startank Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Czy można gdzieś w Krakowie i okolicach niedrogo kupować surowe wołowe mięso? Naprzykład mięso z głowy, brzucha, żołądek, gardło, cielęce żebra, ogony i uszy? Z samego kurczaka pies niedługo zacznie gdakać :) Przedtem mieszkałam w Rosji i kupowałam takie wołowe mięso w sklepach albo można było kupić przy psich placach treningowych, szkołach albo w klubach. Cena 1 kg była 4-6 zł. Jest może coś takiego w Polsce? :help1: Quote
Mona Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='startank']Czy można gdzieś w Krakowie i okolicach niedrogo kupować surowe wołowe mięso? Naprzykład mięso z głowy, brzucha, żołądek, gardło, cielęce żebra, ogony i uszy? Z samego kurczaka pies niedługo zacznie gdakać :) Przedtem mieszkałam w Rosji i kupowałam takie wołowe mięso w sklepach albo można było kupić przy psich placach treningowych, szkołach albo w klubach. Cena 1 kg była 4-6 zł. Jest może coś takiego w Polsce? :help1:[/quote] Jakiś czas temu szukałam w Krakowie żródła mięska pod kątem mojej Kendry. Niestety nie znalazłam :angryy: W sklepach mięsnych na pytanie czy mają np:żołądek wołowy robią wielkie oczy... Najlepiej dogadać się z jakimś rzeźnikiem,żeby zostawiał trochę takich resztek z uboju. Z tego co się zorientowałam oni takie"mięsko" po prostu wyrzucają. Polecam Halę Targową,jest tam paru rzeźników tzw sprzedają tam mięcho i można się z nimi ładnie dogadać :diabloti: Jest też sklep z koniną. Quote
startank Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 [B]Mona,[/B] DZIĘKUJĘ BARDZO! :Rose: Spróbuję tam poszukać :) Quote
roots23 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Mona a kiedy oni stacjonują? Ci rzeźnicy pod tą halą targową? Bo ja zazwyczaj jak jeżdżę pod halę, to w niedzielę na giełdę staroci Quote
Mona Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='roots23']Mona a kiedy oni stacjonują? Ci rzeźnicy pod tą halą targową? Bo ja zazwyczaj jak jeżdżę pod halę, to w niedzielę na giełdę staroci[/quote] Jak masz rzędy budek(piekarnie,cukiernie,gastronomia itp),to jeden jest w drugim rządku od wiaduktu(bardziej od strony wejścia na ten drugi plac z halą. Ale w weekendy to nie wiem czy gość handluje.Napewno jest w tygodniu i najwięcej towaru ma we wczesnych godzinach rannych. Quote
roots23 Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 spróbuję popytac, dziękuję za radę Mona :) Quote
Mona Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Ostatnio udało mi się znależć w sklepie "Dżinn"(Ruczaj,okolice ul.Śliwkowej,Borsuczej,Ruczaj))żeberka cielęce oraz kości wołowe i cielęce. Są niedrogie i ładnie obrośnięte mięskiem :p Quote
Gienia Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Ja znam fajneMiejsce ale na Sląsku dokładnie w Będzinie. Na Targowisku pod Zamkiem. Okrawki Wolowe dla Psa 1,5 zl za 1 kilo Wątroba Wołowa 2 zł za kilo swieza pachnąca kupowałam Ozory wolowe 4 zl za kilo Ogony wolowe 5 zl za kilo miesne i szybko sie ugotowaly ;) Wymiona Wolowe 1 zl za kilo Kosci wolowe wieprzowe Gratis !!!!! Cielęcina Gicz 7 zl kilo Cielecina skrawki 4 zl kilo Ogon cielecy 5 zl kilo Mozna kupic mięso i dla nas,ale to trzeba wiedziec w jakiej budzie ;) ja raz kupilamschb i smierdzial mi capem natomiast jesli chodzi o mieso Psie takie tansze to najlepiej jechac w Sobote ok godz 11 12 przed zamknieciem targowiska wtedy naprawde kupi sie zagrosze. JawSobote nakupilam pol auta miecha ;)))za 70 zl do tego skrzynka kosci gratis Quote
Recommended Posts