Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Obecnie mam wyżła niemieckiego, ale mój poprzedni pies był posokowcem bawarskim (niestety zginął tragicznie). Był to syn Cezara Pisowody, pewnie o nim słyszałyście? Pozostał mi ogromny sentyment do tej rasy i nie wykluczam, że jeszcze jakiś posokowiec pojawi się w moim domu :P .

Posted

Cezar to piękny pies - jak tylko go zobaczyliśmy wiedzieliśmy, ze chcemy mieć po nim szczeniaka., matka nie była jakaś wyjątkowa - Farba z Bacha, to taka mała domowa hodowla, ale właścicielka bardzo zaangażowana i szczeniak był super odchowany. O Dorze Zachełmiance słyszałam. Wogóle interesuje się tą rasą. U nas na Pomorzu mir wiedzie hodowla Hazba, tez bardzo słynna. Napisz kiedy bedziesz miała tą suczkę i czy w Twoim domu mieszkał juz posokowiec, bo wież mi, że są to specyficzne pieski :lol: . Zresztą potwierdzi to każdy właściciel posokowca ....

Posted

ja głównie hoduje PONy, od nie dawna mam suczkę lhasa, suczka "posokówka" nie będzie u mnie mieszkała, będzie tylko na początku na mnie zarejestrowana i po niej będę miała suczkę z własnym przydomkiem, może wtedy moja warunki mieszkaniowe się zmienia i będę mogła mieć więcej psów, więcej ras...

za to już wiem jak będzie miała na imię :) moja hodowla to "z Czańca" więc suczka będzie CZAŃCÓWKA ;D

Dora cieczkę powinna dostać w grudniu ale to z tymi cieczkami różnie bywa...

Posted

To trzymam kciuki żebyś jak najszybciej miała swoją posokóweczkę. Dobrze że masz więcej psów bo z moich doświadczeń wynika, że posokowiec NIEZNOSI samotności, a tak w gromadzie będzie się czuł świetnie. Ta rasa poprostu cierpi na nadmierną towarzyskość :wink: , co też składa się na ich urok

• 10 months later...
  • 6 months later...
Posted

przedstawcie fotki swoich ulubieńców . Ciekawa jestem co sądzicie na temat Floksa Zvernica - ja kryłam nim już 2 x i jestem bardzo zadowolona ze szczeniąt , natomiast po Brawo Hazba szczenięta nie wyszły najciekawsze . Może to skojarzenie nie było dobre tak jak czasem u ludzi . Pozdrawiam [img]http://img164.exs.cx/img164/6963/dsc01474hanazkoci4003sa.jpg[/img]

Posted

Czy Gina to ta ciemniejsza ? Uwielbiam takie czarne pysiaki . Nasz narzeczony jest tez taki ciemny i solidnie zbudowany , więc maluchy często rodzą się z czarną maską . Czy Wasze pieski polują ?

Posted

Zgadza się ten ciemniejszy to PUZEL - teraz jest jeszcze ciemniejszy niż na zdjęciu :) ale to po mamusi, też taka ciemna jest. Ale na 6 szczeniaków w miocie taki ciemny jest tylko PUZ i podobno jego jeden braciszek (którego niestety nie widziałam jako dorosłego).

Posted

Czy Twój Puzel jest reproduktorem ? Ja muszę się pochwalić że piesek z mojej hodowli Asan zdobył tytuł najpiękniejszego psa w rasie w Gdańsku a jego brat Aron wygrał rasę w zeszłym roku w Lesznie . Jestem więc zainteresowana kontaktem z właścicielami pięknych reproduktorów bo czas wymieszać geny z innym pieskiem .

Posted

PUZEL uprawnienia reproduktora ma, ale niestety musiałam wycofać go z hodowli więc nie pozostawi po sobie potomstwa.

[quote name='rodzice'] Ja muszę się pochwalić że piesek z mojej hodowli Asan zdobył tytuł najpiękniejszego psa w rasie w Gdańsku a jego brat Aron wygrał rasę w zeszłym roku w Lesznie [/quote]

to ja też się troszkę pochwale PUZLA siostrami :) PESTKA jest MChPL jako dorosła jużnie była wystawiana a POKUSA w zeszłym roku w Rzeszowie skończyła ChPL , wygrała wtedy też rasę i była II BOG :)

Posted

Szkoda bo spodobał mi się . Widać ze pochodzi z :dobrego domu: Ale nie odpowiedziałas mi czy polują . Widzę że terenów nie brak w okolicy . Moja Hana nie poluje ale za to znosi myszy z pola albo krety (jak byliśmy na wakacjach to w końcu musiałam ją uwiązać ) Kiedyś przyniosła kurę od mojej mamy , no i był obiad . Chyba nie da się tego wyeliminować zwłaszcza że jest po polujących rodzicach

Posted

[quote name='rodzice']Ale nie odpowiedziałas mi czy polują [/quote]
Jakoś umkneło mi to pytanie :roll: nie polują ale Game tj Gine przygotowuje do konkursów, zobaczymy czy się uda :D

Posted

ja też mam posokowce bawarskie- Lobo Orzechowa Sfora (po Amigo z Gaju Mendoga) oraz suczkę - Hawę z Jaśminowej skarpy. tu trafiłam po raz pierwszy ale bywam na forum o wystawach.
pozdrawiam i do zobaczenia... z niektórymi już w niedzielę.

Posted

hej , Wejdźcie na tę stronę może też macie zdjęcia posokowców które tam mogłyby zaistnieć [url]http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=723561#723561[/url]

• 2 weeks later...
Posted

to ja sie też trochę pochwalę:
mój Huk (LOBO Orzechowa Sfora) ma mł. Ch.pl., MŁ. Zw. PL '04 (zresztą to była super wystawa- bo był jeszcze II-VICE BIS JUNIORÓW),
teraz w lutym pojechałam z nim na wystawę championów i tu kolejne sukcesy...CWC, NPwR, BOB,a potem finalista gr.VI...odpadliśmy dopiero w parze z chow-chow.
odwiedzajcie częściej to forum...pozdrawiam ania

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='annaszustakiewicz']ja też mam posokowce bawarskie- Lobo Orzechowa Sfora (po Amigo z Gaju Mendoga) oraz suczkę - Hawę z Jaśminowej skarpy. tu trafiłam po raz pierwszy ale bywam na forum o wystawach.
pozdrawiam i do zobaczenia... z niektórymi już w niedzielę.[/quote]

Pięknie..., ja dla HWY Jaśminowa Skarpa jestem NAJPRAWDZIWSZA LUDZKA CIOCIĄ!!!!! To ja dawalam jej pierwsze okruchy surowego mieska i moje fotograficzne archiwum domowe pelne jest zdjec jej i jej rodzeństwa!!!! Ale przypadek....!!! :D

Posted

Pięknie..., ja dla HWY Jaśminowa Skarpa jestem NAJPRAWDZIWSZA LUDZKA CIOCIĄ!!!!! To ja dawalam jej pierwsze okruchy surowego mieska i moje fotograficzne archiwum domowe pelne jest zdjec jej i jej rodzeństwa!!!! Ale przypadek....!!! :D[/quote]
bardzo mi miło...a mogę prosić o kilka zdjęć..na maila [email][email protected][/email]
z góry dziękuję

Posted

A my ciągle czekamy na poród , dzisiaj 65 dzień ciąży a mojej Haneczce ani się śni pomyśleć o rozwiązaniu - ona po prostu nie ma na to czasu :lol: [ [img]http://img218.echo.cx/img218/1812/dsc0194hana5tk.jpg[/img] [img]http://img218.echo.cx/img218/8526/dsc01975razem7bk.jpg[/img]