Jump to content
Dogomania

MAREK K."doktor" z WOŁOMINA chce budować nowe schronisko i wyłapywać psy, pomóżcie!!!

Recommended Posts

Posted

linka nie będzie, bo nie będzie reportażu w necie

chyba, że kierownictwo stacji podejmie jednostkową decyzje o jego umieszczeniu np ze względu na ważny interes społeczny

może popiszemy trochę?

chodzi o program z cyklu "Interwencje Jolanty Erol" z wczoraj

ul. Jasna 14/16
00-054 Warszawa
tel. +48 (22) 547 63 81
[EMAIL="[email protected]"][B][email protected][/B][/EMAIL]

• Replies 376
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kahoona']linka nie będzie, bo nie będzie reportażu w necie

chyba, że kierownictwo stacji podejmie jednostkową decyzje o jego umieszczeniu np ze względu na ważny interes społeczny

może popiszemy trochę?

chodzi o program z cyklu "Interwencje Jolanty Erol" z wczoraj

ul. Jasna 14/16
00-054 Warszawa
tel. +48 (22) 547 63 81
[EMAIL="[email protected]"][B][email protected][/B][/EMAIL][/quote]

Co należy pod ten adres wysyłać?

Posted

może coś takiego wysyłać:

Szanowni Państwo,
Zwracam się z prośbą o umieszczenie ostatniego wydania programu "Interwencje Jolanty Erol" na Państwa stronie w internecie.
Reportaż zostal zrealizowany bardzo rzetelnie i pokazał, na czym polega w Polsce realizacja ustawy o ochronie zwierząt w zakresie opieki gmin nad bezdomnymi zwierzętami. Choć należałoby raczej stwierdzić, że reportaż pokazał jak prawo pozwala na robienie zwierzętom krzywdy a nawet ich okrutne unicestwianie.
Redaktor Erol pokazała proceder, który kilku osobom w województwie mazowieckim pozwolił na zarabianie na krzywdzie zwierząt, a także brak kontroli gmin nad przekazywanymi do hycla zwierzętami i ogromnymi pieniędzmi wydatkowanymi corocznie na opiekę nad nimi.
Proceder lekarza Klamczyńskiego poruszył wiele organizacji, mediów i osób prywatnych, interesują się nim parlamentarzyści.
Tak dzieje się w wielu miejscach w Polsce. Jest to bardzo ważny społecznie materiał , ukazujacy prawdę o krzywdzie zwierzat i marnowaniu pieniedzy podatników.
Dlatego też bardzo proszę o zamieszczenie wspomnianego reportażu w internecie, aby wszyscy, którym los zwierząt nie jest obojętny, a jest ich w Polsce wielu, mogli go zobaczyć.
Może w ten sposób ujawnimy inne miejsca w kraju, gdzie najlepszą i najbardziej opłacaną "opieką" nad bezdomnymi zwierzętami staje się ich eksterminacja, opłacana społecznymi pieniędzmi.

Posted

[quote name='kahoona']może coś takiego wysyłać:

Szanowni Państwo,
Zwracam się z prośbą o umieszczenie ostatniego wydania programu "Interwencje Jolanty Erol" na Państwa stronie w internecie.
Reportaż zostal zrealizowany bardzo rzetelnie i pokazał, na czym polega w Polsce realizacja ustawy o ochronie zwierząt w zakresie opieki gmin nad bezdomnymi zwierzętami. Choć należałoby raczej stwierdzić, że [B]reportaż pokazał jak prawo pozwala na robienie zwierzętom krzywdy a nawet ich okrutne unicestwianie. [/B]
Redaktor Erol pokazała proceder, który kilku osobom w województwie mazowieckim pozwolił na zarabianie na krzywdzie zwierząt, a także brak kontroli gmin nad przekazywanymi do hycla zwierzętami i ogromnymi pieniędzmi wydatkowanymi corocznie na opiekę nad nimi.
Proceder lekarza Klamczyńskiego poruszył wiele organizacji, mediów i osób prywatnych, interesują się nim parlamentarzyści.
Tak dzieje się w wielu miejscach w Polsce. Jest to bardzo ważny społecznie materiał , ukazujacy prawdę o [B]krzywdzie zwierzat i marnowaniu pieniedzy podatników. [/B]
Dlatego też bardzo proszę o zamieszczenie wspomnianego reportażu w internecie, aby wszyscy, którym los zwierząt nie jest obojętny, a jest ich w Polsce wielu, mogli go zobaczyć.
Może w ten sposób ujawnimy inne miejsca w kraju, gdzie [B]najlepszą i najbardziej opłacaną "opieką" nad bezdomnymi zwierzętami staje się ich eksterminacja, opłacana społecznymi pieniędzmi[/B].[/quote]

[B]Kahoona[/B], to jest najbardziej przerażające:-(:-(.
Mamy XXI wiek, a dzieją się takie okropne tragedie żywych, czujących istot, a wszystko to w majestacie prawa :angryy::angryy:.

Posted

[I]"Posłowie nie mają żadnych innych narzędzi jak żądanie wyjaśnień czy kierowanie odpowiednich wniosków do prokuratury. Nie mogą podejmować decyzji za samorządy, sądy, Inspektoraty czy Izby Lekarsko-Weterynaryjne ani wywierać nacisków. Stąd taki model działania, który może Państwu wydawać się niewystarczający…"[/I]
Mateusz Żukowski
Asystent posłanki Joanny Muchy

Posted

[quote name='Kika9004'][I]"Posłowie nie mają żadnych innych narzędzi jak żądanie wyjaśnień czy kierowanie odpowiednich wniosków do prokuratury. Nie mogą podejmować decyzji za samorządy, sądy, Inspektoraty czy Izby Lekarsko-Weterynaryjne ani wywierać nacisków. Stąd taki model działania, który może Państwu wydawać się niewystarczający…"[/I]
Mateusz Żukowski
Asystent posłanki Joanny Muchy[/quote]

Mateusz napisał prawdę, ale nie wyobrażasz sobie w ilu sprawach nam pomógł. Często pismo od posła robi więcej niż nasze wielomiesięczne zabiegi.

Posted

[quote name='kahoona']Mateusz napisał prawdę, ale nie wyobrażasz sobie w ilu sprawach nam pomógł. Często pismo od posła robi więcej niż nasze wielomiesięczne zabiegi.[/quote]

Ale czy ja go w jakiś sposób krytykuję?? Nie. Skopiowałam jego odpowiedź, bo uznałam, że ważne jest, że ktoś odpowiedział. Ważne dla dogomaniaków. Nie naskakuj na mnie, nic złego nie zrobiłam ;/.

Posted

A ja wczoraj dostałam pismo z izby lekarskiej..
[FONT=Arial][SIZE=2]"Proszę zapoznać się z załącznikiem.[/SIZE][/FONT]

Z poważaniem,

Ewa Patoka
Biuro Krajowego Rzecznika Odpowiedzialności Zawodowej
Krajowej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej

al. Przyjaciół 1 lok.2,
00-565 Warszawa"

W Załaczniku był skan pisma
dotyczace podejrzenia nieprawidlowego wykonywania zawodu przez doktora K i wymieniono 14 imion i nazwisk osób piszących ( w tym moje :evil_lol:)
..Czy Izba wyciągnie jakieś konsekwencje??
Co dalej??

Posted

[quote name='owczarek']A ja wczoraj dostałam pismo z izby lekarskiej..
[FONT=Arial][SIZE=2]"Proszę zapoznać się z załącznikiem.[/SIZE][/FONT]

Z poważaniem,

Ewa Patoka
Biuro Krajowego Rzecznika Odpowiedzialności Zawodowej
Krajowej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej

al. Przyjaciół 1 lok.2,
00-565 Warszawa"

W Załaczniku był skan pisma
dotyczace podejrzenia nieprawidlowego wykonywania zawodu przez doktora K i wymieniono 14 imion i nazwisk osób piszących ( w tym moje :evil_lol:)
..Czy Izba wyciągnie jakieś konsekwencje??
Co dalej??[/quote]

czy możesz wkleić skan tego pisma?
nazwiska zamaż
wiemy, że również instytucje wysłały pismo, muszą się sprawą zainteresowac i przeprowadzić postępowanie

Posted

Nie wiem, czy jest to wiadomość nowa, ale opublikowano artykuł "Praktyka doktora K." w październikowej "Gazecie Otwockiej". Nie wkleja mi się link, ale wejdźcie na stronę miasta i tam znajdziecie ostatni numer gazety w pdf.

Artykuł można przeczytać na 14-15 stronie...

Posted

Artykuł zawiera kilka nieścisłości, ale ogólna jego wymowa jest prawdziwa.
Pan "doktor" powinien jednak uważać na oskarżenia, które wysuwa pod naszym adresem.
Absolutnie nieprawdą jest fakt szantażowania go. I na to akurat mamy dowody.
Szkoda, że nie wspomina o ponad 1200 brakujących mu w ewidencji psach i o postępowaniu, które toczy się w prokuraturze w Wołominie po naszym i ARKI doniesieniu w czerwcu tego roku. Tak z nudów się tym zajmują tyle czasu.
Wcześniejsze doniesienia Argosa skończyły się umorzeniami, ale te Emira i Arki spowodowały postępowanie. Coś więc chyba jest narzeczy.
Poczekamy, zobaczymy...

[URL]http://www.otwock.pl/gazeta/2009/10/10_09.pdf[/URL]

Posted

[quote name='kahoona']
Pan "doktor" powinien jednak uważać na oskarżenia, które wysuwa pod naszym adresem.
Absolutnie nieprawdą jest fakt szantażowania go. [/quote]

Facet łapie się wszystkiego byle wyjść na swoje :angryy: Gdzieś czytałam z nim wywiad, że oskarżenia są wyssane z palca, że Emir się na niego zawziął :angryy:

EKOTERRORYŚCI :D :D :D