rodzice Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Moja dwójka siedzi na podłodze spokojnie nawet jak to trwa pół godziny . Pewnie mają podobne charakterki . Quote
PSYLLA Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Pewnie tak :) Moja Norka jest wogóle "panna niedotykalska" - jej inny pies nie może dotykać, a najlepiej niech nikt nie siedzi na tej samej kanapie co ona :wink: Cały czas się zastanawiam jak ona urodziła i wychowała te szczeniaki, przecież one cały czas ją dotykały :wink: Quote
PSYLLA Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 A wracajac do tematu "posokowiec i kot" tutaj Gama (miała wtedy 4,5 mies.) i mały kotek, bardzo były zainteresowane sobą nawzajem :D [img]http://zkrainyprzodkow.w.interia.pl/zdjecia/slides/Picture1.jpg[/img] Quote
rodzice Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 Posokowce są piękne w tym wieku , mają takie ogromniaste uszy . Quote
PSYLLA Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 to prawda :) w tym wieku przede wszystkim widać uszy a dopiero potem resztę psa :wink: Quote
tosiaczek1 Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 maleństwo rosnie jak szalone ma już ponad miesiąc i takie fajne długie uszy i już maluch rozrabia, usatwia razem z siostrą resztę rodzeństwa Quote
rodzice Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Tosiaczku drogi no to będziesz miała mały wulkanik energii niedługo w domu . Napisz nam , z jakiego miasta przyjedzie do Ciebie maleństwo ? A moze masz już jakieś fotki tej małej i jej rodzeństwa ? Quote
tosiaczek1 Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Niestety nie mam fotek małego maxa, mały jest od hodowcy ze sławna Quote
PSYLLA Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 [quote name='tosiaczek1']mały jest od prywatnego hodowcy ze sławna[/quote] Co masz na myśli mówiąc, że mały jest od "prywatnego hodowcy" ? Z tego co wiem to wszystkie hodowle w Polsce są prywatne. No chyba, że czegoś nie wiem ... :roll: Quote
tosiaczek1 Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 Jaką macie opinie o karmie suchej i wilgotnej firmy belcando Quote
PSYLLA Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 Powiem szczerze, że nie mam zdania na temat tej karmy, ponieważ nigdy nią nie karmiłam swoich psów. Jestem bardzo zadowolona z karmy którą jedzą moje psy i dlatego nie eksperymentuje. Poszukaj w dziale "Żywienie", może tam znajdziesz jakieś informacje i opinie. Quote
PSYLLA Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 Royal Canin - Puzel i Gama dostają teraz Medium adult a Norka już przeszła na medium mature (dla starszych pań :wink: ) Quote
tosiaczek1 Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 ja bede go karmić puriną oczywiście jak już sie zalkimatyzuje u mnie w domu Quote
rodzice Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 Jeden z moich chłopaków w nowym domu [img]http://img224.echo.cx/img224/358/dscn99722qb.jpg[/img] [img]http://img224.echo.cx/img224/3664/dscn99377ud.jpg[/img] Quote
Cervarius Posted June 30, 2005 Posted June 30, 2005 a moja sunia ma jutro USG, właściwie to nie po to czy jest w ciąży...zdziwiłabym się bardzo patrząc na nią że nie jest , tylko żeby sprawdzić czy wszystko jest o.k., pozdrawiam Quote
rodzice Posted June 30, 2005 Posted June 30, 2005 Na pewno będzie wszysto ok . Ciekawe czy policza szczeniaczki . U mojej powiedzieli ze widać na pewno 3 a urodziła 9 . Quote
tosiaczek1 Posted July 1, 2005 Posted July 1, 2005 Już 4 dobe mały jest u mnie, jak na razie jest ok.Zaczyna rozrabiać, i juz sie zadomowił, prawie cała noc przesypia. Tylko kot sie "obraził" i probuje małego ustawić. Quote
tosiaczek1 Posted July 1, 2005 Posted July 1, 2005 W nocy troszeczke zaczyna marudzić budzi sie o 3 w nocy i o piatej nad ranem, oczywiscie bardzo piszcząc (mały wymuszacz). Zaczna juz załawiac sie praktycznie na dworzu, zaznaczam mam w własny trawnik nie maja tam dostepu obce psy. Najgorsze jet to ze on zaczyna wszystko wymuszać, bardzo chce mi włazić na kolana, nie wpominajac o próbach wejscia na łożko. Czy wasze posokowce też tak wszystko wymuszały jak były małe? Mam z nim problem, zaczyna mi wszysko gryzsc, zjadać piasek, trawę jak mam oduczyc go tego nawyku? Ma swój gryzak, ale łapie za powieszone rzeczy na krzesle itp. Quote
Cervarius Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 witam po dłuższej przerwie, moje posokowce do tej pory próbują wszystko wymuszać i cały czas badają ile mogą, na USG wyszły trzy zobaczymy ile w rzeczywistości... Quote
rodzice Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Tosiaczku ja mam na to sposób , zimą miałam dziewiątkę w domu ! Kupuję ogromne gnaty czyli kości wolowe , takie z kulką i daję surowe do gryzienia . Żaden gryzak nie jest tak atrakcyjny jak kość . Ogromna dlatego ze nie ma się nią najeść czyli zjeść ale obgryzać bezpiecznie bez możliwości ugryzienia samej kości . Po zimie z moją jedenastką ( łącznie z dorosłymi ) nie ucierpiał żaden mebel , tylko jeden kabel został nadgryziony . Co do USG , mnie też wyszła 3 a urodziła się opisywana powyżej 9 . Quote
tosiaczek1 Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 Co mam zrobić? Mały uwialbia brac do pyska kamienie i ziemię, wczesniej nie milam podobnego problemu ze szczeniakami. Karce hgo mówię nie wolno, a on swoje. Moze znacie na to sposób aby oduczyc go barnia kamieni do pyska Quote
Cervarius Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 wczoraj w nocy przyszły na świat kolejne poskowce bawarskie - 10, ale sprawiedliwie po 5 suczek i piesków. Quote
Recommended Posts