Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='PARSONRK']Cisza zapadła - dziewczyny budują tor [/quote]
No ja się przyznaję, że...

Najpierw żyłam wyjazdem na moje pierwsze seminarium agility czytaj pierwszy prawdziwy trening :P. A, że rutynowy przegląd samochodu niestety niespodziewanie wypłukał wszelkie zasoby finansowe i ledwo co starczyło na upragnione seminarium, to... czekam z utęsknieniem na wypłatę :(.

A teraz żyję jeszcze wrażeniami z seminarium... :wink:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='PARSONRK'] Cisza zapadła - dziewczyny budują tor [/quote]
No właśnie, ja w sprawie toru. :wink:

Najpierw:
[quote name='AniaP'] A jak Ci się ten podoba [url]http://www.alejahandlowa.pl/obr/ALFA/1539_d.jpg[/url] ? Nazywa się to "kolorowa dżdżownica", ale niestety jest niedostępna czy wycofana ze sprzedaży. [/quote]
A dzisiaj mogę się pochwalić, że właśnie dostałam przesyłkę z 3 szt. (no bo ma być 6-metrowy tunel :silly: ) takich "dżdżownic" :multi: i teraz muszę je tylko jakoś połączyć i... można ćwiczyć. :B-fly:

• 3 weeks later...
Posted

No wstyd się przyznać, ale tunele nadala jeszcze nie zeszyte. :oops: Na zaczęcie stacjonat też ciągle brakuje czasu. Pomysłów i rozwiązań w głowie coraz więcej, tylko nie ma kiedy pojechać do Castoramy na ostateczne zakupy. A w dodatku za m-c zawody obedience i muszę wreszcie spaść z nieba agility na bardziej przyziemny sport i zabrać się poważnie do nauki. :( Ale po zawodach, w długie zimowe wieczory... mam nadzieję, że w końcu wyrzeźbię jakieś przeszkody. :wink:

[quote name='frruzia']za treningi powaznie bierzemy sie od pazdziernika[/quote]
No właśnie, robicie coś? Jak tam przeszkody? A zaczęliście jakieś treningi? :confused:

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='PARSONRK'] Straszna cisza zapadła ? [/quote]
No cisza zapadła, bo w niespełna dwa m-ce 4x brałyśmy udział w zawodach obedience, więc agility odeszło trochę na dalszy plan. :( Nie da się ciągnąć dwóch srok za ogon. :oops: Teraz możemy trochę wyluzować, bo do wiosny daleko i podzielić czas trochę na jedno i trochę na drugie. :wink:

Posted

[quote name='AniaP'][quote name='PARSONRK'] Straszna cisza zapadła ? [/quote]
No cisza zapadła, bo w niespełna dwa m-ce 4x brałyśmy udział w zawodach obedience, więc agility odeszło trochę na dalszy plan. :( Nie da się ciągnąć dwóch srok za ogon. :oops: Teraz możemy trochę wyluzować, bo do wiosny daleko i podzielić czas trochę na jedno i trochę na drugie. :wink:[/quote]
Konkrety, konkrety :wink:

Posted

[quote name='AniaP'][quote name='PARSONRK'] Konkrety, konkrety :wink: [/quote]

:hmmmm:[/quote]
Może będę miała czas, trochę na jedno i trochę na drugie, bo do wiosny daleko.
Z takim gdybaniem to nie zaczniecie :wink: :lol:

Posted

[quote name='PARSONRK']Może będę miała czas, trochę na jedno i trochę na drugie, bo do wiosny daleko.
Z takim gdybaniem to nie zaczniecie :wink: [/quote]
No święta racja, ale w pojedynkę, to tak to widzisz wygląda. :evil: Prywatnie nie mam ostatnio za dużo czasu, przygotowania do obedience też "trochę" zajęły, o majsterkowaniu nie mam pojęcia, dopiero się będę uczyć, a z kasą ciągle krucho, więc chodzi też o koszty, bo zlecić komuś zrobienie przeszkód byłoby najprościej. :( Więc nie chcę już teraz nic planować, bo z tych planów to nici wyłażą i sama już jestem powoli na siebie zła. :oops:

Posted

Aniu, a gdzie kupiłas ten tunel? Jest jakis sklep z przeszkodami? :oops:

Uwaga, uwaga co nastepuje: planuje (z pewnym kims) stworzyc tor agillity, oczywiscie zarejestrowany w ZKwP, jest teren, nawet kasa jest,.. tylko ani nie wiem gdzie kupic przeszkody.. ani nie wiem gdzie na pczatek soróbowac swoich vsił na torze. Poznaniacy- help! :sad2:

Posted

[quote name='Kalunia'] Aniu, a gdzie kupiłas ten tunel? [/quote]
Miałam szczęście, że ktoś wystawił takie zabawki na allegro, bo wcześniej ze sklepu internetowego dostałam odpowiedź, że artykuł został wycofany ze sprzedaży. :roll:

[quote name='Kalunia'] Jest jakis sklep z przeszkodami? [/quote]
Jest, a i owszem, ale niestety nie w Polsce. :( Były już tutaj podawane adresy czeskich firm, z których wiekszość klubów ściąga przeszkody:
[url]http://www.tp-slany.cz/agility.php[/url]
[url]http://www.kkzetor.cz/reno/[/url]
a kiedyś przez przypadek znalazłam te same przeszkody tutaj:
[url]http://www.rubi-dog-hundesport.de/html/turniergerate.html[/url]
ale ceny... :o

[quote name='Kalunia'] Uwaga, uwaga co nastepuje: planuje (z pewnym kims) stworzyc tor agillity, oczywiscie zarejestrowany w ZKwP, jest teren, nawet kasa jest,.. [/quote]
:o :thumbs:

[quote name='Kalunia'] tylko ani nie wiem gdzie kupic przeszkody.. [/quote]
No to jeśli jest kasa, to adresy masz powyżej. :P

[quote name='Kalunia'] ani nie wiem gdzie na pczatek soróbowac swoich vsił na torze. [/quote]
A to zapraszam do ABC w Tulcach na kładkę, huśtawkę, palisadę, stół, slalom, no i powiedzmy, że koło. :P Tylko musiałabyś się najpierw umówić z Panem Piotrem kiedy jest na placu wolna godzina od zajęć. :) [size=2] [i] Ja tam będę jak zwykle w niedzielę o 15-tej. [/i] [/size]

Posted

a gdzie aktualnie mozna poskakac w Poznaniu i okolicy ??? i jak tam dojechac z Poznania (bo jak dojechac do poznania to wiem :lol: ) :wink:

pozdrawiam
Saint & Jack, Sara, Elza, Lizak i Killer :wink:

Posted

[quote name='Saint'] a gdzie aktualnie mozna poskakac w Poznaniu i okolicy ??? [/quote]
To nie udało Wam się jednak z Kubą zmalować torku w Mosinie? :roll:
No to jak pisałam powyżej, trochę można w ABC w Tulcach.

[quote name='Saint'] i jak tam dojechac z Poznania (bo jak dojechac do poznania to wiem ) [/quote]
Nie chce mi się :oops: całej trasy znowu opisywać, więc zajrzyj tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=4491&postdays=0&postorder=asc&start=60[/url]

Posted

AniaP - dzieki :buzi:

Niestety nie udało się zmajstrować toru :( i w tym roku nawet nie cwiczylismy razem obedience, z powodow organizacyjnych (Kubas - wasze zdrowie :drinking: ) :wink:

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Kalunia']

Uwaga, uwaga co nastepuje: planuje (z pewnym kims) stworzyc tor agillity, oczywiscie zarejestrowany w ZKwP, jest teren, nawet kasa jest,.. tylko ani nie wiem gdzie kupic przeszkody.. ani nie wiem gdzie na pczatek soróbowac swoich vsił na torze. Poznaniacy- help! :sad2:[/quote]
A mozna wiedzieć gdzie ma powstać ten tor??? Chociaz w przybliżeniu....