Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moja 4 letnia spanielka, na chwile obecną wazy aż 9kg! co jest sukcesem bo jak do nas przybyła ważyła 6,7kg. Tyle tylko, że ona nie jest miarodajna, bo strasznie drobna jak na spaniela, no i bankowo nie jest psem z hodowli, co najwyżej z hodofffli :roll:

Posted

[quote name='Mili_25']Chciałabym poprosić osoby, które posiadają Cocker Spaniela, aby napisały mi ile ważyły ich pociechy w wieku 3-miesięcy.

Z góry Wam dziękuję za info :)[/quote]
Moja sunia miała 3 miesiące jakoś 6 lat temu, więc nie pamietam ile wtedy ważyła. ;)

Ciężko powiedzieć ile taki szczeniak powinien ważyć. To raczej sprawa indywidualna, zależna od budowy, tempa wzrostu.

A dlaczego pytasz? :cool3:

Posted

[quote name='camili']Nasza Molly wazy 13kg. i tak już od kilku miesięcy ta waga się nie zmienia, chociaż jest po sterylizacji.[/quote]

mitem jest to, że pies po sterylizacji/kastracji tyje. Może mieć większy apetyt, ale to od właściciela zależy ile jedzenia dostanie, zatem otyłość po sterylce jest winą ludzi, a nie samego zabiegu;)-to tak w skrócie

Posted

Myśmy się nie ważyli za często, ale wetka powiedziałą ze bardziej miarodajne jest otłuszczenie żeber, póki sie da wyczuć, a nie wystają jest ok:)
Korek waży 15 kg, ale fakt że jako nierasowy troche za bardzo wybujał w górę.. Szczupły jest ogólnie.

Posted

Moja sunia w wieku 3 miesięcy ważyła 3,80 kg
W wieku 11 miesięcy ważyła 12,40 kg
W wieku 1 rok 2 miesiące ważyła 12,80 kg
Obecnie ma 3 lata i waży 14,80 kg, ale mamy zamiar wrócić do tej wagi kiedy miała rok i dwa miesiące czyli 12,80 kg bo jest spasiona .

• 1 year later...