Jami Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Kupiłam na wystawie dzisiaj płyn do mycia zębów Syngery Labs Dental Fresh. Dodaje się go do wody i podobno zapobiega i usuwa kamień nazębny. Czy ktoś go używał? Co o nim sądzi? Moja suczka ma kamień i chciałabym najpierw wypróbować to niż od razu do weta... Quote
ROOFI Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Nie spodziewaj się zbyt wiele po tym płynie,pewnie wizyta u lekarza będzie konieczna. Quote
Oluna Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Moim zdaniem tego typu produkty raczej mają działanie profilaktyczne, ewentualnie mogą trochę ale to nieznacznie zmniejszyć ilość kamienia. Raczej do stosowania zapobiegawczo bądź przy małym nalocie. Jak kamień jest już duży to myślę, że tylko zabieg pomoże. Quote
Adamant Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 ja używam VirBac dolewany do wody i daje rezultaty - mam psa który miał brunatne zeby od kamienia (ma 8 lat) i po 2-3 misiacach zrobiły się żółte zeby - widac że kamień nie narasta a stary znika :multi: Quote
PapryczkaChili Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 aha, jest już na dogo taki wątek o tym płynie, że ma bardzo szkodliwe dla psa składniki ... podtruwac psa, żeby usunąc kamień - to chyba bez sensu :( Quote
Recommended Posts