malgosia_1 Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 Fotki Hawy Jaśminowa Skarpa oczywiscie przyśle - wiadomosc wyslalam na priva. :P Quote
rodzice Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 [img]http://img221.echo.cx/img221/1368/dsc01986pord8hi.jpg[/img] dzisiaj przyszły na świat 3 dziewczynki i 6 chłopaków . Quote
rodzice Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Dzieciątka nam rosną [img]http://img195.echo.cx/img195/7879/dsc02060szyja7tx.jpg[/img][/img] Quote
rodzice Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 Straszna cisza na tej stronie . Odezwijcie się posiadacze posokowców . [img]http://img140.echo.cx/img140/371/wewiadrze6qf.jpg[/img] Quote
PSYLLA Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 Już się odzwyam :wink: A dzieciaczki są śliczne :D Już się nie mogę doczekać kiedy u mnie takie będa Quote
rodzice Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 No ja już w przyszlym tygodniu będę miala stadko mniejsze o 6 sztuk . Urosły niewiadomo kiedy . Mają super poważne minki jak są na ręku . Quote
PSYLLA Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 No tak bo posokowce to BARDZO poważne psy :wink: To ile jeszcze szczeniaczków szuka nowych opiekunów? Quote
rodzice Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 Zostały jeszcze 3 pieski płci całkowicie męskiej . Jeden wyjątkowo przebiegły charakterek , który chyba byłby najwspanialszym psem dla myśliwego . Ten ananas nie boi się niczego i zawsze znajdzie sposób , żeby dopiąć swego . On potrzebuje właściciela z dużym doświadczeniem . Mam nadzieję że takiego dla niego znajdę . Quote
PSYLLA Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 To trzymam kciuki, aby wszystkie pieski znalazły nowych wspaniałych właścicieli :D Może kiedyś któregoś spotkam na wystawie lub konkursach... Quote
rodzice Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Mój przydomek hodowlany to : Z Akacjowej Doliny " i faktycznie może kiedyś się spotkamy albo z którymś z dzieciaków . Quote
PSYLLA Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Czasami spotykam ASANa :) Ale innych z tym przydomkiem nie widziałam. Może rzadko są wystawiane a może jeździmy na różne wystawy. A czy Ty jeszcze wystawiasz posokowce czy teraz tylko TT? Quote
rodzice Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Teraz wystawiam terierkę i chcę w tym roku skończyć championa Polski . Myślę ze moze z Haną też się przejade bo myślałam ze 6 lat to już nie bardzo wystawowy wiek , ale ona zawsze pięknie wygląda po dzieciach więc moze jesienią Wroclaw ? Trochę też zal mi sianka . Akira jest młoda ma już trochę złota , więc nacisk głównie kładę na nią . Quote
PSYLLA Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Jasne to jest zrozumiałe, że kładziesz większy nacisk na młodzież - niestety wystawy są bardzo drogie :( A jakiś młody posokowiec zostaje w hodowli? Quote
rodzice Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 O następnym piesku myślimy ale nie w tym roku . Hana w wieku 9 lat przechodzi na emeryture więc będzie zostawiona suczka ale jeszcze nie wiem czy po Hanie czy po Akirze . Kazda z tych ras ma zalety i wady - Terier ma dlugi włos ktory wymaga pielęgnacji , posokowiec więcej szczeka a my mamy małą działkę . Obydwie rasy są zdrowe , przyjazne względem ludzi i zwierząt , równe ze względu na wzrost , więc mamy o czym myśleć przez następny rok . Quote
PSYLLA Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 To faktcznie macie o czym myśleć... Dobrze, że ja mam tylko jedną rase i nie mam tego problemu :) Jak zostanie jakiś szczeniak to na pewno bedzie to posokowiec :wink: Quote
tosiaczek1 Posted June 11, 2005 Posted June 11, 2005 witam pod koniec czerwca zostane właścicielką poskowca Quote
rodzice Posted June 11, 2005 Posted June 11, 2005 Witamy serdecznie Tosiaczka . Pochwal sie z jakiej hodowli będzie pochodzil twój piesek , czy będzie to sunia , no i czy to bedzie pierwszy posokowiec w Twoim zyciu ? Quote
Cervarius Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 to ja się pochwalę, że w ok.20 lipce moja sunia zostanie mamą, a mój piesek tatą... Quote
PSYLLA Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Aniu gratulacje :) (bedziesz babcią :wink: ) no i z niecierpliwoscią czekam na kolejne maluchy :) Quote
Cervarius Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 [quote name='PSYLLA']Aniu gratulacje :) (bedziesz babcią :wink: ) no i z niecierpliwoscią czekam na kolejne maluchy :)[/quote] jestem bardzo ciekawa co wyjdzie z tych moich piechów...pozdrawiam Quote
rodzice Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Aniu to będzie pierwszy miot tej pary ? U mnie zostały już tylko 3 maluszki - chłopaki . Ponoć rodzi się duzo chłopców . Gdybym miała więcej dziewczynek pewnie nie miałabym już dzieciaczków u siebie . Miot na lato chyba nie wróży wyjazdowych wakacji ? Quote
Cervarius Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 [quote name='rodzice']Aniu to będzie pierwszy miot tej pary ? U mnie zostały już tylko 3 maluszki - chłopaki . Ponoć rodzi się duzo chłopców . Gdybym miała więcej dziewczynek pewnie nie miałabym już dzieciaczków u siebie . Miot na lato chyba nie wróży wyjazdowych wakacji ?[/quote] tak to będzie pierwszy miot tej pary... a co do planów wyjazdowych, na szczęście nie jestem typem podróżnika i wystarczają mi wyjazdy wystawowe, ale jak szczeniaki będą miały ponad 4 tygodnie to planuję wziąć je na działkę, tam jest więcej miejsca, no i łatwiej będzie je uczyć czystości... niestety pieski sprzedają sie gorzej niz suczki, bo ludzie uważają że suczki łatwiej wychowac i wogóle są bardziej posłuszne...ja uważam że to nie prawda, moja suczka przez pozory bycia grzeczną prawie weszła mi na głowę...a przy psie byłam bardziej wyczulona na wychowanie i jest grzeczniejszy...a jak nawet nie to łatwiej przyprowadzić go do porządku...powodzenia w dalszej sprzedaży piesków... w warszawie w tej chwili zrobił sie "zator" posokowców...ja to się dopiero boję o sprzedaż... Quote
tosiaczek1 Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 bedzie to mój pierwszy posokowiec w życiu, wczesniej byłam włascicielką jamników oraz miłam mieszańca rottka z owczarkiem kaukazkim i mastino. Quote
rodzice Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Aniu jesli jesteś z Warszawy to faktycznie słyszałam ze u Was jest zastój , a warszawiacy często przyjeżdżają do mnie po pieski . nie wiem dlaczego ale w stolicy wszystko jest trochę droższe . Ja z kazdego miotu wysyłam do Warszawy kilka maluchów . Mam nadzieję , ze pomimo wszystko nie będziesz miała problemów ze sprzedażą bo będą już na jesień . Ja ze swojego doświadczenia wiem , ze najtrudniej jest tuż przed i w trakcie wakacji . Pod koniec sierpnia sprzedaz rusza dalej . A swoją droga w calym kraju powinny być rowne ceny nie sądzicie ? powinien obowiązywać cennik ustalony na każdy rok , i wydawany przez zwiazek . Quote
Recommended Posts