AniaP Posted March 9, 2006 Posted March 9, 2006 [quote name='Tośka_m']Słuchajcie moje drogie, czy któraś z Was, albo w ogóle ktokolwiek, robił cokolwiek i pytał w sprawie toru agility w oddziale Związku? Czy oni w ogóle nie są tym zainteresowani? [/quote] Tutaj [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=633"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=633[/URL] jest taki stary wątek na ten temat. Wygląda na to, że kiedyś coś było, ja tam niestety nie zdąrzyłam dojechać :sad: (kiedy tor jeszcze istniał - Asti nie było jeszcze na świecie, a potem... nie było już gdzie pobiegać ze szczeniaczkiem). [quote name='Tośka_m'] Jesteście aktywne w ZK? Bo ja niestety nie [/quote] Ja też nie, przyznaję się, że tylko do niego należę i płacę składki. :oops: [quote name='Tośka_m'] i jakoś tak głupio mi wejść do oddziału i powiedzieć: "Słuchajcie, chcę skakać z psem. Róbcie tor" :diabloti: [/quote] No może nie aż tak :lol: , ale przecież możesz zapytać o agility, chyba nie wyrzucą Cię zaraz za to za drzwi? ;) Quote
Tośka_m Posted March 9, 2006 Posted March 9, 2006 [quote name='AniaP'] No może nie aż tak :lol: , ale przecież możesz zapytać o agility, chyba nie wyrzucą Cię zaraz za to za drzwi? ;)[/quote] No mogę i pewnie tak zrobię. Jak zbiorę się na odwagę :cool3: Tylko co ja sama biedna, maleńka pocznę? Musimy walnie uderzyć, to ugną się przed naszymi rządaniami :evil_lol: Ja sobie mogę rządać - nawet składek nie płacę :lol: Quote
AniaP Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 [quote name='Taura']P.S Aniu na IAL do Wrocławia nie jade :/[/quote] No właśnie czytałam w innym wątku, szkoda. :sad: My też nie jesteśmy jeszcze przygotowane, właściwie od dłuższego czasu w ogóle nie biegamy, a nawet to co biegałyśmy, to i tak pikuś :lying: , ale nieoficjalnych zawodów i w okolicach Poznania jest tak mało, że... pojedziemy sobie poskakać nastawione na dobrą zabawę, a nie na przywiezienie jakiś trofeuów. :megagrin: Przy okazji popatrzymy sobie na zaawansowanych i mam nadzieję, że znowu czegoś nowego nauczymy. :eviltong: Co prawda pogoda ciągle mnie jeszcze martwi, ale... mam nadzieję, że atmosfera będzie na tyle gorąca, że... nic nam nie będzie przeszkadzać. :lol: Quote
Gerwia Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 Hmmmm...... I czy ktoś wie co w końcu z tym Poznaniem??? Kiedyś był tu poruszany temat starego toru z terenu POSIR-u (na piastowskim), a dzisiaj tam byłyśmy żeby zobaczyć jak wygląda stelaż od huśtwaki (musimy ściągnąć skądś pomysł:) i tego torku juz tam nie ma :/ została okropna palisada, okropny tunel i niepełny slalom służący jako barierka.... Oto pozostałości po torze: OStatnio były sygnały, że cos się święci a teraz znowu cisza:/ Piękna palisada:roll: [IMG]http://img485.imageshack.us/img485/7140/pict14789wk.jpg[/IMG] [IMG]http://img485.imageshack.us/img485/3919/pict14807eb.jpg[/IMG] Urokliowy slalom:cool3: [IMG]http://img139.imageshack.us/img139/6341/pict14817lx.jpg[/IMG] [IMG]http://img485.imageshack.us/img485/3232/pict14824bo.jpg[/IMG] Quote
AniaP Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 No to wiem, że ktoś się jakiś czas temu interesował tym torem, ale jak zobaczył w jakim kiepskim jest stanie :lying:, to dał sobie spokój. Co się stało z resztą toru, to nie wiem, nigdy tam nie byłam, nie wiem nawet gdzie dokładnie stał. :shake: Quote
Gerwia Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Biedny nie ??? Ale ten podobno tor co powstaje wszystko wskazuje na to że będzie zrobiony z tamtych starych przeszkód :D Mi to tam zwisa z czego bedzie ważne żeda się na tym ćwiczyć:D :D :D Quote
Paskuda_Bandzior Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Czekamy na efekty i nic :) A tamte resztki już tylko straszą, chociaż np. stelaż od palisady da się naprawić,a le trezba b y powymieniać dechy i wstawić te boczne, żeby się nie rozjechała. Quote
gośku. Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Kurcze, my może kiedyś ybśmy się zapisały z przyjaciółką. Ja mam Weimara, ona cocera. Ale z tego co czytam,t o w poznaniu nie ma żadnego toru, nie? Tylko ta szkoła ABC? Chodiz tam ktoś? Jak tam jest? Ile się płaci? są jakies kursy? Przeszkody są w pożądnym stanie? :) Quote
Gerwia Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Cuś tam jest :) Wejdz w wyszukiwarke i wpisz ABC POZNAŃ wyświetli się adres stronki i tam masz wszystko :) Tor moim zdanie biecny w każdym razie widzialam lepsze :) No wlaśnie Paula stelaż da się uratwać dlatego SZYKUJ PLECKI :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
AniaP Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Wiecie co, jestem wściekła :angryy: , więc niegrzecznie trochę odpowiem. :cool3: [quote name='.:::Gosia:::.']Ale z tego co czytam,t o w poznaniu nie ma żadnego toru, nie? Tylko ta szkoła ABC? Chodiz tam ktoś? Jak tam jest? Ile się płaci? są jakies kursy? Przeszkody są w pożądnym stanie? :)[/quote] A mało jeszcze było na forum na ten temat? :crazyeye: A poszukać to nie łaska? Jak tam jest? A to ruszcie tyłeczek i na wycieczkę do Tulec zapraszam, sprawdzić na własne oczy i przekonać się :mad: , a potem możecie zabierać głos i narzekać. :cool3: Tylko jak chcecie od razu pobiegać po torze, to najpierw musicie wydać parę groszy na telefon i umówić się z Panem Piotrem, bo na dużym placu regularnie się odbywają inne zajęcia. :eviltong: [quote name='Gerwia'] Cuś tam jest :smile: [/quote] Ojjjjj, ktoś mnie tu denerwuje? :mad: Byłyście tam kiedyś? Że ja na ten torek trochę marudziłam, to nie znaczy, że inni też mogą ;) , bo ja już bym go mogła przebiegać z zamkniętymi oczami. A jednak jak tylko mam okazję, to i tak musimy się chociaż kilka razy po nim przebiec. :eviltong: [quote name='Gerwia'] Tor moim zdanie biecny w każdym razie widzialam lepsze :smile: [/quote] No, ja nie tylko widziałam, ale i skakałam na lepszych. :evil_lol: A Wy co? Huśtawkę, palisadę i kładkę macie już tak dobrze opanowaną, że tak wybrzydzacie? :lmaa: Myśmy się właśnie tam z tymi strefówkami oswoiły. :kciuki: Quote
Tośka_m Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Hehe... czytając posta Gosi mnie się nie chciało pisać tego, co napisałaś Aniu. Zwaliłam przykry obowiązek opierniczania za nieczytanie całego wątku na Ciebie :evil_lol: Quote
Azir Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 [quote name='Tośka_m'] Jesteście aktywne w ZK? Bo ja niestety nie i jakoś tak głupio mi wejść do oddziału i powiedzieć: "Słuchajcie, chcę skakać z psem. Róbcie tor" :diabloti:[/QUOTE] Owszem, poszłam kiedyś do prezesa, powiedziałam, że się tym zajmę, mogę poprowadzić grupę. Było nawet spotkanie ze skarbnikiem. Ale okazało się, że on nie da pieniędzy bo nie ma :diabloti: . No i w efekcie zajmuję się obedience a nie agility. Quote
Gerwia Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 A możesię tak zebrać i wspólnie coś napisać albo pujść niech widzą że agility jest już dość znaną dziedziną sportu lub jak kto woli rekreacji :) Ania co do toru to ja tam nie narzekam :) Bo nie mam na co i tak tam nie jeżdze :) Palisadę i tarpez mamy opanowany bardzo dobrze huśtawkę caly czas ćwiczymy z pozytywnymi efektami :D Quote
Saba Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Czemu nie olejecie związku i nie zrobicie sami toru :shake: Quote
Tośka_m Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Azirowa - załamka. Jak Tobie się nie udało to już niefajnie :cool1: Saba - chodzi o kwestie finansowe - niemało wyniesie wdzierżawienie ziemi, zakup przeszkód, sprzętu itp. Stoimy w martwym punkcie :shake: Elu - jesteś w kontakcie z Fish? Quote
la_pegaza Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Tulce się szykują do zakupu przeszkód i stworzeniu poważnej drużyny agility. oby jak najprędzej :evil_lol: Quote
AniaP Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 [quote name='la_pegaza']Tulce się szykują do zakupu przeszkód i stworzeniu poważnej drużyny agility. oby jak najprędzej :evil_lol:[/quote] :crazyeye: A skąd te wieści i co to znaczy "Tulce", a konkretniej? ;) [quote name='Saba'] Czemu nie olejecie związku i nie zrobicie sami toru :shake: [/quote] [quote name='Tośka_m'] Saba - chodzi o kwestie finansowe - niemało wyniesie wdzierżawienie ziemi, zakup przeszkód, sprzętu itp. [/quote] [quote name='Saba']Wiem że nie mało, ale was jest sporo. [/quote] Mądre przysłowie pszczół mówi: "spółki zjadły jaskółki". :eviltong: Nie jedna spółka/znajomość się rozpadła jak w grę zaczęły wchodzić rzeczy materialne/pieniądze. Więc może tego się niektórzy boimy? :hmmmm: A poza tym, dzisiaj może i byłoby nas sporo, a jutro? Może nikogo, bo... temu nie pasuje, ten nie może, ten chory, tamten nie ma jak dojechać... :icon_roc: Jak wszyscy mają brać odpowiedzialność, to w końcu nikogo odpowiedzialnego nie będzie. :cool3: A teren, przeszkody... to jednak jakiś majątek, jakaś odpowiedzialność. Kto ma być jego właścicielem, kto ma się o niego troszczyć, kto ma za niego płacić, remontować, dbać, malować... :hmmmm: Może przesadzam, ale... widocznie inni też mają jakieś obawy skoro ciągle brakuje miejsca zbiórki i nie ma nikogo mocnego kto by wziął wszystko w swoje ręce i pokierował, pomyślał, zorganizował... Wszyscy się boją. :nerwy: ;) O rany, ale się teraz wymądrzyłam. :oops: No ciekawe od kogo i za co za chwilę dostanę łupnia. :mad: :evil_lol: A swoją drogą, to ciekawe jak to jest w innych klubach/grupach zorganizowane. :hmmmm: Quote
la_pegaza Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 szkoła w Tulcach :lol: abc.poznan.pl ostatnio była o tym mowa, bo ponoć już jest spora grupa chętnych. Quote
AniaP Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 [quote name='la_pegaza']szkoła w Tulcach :lol: abc.poznan.pl [/quote] Komu, jak komu, ale mnie akurat to nie trzeba tego tłumaczyć. :grin: :lol: :evil_lol: [quote name='la_pegaza'] bo ponoć już jest spora grupa chętnych.[/quote] A o tym, to ja już słyszęęęęęęęęęęę... ho-ho, a może i dłużej. :cool3: Quote
Gerwia Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 No właśnie szkoda że wszyscy sobie tylko gadają igadają a nikt nie działa :) My z Paulą polegamy na sobie i narazie nam to wychodzi na dobre :) W piątek i sobotkę zrobilyśmy 2 stacjonaty dwustronne :) Czyli już mamy 5 :P I tak pocichu powienm że myślałyśmy o tym aby zorganizować "spotkanie z rywalizacją" tylko jeszcze tereniu na jego organizację szukamy :P Quote
AniaP Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 [quote name='Gerwia']W piątek i sobotkę zrobilyśmy 2 stacjonaty dwustronne :) Czyli już mamy 5 [/quote] Ale jedną już sprzedajecie, więc macie tylko 4. :evil_lol: A my sobie ale wczoraj poszalałyśmy z Monią, Hagcią i Corcią w Tulcach po torze.:multi: Śmiechu i biegania było co niemiara, a psiaki jakie szczęśliwe i uśmiechnięte. :mdrmed: I okazuje się, że jak się chce, to i z takim nieprzestawialnym torem można coś wykombinować :eviltong: i właściwie, to hopków najbardziej nam brakowało. :cool3: Super popołudnie miałyśmy. :thumbs: Quote
Dinusia Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Hmm... to moze my tez sie kiedys wybierzemy :) Quote
Azir Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 [quote name='Tośka_m'] Elu - jesteś w kontakcie z Fish?[/QUOTE] To do mnie ;)? Czasami... Quote
Gerwia Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 No niby tak ale jak zdobędziemy materiały powstanie następna :P A pieniądze zostaną przekazane na szczytny cel FARBĘ do pomalowania przweszkod :D :D :D Quote
Recommended Posts