kordonia Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Przepraszam jesli pytanie jest durne i głupie, ale czy moze sie zdarzyc tak,z e suka zjada swoje młode? Żże urodzi, a po dobie na przykład nie ma po nich sladu? Quote
roots23 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 słyszałam o czymś takim, że suka zjadła swoje szczeniaki, chyba, ze się obawiała o nie, czy może były słabe, chore coś w tym rodzaju Quote
marta23t Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 czytałam w jakiejś publikacji, że może. podobno suka w momencie odgryzienia pępowiny i wylizywania łożyska czasem liże tak intensywnie i pożera, że zjada też małe. ale to tylko wiedza książkowa. u drapieżników jest tak, że zjadając młode eliminują osobniki słabe. czasem matki zjadają też młode pod wpływem stresu. moja chomiczka miała kiedyś młode i zjadła wszystkie:oops: wiem porównanie głupie ale jets to możliwe chyba w każdej grupie zwierząt Quote
kordonia Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 No włsnie sie zdziwiłam, bo słyszłam o takich historiach u chomików własnie, ale u kotów, psów nigdy. Szczeniaki były już odpępnione, osuszone. Quote
kordonia Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 Dzięki, dziewczyny za odpowiedzi :) Quote
Recommended Posts