Behemot Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 [quote name='Andźka']hihi Behemot myśle że jakbyśmy sie zamieniły psiurami to oprócz wyglądu nie byłoby różnicy! [/quote] :lol: Aż szkoda, że nie mieszkamy w tym samym mieście :p Panny by się poznały i zobaczyłoby się, która z nich większa chojraczka! :mad: Quote
Andźka Posted December 31, 2005 Posted December 31, 2005 uhuuu to by sie działo:cool3: ja bym sie cieszyła bo Briana miała by kolezanke do zabaw a tak ma tylko nas (ałććć właśnie dziabła mnie w pięte!). Mam gdzie z nia iść na wybieganie sie ale jesli chodzi o towarzystwo to katastrofa (buroki ze wsi i bidusie na łancuchach) .:-( Quote
mila_2 Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 Koma :) a może kiedyś umówimy się na jakimś polu żeby Twoja psica i Beta mogły się wybiegać?? :D Quote
coztego Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 [quote name='Behemot']A Sonia mi czasami robi jeszcze taki numer: woła, żeby ją wyprowadzić, a kiedy chcę jej założyć obrożę, droczy się ze mną i ucieka :eviltong: Super zabawa, nie? :razz: [/QUOTE] No, super... Kreska po dziś dzień się tak zabawia... :mad: Już dawno przestałam ją gonić, czy nawoływać w nieskonczoność. Po prostu stoję w przedpokoju i czekam aż podejdzie. A wtedy daję komendę "siad" i "daj łapę", dzięki czemu zatrzymuję ją w miejscu :diabloti: Quote
Koma Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 [quote name='mila_2']Koma :) a może kiedyś umówimy się na jakimś polu żeby Twoja psica i Beta mogły się wybiegać?? :D[/quote] Chętnie ;) [SIZE=1]tylko u nas ogromnym problemem jest miejsce, bo suńka się strasznie boi środków lokomocji i poprostu nie mamy możliwości jechac gdzieś dalej[/SIZE] :shake: [SIZE=1]jak ją choć troszkę podszkolę bo nie chciałabym się za nią wstydzić[/SIZE] :lol: Ale może kiedyś się uda :) Quote
mila_2 Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Koma - to dawaj znać - może nam sie uda gdzieś podjechać... btw. Młoda ani autobusem ani tramwajem nie jechała, jest jedynie tramwajami żywo zainteresowana, bo mamy przystanek pod nosem...ale mam nadzieję, że wrodzi się w swoją [poprzedniczkę i każdy środek lokomocji polubi - samochód polubiła ;) Quote
Koma Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 No a Koma na widok tramwaju dostaje szału, trzęsie się, ciągnie na oślep :-( z autobusami jest troszkę lepiej, ale i tak jest to dla niej ogromny stres :roll: także z dojazdami mamy nieciekawie, ale pożyjemy zobaczymy ;) Dziś Komka znów dała popis wariactwa ze smyczą :cool3: to przerażające ale już się do tego przyzwyczaiłam :shake: :lol: Quote
mila_2 Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 a Młoda dalej swoje...najfajniej jest mieć smycz w pysku i ciągnąc...no nic - pracujemy nad tym. Jak zaczyna szaleć przystajemy i czekamy jak się uspokoi. Czasami dziwnie to wygląda, bo ja stoję a ona zaczepia mnie szczekiem - swoim młodzieńczym barytonem. Quote
mila_2 Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 dziś spróbowałam jeszcze jednego patentu - tak powtarzam się - to patent z psiego przedszkola. Idąc z Betą na spacer wzięlam ze sobą łańcuszek (obroża łańcuszkowa). Jak Młoda chciała smycz w pysk i warjacje to ja zaczęłam podrzucać w ręku łańcuszek - rozpraszało ją to i nie w głowie jej były harce. Może i odgłos ją odstraszał - na zajęciach stosujemy łancuszki m. in. w sytuacjach gdy jakieś psisko zaczyna "bójki". Następuje wtedy szybki rzut łancuszkiem w winowajcę (okolice nóg) co skutecznie odwraca uwage psa od rozrabiania... Quote
mila_2 Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 no i w praniu jeszcze jedna rzecz wyszła - stosowałam złą komendę jak Młoda łapała smycz - ja do nie "fe", a ją TZ nauczył "zostaw" i to zostaw bardziej do niej trafia niż fe - fe to jest żeby m.in. na spacerze czegoś do dzioba nie brała...no i uczymy się przychodzenia na komendę "do mnie" - nienajgorzej nam idzie jak na początek :) Quote
Recommended Posts