rogzami:cool3:

ja ostatnio mialam wlasnie do porownania stara i nowa wersje Rogza (nawet jeszcze ze stara metka)
Faktycznie ta starsza duzo lepiej wygladała, nowa nam juz nawet troszke wypłowiała:crazyeye: a ze stara nic sie nie dzieje.

Troche cena jak dla mnie za wysoka, tym bardziej teraz:roll:
Kupilam tylko jednego nowego, reszte mam uzywanych kupionych po okazyjnej cenie:loveu:[/quote]
[I][B]Chyba z tymi nowymi zaczęli za bardzo eksperymentować...jak się przedobrzy to też jest źle...[/B][/I]

[I][B]ja swoje Rogzy wrzucę wieczorem :loveu:[/B][/I]

Posted

to nasze male ziory obecne.

gdybym nie sprzedawala/wymieniala sie to mialabym tego znacznie wiecej, przewineło sie u nas jeszcze:
obroze-
floral,
waves,
krowa,
viva rogz,
paints of zebra (czy jakos tak lapki niebieski)
green tartana
lekkie i miękkie czekoladowy i pomaranczowy
i szelki z nitka odblaskowa niebieskie- 16mm

[IMG]http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/wakacje/DSC06909.jpg[/IMG]

[IMG]http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/wakacje/DSC06910.jpg[/IMG]

[IMG]http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/wakacje/DSC06914.jpg[/IMG]

Posted

Kupilam mojemu wymarzona przeze mnie smyczke - dluga - wzorek z 1 fotografii pierwszy.
Ale chyba zle wybralam, bo na wystawie facet mi powiedzial, ze to nowy model, myslalam, ze odblaskowy ( te lapki),ze bedzie na plowasie wygladal elegancko, a na moim briardzie wyglada troche smutno. Stowka wiec poszlaaaa
trzeba kupic cos weselszego:)

Posted

[quote name='sota36']Kupilam mojemu wymarzona przeze mnie smyczke - dluga - wzorek z 1 fotografii pierwszy.
Ale chyba zle wybralam, bo na wystawie facet mi powiedzial, ze to nowy model, myslalam, ze odblaskowy ( te lapki),ze bedzie na plowasie wygladal elegancko, a na moim briardzie wyglada troche smutno. Stowka wiec poszlaaaa
trzeba kupic cos weselszego:)[/quote]
Jakiej foto ? Te łapki czarno biały wzorek ?
Śliczne one są :loveu: