Kamila&Fido Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Witajcie! :roll: Szukam poleconego weterynarza w Warszawie, który dobrze szczepi psy (chodzi mi o to żeby pies nie miał potem bąbli). Piszcie namiary na sprawdzonych weterynarzy... Czekamy na odpowiedzi i pozdrawiamy, Kamila i Fido :lol: Quote
Kamila&Fido Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 Ponawiam pytanie: Czy znacie jakiegoś weterynarza w Warszawie, który dobrze zaszczepi szczeniaka? Jeśli tak, proszę o namiary :) Niecierpliwie czekamy na odpowiedź, Kamila i Fido Quote
Huskuś Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Kilka wątków niżej masz temat "[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f351/godny-polecenia-wetrynarz-z-warszawy-3223/"][COLOR=#000000]Godny polecenia wetrynarz z Warszawy[/COLOR][/URL]". Może tam jakiegoś weta znajdziesz. Fajne wymagania. Weterynarz co bąbli nie zostawia. Ja nie będąc weterynarzem mogę Ci zaszczepić bez bąbli :) ale mieszkam w Szczecinie - no chyba, że nastąpi reakcja alergiczna, to i wprawna ręka nie pomoże. Ale jak pomyślę ile w życiu się narobiłam zastrzyków psom, to ho ho. Pozdrawiam Hania Quote
ChromosomekX Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 hehe no cóż tak szczerze to powiem ci ze najczęściej jeśli w klinice jest lekarz i technik to szczepić będzie technik ;] poza tym szczepienie trwa kilka sekund i jest to zwykle wbicie igly i podanie szczepionki ;] kazdy student pierwszego roku juz to umie swietnie robic ;] a babelek czasem sie pojawia ale szybko znika jest to normalna reakcja na naruszenie powloki skornej ;] u kazdego inna oczywiscie Quote
JamniczaRodzina. Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Kamila, ten sam weterynarz może zaszczepić kilka psów a tylko u 1 powstanie bąbel. To nie jest związane z partactwem a z zaburzeniami krzepnięcia krwi. Tak jak napisała Huskuś wcześniej wybierz lekarza z wątku "Godny polecenia weterynarz w Warszawie" Quote
Miomi Posted February 20, 2016 Posted February 20, 2016 Ja jestem z Piaseczna, ale do weterynarza jeżdżę do Warszawy. Jesli mam od serca polecić to tylko dr. Michała Nowickiego. Pracuje w klinice na ul.Grenadierów 9 i korzystam z niej już od jakiegoś czasu. Maja różnych specjalistów i każdemu starają się pomóc nawet w najtruniejszych przypadkach. Trafiają tam ludzie, którzy w wielu innych klinikach nie dostali pomocy. Quote
forma84 Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 O 20.02.2016o17:44, Miomi napisał: Ja jestem z Piaseczna, ale do weterynarza jeżdżę do Warszawy. Jesli mam od serca polecić to tylko dr. Michała Nowickiego. Pracuje w klinice na ul.Grenadierów 9 i korzystam z niej już od jakiegoś czasu. Maja różnych specjalistów i każdemu starają się pomóc nawet w najtruniejszych przypadkach. Trafiają tam ludzie, którzy w wielu innych klinikach nie dostali pomocy. Podpisuje się pod wypowiedzą poprzedniczki.Sa wyjątkowi ludzie i miejsca, gdzie mozna spotkac się ze zrozumieniem w tragicznych a czasem banalnych sytuacjach.Weterynarz musi spełniać dwie funkcje, łączyć miłość do zwierząt z cierpliwością do ludzi ;) Cechy te ma w sobie Pan Doktor Nowicki z przychodni Vet4pet.Oprócz wyżej wymienionych cech posiada też dwie specjalizacje, ratuje zwierzęta wymagające konsultacji neurochirurgicznej i ortopedycznej. Quote
Miomi Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Zanim trafiliśmy do dr. Nowickiego dużo czytałam na necie o nim. Na stronie tez jest opisane w jak wielu konferencjach i warsztatach bierze udział właśnie po to, zeby caly czas się kształcić i rozwijać, żeby móc pomagać. Tak powinnien postępować każdy weterynarz. Quote
robertos75 Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 Na strzeleckiego 10E w klinice ktoś był? Przeprowadziłem sięniedwano i szukam informacji o nich. Mam pieska labradora. Quote
Kobieszuk Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 Ja chodzę ze swoim chomikiem do weterynarz Warszawa 24h i zawsze wychodzimy zadowoleni. Chomik zawsze zdrowy, a ja szczęśliwy, w dodatku niedrogie ceny. Quote
dwbem Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 Polecam bardzo dobrego weta na Jagiellońskiej 5a, ja się go trzymam już ponad 35 lat. I nie narzekam bo to lekarz z powołania, on lubi leczyć -oczywiście ojca bo pracuje z synem ale młody się jeszcze uczy. Quote
Dzwigajkarola Posted October 5, 2017 Posted October 5, 2017 Ze swoim pieskiem chodzę w razie problemów i na szczepienia do weterynarza na Ursynowie. Mają bardzo dobre podejście do zwierząt, widać, że je kochają i podchodzą do nich z miłością. Quote
Robotnature Posted April 23, 2018 Posted April 23, 2018 W Warszawie tylko MyVet na Grzybowskiej, tak jak pisałem już w innym temacie. Byliśmy z moimi kotkami z próchnicą i chorym układem oddechowym, wprowadzone leczenie i środki zapobiegawcze okazały się bardzo skuteczne. Szczerze polecam :) Quote
nikiminaj Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 Owszem w myvet są bardzo mili i życzliwi lekarze. Też tam chodzimy i bardzo sobie chwalimy. Polecana klinika przez naszych znajomych. Quote
doniamilczak Posted September 7, 2018 Posted September 7, 2018 Metodą prób i błędów trzeba znaleźć odpowiednią dla nas i naszego zwierzaka lecznicę weterynaryjną, czasem nie jest to latwe. Osobiście uważam, że zawód lekarza weterynarii jest jednym z trudniejszych. Juz same studia i ich ukonczenie są trudne, a z kolei realia pracy nie sa czesto zbyt kolorowe- leczenie zwierzat domowych, hodowlanych, egzotycznych, a nawet chorob odzwierzecych. To spory zakres obowiazkow. 1 Quote
bou Posted September 7, 2018 Posted September 7, 2018 4 godziny temu, doniamilczak napisał: Metodą prób i błędów trzeba znaleźć odpowiednią dla nas i naszego zwierzaka lecznicę weterynaryjną, Metodą "prób i błędów"???? tę metodę można stosować w nauce krawiectwa (np.) :) Poza tym - zoonozy (ch.odzwierzęce) - leczy lekarz medycyny,nie weterynarii. A tak w temacie - polecasz jakąs lecznice w W-wie? Quote
Niderlanca Posted September 25, 2018 Posted September 25, 2018 Polecam w Warszawie jedną klinikę - MyVet na ul. Grzybowskiej są fantastyczni. Quote
doniamilczak Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 Dnia 7.09.2018 o 20:48, bou napisał: Metodą "prób i błędów"???? tę metodę można stosować w nauce krawiectwa (np.) :) Poza tym - zoonozy (ch.odzwierzęce) - leczy lekarz medycyny,nie weterynarii. A tak w temacie - polecasz jakąs lecznice w W-wie? Tak, metodą prób i błędow. Jesli weterynarz nie potrafi postawic wlasciwej diagnozy lub wprowadzic skutecznego leczenia to szukam innego :) A jesli chodzi o Wawę to ostatnio leczyłam swojego pieska w Vet4Pet, na Grenadierów. Klinika godna polecenia :) Personel jest miły, kompetentny (przyjmowal nas dr Nowicki- ortopeda, bo nasz piesek ma niedowład tylnych łapek). Quote
dwbem Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 Polecam lecznicę na Jagiellońskiej 5, dr Piotr Rybiński, ja się go trzymam od 1985 r i jestem zadowolona, nigdy nie zaszkodził moim psom, zawsze pomaga. Quote
tomek487 Posted October 25, 2018 Posted October 25, 2018 Gorąco polecam Panią z www.vetpassion.pl. Fachowa pomoc, bardzo duża wiedza i super podejście do zwierząt. Ja i mój piesek jesteśmy zadowoleni :) Quote
Kazimierz10 Posted November 2, 2018 Posted November 2, 2018 MyVet n Grzybowskiej to z pewnością polecany lekarz. Jeśli wetertnarz to tylko tam, w okolicy najlepszy. Quote
domciatom Posted November 27, 2018 Posted November 27, 2018 Mam bardzo przyjemne doswiadczenia z leczeniem swojego pieska w vet4pet. Weterynarz w innej klinice tylko mnie zestresowal, nastraszyl, a okazalo sie, ze piesek ma niegroźne zatrucie pokarmowe. Dopiero w vet4pet dowiedzialam sie co i jak :) nie pamietam nazwiska pani doktor, ktora zajmowala sie naszym przypadkiem, ale byla bardzo w porzadku, przyjaźnie nastawiona do pieska, no i pupilek szybko wyzdrowial :) Quote
jedrula1 Posted December 18, 2018 Posted December 18, 2018 Dnia 27.11.2018 o 23:29, domciatom napisał: Mam bardzo przyjemne doswiadczenia z leczeniem swojego pieska w vet4pet. Weterynarz w innej klinice tylko mnie zestresowal, nastraszyl, a okazalo sie, ze piesek ma niegroźne zatrucie pokarmowe. Dopiero w vet4pet dowiedzialam sie co i jak :) nie pamietam nazwiska pani doktor, ktora zajmowala sie naszym przypadkiem, ale byla bardzo w porzadku, przyjaźnie nastawiona do pieska, no i pupilek szybko wyzdrowial :) mam bardzo podobne wrażenia po wizycie w tej klinice :) widać, że to są weterynarze w powołania Quote
Recommended Posts