Jump to content
Dogomania

najlepsza hodowla w polsce.........

Recommended Posts

Posted

Witam....pytanko za 100 punktów!!! która hodowla w polsce - oczywiście hawańczyków -jest godna zaufania i ma najlepsze psiaki? mam takie małe marzenie....bardzo ,bardzo chę hawańczyka, a właściwie suczkę tej rasy. To takie słodkie psiaki. Mam spanielkę równie kochaną ale samotna się chyba czuje choć jest cały czas ze mną.w planach mam zamiar w przyszlym roku kupić suczkę i oczywiści wystawiać ją....Potrzebuję rady w tym temacie...czekam...Bajaga

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bajaga']Witam....pytanko za 100 punktów!!! która hodowla w polsce - oczywiście hawańczyków -jest godna zaufania i ma najlepsze psiaki? mam takie małe marzenie....bardzo ,bardzo chę hawańczyka, a właściwie suczkę tej rasy. To takie słodkie psiaki. Mam spanielkę równie kochaną ale samotna się chyba czuje choć jest cały czas ze mną.w planach mam zamiar w przyszlym roku kupić suczkę i oczywiści wystawiać ją....Potrzebuję rady w tym temacie...czekam...Bajaga[/quote]

[FONT=Comic Sans MS]Witaj bardzo sie ciesze że chcesz mieć właśnie Hawańczyka są to naprawde kochające i uczuciowe Psiaki (mają super charakter)Sama Posiadam Rasowego Psiaka tej Pięknej Rasy.Pedro Białe Bursztynki (białego)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Z czystym sumieniem Moge ci polecić Hodowle Białę Bursztynki są tam naprawde piękne Psy ;) Pani Iwonka kocha swoje psy i Psiaki w tej Hodowli Mają Bardzo dobrze ;) [/FONT]
[URL]http://bbgdansk.w.interia.pl/POLISH/index.html[/URL]

Posted

dziękuję Hawanko!!! juz myślałam ,że nikt nie zareaguje na moje pytanie....ale to i tak smutne , że tylko dwie osoby udzielają sie na forum :((((...oczywiście słyszałam o tej hodowli i biorę ją pod uwagę, ale i tak dziękuję:loveu::loveu:...buziaki i do miłego!!!!

Posted

[quote name='Bajaga']dziękuję Hawanko!!! juz myślałam ,że nikt nie zareaguje na moje pytanie....ale to i tak smutne , że tylko dwie osoby udzielają sie na forum :((((...oczywiście słyszałam o tej hodowli i biorę ją pod uwagę, ale i tak dziękuję:loveu::loveu:...buziaki i do miłego!!!![/quote]
[FONT=Comic Sans MS]Nie ma za co :pSmutne jest rzeczywiście że nikt Nie Udziela sie na Forym Hawańczykowym :shake:Ale ja zawsze służe Pomocą ....[/FONT]

Posted

[quote name='Aniu_sia']Hodowle hawańczyków;Funnyland,Alemaka,Entussiasmo,Hawan,z Przemożnej Chętki,Banda-amora[/quote]
[FONT=Comic Sans MS]Wszystkie znam z Wypowiedzi Innych że Sa Fajne ale Alemaka nie :crazyeye: gdzie znajduje sie ta Hodowla ??[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Znasz może strony Tych Hodowli ??[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]

Posted

Wpisałam w Google-hodowla hawańczyków i znalazłam je ,są tam strony,nic prostszego.Alemaka jest z Gdańska.Jeszcze znalazłam White Pearls of Madagascar ze Szecina Pozdrawiam.

Posted

Niestety hodowla Alelmaka już nie istnieje ,a szkoda .Jeśli chcecie miec troskliwie socjalizowanego hawańczyka ,po wspaniałych rodzicach to Serdecznie Zapraszam,służę zawsze rada i pomocą ,ale niestety nie mam zbyt wiele czacu na to by Tu być ,bo psiaki mnie potrzebuja...:lol:

Posted

Ja rowniez polecam hodowle Biale Bursztynki. Dlaczego?

A dlatego: :loveu:

[IMG]http://img411.imageshack.us/img411/8489/98296336.jpg[/IMG]

A poza oczywistym, Daisy jest radosną, zdrową, mądrą, grzeczną i wierną sunią. W domu nazywamy ją chodzącą perfekcją! :loveu:

Oczywiscie Daisy pochodzi z hodowli Biale Bursztynki.

Pozdrawiamy Iwonke! :hand:

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Ja również pozdrawiam Panią Iwonke :p[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]A oto Perdro Białe Bursztynki[/FONT]
[IMG]http://photos.nasza-klasa.pl/25315804/17/main/600f8b46d6.jpeg[/IMG]

[IMG]http://photos.nasza-klasa.pl/25315804/21/other/std/053318ffcd.jpeg[/IMG]

Posted

witam serdecznie!!!:multi: dziękuję za podpowiedzi...to miłe...widzę , że mój pierwszy wybór jest najsłuszniejszy...Białe Bursztynki to jest to.Dowiadywałam się tu i tam i faktycznie mają najlepszą opinię ..bez obrazy reszta!!!teraz pozostaje mi skontaktować się z osławioną Panią Iwonka i dogadać szczegóły!!! bardzo się cieszę Pani Iwonko , bo Pani psiaki mają opinię doskonałych przyjaciół!!!i mam nadzieję do miłego w swoim czasie .Pozdrawiam wszystkich baaardzo serdecznie!!!:loveu:

Posted

:multi:Serdecznie dziękuje za pozdrowienia,całuski dla hawań:lol:czyków i ich właścicielek.:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Bursztynko droga!!! może Ty mi powiesz dlaczego hawanki są tak mało popularne?jakieś ukryte wady?czy o co chodzi?posiadasz hodowlę tych psiaków więc wiesz najlepiej jak z tą popularnością...swoją droga kiedy będzie miot białych hawanów...coś już planujecie?

Posted

[quote name='Bajaga']może Ty mi powiesz dlaczego hawanki są tak mało popularne?jakieś ukryte wady?czy o co chodzi?[/quote]

Ukryte wady???? :crazyeye: No cos Ty!!! :crazyeye:

Z mojego doswiadczenia Hawanczyki maja same zalety! :loveu: Sa piekne, mądre, posluszne, przyjazne do ludzi i innych zwierzat. Poza tym nie gubia wlosa (wiec sa super dla alergikow) i nie maja tendencji do chorob. Ja sama zastanawiam sie dlaczego sa malo popularne. :shake:

Hawanczyki sa Boskie!!! :loveu: Nie sa wredne jak np. Yorki i nie maja problemow z drogami oddechowymi jak np. Shih Tzu. Wiec nie wiem dlaczego ludzie wybieraja yorki, shih tzu ponad Hawanczyki... Naprawde nie wiem. :niewiem:

Posted

hihihi...hawanki to moje miłości...cudne to prawda...a jak z oczkami? słyszałam , że miewaja problemy okulistyczne i z serduszkiem?no o alergiach nie wspomne bo to domena połowy populacji wszystkich psów w tych czasach...moja jest alergiczka od zawsze ale i tak ją kocham:loveu:czy te dwa maleństwa na zdjęciu to Twoje?

Posted

[quote name='Bajaga']hihihi...hawanki to moje miłości...cudne to prawda...a jak z oczkami? słyszałam , że miewaja problemy okulistyczne i z serduszkiem?no o alergiach nie wspomne bo to domena połowy populacji wszystkich psów w tych czasach...moja jest alergiczka od zawsze ale i tak ją kocham:loveu:czy te dwa maleństwa na zdjęciu to Twoje?[/quote]

Jesli ochodzi o oczka, to jedna z moich Hawanek - Maja dosc mocno łzawi i przez to ma plamy pod oczkami, poza tym (ironicznie) ma tzw. "suche oko". Maja jednak pochodzi z puppy mill, a takie psy w roznych warunkach przebywaly. Daisy natomiast jak widzialas na fotce ma zdrowiutkie oczka. Co do serduszek, to moje Hawanki maja je zdrowe. :loveu:

Tak, te dwa malenstwa to moje ukochane Hawaneczki! :loveu: Mam jeszcze w domu niedawno adoptowana 9 letnia kundelusie Kasie. :loveu:

Posted

[quote name='Bajaga']Bursztynko droga!!! może Ty mi powiesz dlaczego hawanki są tak mało popularne?jakieś ukryte wady?czy o co chodzi?posiadasz hodowlę tych psiaków więc wiesz najlepiej jak z tą popularnością...swoją droga kiedy będzie miot białych hawanów...coś już planujecie?[/quote]

[FONT=Comic Sans MS]Jeżeli chodzi o wady Hawańczyk nie ma wad ma same zalety jego charakter mówi sam za siebie :roll: rz[/FONT][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]adko jest ona zupełnie czysto biała. Płowa w różnych odcieniach (lekkie przyciemnienia są dopuszczalne), czarna, koloru hawana[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR][FONT=MS Shell Dlg 2]
[SIZE=2][FONT=MS Shell Dlg 2][COLOR=#000000](brązowo-rudy kolor cygar), koloru tytoniu, rudawo-brązowa. Łaty we wspomnianych kolorach są dopuszczalne. (Tak pisze w książce Maltańczyk Bolończyk i Jego Kuzyni i tak jest w praktyce );) MI osobiście bardzo podobają sie jeżcze hawańczyki kremowe śliczne są :loveu:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT]

[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2][IMG]http://d.ale.gratka.pl/g2/o/a8/0e/51/1353494_5_d229_d.jpeg[/IMG][/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT][/COLOR]

Posted

( jak z oczkami? słyszałam , że miewaja problemy okulistyczne i z serduszkiem )

[FONT=Comic Sans MS]Jeżeli chodzi o te wady to są ale bardzooo sporadyczne mój Pedro nie ma problemów z sercem i oczkami jest zdrowy a natomiast Fafik (nie jest on 100% hawańczykiem mam go z odzysku inna rodzina chciała go uśpić jak miał 3 lata ja go odkupiłam i jest ze mną do tej pory a ma 9 lat i mam nadzieje że jeszcze pobedzie długggo ze mną ) ma chore serce i łzawią oczka...Wiec zależy [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Mi sie wydaje że jeżeli rodzice szczeniąt sa zdrowi to i szczeniaki też :razz:A psy w białych bursztynkach sa zdrowe i bez wad ....I Pozdrawiam Pania Iwonke i szturchańce dla kudłaczy :loveu:[/FONT]

Posted

:multi:Co tu dodać Hawanczyki to wspaniałe i zdrowe genetycznie psiaki,moje ukochane (no cotony też )choroba może dopaść każdego.Moje psy są zdrowe i nawet te najstarsze sa w super formie i zdrowe.A rasa jest już bardziej popularna w Polsce ,charakter 100% uroda 100% :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

• 2 weeks later...
Posted

Meisi Białe Bursztynki - najsłodszy pies na świecie - polecam rasę całym sercem
[URL=http://img67.imageshack.us/i/img8718.jpg/][IMG]http://img67.imageshack.us/img67/5214/img8718.jpg[/IMG][/URL]

• 5 months later...
Posted

Dodam swój wpis dla zainteresowanych zakupem hawańczyka. Warto w pierwszej kolejności "zapukać do drzwi" Pani Basi z hodowli Z Przemożnej Chętki, ponieważ ma wspaniałego reproduktora i suczki. Pieski są przebadane wzdłuż i wszerz, a kolejne mioty są co raz lepsze. Już nawet szczeniak(All Z Przemożnej Chętki) przerósł swojego ojca, co oznacza,że hodowla rozwija się w dobrym kierunku i daje piękne pieski.

Posted

Zgadzam się. Mój Aluś ma młodzieżowe championaty trzech krajów:Polski, Litwy,a po ostatnich dwóch wystawach 14.03.2010 na Białorusi, gdzie wziął "wszystko",również i tego kraju. Jesteśmy dumni z naszego chłopaka.