Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie! :roll:
Szukam poleconego weterynarza w Warszawie, który dobrze szczepi psy (chodzi mi o to żeby pies nie miał potem bąbli).

Piszcie namiary na sprawdzonych weterynarzy...

Czekamy na odpowiedzi i pozdrawiamy,
Kamila i Fido :lol:

Posted

Kilka wątków niżej masz temat "[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f351/godny-polecenia-wetrynarz-z-warszawy-3223/"][COLOR=#000000]Godny polecenia wetrynarz z Warszawy[/COLOR][/URL]". Może tam jakiegoś weta znajdziesz.
Fajne wymagania. Weterynarz co bąbli nie zostawia.
Ja nie będąc weterynarzem mogę Ci zaszczepić bez bąbli :) ale mieszkam w Szczecinie - no chyba, że nastąpi reakcja alergiczna, to i wprawna ręka nie pomoże.
Ale jak pomyślę ile w życiu się narobiłam zastrzyków psom, to ho ho.
Pozdrawiam Hania

• 1 month later...
Posted

hehe no cóż tak szczerze to powiem ci ze najczęściej jeśli w klinice jest lekarz i technik to szczepić będzie technik ;] poza tym szczepienie trwa kilka sekund i jest to zwykle wbicie igly i podanie szczepionki ;] kazdy student pierwszego roku juz to umie swietnie robic ;] a babelek czasem sie pojawia ale szybko znika jest to normalna reakcja na naruszenie powloki skornej ;] u kazdego inna oczywiscie

Posted

Kamila, ten sam weterynarz może zaszczepić kilka psów a tylko u 1 powstanie bąbel. To nie jest związane z partactwem a z zaburzeniami krzepnięcia krwi. Tak jak napisała Huskuś wcześniej wybierz lekarza z wątku "Godny polecenia weterynarz w Warszawie"

• 6 years later...
Posted

Ja jestem z Piaseczna, ale do weterynarza jeżdżę do Warszawy. Jesli mam od serca polecić to tylko dr. Michała Nowickiego. Pracuje w klinice na ul.Grenadierów 9 i korzystam z niej już od jakiegoś czasu. Maja różnych specjalistów i każdemu starają się pomóc nawet w najtruniejszych przypadkach. Trafiają tam ludzie, którzy w wielu innych klinikach nie dostali pomocy.

• 2 weeks later...
Posted
O 20.02.2016o17:44, Miomi napisał:

Ja jestem z Piaseczna, ale do weterynarza jeżdżę do Warszawy. Jesli mam od serca polecić to tylko dr. Michała Nowickiego. Pracuje w klinice na ul.Grenadierów 9 i korzystam z niej już od jakiegoś czasu. Maja różnych specjalistów i każdemu starają się pomóc nawet w najtruniejszych przypadkach. Trafiają tam ludzie, którzy w wielu innych klinikach nie dostali pomocy.

Podpisuje się pod wypowiedzą poprzedniczki.Sa wyjątkowi ludzie i miejsca, gdzie mozna spotkac się ze zrozumieniem w tragicznych a czasem banalnych sytuacjach.Weterynarz musi spełniać dwie funkcje, łączyć miłość do zwierząt z cierpliwością do ludzi ;) Cechy te ma w sobie Pan Doktor Nowicki z przychodni Vet4pet.Oprócz wyżej wymienionych cech posiada też dwie specjalizacje, ratuje zwierzęta wymagające konsultacji neurochirurgicznej i ortopedycznej.

Posted

Zanim trafiliśmy do dr. Nowickiego dużo czytałam na necie o nim. Na stronie tez jest opisane w jak wielu konferencjach i warsztatach bierze udział właśnie po to, zeby caly czas się kształcić i rozwijać, żeby móc pomagać. Tak powinnien postępować każdy weterynarz. 

• 1 year later...
  • 5 months later...
Posted

Polecam bardzo dobrego weta na Jagiellońskiej 5a, ja się go trzymam już ponad 35 lat. I nie narzekam bo to lekarz z powołania, on lubi leczyć -oczywiście ojca bo pracuje z synem ale młody się jeszcze uczy.

• 3 weeks later...
  • 6 months later...
Posted

W Warszawie tylko MyVet na Grzybowskiej, tak jak pisałem już w innym temacie. Byliśmy z moimi kotkami z próchnicą i chorym układem oddechowym, wprowadzone leczenie i środki zapobiegawcze okazały się bardzo skuteczne. Szczerze polecam :) 

• 2 months later...
  • 2 months later...
Posted

Metodą prób i błędów trzeba znaleźć odpowiednią dla nas i naszego zwierzaka lecznicę weterynaryjną, czasem nie jest to latwe. Osobiście uważam, że zawód lekarza weterynarii jest jednym z trudniejszych. Juz same studia i ich ukonczenie są trudne, a z kolei realia pracy nie sa czesto zbyt kolorowe- leczenie zwierzat domowych, hodowlanych, egzotycznych, a nawet chorob odzwierzecych. To spory zakres obowiazkow.

• Downvote 1
Posted
4 godziny temu, doniamilczak napisał:

Metodą prób i błędów trzeba znaleźć odpowiednią dla nas i naszego zwierzaka lecznicę weterynaryjną,

Metodą "prób i błędów"???? tę metodę można stosować w nauce krawiectwa (np.) :)

Poza tym - zoonozy (ch.odzwierzęce) - leczy lekarz medycyny,nie weterynarii.

A tak w temacie - polecasz jakąs lecznice w W-wie?

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted
Dnia 7.09.2018 o 20:48, bou napisał:

Metodą "prób i błędów"???? tę metodę można stosować w nauce krawiectwa (np.) :)

Poza tym - zoonozy (ch.odzwierzęce) - leczy lekarz medycyny,nie weterynarii.

A tak w temacie - polecasz jakąs lecznice w W-wie?

Tak, metodą prób i błędow. Jesli weterynarz nie potrafi postawic wlasciwej diagnozy lub wprowadzic skutecznego leczenia to szukam innego :) A jesli chodzi o Wawę to ostatnio leczyłam swojego pieska w Vet4Pet, na Grenadierów. Klinika godna polecenia :) Personel jest miły, kompetentny (przyjmowal nas dr Nowicki- ortopeda, bo nasz piesek ma niedowład tylnych łapek).

Posted

Polecam lecznicę na Jagiellońskiej 5, dr Piotr Rybiński, ja się go trzymam od 1985 r i jestem zadowolona, nigdy nie zaszkodził moim psom, zawsze pomaga.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Mam bardzo przyjemne doswiadczenia z leczeniem swojego pieska w vet4pet. Weterynarz w innej klinice tylko mnie zestresowal, nastraszyl, a okazalo sie, ze piesek ma niegroźne zatrucie pokarmowe. Dopiero w vet4pet dowiedzialam sie co i jak :) nie pamietam nazwiska pani doktor, ktora zajmowala sie naszym przypadkiem, ale byla bardzo w porzadku, przyjaźnie nastawiona do pieska, no i pupilek szybko wyzdrowial :)

• 3 weeks later...
Posted
Dnia 27.11.2018 o 23:29, domciatom napisał:

Mam bardzo przyjemne doswiadczenia z leczeniem swojego pieska w vet4pet. Weterynarz w innej klinice tylko mnie zestresowal, nastraszyl, a okazalo sie, ze piesek ma niegroźne zatrucie pokarmowe. Dopiero w vet4pet dowiedzialam sie co i jak :) nie pamietam nazwiska pani doktor, ktora zajmowala sie naszym przypadkiem, ale byla bardzo w porzadku, przyjaźnie nastawiona do pieska, no i pupilek szybko wyzdrowial :)

mam bardzo podobne wrażenia po wizycie w tej klinice :) widać, że to są weterynarze w powołania