Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tośka_m']Słuchajcie moje drogie, czy któraś z Was, albo w ogóle ktokolwiek, robił cokolwiek i pytał w sprawie toru agility w oddziale Związku? Czy oni w ogóle nie są tym zainteresowani? [/quote]
Tutaj [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=633"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=633[/URL] jest taki stary wątek na ten temat. Wygląda na to, że kiedyś coś było, ja tam niestety nie zdąrzyłam dojechać :sad: (kiedy tor jeszcze istniał - Asti nie było jeszcze na świecie, a potem... nie było już gdzie pobiegać ze szczeniaczkiem).

[quote name='Tośka_m'] Jesteście aktywne w ZK? Bo ja niestety nie [/quote]
Ja też nie, przyznaję się, że tylko do niego należę i płacę składki. :oops:

[quote name='Tośka_m'] i jakoś tak głupio mi wejść do oddziału i powiedzieć: "Słuchajcie, chcę skakać z psem. Róbcie tor" :diabloti: [/quote]
No może nie aż tak :lol: , ale przecież możesz zapytać o agility, chyba nie wyrzucą Cię zaraz za to za drzwi? ;)

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AniaP']
No może nie aż tak :lol: , ale przecież możesz zapytać o agility, chyba nie wyrzucą Cię zaraz za to za drzwi? ;)[/quote]

No mogę i pewnie tak zrobię. Jak zbiorę się na odwagę :cool3:
Tylko co ja sama biedna, maleńka pocznę? Musimy walnie uderzyć, to ugną się przed naszymi rządaniami :evil_lol:
Ja sobie mogę rządać - nawet składek nie płacę :lol:

Posted

[quote name='Taura']P.S Aniu na IAL do Wrocławia nie jade :/[/quote]
No właśnie czytałam w innym wątku, szkoda. :sad: My też nie jesteśmy jeszcze przygotowane, właściwie od dłuższego czasu w ogóle nie biegamy, a nawet to co biegałyśmy, to i tak pikuś :lying: , ale nieoficjalnych zawodów i w okolicach Poznania jest tak mało, że... pojedziemy sobie poskakać nastawione na dobrą zabawę, a nie na przywiezienie jakiś trofeuów. :megagrin: Przy okazji popatrzymy sobie na zaawansowanych i mam nadzieję, że znowu czegoś nowego nauczymy. :eviltong: Co prawda pogoda ciągle mnie jeszcze martwi, ale... mam nadzieję, że atmosfera będzie na tyle gorąca, że... nic nam nie będzie przeszkadzać. :lol:

• 1 month later...
Posted

Hmmmm......
I czy ktoś wie co w końcu z tym Poznaniem???
Kiedyś był tu poruszany temat starego toru z terenu POSIR-u (na piastowskim), a dzisiaj tam byłyśmy żeby zobaczyć jak wygląda stelaż od huśtwaki (musimy ściągnąć skądś pomysł:) i tego torku juz tam nie ma :/ została okropna palisada, okropny tunel i niepełny slalom służący jako barierka....
Oto pozostałości po torze:

OStatnio były sygnały, że cos się święci a teraz znowu cisza:/
Piękna palisada:roll:
[IMG]http://img485.imageshack.us/img485/7140/pict14789wk.jpg[/IMG]
[IMG]http://img485.imageshack.us/img485/3919/pict14807eb.jpg[/IMG]

Urokliowy slalom:cool3:
[IMG]http://img139.imageshack.us/img139/6341/pict14817lx.jpg[/IMG]
[IMG]http://img485.imageshack.us/img485/3232/pict14824bo.jpg[/IMG]

Posted

No to wiem, że ktoś się jakiś czas temu interesował tym torem, ale jak zobaczył w jakim kiepskim jest stanie :lying:, to dał sobie spokój. Co się stało z resztą toru, to nie wiem, nigdy tam nie byłam, nie wiem nawet gdzie dokładnie stał. :shake:

Posted

Biedny nie ???
Ale ten podobno tor co powstaje wszystko wskazuje na to że będzie zrobiony z tamtych starych przeszkód :D
Mi to tam zwisa z czego bedzie ważne żeda się na tym ćwiczyć:D :D :D

Posted

Kurcze, my może kiedyś ybśmy się zapisały z przyjaciółką. Ja mam Weimara, ona cocera.
Ale z tego co czytam,t o w poznaniu nie ma żadnego toru, nie?
Tylko ta szkoła ABC?
Chodiz tam ktoś? Jak tam jest? Ile się płaci? są jakies kursy? Przeszkody są w pożądnym stanie? :)

Posted

Cuś tam jest :)
Wejdz w wyszukiwarke i wpisz ABC POZNAŃ wyświetli się adres stronki i tam masz wszystko :)
Tor moim zdanie biecny w każdym razie widzialam lepsze :)

No wlaśnie Paula stelaż da się uratwać dlatego SZYKUJ PLECKI :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Wiecie co, jestem wściekła :angryy: , więc niegrzecznie trochę odpowiem. :cool3:

[quote name='.:::Gosia:::.']Ale z tego co czytam,t o w poznaniu nie ma żadnego toru, nie? Tylko ta szkoła ABC? Chodiz tam ktoś? Jak tam jest? Ile się płaci? są jakies kursy? Przeszkody są w pożądnym stanie? :)[/quote]
A mało jeszcze było na forum na ten temat? :crazyeye: A poszukać to nie łaska? Jak tam jest? A to ruszcie tyłeczek i na wycieczkę do Tulec zapraszam, sprawdzić na własne oczy i przekonać się :mad: , a potem możecie zabierać głos i narzekać. :cool3: Tylko jak chcecie od razu pobiegać po torze, to najpierw musicie wydać parę groszy na telefon i umówić się z Panem Piotrem, bo na dużym placu regularnie się odbywają inne zajęcia. :eviltong:

[quote name='Gerwia'] Cuś tam jest :smile: [/quote]
Ojjjjj, ktoś mnie tu denerwuje? :mad: Byłyście tam kiedyś? Że ja na ten torek trochę marudziłam, to nie znaczy, że inni też mogą ;) , bo ja już bym go mogła przebiegać z zamkniętymi oczami. A jednak jak tylko mam okazję, to i tak musimy się chociaż kilka razy po nim przebiec. :eviltong:

[quote name='Gerwia'] Tor moim zdanie biecny w każdym razie widzialam lepsze :smile: [/quote]
No, ja nie tylko widziałam, ale i skakałam na lepszych. :evil_lol: A Wy co? Huśtawkę, palisadę i kładkę macie już tak dobrze opanowaną, że tak wybrzydzacie? :lmaa: Myśmy się właśnie tam z tymi strefówkami oswoiły. :kciuki:

Posted

Hehe... czytając posta Gosi mnie się nie chciało pisać tego, co napisałaś Aniu. Zwaliłam przykry obowiązek opierniczania za nieczytanie całego wątku na Ciebie :evil_lol:

Posted

[quote name='Tośka_m']
Jesteście aktywne w ZK? Bo ja niestety nie i jakoś tak głupio mi wejść do oddziału i powiedzieć: "Słuchajcie, chcę skakać z psem. Róbcie tor" :diabloti:[/QUOTE]

Owszem, poszłam kiedyś do prezesa, powiedziałam, że się tym zajmę, mogę poprowadzić grupę. Było nawet spotkanie ze skarbnikiem. Ale okazało się, że on nie da pieniędzy bo nie ma :diabloti: . No i w efekcie zajmuję się obedience a nie agility.

Posted

A możesię tak zebrać i wspólnie coś napisać albo pujść niech widzą że agility jest już dość znaną dziedziną sportu lub jak kto woli rekreacji :)

Ania co do toru to ja tam nie narzekam :) Bo nie mam na co i tak tam nie jeżdze :) Palisadę i tarpez mamy opanowany bardzo dobrze huśtawkę caly czas ćwiczymy z pozytywnymi efektami :D

Posted

Azirowa - załamka. Jak Tobie się nie udało to już niefajnie :cool1:

Saba - chodzi o kwestie finansowe - niemało wyniesie wdzierżawienie ziemi, zakup przeszkód, sprzętu itp.
Stoimy w martwym punkcie :shake:

Elu - jesteś w kontakcie z Fish?

Posted

[quote name='la_pegaza']Tulce się szykują do zakupu przeszkód i stworzeniu poważnej drużyny agility. oby jak najprędzej :evil_lol:[/quote]
:crazyeye: A skąd te wieści i co to znaczy "Tulce", a konkretniej? ;)

[quote name='Saba'] Czemu nie olejecie związku i nie zrobicie sami toru :shake: [/quote]
[quote name='Tośka_m'] Saba - chodzi o kwestie finansowe - niemało wyniesie wdzierżawienie ziemi, zakup przeszkód, sprzętu itp. [/quote]
[quote name='Saba']Wiem że nie mało, ale was jest sporo. [/quote]
Mądre przysłowie pszczół mówi: "spółki zjadły jaskółki". :eviltong: Nie jedna spółka/znajomość się rozpadła jak w grę zaczęły wchodzić rzeczy materialne/pieniądze. Więc może tego się niektórzy boimy? :hmmmm: A poza tym, dzisiaj może i byłoby nas sporo, a jutro? Może nikogo, bo... temu nie pasuje, ten nie może, ten chory, tamten nie ma jak dojechać... :icon_roc: Jak wszyscy mają brać odpowiedzialność, to w końcu nikogo odpowiedzialnego nie będzie. :cool3: A teren, przeszkody... to jednak jakiś majątek, jakaś odpowiedzialność. Kto ma być jego właścicielem, kto ma się o niego troszczyć, kto ma za niego płacić, remontować, dbać, malować... :hmmmm: Może przesadzam, ale... widocznie inni też mają jakieś obawy skoro ciągle brakuje miejsca zbiórki i nie ma nikogo mocnego kto by wziął wszystko w swoje ręce i pokierował, pomyślał, zorganizował... Wszyscy się boją. :nerwy: ;)

O rany, ale się teraz wymądrzyłam. :oops: No ciekawe od kogo i za co za chwilę dostanę łupnia. :mad: :evil_lol:

A swoją drogą, to ciekawe jak to jest w innych klubach/grupach zorganizowane. :hmmmm:

Posted

[quote name='la_pegaza']szkoła w Tulcach :lol: abc.poznan.pl [/quote]
Komu, jak komu, ale mnie akurat to nie trzeba tego tłumaczyć. :grin: :lol: :evil_lol:

[quote name='la_pegaza'] bo ponoć już jest spora grupa chętnych.[/quote]
A o tym, to ja już słyszęęęęęęęęęęę... ho-ho, a może i dłużej. :cool3:

Posted

No właśnie szkoda że wszyscy sobie tylko gadają igadają a nikt nie działa :)
My z Paulą polegamy na sobie i narazie nam to wychodzi na dobre :)
W piątek i sobotkę zrobilyśmy 2 stacjonaty dwustronne :) Czyli już mamy 5 :P
I tak pocichu powienm że myślałyśmy o tym aby zorganizować "spotkanie z rywalizacją" tylko jeszcze tereniu na jego organizację szukamy :P

Posted

[quote name='Gerwia']W piątek i sobotkę zrobilyśmy 2 stacjonaty dwustronne :) Czyli już mamy 5 [/quote]
Ale jedną już sprzedajecie, więc macie tylko 4. :evil_lol:

A my sobie ale wczoraj poszalałyśmy z Monią, Hagcią i Corcią w Tulcach po torze.:multi: Śmiechu i biegania było co niemiara, a psiaki jakie szczęśliwe i uśmiechnięte. :mdrmed: I okazuje się, że jak się chce, to i z takim nieprzestawialnym torem można coś wykombinować :eviltong: i właściwie, to hopków najbardziej nam brakowało. :cool3: Super popołudnie miałyśmy. :thumbs:

Posted

No niby tak ale jak zdobędziemy materiały powstanie następna :P
A pieniądze zostaną przekazane na szczytny cel FARBĘ do pomalowania przweszkod :D :D :D