Trinity Posted September 5, 2003 Posted September 5, 2003 Kto ma wyżła?? Chciałabym wymienic doświadczenia i porozmawiać o tych pieskach :D Quote
brumcio Posted September 5, 2003 Posted September 5, 2003 Czesc - ja mam wyzla - a raczej wyzliczke niemiecka - ma 7 m-cy i jest pieeekna maaadra i cudowna- tez tu wpadam po rozne rady. razem razniej :P pozdrawiam Brumcio Quote
aga1215 Posted September 5, 2003 Posted September 5, 2003 Brumcio - co z alergią u Chagi? Napisz, co jej pomogło? Quote
brumcio Posted September 6, 2003 Posted September 6, 2003 Z alergia bedziemy pewnie walczyc jeszcze jakis czas - oprocz diety - baranina i ryz - ewentualnie eukanuba baranina ryz wyleczylismy prawie uszy - dostala krople surolan - ładnie jej uszy na razie wyczyscily i chyba tego grzyba sie pozbylismy - tym bardziej ze brala siarczan cynku czyli zincteral- choc po nim "zwracala" jedzienie - taraz konczy - Calycza sie zastanawiam czy to alergia- wersja weterynarza - czy ja jej czasem nie przebialkowalem- ale na razie jest OK - po tymwszystkim idziemy na kontrole. zobaczymy co nam weterynarz powie. Teraz walcze u niej z innym poblemem- dostala brodawek - na pysiu i w pysiu i smarujemy lapisem - wolno nam idzie ale jakos idzie :-? Podobno pomaga ciekly azot- ale nie znam sczegolow no i ile to kosztuje. Teraz Piekna wyleguje sie na balkonie bo sloneczko wyszlo. Dzieki za zainteresowanie , Pozdrawiam serdecznie ja i Chaga Quote
Trinity Posted September 14, 2003 Author Posted September 14, 2003 No jakoś nie chce mi siem wierzyć, że tylko Brumcio ma wyżła :evil: :evil: :evil: Quote
zinn2 Posted September 15, 2003 Posted September 15, 2003 Ja tez mam wyżła - niemieckiego krótkowłosego , ma już 14 m-cy .Piękny mądry pies. Quote
Trinity Posted September 15, 2003 Author Posted September 15, 2003 Ej Zinn jedno pytanko. Czy Twój psiak poluje??? Pozdrawiam 8) Quote
zinn2 Posted September 16, 2003 Posted September 16, 2003 Niestety Forrest nie poluje - przynajmniej narazie ... Mam co prawda w rodzinie myśliwego ( ojciec mojej dziewczyny )ale jest problem z transportem ( nie posiadamy samochodu ). Miał za to kilka treningów i teść mówi że by się nadawał ... Quote
Guest Fiorka Posted September 19, 2003 Posted September 19, 2003 Hej Ja też mam wyżełka nazywa się Anuszka ale mówię na nią Ana, jest dwuletnią suczką, co prawda jest bardzo młoda , ale ostatnio zrobił sie zniej straszliwy leń. Quote
Irga Posted September 19, 2003 Posted September 19, 2003 Anuszka zza Starej Górki? To mamy wspólnych znajomych w osobie Waszego hodowcy. Pozdrowienia od Jachcia-Wiewiórka. Quote
Guest Fiorka Posted September 19, 2003 Posted September 19, 2003 Domyślam się, że z prób polowych lub wystaw bo o ile sobie przypominam seterów nie hoduje. A tak przy okazji to skąd jesteś? Quote
Irga Posted September 19, 2003 Posted September 19, 2003 Z wyżlich konkursów. A jesteśmy z Warszawy. Jak tam u Was na wystawie poszło? Quote
Guest Fiorka Posted September 19, 2003 Posted September 19, 2003 Całkiem nie żle, Anuszka miała 2 miejsce (sędziemu nie spodobało się to że Ana przybrała na wadze).Jednak muszę przyznać, że sędzie oceniał rewelacyjnie, bardzo dokładnie.Nie wiem może sędziował cię kiedyś-Adam Stasiak? Quote
Trinity Posted September 20, 2003 Author Posted September 20, 2003 Ana-wyżlica a ty jakiego masz wyżełka?? Pozdrawiam 8) Quote
Guest Fiorka Posted September 20, 2003 Posted September 20, 2003 to dwuletnia suczka rasy wyżeł niemiecki krótkowłosy Quote
Trinity Posted September 20, 2003 Author Posted September 20, 2003 Dzięki Tak myślałam właśnie, że albo masz weimara albo wyżła niemieckiego. Pozdrowienia 8) Quote
Irga Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 No właśnie nigdy jeszcze na Stasiaka nie trafiłam. W zeszłym roku gdzieś się pojawił i byłam ciekawa co to za nowa osoba, ale w końcu się na tę wystawę nie zgłosiłam. Ale on z wyżłami chyba niewiele ma wspólnego. Quote
aga1215 Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 Szukam i szukam - czy nikt nie ma wyżła niemieckiego ale szorstkowłosego? Quote
Skanka Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 Ja mam szorstkowłosego :D Willi jest czarno-bialy dropiaty, caly szczeciniasty i najpiekniejszy na swiecie :wink: Niestety obecnie jestem pozbawiona internetu, wpadam tu baaaardzo okazyjnie, toteż niestety sobie nie pogadamy :( Miłego dnia :P Quote
aga1215 Posted September 23, 2003 Posted September 23, 2003 Ja mam szorstkowłosego :D Willi jest czarno-bialy dropiaty, caly szczeciniasty i najpiekniejszy na swiecie :wink: Niestety obecnie jestem pozbawiona internetu, wpadam tu baaaardzo okazyjnie, toteż niestety sobie nie pogadamy :( Miłego dnia :P Czekam na częstsze okazje - pozdrowienia :P Quote
brumcio Posted October 5, 2003 Posted October 5, 2003 Brumcio - co z alergią u Chagi? Napisz, co jej pomogło? Wyleczylismy ladnie uszy , na razie sie nie drapie, weterynarz nadal optuje za uczuleniem- pewnie na wiosne zrobie jej testy- ja jednak nadal podejrzewam sam siebie o przebialkowenie jej - teraz mam y nowe nieszczesciez chora lapa skaleczona powanie na szkle - musze jej uszyc jakis bucik- pewniepoprosze kogos z leprzymi wynikami w szyciu 8) pozdrawiam serdecznie Brumcio Quote
aga1215 Posted October 5, 2003 Posted October 5, 2003 Brumcio - a może kup jej od razu komplet, co tak w jednym będzie chodzić? ( :wink: ) pozdrowienia dla Chagi!!! Quote
Sonia Posted October 7, 2003 Posted October 7, 2003 A ja mam aż 8 wyżłów!!! Weimarskich. Mamusię, tatusia i sześć diablątek. Diablątka to 5 bab i tylko jeden "mężczyzna". Dzisiaj skończyły 7 dzień życia. Drą się co dwie godziny o jedzenie. Na nieszczęście drą się też w nocy. A ja w nocy bardzo lubie spać..... Niestety diablątka o tym nie wiedzą. Tatuś omija diablątka szerokim łukiem i do dziś zastanawia się skąd sie TO wzięło, a mamusia ostatnio stwierdziła, że to macierzyństwo to jakaś przesada. Odwala robotę przy karmieniu i "zrywa" się z kojca. Wyrodna matka! Poza tym musze się pochwalić, że sama odebrałam poród, ponieważ nasz weterynarz nieoczekiwanie pojechał do ......sanatorium. Chwała Bogu obyło się bez komplikacji, bo ładnie byśmy wyglądali.... Quote
Recommended Posts