kahoona Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 linka nie będzie, bo nie będzie reportażu w necie chyba, że kierownictwo stacji podejmie jednostkową decyzje o jego umieszczeniu np ze względu na ważny interes społeczny może popiszemy trochę? chodzi o program z cyklu "Interwencje Jolanty Erol" z wczoraj ul. Jasna 14/16 00-054 Warszawa tel. +48 (22) 547 63 81 [EMAIL="[email protected]"][B][email protected][/B][/EMAIL] Quote
Negri_2008 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='kahoona']linka nie będzie, bo nie będzie reportażu w necie chyba, że kierownictwo stacji podejmie jednostkową decyzje o jego umieszczeniu np ze względu na ważny interes społeczny może popiszemy trochę? chodzi o program z cyklu "Interwencje Jolanty Erol" z wczoraj ul. Jasna 14/16 00-054 Warszawa tel. +48 (22) 547 63 81 [EMAIL="[email protected]"][B][email protected][/B][/EMAIL][/quote] Co należy pod ten adres wysyłać? Quote
gagata Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='Negri_2008']Co należy pod ten adres wysyłać?[/quote]Prośbę a zamieszczenie tego reportażu w necie.... Quote
kahoona Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 właściwy adres to: [email][email protected][/email] sorry, źle to mają na stronie Quote
Kika9004 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Napisałam :) :p Mam nadzieję że pozytywnie rozpatrzą to co napisałam :) Quote
kahoona Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 może coś takiego wysyłać: Szanowni Państwo, Zwracam się z prośbą o umieszczenie ostatniego wydania programu "Interwencje Jolanty Erol" na Państwa stronie w internecie. Reportaż zostal zrealizowany bardzo rzetelnie i pokazał, na czym polega w Polsce realizacja ustawy o ochronie zwierząt w zakresie opieki gmin nad bezdomnymi zwierzętami. Choć należałoby raczej stwierdzić, że reportaż pokazał jak prawo pozwala na robienie zwierzętom krzywdy a nawet ich okrutne unicestwianie. Redaktor Erol pokazała proceder, który kilku osobom w województwie mazowieckim pozwolił na zarabianie na krzywdzie zwierząt, a także brak kontroli gmin nad przekazywanymi do hycla zwierzętami i ogromnymi pieniędzmi wydatkowanymi corocznie na opiekę nad nimi. Proceder lekarza Klamczyńskiego poruszył wiele organizacji, mediów i osób prywatnych, interesują się nim parlamentarzyści. Tak dzieje się w wielu miejscach w Polsce. Jest to bardzo ważny społecznie materiał , ukazujacy prawdę o krzywdzie zwierzat i marnowaniu pieniedzy podatników. Dlatego też bardzo proszę o zamieszczenie wspomnianego reportażu w internecie, aby wszyscy, którym los zwierząt nie jest obojętny, a jest ich w Polsce wielu, mogli go zobaczyć. Może w ten sposób ujawnimy inne miejsca w kraju, gdzie najlepszą i najbardziej opłacaną "opieką" nad bezdomnymi zwierzętami staje się ich eksterminacja, opłacana społecznymi pieniędzmi. Quote
kahoona Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 sprawa zatacza coraz szersze kręgi - tu parlament: [URL]http://zespoldlazwierzat.pl/?p=217[/URL] Quote
Kika9004 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Super, że coraz więcej osób o tym pisze :multi: To wyślij też wiadomość, co dwie prośby to nie jedna :p Quote
Kinia1984 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 super:) w koncu i w rzadzie moze cos sie ruszy... Quote
Negri_2008 Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Wysłałam prośbę o zamieszcznie reportażu w necie. A w Halinowie to już chyba świeczki trzeba palić :wallbash: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 [quote name='kahoona']może coś takiego wysyłać: Szanowni Państwo, Zwracam się z prośbą o umieszczenie ostatniego wydania programu "Interwencje Jolanty Erol" na Państwa stronie w internecie. Reportaż zostal zrealizowany bardzo rzetelnie i pokazał, na czym polega w Polsce realizacja ustawy o ochronie zwierząt w zakresie opieki gmin nad bezdomnymi zwierzętami. Choć należałoby raczej stwierdzić, że [B]reportaż pokazał jak prawo pozwala na robienie zwierzętom krzywdy a nawet ich okrutne unicestwianie. [/B] Redaktor Erol pokazała proceder, który kilku osobom w województwie mazowieckim pozwolił na zarabianie na krzywdzie zwierząt, a także brak kontroli gmin nad przekazywanymi do hycla zwierzętami i ogromnymi pieniędzmi wydatkowanymi corocznie na opiekę nad nimi. Proceder lekarza Klamczyńskiego poruszył wiele organizacji, mediów i osób prywatnych, interesują się nim parlamentarzyści. Tak dzieje się w wielu miejscach w Polsce. Jest to bardzo ważny społecznie materiał , ukazujacy prawdę o [B]krzywdzie zwierzat i marnowaniu pieniedzy podatników. [/B] Dlatego też bardzo proszę o zamieszczenie wspomnianego reportażu w internecie, aby wszyscy, którym los zwierząt nie jest obojętny, a jest ich w Polsce wielu, mogli go zobaczyć. Może w ten sposób ujawnimy inne miejsca w kraju, gdzie [B]najlepszą i najbardziej opłacaną "opieką" nad bezdomnymi zwierzętami staje się ich eksterminacja, opłacana społecznymi pieniędzmi[/B].[/quote] [B]Kahoona[/B], to jest najbardziej przerażające:-(:-(. Mamy XXI wiek, a dzieją się takie okropne tragedie żywych, czujących istot, a wszystko to w majestacie prawa :angryy::angryy:. Quote
kahoona Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Dana, pisz maila i wysyłaj, namów innych trzeba robic co się da Quote
Kika9004 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 [I]"Posłowie nie mają żadnych innych narzędzi jak żądanie wyjaśnień czy kierowanie odpowiednich wniosków do prokuratury. Nie mogą podejmować decyzji za samorządy, sądy, Inspektoraty czy Izby Lekarsko-Weterynaryjne ani wywierać nacisków. Stąd taki model działania, który może Państwu wydawać się niewystarczający…"[/I] Mateusz Żukowski Asystent posłanki Joanny Muchy Quote
kahoona Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 [quote name='Kika9004'][I]"Posłowie nie mają żadnych innych narzędzi jak żądanie wyjaśnień czy kierowanie odpowiednich wniosków do prokuratury. Nie mogą podejmować decyzji za samorządy, sądy, Inspektoraty czy Izby Lekarsko-Weterynaryjne ani wywierać nacisków. Stąd taki model działania, który może Państwu wydawać się niewystarczający…"[/I] Mateusz Żukowski Asystent posłanki Joanny Muchy[/quote] Mateusz napisał prawdę, ale nie wyobrażasz sobie w ilu sprawach nam pomógł. Często pismo od posła robi więcej niż nasze wielomiesięczne zabiegi. Quote
Kika9004 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 [quote name='kahoona']Mateusz napisał prawdę, ale nie wyobrażasz sobie w ilu sprawach nam pomógł. Często pismo od posła robi więcej niż nasze wielomiesięczne zabiegi.[/quote] Ale czy ja go w jakiś sposób krytykuję?? Nie. Skopiowałam jego odpowiedź, bo uznałam, że ważne jest, że ktoś odpowiedział. Ważne dla dogomaniaków. Nie naskakuj na mnie, nic złego nie zrobiłam ;/. Quote
kahoona Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 [quote name='Kika9004']Nie naskakuj na mnie, nic złego nie zrobiłam ;/.[/quote] nie miałam takich intencji - źle mnie zrozumiałaś Quote
Kika9004 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 No więc przepraszam. Koniec dyskusji :p Quote
owczarek Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 A ja wczoraj dostałam pismo z izby lekarskiej.. [FONT=Arial][SIZE=2]"Proszę zapoznać się z załącznikiem.[/SIZE][/FONT] Z poważaniem, Ewa Patoka Biuro Krajowego Rzecznika Odpowiedzialności Zawodowej Krajowej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej al. Przyjaciół 1 lok.2, 00-565 Warszawa" W Załaczniku był skan pisma dotyczace podejrzenia nieprawidlowego wykonywania zawodu przez doktora K i wymieniono 14 imion i nazwisk osób piszących ( w tym moje :evil_lol:) ..Czy Izba wyciągnie jakieś konsekwencje?? Co dalej?? Quote
kahoona Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='owczarek']A ja wczoraj dostałam pismo z izby lekarskiej.. [FONT=Arial][SIZE=2]"Proszę zapoznać się z załącznikiem.[/SIZE][/FONT] Z poważaniem, Ewa Patoka Biuro Krajowego Rzecznika Odpowiedzialności Zawodowej Krajowej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej al. Przyjaciół 1 lok.2, 00-565 Warszawa" W Załaczniku był skan pisma dotyczace podejrzenia nieprawidlowego wykonywania zawodu przez doktora K i wymieniono 14 imion i nazwisk osób piszących ( w tym moje :evil_lol:) ..Czy Izba wyciągnie jakieś konsekwencje?? Co dalej??[/quote] czy możesz wkleić skan tego pisma? nazwiska zamaż wiemy, że również instytucje wysłały pismo, muszą się sprawą zainteresowac i przeprowadzić postępowanie Quote
UBOCZE Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Nie wiem, czy jest to wiadomość nowa, ale opublikowano artykuł "Praktyka doktora K." w październikowej "Gazecie Otwockiej". Nie wkleja mi się link, ale wejdźcie na stronę miasta i tam znajdziecie ostatni numer gazety w pdf. Artykuł można przeczytać na 14-15 stronie... Quote
kahoona Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Artykuł zawiera kilka nieścisłości, ale ogólna jego wymowa jest prawdziwa. Pan "doktor" powinien jednak uważać na oskarżenia, które wysuwa pod naszym adresem. Absolutnie nieprawdą jest fakt szantażowania go. I na to akurat mamy dowody. Szkoda, że nie wspomina o ponad 1200 brakujących mu w ewidencji psach i o postępowaniu, które toczy się w prokuraturze w Wołominie po naszym i ARKI doniesieniu w czerwcu tego roku. Tak z nudów się tym zajmują tyle czasu. Wcześniejsze doniesienia Argosa skończyły się umorzeniami, ale te Emira i Arki spowodowały postępowanie. Coś więc chyba jest narzeczy. Poczekamy, zobaczymy... [URL]http://www.otwock.pl/gazeta/2009/10/10_09.pdf[/URL] Quote
Kika9004 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='kahoona'] Pan "doktor" powinien jednak uważać na oskarżenia, które wysuwa pod naszym adresem. Absolutnie nieprawdą jest fakt szantażowania go. [/quote] Facet łapie się wszystkiego byle wyjść na swoje :angryy: Gdzieś czytałam z nim wywiad, że oskarżenia są wyssane z palca, że Emir się na niego zawziął :angryy: EKOTERRORYŚCI :D :D :D Quote
Recommended Posts