Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ze swojego doświadczenia-polecam Brita.
Mój pies w ogóle Acany nie chciał jeść, nawet z dodatkami. Sierść mu zmatowiała, z pyska śmierdziało, miał problemy z załatwianiem się. Zużyliśmy jeden worek Acany Adult i nigdy więcej.
Natomiast aktualnie Duffel jest na Bricie-już trzecim worku. Karmę uwielbia, sierść lśni, z pyska nie śmierdzi, kupy są ok, a i cena dużo bardziej zachecająca.

Posted

ja polecam acane
po bricie sucz miala lupiez i wielkei kupy
na acanie jest juz jakis czas zjadla juz z 10 workow i wszystko jest okey
kupy swietne , siersc blyszczaca , kondycja okey
denerwuje mnie tylko wielkosc granulek , sa za male troche ;)

Posted

Hehe i byc tu madrym... No wlasnie moje psiaki po bricie ok, tzn kupki wmiare twarde, nie smierdzace bardzo, sierść lśniąca, kondycja jak najbardziej... Tylko że jej jeść nie chcą,próbowałęm głodówki przez jeden dzień i owszem, po jednym dniu nie jedzenie rzuciły się na miskę, ale dając im jeść regularnie to nie chcą... Dopiero jak wymieszam z jakimś serkiem, kefirkiem albo czymś podobnym....

Posted

Ja karmię Acaną i Britem na przemian (parę mies. jedno, później trochę drugie) i Hexolina nie narzeka. Brita kupuję Adult albo Large (jak mi się akurat zachce) i moim zdaniem po tej karmie lepiej niż po Acanie psisko wygląda. U nas lamb wszelkie odpadają, bo psisko mi odrazu się sypie i łupieżu dostaje :shake:. Proformance jeszcze był ok.
Jak nie chcą jeść, to możesz olejem polewać ;). Mój tata Hexolinie polewał, mimo że ma wilczy apetyt [SIZE="1"](ale skończył z olejem, bo jak nie polewał to psisko samo sobie wzięło, dywan do wyrzucenia a podłogoa długo śliska była :roll:)[/SIZE]. Czasem jakieś żółtko. Aresowi musiałam zawsze karmę dosmaczać (ileż to można to samo jeść, też bym się buntowała..), polewałam olejem najczęściej, czasem oliwą czy wrzucałam jakieś ciacho pachnące i odrazu mu lepiej smakowało. Musiał zjadać jak mu dawałam, bo Hexa by zeżarła to co zostawił :mad:.

Posted

Zależy jaka Acana, moje po Bricie miały łupież i wielkie śmierdzące kupy, kiedyś na zwykłym adulcie acany było ok, a teraz miały śmierdzące kupale, zainwestowałam w pacifice i odpukać, na razie jest bosko. Z tego co pamiętam, to brit wyglądał gorzej pod względem składu niż acana, natomiast acana provincial, czy jak to tam, 3 rodzaje są, to zupełnie inna bajka. Sama bym to chętnie zjadła;) A pacifica daje rybą po całym domu, czaaad, hehe

Posted

Ja daje obecnie suce Acane, ale jutro powinna do mnie przyjsc paczka Brita.

Suka mimo, ze po Acanie swietnie wyglada, to nie chce na nia patrzec juz- przejadla jej sie. Wiec od jutra (lub od czwartku) bedziemy mieszac.