Jump to content
Dogomania

MAREK K."doktor" z WOŁOMINA chce budować nowe schronisko i wyłapywać psy, pomóżcie!!!

Recommended Posts

Posted

Typ ma ewidentnie żar pod tyłkiem i traci resztki rozumu.Tłumaczenie jest tak durnowate,że bardziej durnowate byłoby tylko gdyby tłumaczył się molestowaniem seksualnym.

• Replies 376
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kahoona']czy możesz wkleić skan tego pisma?
nazwiska zamaż
wiemy, że również instytucje wysłały pismo, muszą się sprawą zainteresowac i przeprowadzić postępowanie[/quote]

mysle, ze lepiej nie wklejac tu skanow - tam sa nasze nazwiska- ja wyslalam te wiadomosc do Emir.

Posted

[quote name='kahoona']i jeszcze jeden artykuł, moim zdaniem lepszy

[URL="http://www.tygodnikregionalny.pl/index.php?pid=13&first=1866&pg=10"]Tygodnik Regionalny[/URL][/quote]

[quote name='lilk_a']Informacje w artykule wstrząsające :shake:[/quote]

Najbardziej wstrząsające i budzące sprzeciw jest to, że ten biedny skrzywdzony pies doznał takiego strasznego okrucieństwa.
Nie można tego nawet czytać, to po prostu boli:-(.
[B]Trevor[/B] doznał okrucieństwa ze strony ludzi, którzy powinni się nim opiekować [B]w ramach swoich obowiązków zawodowych.[/B]

Posted

muszę przyznać że bardzo osobiście podeszłam do sprawy Trevora , jestem też przekonana że jest więcej takich panów i pań "doktorów"
miałam suczkę która musiała przejść operację usunięcia gruczolaków ....
i tu przestroga do wszystkich ... sprawdzajcie zaplecze gabinetu weterynaryjnego , nie tylko pokój w którym przyjmowane są psy i ich właściciele ... my nie sprawdziliśmy i do tej pory żyję w przeświadczeniu że to ja skazałam Nukę na śmierć z rąk podobnej temu panu oprawczyni

To była pierwsza operacja jaką miał przejść mój pies , wypytaliśmy o wszystko , pani roztaczała wizję operacji która w jej wykonaniu będzie zabiegiem bezpiecznym , bez powikłań ,sunia na własnych nogach miała wyjśc po operacji z jej gabinetu już po wybudzeniu ....
Zostawiliśmy psa i czekaliśmy na telefon ... po trzech godzinach " możecie odebrać psa " .... to co zastaliśmy przerosło wszystkie czarne scenariusze

sunia leżała na podłodze z językiem na wierzchu nieprzytomna , rana operacyjna ciągnęła się przez całe podbrzusze , złapana szwami co dziesięć centymetrów , bez opatrunku ( to pani jej coś w domu założy ) koszmar.... mąż wziął psa na ręce i pojechaliśmy do domu .... suka wybudzała się jeszcze parę godzin , rana operacyjna nie zrosła się nigdy , mimo serii antybiotyków , długiego leczenia zakażenia , czyszczenia rany u innego już lekarza... z rany wychodziły sznurki bo inaczej nie można nazwać tych szwów .... lekarz do którego poszliśmy po dwóch dniach od zabiegu , inny lekarz, załamał ręce nad sposobem wykonania operacji ...
Pani weterynarz po paru telefonach od nas przestała odbierać nasze telefony , ja , byłam u niej trzy dni po operacji prosić o opiekę nad suką w domu .... powiedziała że owszem będzie przyjeżdzać ...ale spojrzałam przez uchylone drzwi prowadzące do dalszej części lecznicy coś mnie zastanowiło i poprosiłam o możliwość skorzystania z toalety ........
to co zastałam za owymi drzwiami..... jedno słowo ciśnie się na usta .... walające się wszędzie brudne szmaty , opakowania po lekach , zużyte strzykawki porozrzucane na podłodze , papiery ,brudne pojemniki ......

sunia odeszła od nas po półroczniej walce o jej życie .... umarła smiercią naturalną , w ostatni dzień była jakby cichsza , siedziała , kiwając się na boki ,traciła kontakt z otoczeniem ... umierała dwie godziny z pyskiem na naszych kolanach wpatrzona w nasze zapłakane twarze , umarła spokojnie mając nas koło siebie do końca ... nie udało się ....
lekarka w ciągu miesiąca zwinęła gabinet , oddała pieniądze za zabieg , chciała wypłacić odszkodowanie ...dostała wilczy bilet w zawodzie ....
Ciężko jest pogodzić z beztroskim podejściem tego typu lekarzy do zwierząt które im powierzamy , sądząc że podchodzą do ich leczenia z poświęceniem , mając na uwadze ich dobro ......

Posted

lilk_a strasznie Ci wspolczuje....czlowiek idzie z zaufaniem że ktos pomoze jego psiakowi, ktos kto powinien sie na tym znac, bo przeciez uczyl sie, powinien kochac zwierzeta, miec powolanie, a tu taki zawod , żal, bol...:-(

Posted

lilk_a... brak słów...

takie dzialania... osob, ktorym powierza sie zdrowie i zycie... powoduja, ze watpie w ludzi...

w tym kraju powinno konczyc sie jednoczesnie medycyne, weterynarie, prawo, ekonomie - tak, aby nie zostac zjedzonym... przez ten chory system...

Posted

[CENTER][SIZE=5][B]WAŻNE!!![/B]
[/SIZE][/CENTER]

Józefów - na wczorajszej Radzie Miasta pan [B]burmistrz Stanisław Kruszewski[/B] na pytanie dziennikarza czy dalej będzie współpracował z naszym "doktorkiem", odpowiedział, że doniesienia medialne to dla niego za mało i czeka na wyrok sądu. Może spróbujemy go przekonać, że skazuje psy odłowione w swoim mieście?
Po co przejmować się kundlami - można być praworządnym i czekać na wyroki, empatia i zdrowy rozsądek nie są widocznie konieczne do sprawowania urzędu.

[B]tel. do sekretariatu 22 779 00 25
[/B]
[B]Urząd Miasta Józefowa[/B]

[B]ul. Kardynała Wyszyńskiego 1
05 - 420 Józefów[/B]

[EMAIL="[email protected]?subject=list%20ze%20strony%20www.jozefow.pl"][email protected][/EMAIL]

Posted

Posłanka Sikora była dwa razy główną kontrkandydatką pana
Kruszewskiego w wyborach na burmistrza Józefowa, a dziś chyba jest jedyną przedstawicielką Józefowa w parlamencie:

[URL="http://www.linia.com.pl/public/article.php?1-9874-0"]Triumf Kruszewskiego, sukces PiS-u, Filip Pytlawski[/URL]

Posted

SCHRONISKO CZY PSIA UMIERALNIA?

[B]Lekarz weterynarii Marek Klamczyński planuje uruchomić schronisko dla zwierząt w Długiej Kościelnej (gm. Halinów). Czeka tylko na decyzję władz gminy. Mieszkańcy miejscowości złożyli oficjalny protest w tej sprawie.[/B]
[IMG]http://www.lokalna.pl/images/stories/aktual/schronisko.jpg[/IMG]
Przypominają, że to Klamczyński prowadził schronisko w Wołominie, które „opiekowało się” psami wyłapywanymi m.in. na terenie Sulejówka, Mińska i wielu innych gmin. Część z tych zwierząt (ok. 1200, jak obliczają) potem zaginęła, los ich nie jest znany.
– Schronisko miało miejsce na 20 psów, ale w 2006 r. przyjęło ich ponad 700. Statystycznie przez jedno miejsce w schronisku przewijało się rocznie ok. 35 psów. Pod względem „obrotów” jest to rekordowy wskaźnik w skali kraju – argumentują autorzy listu.
W opisywanym roku 24 gminy miały z Klamczyńskim podpisaną umowę na wyłapywanie bezdomnych zwierząt. Z terenu czytelniczego Lokalnej były to Dębe Wielkie, Dobre, Halinów, Jakubów, Kałuszyn, Mińsk, Mrozy, Poświętne, Siennica, Stanisławów, Sulejówek.
[B][COLOR=#000080]Więcej w papierowym wydaniu LOKALNEJ[/COLOR] [/B]
[B]Eliza Woźnicka[/B]

Tyle napisano w wydaniu internetowym Tygodnika Powiatu Mińskiego i Wesołej "LOKALNA"

Posted

Ze strony Warszawskiej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej:

[RIGHT]Warszawa, dnia 12.10 2009[/RIGHT]

[B] KOMUNIKAT [/B]

[CENTER]Rzecznika Odpowiedzialności Zawodowej
Warszawskiej Izby Lekarsko – Weterynaryjnej[/CENTER]

Rzecznik Odpowiedzialności Zawodowej Warszawskiej Izby Lekarsko – Weterynaryjnej informuje, że w dniu 25 września 2009 r. wszczął z urzędu postępowanie wyjaśniające w sprawie leczenia psa rasy bernardyn o nazwie Trevor przez lekarza weterynarii Marka Klamczyńskiego.
W związku z powyższym Rzecznik prosi osoby będące świadkami leczenia wymienionego psa lub posiadające inne istotne informacje w sprawie o zgłaszanie się pod nr telefonu 609 593 100 lub za pośrednictwem poczty e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] celem przesłuchania.

Jednocześnie Rzecznik uprzejmie wyjaśnia, że na mocy art. 3 ust. 2 pkt 9 lit. g w związku z art. 15 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku [I]o Inspekcji Weterynaryjnej [/I](t.j. z dnia 25 czerwca 2007 Dz. U. Nr 121, poz. 842 z późn. zm.) właściwym organem w sprawach dotyczących nieprawidłowych warunków utrzymania zwierząt w schroniskach jest właściwy terytorialnie dla miejsca lokalizacji schroniska Powiatowy Lekarz Weterynarii lub ewentualnie w przypadku podejrzenia popełnienia przestępstwa właściwe organy ścigania.

Rzecznik Odpowiedzialności Zawodowej
Warszawskiej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej
lek. wet. [I]Stanisław Tęsiorowski[/I]

Posted

Na stronie Radia TOK FM ukazał się tekst o nieuczciwym zarabianiu na bezdomnych zwierzętach. Tekst - moim zdaniem - bardzo dobry. Jest też w nim opisany "biznes" Ewy B.:

[url]http://www.tok.fm/TOKFM/1,97907,7180679,Biznes_i_patologia___jak_zarobic_na_bezdomnym_psie_.html[/url]

[B]O problemie bezdomnych zwierząt również w sobotę o godz. 18 w audycji radia TOK FM ''Rozmowy o pomaganiu''...[/B]

Posted

a jednak TVP3 na prośbe dogomaniaków umieściło w necie reportaż o Klamczyńskim

[URL]http://www.tvp.pl/warszawa/publicystyka/interwencje-jolanty-erol/wideo/pieskie-zycie-bezpanskich-czworonogow[/URL]

Posted

[quote name='kahoona']a jednak TVP3 na prośbe dogomaniaków umieściło w necie reportaż o Klamczyńskim

[URL]http://www.tvp.pl/warszawa/publicystyka/interwencje-jolanty-erol/wideo/pieskie-zycie-bezpanskich-czworonogow[/URL][/QUOTE]

Pisaliśmy, pisaliśmy i wypisaliśmy :multi: