Cirilla888 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='evl']Dlatego tutaj, na forum, używamy 'ON' jeśli mówimy o owczarku lub mieszance... 'Wilk' to jakaś taka dziwna pozostałość w języku polskim określająca wszystko, co 'wilczurowate' czyli właśnie ONkowate ;)[/quote] Oj na forum nie tylko określenia ON się używa ale niech będzie...poprawka: że mieszanka yorka i ONa to fizycznie nie mozłiwe, ale charakterki czasami podobne:eviltong: Quote
evel Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='Cirilla888']Oj na forum nie tylko określenia ON się używa ale niech będzie...poprawka: że mieszanka yorka i ONa to fizycznie nie mozłiwe, ale charakterki czasami podobne:eviltong:[/quote] Kochana, odkąd widziałam miksy po jamniku i dobermance już nic mnie nie zdziwi jeśli chodzi o psie możliwości rozrodu :shake: Quote
Cirilla888 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='evl']Kochana, odkąd widziałam miksy po jamniku i dobermance już nic mnie nie zdziwi jeśli chodzi o psie możliwości rozrodu :shake:[/quote] W sumie to na własne oczy widziałam, jak mini jamnik znajomego zadowalał ONkę:eviltong: Więc wszystko chyba sie da zrobić;) Quote
vege* Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Mojej koleżanki bernardynka (bez rod) miała szczeniaki z pinczerem min. :-o a za drugim razem z jamnikiem :-o Quote
NightQueen Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 a czasem kupuje sie psa i nie ma sie pojecia co to za pies (ach ci durni ludzie w tym ja :angryy::evil_lol:) moja suka mix yorka i shih tzu :diabloti: wstretny, brzydki maly nietoperz :evil_lol: [IMG]http://images45.fotosik.pl/116/89d9809a6f457058.jpg[/IMG] [IMG]http://images47.fotosik.pl/99/afe973fb72ed64e6med.jpg[/IMG] Quote
NightQueen Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='Olka_Olga']Niesamowicie ładny! :loveu:[/quote] dziekuje to dziewczynka ;) Quote
Koreksonowa Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='vege*']Mojej koleżanki bernardynka (bez rod) miała szczeniaki z pinczerem min. :-o a za drugim razem z jamnikiem :-o[/QUOTE] A ten jamnik to chyba po drabince właził?:crazyeye: Quote
vege* Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Podobno Lora (ta suczka) sie kładła na trawie :eviltong: Quote
Olka_Olga Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 niesamowicie ładny piesek-suczka ;) Quote
Koreksonowa Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='Olka_Olga']niesamowicie ładny piesek-suczka ;)[/QUOTE] Ha! Nie wystarczy że yorko-shin tzu to jeszcze piesko-suczka:) Ale faktycznie fajny nietoperek z niej, taki płowy york. Quote
NightQueen Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='Koreksonowa']Ha! Nie wystarczy że yorko-shin tzu to jeszcze piesko-suczka:) Ale faktycznie fajny nietoperek z niej, taki płowy york.[/quote] wielofunkcyjna jest :evil_lol: czasami bywa tez sznaucerem miniaturom, carin terrierem, oczywiscie czystym yorkiem i czystym shih tzu :evil_lol: froterka podlogowa, wiewiórka itd. :eviltong: hmm... po yorku to ona ma tylko uszy i po czesci pyszczor tak na prawde, wiecej ma z shih tzu, barwe (taka sama miala jej mamusia), rodzaj siersci, budowe, ogon. Z charakteru jest pol na pol, czyli terrier na spacerach a shih tzu w domu :evil_lol: kiedy trzeba ADHD, kiedy nie, istne ciele ;) W sumie to fajnie miec jednego psa o tak skrajnych cechach charakteru ;) to 2 w 1 aczkolwiek zwolenniczka takich mixow nie jestem :roll: P.S moja ciotka miala psa, twierdzila, a raczej "hodowca" twierdzil ze to mix yorka i labradora, aczkolwiek nie wiem na ile byla to prawda, pies jako szczeni wygladal dla mnie jak leonberger drobnej budowy :evil_lol: a pozniej jak leniwiec :eviltong: byl do kolan, szorstka siersc na jakies 3,4 cm na grzbiecie, uszy dlugie i klapniete, masc zolta z domieszka ciemniejszego brazu, ogolnie to wygladal jak zwykly kundel ;) takie opcje sa w ogole mozliwe? chodzi mi polaczenie duzej rasy z miniaturowa ? :oops: Quote
vege* Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='smallpati'] takie opcje sa w ogole mozliwe? chodzi mi polaczenie duzej rasy z miniaturowa ? :oops:[/quote] wszystko da się zrobić :eviltong: to tak samo jak u człowieka, kobieta 150cm a facet 190cm xD :evil_lol: Quote
NightQueen Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 [quote name='vege*']wszystko da się zrobić :eviltong: to tak samo jak u człowieka, kobieta 150cm a facet 190cm xD :evil_lol:[/quote] no ale czlowiek to co innego :evil_lol: przede wszystkim inna pozycja :eviltong: A tak na powaznie, to przeciez suka malej rasy jakby byla pokryta duzo wiekszym psem, raz ze nie wiem czy przetrewalaby ze wzgledu na wage, a dwa nawet jesli juz to szczeniaki bylyby duzo wieksze i ciaza bardzo niebezpieczna, z drugiej strony suka duzej rasy i maly pies, to malo realne :roll: on by potrzebowal drabinki :evil_lol: Quote
Aysel Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 [quote name='vege*']doga niem. z chihuahua'ą :evil_lol:[/quote] hahah :diabloti: chyba byłby 'mały' kłopot z kopulacją ^^ no chyba, że zapłodnienie in vitro :loveu: Quote
Koreksonowa Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Da sie ale chyba tylko w jedną stronę, w sensie mały on duża ona, bo inaczej może byc problem z porodem. A na dogu niemieckim i ciułale pani z biologii nam tłumaczyła co to jest "izolacja rozrodcza mechaniczna":eviltong: Quote
Aysel Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Koreksonowa, ale tą chihuahuę pieska to trzebaby chyba podsadzać, ażeby włożył co trzeba. Hahah, już sobie wyobrażam jak by to wyglądało :cool3: Quote
Koreksonowa Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 A czemu? Takie szeleczki skonstruować coś jak do skoków spadochronowych z instruktorem:P No ale na szczęście to tylko teoria, z resztą wątpię żeby takie chihuahua był "objęctościowo" wystarczający żeby się.. no ale może nie wnikajmy w to:) Quote
kamilqax95x Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 [quote name='NightQueen']a czasem kupuje sie psa i nie ma sie pojecia co to za pies (ach ci durni ludzie w tym ja :angryy::evil_lol:) moja suka mix yorka i shih tzu :diabloti: wstretny, brzydki maly nietoperz :evil_lol: [IMG]http://images45.fotosik.pl/116/89d9809a6f457058.jpg[/IMG] [IMG]http://images47.fotosik.pl/99/afe973fb72ed64e6med.jpg[/IMG][/QUOTE] Piękna jest :) poszła w yorka Quote
vege* Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 a mi się wydaje, ze bardziej w shih-tzu Quote
Recommended Posts