Doda_ Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 chcialam sie zapytac co myslicie o gazu pieprzowym wiele osob go uzywa ja powinnam, zeby bronic siebie i moich psow ale nie chcialabym tez skrzywdzic innych psow. Nie znam sie na takich gazach, moze ktos moglby mi powiedziec? Jak gazem pieprzowym trafie na innego psa, to co bedzie czy przejdzie samo czy pies bedzie potrzebowal pomocy lekarskiej ? Quote
kendo-lee Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='Doda_']chcialam sie zapytac co myslicie o gazu pieprzowym wiele osob go uzywa ja powinnam, zeby bronic siebie i moich psow ale nie chcialabym tez skrzywdzic innych psow. Nie znam sie na takich gazach, moze ktos moglby mi powiedziec? Jak gazem pieprzowym trafie na innego psa, to co bedzie czy przejdzie samo czy pies bedzie potrzebowal pomocy lekarskiej ?[/quote] Gaz pieprzowy jest nieprzyjemny dla psa,ale raczej nie wyrządzi mu takiej krzywdy aby musiała być potrzena pomoc weterynarza.Gdyby był szkodliwy dla zwierzaków nie bylby w powszechnej sprzedaży.Tak samo jak np.paralizator,ma go policja ale zwykły obywatel nie kupi bo można nim zrobić krzywdę drugiej osobie.Na moje psy gaz pieprzowy nie działa,ale słyszałam,że w rzadkich przypadkach może psu uszkodzić węch. Quote
karjo2 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 A poczytaj watek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1059/jaki-rodzaj-broni-dla-samoobrony-nie-rozsierdzic-agresora-142800/[/URL] Quote
Recommended Posts