Kika9004 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Witam. Nie wiem czy taki wątek już powstał, ale szukałam i nic nie znalazłam. Może źle szukałam, ale dla mnie to bardzo ważne i mam nadzieję że zdołacie mi pomóc. Chodzi o to, że moim marzeniem jest założenie w moim mieście Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt. Nie musi to być jakieś wielkie, prestiżowe. Chodzi o niewielkie zgrupowanie osób które chcą pomagać zwierzętom. Pewnie powiecie, żebym zrobiła coś w stylu kółka zainteresowań. Dobrze, ale z doświadczenia wiem, że wtedy nikt nie będzie się z nami liczył, a jeśli chcę coś zmienić to potrzebny jakiś status. Chciałabym działać jedynie na terenie miasta i okolic, ale na pewno nie odmówiła bym pomocy jeśli trzeba by było gdzieś dojechać. Chciałabym informować o akcjach, przeprowadzać takowe w moim mieście, zorganizować (może po dotacjach z Urzędu Miasta) możliwość wywieszenia bilbordu informujący np. o potrzebie zbieraniu kup po swoich psiakach, czy o potrzebnej sterylizacji, organizować wyjazdy wolontariuszy do pobliskiego schroniska, organizować zbiórki dla tych schroniskowych psiaków, itd. Mam wiele pomysłów i werwy by je wcielić w życie. Potrzeba mi jednak dania szansy na zorganizowanie takiej grupy. Niestety, jestem zielona z przepisów i tak dalej. Co takie Stowarzyszenie musiałoby spełniać. W ogóle co musiałabym najpierw zrobić by moje plany wcielić w życie. Jeśli nie napisałam tu czegoś ważnego to pytajcie. Odpowiem na pewno bo zamierzam tu często zaglądać. Proszę, posłużcie mi radą. Quote
ROOFI Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Stowarzyszenia rejestruje się w sądach.Zatem trzeba się wybrać do sądu tam sie wszystkiego dowiesz .Powodzenia Quote
Kika9004 Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Hmm może na początek pomyślę o czymś mniejszym. Jakiś klub uczniowski tego typu? Jeśli by się udało to czemu nie do sądu? :lol: Quote
marta23t Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 a jesteś pełnoletnia?? większość spraw formalnych załatwisz tylko po okazaniu dowodu osobistego:oops: Quote
tabaluga1 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Może to Ci pomoże: [URL="http://www.zb.eco.pl/inne/uprawnie/zrzut.htm"]JAK ZAŁOŻYĆ STOWARZYSZENIE?[/URL] Quote
Kika9004 Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 [quote name='marta23t']a jesteś pełnoletnia?? większość spraw formalnych załatwisz tylko po okazaniu dowodu osobistego:oops:[/quote] Właśnie tu jest największy problem (trochę do pełnoletności mi brakuje:eviltong:), ale wykorzystałabym do mojego niecnego planu siostrę ^^ Quote
Kika9004 Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 [quote name='tabaluga1']Może to Ci pomoże: [URL="http://www.zb.eco.pl/inne/uprawnie/zrzut.htm"]JAK ZAŁOŻYĆ STOWARZYSZENIE?[/URL][/quote] Dzięki!! Już wchodzę i czytam :multi: Quote
Recommended Posts