Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kuzynka planuje zakup wiosną, lub latem psa faraona.

Czy możecie polecić jakąś hodowlę w Polsce? A może za granicą?

Podobno niezłe są na Słowacji i w Szwecji (oraz w Finlandii, ale to już trochę za daleko). W Polsce chyba nie ma jeszcze zbyt dużego wyboru. Kuzynce zależy na szczeniaku z renomowanej hodowli, rokującym wystawowo. Cena nie gra roli.

Posted

[url=http://eurobreeder.com/breeds/pharaoh_hound.html]Pharaoh Hound - Dog Breeders and Kennels in Europe - eurobreeder.com[/url] Zobacz. może tu coś Ci podejdzie. :)
Najlepiej popytaj ew pokoresponduj przez maila z kilkoma hodowlami i dowiedz się jak najwięcej

Posted

[quote name='Greven']Czy możecie polecić jakąś hodowlę w Polsce? A może za granicą? Podobno niezłe są na Słowacji i w Szwecji (oraz w Finlandii, ale to już trochę za daleko). W Polsce chyba nie ma jeszcze zbyt dużego wyboru. [/quote]

[url=http://home.swipnet.se/farao-anubis/Sired%20Litters.htm]Anubis KNAPPAR[/url]

Radzę niech wpadnie na wystawę we Wrocławiu. Nie jest ich wystawianych dużo - zaledwie parę sztuk - ale bezpośrednia rozmowa z hodowcą i zobaczenie psa na zywo,da znacznie więcej niz setki maili czy dziesiątki rozmów telefonicznych.

Posted

ja planowalam zakup faraona w 2002 roku, mialam zarezerwowala suczke z Czeskiej hodowli, wplacilam zaliczke 100 EUR ( przy cenie za szczeniaka 1000 EUR) i zakup niestety nie doszedl do skutku, swoich pieniedzy juz wiecej na oczy nie zobaczylam :roll:

• 1 month later...
Posted

[quote name='Elitesse']ja planowalam zakup faraona w 2002 roku, mialam zarezerwowala suczke z Czeskiej hodowli, wplacilam zaliczke 100 EUR ( przy cenie za szczeniaka 1000 EUR) i zakup niestety nie doszedl do skutku, swoich pieniedzy juz wiecej na oczy nie zobaczylam :roll:[/QUOTE]

A dlaczego zakup nie doszedl do skutku nie mieli szczeniakow, ja za mojego Malucha ( Akita) zaliczki wplacilam 400 euro, a caly koszt zakupu mojej akity znacznie przewyzszal 1000 euro...moze to nie byla hodowla tylko "chodofla"...my mielsimy uwowe przedwstepna i mowa o zwrocie zaliczki tez byla...a zaliczke wplacalismy gdy juz 10 maluchow bylo na swiecie, poniewaz przed narodzinami oni pieniedzy nie przyjmuja, byly tylko zapisy. Pozdrawiamy

• 2 weeks later...
Posted

Proponowałabym napisanie e-maila do wybranej hodowli. Kupienie faraona nie jest łatwe zwłaszcza w dobrej hodowli, a takowe sa w Szwecji i w Rosji, w Moskwie.
Te słowackie nie są za specjalne.
Cena co prawda będzie w duzo wyższa niż 1000 euro, ale myślę, że warto poszukac i poczekać na dobry egzemplarz.
Marina bazuje na najlepszych liniach ze Szwecji, ale nie łatwo jest u niej kupic psa.
życzę powodzenia

Posted

[quote name='Greven']Kuzynka planuje zakup wiosną, lub latem psa faraona.
Kuzynce zależy na szczeniaku z renomowanej hodowli, rokującym wystawowo. Cena nie gra roli.[/QUOTE]

to ja bym radziła "JUŻ" zabierać się za wszystko.
po pierwsze wybór hodowli
po drugie jak najszybszy kontakt z hodowcą - w renomowanych hodowlach czasem i latami !!! trzeba czekać na malucha.
(akurat nie znam się na tej rasie i nią nie interesuję, więc nie wiem jak jest z "dostępnością")
poza tym osobie "z zewnątrz" ciężko jest kupić szczeniorka z dobrej hodowli. trzeba wielu rozmów, rekomendacji, wysiłku i argumentów, przekonania hodowcy do swojej osoby, poparcia, zdobycia zaufania itp...by np. szewdzki hodowca sprzedał "jakiejś tam....polce" szczeniaczka. radzę wziąć to pod uwagę - wiem, bo od 3 tygodni jestem w końcu szczęsliwą posiadaczką wymarzonego maluszka ;)
w wielu krajach nadal polacy są postrzegani przez pryzmat stereotypów i uprzedzeń.

Posted

Dziękuję za wszelkie informacje :loveu:

Z tego, co wiem, to kuzynka jest w kontakcie mailowym z interesującymi ją hodowlami, przekazałam jej wszelkie informacje, więc teraz pozostaje tylko trzymać kciuki!

Posted

[quote name='Chantell']a chociaż coś o nich wiesz? :|[/QUOTE]
Tyle, ile można wyczytać w necie na pierwszej lepszej stronie o tej rasie, bardziej tematu nie zgłębiałam, bo i po co.

No i zdjęcia widziałam :razz:

Posted

Ania&psy- kupując psa, musisz zapoznać się z jego wymaganiami i czy jesteś w stanie temu sprostać.
Ja bym radziła Ci poczytać trochę więcej, bo te psy naprawdę potrzebują długich spaceów i ciągłego zajęcia. Niewybiegane będą sprawiać ogromne problemy.

Posted

[quote name='Chantell']Ania&psy- kupując psa, musisz zapoznać się z jego wymaganiami i czy jesteś w stanie temu sprostać.
Ja bym radziła Ci poczytać trochę więcej, bo te psy naprawdę potrzebują długich spaceów i ciągłego zajęcia. Niewybiegane będą sprawiać ogromne problemy.[/QUOTE]

:Help_2:
Zacznij czytac ze zrozumieniem, a potem dawaj te 'odkrywcze' rady. :roflt: