Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='evl']Dlatego tutaj, na forum, używamy 'ON' jeśli mówimy o owczarku lub mieszance... 'Wilk' to jakaś taka dziwna pozostałość w języku polskim określająca wszystko, co 'wilczurowate' czyli właśnie ONkowate ;)[/quote]

Oj na forum nie tylko określenia ON się używa ale niech będzie...poprawka:
że mieszanka yorka i ONa to fizycznie nie mozłiwe, ale charakterki czasami podobne:eviltong:

Posted

[quote name='Cirilla888']Oj na forum nie tylko określenia ON się używa ale niech będzie...poprawka:
że mieszanka yorka i ONa to fizycznie nie mozłiwe, ale charakterki czasami podobne:eviltong:[/quote]

Kochana, odkąd widziałam miksy po jamniku i dobermance już nic mnie nie zdziwi jeśli chodzi o psie możliwości rozrodu :shake:

Posted

[quote name='evl']Kochana, odkąd widziałam miksy po jamniku i dobermance już nic mnie nie zdziwi jeśli chodzi o psie możliwości rozrodu :shake:[/quote]

W sumie to na własne oczy widziałam, jak mini jamnik znajomego zadowalał ONkę:eviltong:
Więc wszystko chyba sie da zrobić;)

Posted

a czasem kupuje sie psa i nie ma sie pojecia co to za pies (ach ci durni ludzie w tym ja :angryy::evil_lol:)

moja suka mix yorka i shih tzu :diabloti: wstretny, brzydki maly nietoperz :evil_lol:

[IMG]http://images45.fotosik.pl/116/89d9809a6f457058.jpg[/IMG]

[IMG]http://images47.fotosik.pl/99/afe973fb72ed64e6med.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Koreksonowa']Ha! Nie wystarczy że yorko-shin tzu to jeszcze piesko-suczka:)
Ale faktycznie fajny nietoperek z niej, taki płowy york.[/quote]

wielofunkcyjna jest :evil_lol: czasami bywa tez sznaucerem miniaturom, carin terrierem, oczywiscie czystym yorkiem i czystym shih tzu :evil_lol: froterka podlogowa, wiewiórka itd. :eviltong:

hmm... po yorku to ona ma tylko uszy i po czesci pyszczor tak na prawde, wiecej ma z shih tzu, barwe (taka sama miala jej mamusia), rodzaj siersci, budowe, ogon. Z charakteru jest pol na pol, czyli terrier na spacerach a shih tzu w domu :evil_lol: kiedy trzeba ADHD, kiedy nie, istne ciele ;)
W sumie to fajnie miec jednego psa o tak skrajnych cechach charakteru ;) to 2 w 1 aczkolwiek zwolenniczka takich mixow nie jestem :roll:

P.S moja ciotka miala psa, twierdzila, a raczej "hodowca" twierdzil ze to mix yorka i labradora, aczkolwiek nie wiem na ile byla to prawda, pies jako szczeni wygladal dla mnie jak leonberger drobnej budowy :evil_lol: a pozniej jak leniwiec :eviltong: byl do kolan, szorstka siersc na jakies 3,4 cm na grzbiecie, uszy dlugie i klapniete, masc zolta z domieszka ciemniejszego brazu, ogolnie to wygladal jak zwykly kundel ;) takie opcje sa w ogole mozliwe? chodzi mi polaczenie duzej rasy z miniaturowa ? :oops:

Posted

[quote name='smallpati'] takie opcje sa w ogole mozliwe? chodzi mi polaczenie duzej rasy z miniaturowa ? :oops:[/quote]
wszystko da się zrobić :eviltong: to tak samo jak u człowieka, kobieta 150cm a facet 190cm xD :evil_lol:

Posted

[quote name='vege*']wszystko da się zrobić :eviltong: to tak samo jak u człowieka, kobieta 150cm a facet 190cm xD :evil_lol:[/quote]

no ale czlowiek to co innego :evil_lol: przede wszystkim inna pozycja :eviltong:

A tak na powaznie, to przeciez suka malej rasy jakby byla pokryta duzo wiekszym psem, raz ze nie wiem czy przetrewalaby ze wzgledu na wage, a dwa nawet jesli juz to szczeniaki bylyby duzo wieksze i ciaza bardzo niebezpieczna, z drugiej strony suka duzej rasy i maly pies, to malo realne :roll: on by potrzebowal drabinki :evil_lol:

Posted

[quote name='vege*']doga niem. z chihuahua'ą :evil_lol:[/quote]

hahah :diabloti:
chyba byłby 'mały' kłopot z kopulacją ^^
no chyba, że zapłodnienie in vitro :loveu:

Posted

Da sie ale chyba tylko w jedną stronę, w sensie mały on duża ona, bo inaczej może byc problem z porodem.
A na dogu niemieckim i ciułale pani z biologii nam tłumaczyła co to jest "izolacja rozrodcza mechaniczna":eviltong:

Posted

A czemu? Takie szeleczki skonstruować coś jak do skoków spadochronowych z instruktorem:P
No ale na szczęście to tylko teoria, z resztą wątpię żeby takie chihuahua był "objęctościowo" wystarczający żeby się.. no ale może nie wnikajmy w to:)

• 1 year later...
Posted

[quote name='NightQueen']a czasem kupuje sie psa i nie ma sie pojecia co to za pies (ach ci durni ludzie w tym ja :angryy::evil_lol:)

moja suka mix yorka i shih tzu :diabloti: wstretny, brzydki maly nietoperz :evil_lol:

[IMG]http://images45.fotosik.pl/116/89d9809a6f457058.jpg[/IMG]

[IMG]http://images47.fotosik.pl/99/afe973fb72ed64e6med.jpg[/IMG][/QUOTE]
Piękna jest :) poszła w yorka