Basenji Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 [quote name='Asiaczek']Coś mi to przypomina... pzdr.[/quote] [SIZE=7]:angryy: ASiaczku![/SIZE] :angryy: Please!:-( zdrówko Quote
Basenji Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 [quote name='Asiaczek']:crazyeye: Pzdr.[/quote] Chociaż w Nowym Roku! Ale to chyba beznadziejne.........:-( zdrówko Quote
sardynka222 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Jak już tak rozmawiamy na temat basenji to jak to jest z jego sierścią słyszałam,że to są ponoć psy dla alergików. Bo prawie wcale nie linieją i mają mało alergenów. Czy to jest prawda,czy taka sama bujda jak z tym,że husky i afgany nie uczulają? P.s mam uczulenie tylko na sierść. Nie na ślinę,nabłonek i mocz. Tylko na sierść. Sama mam yorka. Quote
Asiaczek Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Jak zamiatam mieszkanie, to widzę, że basenji jednak linieją... jest co zbierać na szufelkę:) Pzdr. Quote
Cienka Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 troszku gubią ale w porównaniu z tradycyjnymi psami to tego jest malutko. [B]Asiaczek[/B] nie jesteś wiarygodna bo w twoim przypadku sporo basków przypada na metr kwadratowy :). Jesli chodzi o alergię mój szwagier ma na psy (na co dokładnie nie wiem czy sierść czy skóra czy co tam jeszcze) i jak nas odwiedza nie puchnie (jest dość wrażliwy) więc chyba tego alergenu nawet jak jest, są nieznaczne ilosci. Quote
Asiaczek Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Ja miałam już kilka wizyt (rozpoznawczych a propos alergii) i różnie to było. Jedne osoby po np. godzinie-dwóch zaczynały lekko kichać i łzawiły im oczy, a inne - reakcja zerowa na psy. Ale, u mnie są równiez 2 kocice persiczki, więc w sumie i w sprawie alergii tez nie jestem wiarygodna, buuuuuuu........ Jak mi przykro, chciałam pomóc, a tu.... zonk, jestem niewiarygodna;) Pzdr. Quote
lourdnes Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='sardynka222']Jak już tak rozmawiamy na temat basenji to jak to jest z jego sierścią słyszałam,że to są ponoć psy dla alergików. Bo prawie wcale nie linieją i mają mało alergenów. Czy to jest prawda,czy taka sama bujda jak z tym,że husky i afgany nie uczulają? P.s mam uczulenie tylko na sierść. Nie na ślinę,nabłonek i mocz. Tylko na sierść. Sama mam yorka.[/QUOTE] Nie wiem jak inni ale ja byłam alergikiem.Mieliśmy kota w domu to miałam liszaje i jak sie wyspał jeszcze w mojej pościeli to sie drapałam.Od świnek morskich puchłam i czerwieniałam po koniach jak lnieja i wiatr mi powiał taką sierścia przy czyszczeniu w twarz to miałam pełno krostek ale na baski o dziwo nie reaguje a śpią ze mną w łóżku.Chociaż przyznam ,że po ok 3 mies cwiczeń mnichów nie ma żadnych alergii i zniknął nawet uporczywy katar sienny męczący mnie cały rok.A jak już były pyłki to kichałam raz przy razie to samo przy sianokosach a teraz mam spokój i koty też w domu wreszcie mogę głaskać gdzie latami się męczyłam.A jak jest z yorkiem? też Cie uczula? Sąsiadka u nas na wsi zamówiła sobie kota bez sierści bo bardzo chciała mieć kota a te ponoć też nie uczulają ale ja po tyg wysypało i dostała liszajów musiała kota zwrócic a jak wpada do basków i pare godz siedzi na ploteczkach i tarmosi psy nic jej nie jest :lol: Quote
Buszki Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Mój znajomy też testował baski na sobie.Niestety po paru godzinkach wysypało Go i się lekko smarkał :(.Ale po labku gorzej się czuł ;). Quote
AnkaW Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Witam, ponoć baski nie szczekają tylko "jodłują" Czy ma ktoś może nagrany taki głos?? Quote
Asiaczek Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Ja miałam na mojej www nagrane spiewy naszych basków, ale.... przy modernizacji strony gdzies to przepadło. Mam na CD. Natomiast specyficznego jodlowania basków możesz posłuchac do woli na YT: [url]http://www.youtube.com/results?search_query=basenji+yodeling&oq=basenji+yodeling&gs_l=youtube.3..0.1970.4720.0.4874.16.8.0.8.8.0.188.1024.1j7.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.rtBXO4ZFkGg[/url] Pzdr. Quote
AnkaW Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Dziękuję Asiaczku. Posłuchałam i tak jak myślałam moja suka /w typie grzywacza/ jest nienormalna. Ona bardzo mało szczeka tylko własnie tak "śpiewa" zmienia głos od ryku do psa obdzieranego ze skóry :) i to wszystko albo z radości albo zazdrości :) Quote
Asiaczek Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Radość - zazdrość = emocje:) I to jest właśnie charakterystyczne dla basków. Nimi rządzą emocje:) pzdr. Quote
AnkaW Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 to może moja w genach ma jakiegoś baska haha. Quote
savahna Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Zapiszę sobie. Serducho mi drga do basenji...Podobają mi się od dawna, ale chciałaby trochę charakter poznać, więc zapisuje.:razz:;) Quote
Buszki Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Charakterne to są te nasze baski ;) ale przy tym baaardzo kochane :loveu:. Quote
savahna Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Weszłam na Twoją stronke. Masz szczeniaki obecnie?:roll: Fotek szukałam, ale chyba nie ma.:cool1: No ja to trochę dziecko we mgle jestem, więc może coś nie dopatrzyłam.;) Quote
Buszki Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Nie,nie mamy szczeniąt w tym roku,odpoczywamy ;). Quote
s-x Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 witam, jaki szampon polecacie do kąpieli basenji? zależy mi na tym by dokładnie usuwał łój, brud, złuszczony naskórek itp., oraz był delikatny dla pieska. zapach nie ma znaczenia :) Quote
Asiaczek Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Ja nie kapie moich psiaków. Jak jednak jest taka potrzeba (np. wytarza sie w czymś pachnącym), to mam szampon dla dzieci Bambino.Johnson i po sprawie. Nie mam żadnego szamponu spec. dla psów... tyle tylko mogę napisac:) pzdr. Quote
Zee Posted February 4, 2018 Posted February 4, 2018 Witam, ponieważ interesują się bardzo baskami chciałam zapytać jak jest z lnieniem? Poza tym macie jakieś doświadczenia jak znoszą alergicy ich obecność?? Ta rasa nie daje mi spokoju! </3 edit: informację zdobyłam, minęło troszkę czasu i.. sama jestem właścicielem baska (; Quote
Recommended Posts