Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam małą córeczkę, ma 7 miesięcy, i z tego co widzę nie ma lepszej pary niż ona i Natek. Natek, choć na co dzień rubaszny, jest wspaniałym kumplem mojej córeczki. Jest tak uważny i delikatny w stosunku do Zuzki, że czasami myślę, że to inny piesek. Zuzka piszczy na jego widok, uwielbia jak ją liże. Myślę, że Staffiki, choć u nas nie doceniane, są idealnymi partnerami dla dzieci. Co o tym myślicie?

Posted

No ba ! Wogóle wszyscy ludzie są cacy, a dzieci to już wogóle :D
Staffiki chyba traktują nawet obcych tak jak normalnie pies powinien traktować swoje psie stado. W przypadku Feliksa sprawdza się to w niemal stu procentach. Dzieci bardzo lubi, szczególnie te całkiem małe. Obcy też mogą bez obawy pogłaskać i pobawić się z psem. Przy czym delikatny to on nie jest. Niektórzy goście wręcz boją się, kiedy pies witając obcych zaczyna obskakiwać i chrumkać. Nie wszyscy wierzą że ten obłędny taniec to z radości...
Niewychowany jest, cholera, muszę coś z tym zrobić... 8)
Ale nie mam serca go strofować, kiedy on tak się cieszy... :lol:

Natomiast jest jeden wyjątek. Feliks bardzo nie lubi agresywnie zachowujących się pijaków. :o
Jak czasem spotykam na spacerze kogos mocno zawianego, to mój pies jeży się i pofukuje. Jest to dość dziwne, tym bardziej że nikt pijany nic mu nie zrobił nigdy... Może chodzi o woń alkoholu ? :o

Posted

To ja leę :angel: na pomoc z oprawą graficzną tematu.

Tu wlaśnie Zuza i Natan:

[img]http://port-erin.webpark.pl/zuza.jpg[/img]

Tu Kasper, Tas i dinozaury:

[img]http://port-erin.webpark.pl/taskas.jpg[/img]

A tu Magda i Misiek:

[img]http://port-erin.webpark.pl/magda.jpg[/img]

Posted

Lapidło cieszy się jak typowy faffik, ale gdy zobaczy wózek z dzieckiem,a ja wiem, że mama pozwoli mu się z dzieckiem przywitać robi to niesamowicie delikatnie, jak by wiedział, że zbytnia euforia w takim wypadku może skończyć się źle

Posted

Cudowna komitywa dzieciątek i psiaków .Ja wprawdzie nie mam staffika a AST , ale też nie mam takich fotek lecz wiele podobnych z astami oglądałam na str hodowców np Goloka /z niej pochodzi Ozzy/ a także na żywo w domu hodowców zanim odebrałam Ozzyego .Ania ma 2 dzieci 6letniego Alana i 3 l.Sarę ,oraz 3 dorosłe suki , 1 psa i wtedy było tam11 szczeniąt.Radosne psy i dzieci , taki to był obrazek .
Ala I OZZY

Posted

Super foty z dzieciakami :D
AST tez kochają dzieci (wszystkie które znam)
jeśli pozwolicie :D tylko jedno małe co nieco Klaudia (moja chrześniaczka) i Lilith kochają sie bardzo dziewczynki :D

[URL=http://www.imageshack.us][img]http://img19.exs.cx/img19/471/img08545uc.jpg[/img][/URL]

Posted

Ozzy myslę też lubi dzieci ale głównie lizać /one tak ładnie pachną/, 3letniego syna chrzestnej mojego Kuby to nie odstępował na krok .
Uwielbia też wkładać mordęcję do wózków z dziećmi znajomych.

Posted

Moje faffiki uwielbiają dzieci jak Dżafar lub Luka bawi się z Kamilem (4 lata) to on może skakać po nich (staramy się do tego nie dopuszczać) a psy nic nie zrobią. Dżafar czasem sam podchodzi do Kamila i zachęca go do zabawy ( to jest takie zabawne) oni toi poprostu najlepsi przyjaciele:D. Dżafar nie lubi tylko gdy ktoś podnosi rękję na0 kogoś (wtedy broni) i nie lubi także pijaków.

Posted

To przecież kupiłam stafika z myślą o mojej córeczce. Na świecie znana jest ogromna miłość tych psów do dzieci, w Anglii mówi się na nie nany dog, pies niania. Zuzi nikt nie może skrzywdzić, bo wtedy obudziłaby sie w suni gorąca krew. Tylko jej oddaje piłkę od razu. Po prostu wie, ze dzieckoto ktos specjalny. A jak usłyszy gdzieś śmiech dzieci (w każdym wieku) to MUSI się z nimi chociaż przywitać. Wszystkie dzieci na osiedlu ją znają, zimą biega za nimi z górki, goni sanki, kradnie dzieciom czapki z głów, jest pisk, śmiech i zabawa. Nigdy nie widziałam, żeby pies tak kochał dzieci.

• 3 weeks later...
Posted

zdjecia sliczniusie i psiaki tez cudooofne!

Moja siostra zastanawiala sie nad stafikiem, ma 7 letnia córke, ale jakoze nie miala doswiadczenia z psami, nie zdecydowala sie na stafika a na buldozka francuskiego...trafil jej sie taki wyjatkowo wredny egzemplarz ze terrorzyzuje caly dom...w stosunku do malej jest wszystko ok, ale jesli chodzi o moja siostre.,...po prostu boi sie swojego psa...w takim momencie zaluje ze nie kupila stafiora wlasnie , ale kto to mogl wiedziec, ze tak bedzie...!!!

Posted

Co do buldozkow francuskich to tez mielismy terroryste :wink: .
A wszystko zaczelo sie gdy do domu brzybyla stafficzka. Buldozka miala wtedy 7 miesiecy, zaczela wszystkich ustawiac na bacznosc :evilbat: . Zaczela oczywiscie od najmlodszego domownika (2latka).
My takze myslelismy ze buldozki sa takie niewinne i slodziutkie :) , ale niestety chyba wszystkie egzemplarze (oczywiscie sa wyjatki - nie chcialabym nikogo urazic) sa wyjatkowo wredne :evilbat: -przepraszam, ale to nie tylko moja opinia.
Takze polecam STAFFIKI :D - sa szczere i oddane calym serduchem :iloveyou: a szczegolnie dla dzieci :baby: .

Posted

Z tego co wiem/był w rodzinie/ buldożki nadają się głównie dla osób dorosłych ,żeby nie powiedzieć starszych.Dla dzieci się nie nadają .Tragedia znów ,gdy pojawiają się wnuki ,buldożek terroryzuje ,obraża się, robi się złośliwy./może są wyjątki?/ :-?

Posted

No i takim sposobem piekny temat "staffiki i dzieci" zszedl na PSY :biggrina: (buldozki francuskie). Przemile to pieski :evilbat: ale tylko na obrazku :wink: . :fadein: