Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Nie wiem czy taki wątek już powstał, ale szukałam i nic nie znalazłam. Może źle szukałam, ale dla mnie to bardzo ważne i mam nadzieję że zdołacie mi pomóc. Chodzi o to, że moim marzeniem jest założenie w moim mieście Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt. Nie musi to być jakieś wielkie, prestiżowe. Chodzi o niewielkie zgrupowanie osób które chcą pomagać zwierzętom. Pewnie powiecie, żebym zrobiła coś w stylu kółka zainteresowań. Dobrze, ale z doświadczenia wiem, że wtedy nikt nie będzie się z nami liczył, a jeśli chcę coś zmienić to potrzebny jakiś status. Chciałabym działać jedynie na terenie miasta i okolic, ale na pewno nie odmówiła bym pomocy jeśli trzeba by było gdzieś dojechać. Chciałabym informować o akcjach, przeprowadzać takowe w moim mieście, zorganizować (może po dotacjach z Urzędu Miasta) możliwość wywieszenia bilbordu informujący np. o potrzebie zbieraniu kup po swoich psiakach, czy o potrzebnej sterylizacji, organizować wyjazdy wolontariuszy do pobliskiego schroniska, organizować zbiórki dla tych schroniskowych psiaków, itd. Mam wiele pomysłów i werwy by je wcielić w życie. Potrzeba mi jednak dania szansy na zorganizowanie takiej grupy. Niestety, jestem zielona z przepisów i tak dalej. Co takie Stowarzyszenie musiałoby spełniać. W ogóle co musiałabym najpierw zrobić by moje plany wcielić w życie. Jeśli nie napisałam tu czegoś ważnego to pytajcie. Odpowiem na pewno bo zamierzam tu często zaglądać. Proszę, posłużcie mi radą.

Posted

[quote name='marta23t']a jesteś pełnoletnia?? większość spraw formalnych załatwisz tylko po okazaniu dowodu osobistego:oops:[/quote]

Właśnie tu jest największy problem (trochę do pełnoletności mi brakuje:eviltong:), ale wykorzystałabym do mojego niecnego planu siostrę ^^

Posted

[quote name='tabaluga1']Może to Ci pomoże:
[URL="http://www.zb.eco.pl/inne/uprawnie/zrzut.htm"]JAK ZAŁOŻYĆ STOWARZYSZENIE?[/URL][/quote]

Dzięki!! Już wchodzę i czytam :multi: