Dzidtka_Gl Posted August 27, 2003 Posted August 27, 2003 czy ktoś z Was ma posokowce bawaskie ? ja jestem handlerem ARONA Ponowa i DORY Zachełmianki pozdrawiam Quote
PSYLLA Posted September 7, 2003 Posted September 7, 2003 tak ja mam, ale PUZLA, NORKE i małą GAME to chyba znasz :D Quote
Dzidtka_Gl Posted September 7, 2003 Author Posted September 7, 2003 no jak mogłabym nie znać :) coś mało włascicieli "rudych" zaglada na forum... pozdrawiam serdecznie Quote
monik Posted September 8, 2003 Posted September 8, 2003 Obecnie mam wyżła niemieckiego, ale mój poprzedni pies był posokowcem bawarskim (niestety zginął tragicznie). Był to syn Cezara Pisowody, pewnie o nim słyszałyście? Pozostał mi ogromny sentyment do tej rasy i nie wykluczam, że jeszcze jakiś posokowiec pojawi się w moim domu :P . Quote
Dzidtka_Gl Posted September 8, 2003 Author Posted September 8, 2003 po Cezarze Pisowody jest DORA Zachełmianka, Int.Ch.,Ch.Pl.Mł.Ch.Pl.Ch.Czech, Zw.Słowacji, Zw.Czech, v-ce Zw.Europy, 3 x BOG,... to matka mojej przyszłej suni :))) Quote
monik Posted September 9, 2003 Posted September 9, 2003 Cezar to piękny pies - jak tylko go zobaczyliśmy wiedzieliśmy, ze chcemy mieć po nim szczeniaka., matka nie była jakaś wyjątkowa - Farba z Bacha, to taka mała domowa hodowla, ale właścicielka bardzo zaangażowana i szczeniak był super odchowany. O Dorze Zachełmiance słyszałam. Wogóle interesuje się tą rasą. U nas na Pomorzu mir wiedzie hodowla Hazba, tez bardzo słynna. Napisz kiedy bedziesz miała tą suczkę i czy w Twoim domu mieszkał juz posokowiec, bo wież mi, że są to specyficzne pieski :lol: . Zresztą potwierdzi to każdy właściciel posokowca .... Quote
Dzidtka_Gl Posted September 9, 2003 Author Posted September 9, 2003 ja głównie hoduje PONy, od nie dawna mam suczkę lhasa, suczka "posokówka" nie będzie u mnie mieszkała, będzie tylko na początku na mnie zarejestrowana i po niej będę miała suczkę z własnym przydomkiem, może wtedy moja warunki mieszkaniowe się zmienia i będę mogła mieć więcej psów, więcej ras... za to już wiem jak będzie miała na imię :) moja hodowla to "z Czańca" więc suczka będzie CZAŃCÓWKA ;D Dora cieczkę powinna dostać w grudniu ale to z tymi cieczkami różnie bywa... Quote
monik Posted September 9, 2003 Posted September 9, 2003 To trzymam kciuki żebyś jak najszybciej miała swoją posokóweczkę. Dobrze że masz więcej psów bo z moich doświadczeń wynika, że posokowiec NIEZNOSI samotności, a tak w gromadzie będzie się czuł świetnie. Ta rasa poprostu cierpi na nadmierną towarzyskość :wink: , co też składa się na ich urok Quote
Pat-Brutus Posted August 5, 2004 Posted August 5, 2004 Dzidtka Ja też jestem właścicielem posokowca Druha z Jeleniego Zdroju, ale mnie już znasz. Szkoda tylko, że tak mało właścicieli posokowców zagląda na forum... Quote
rodzice Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 hej . Ja posiadam i posokowca i teriera rybetańskiego .Posokówka to Hana Ja-Wor obecnie w ciąży . Quote
rodzice Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 przedstawcie fotki swoich ulubieńców . Ciekawa jestem co sądzicie na temat Floksa Zvernica - ja kryłam nim już 2 x i jestem bardzo zadowolona ze szczeniąt , natomiast po Brawo Hazba szczenięta nie wyszły najciekawsze . Może to skojarzenie nie było dobre tak jak czasem u ludzi . Pozdrawiam [img]http://img164.exs.cx/img164/6963/dsc01474hanazkoci4003sa.jpg[/img] Quote
PSYLLA Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 proszę bardzo oto dwa z moich trzech: GINA Herbu Czarna Maska i PUZEL z Krainy Przodków :) [img]http://www.rzepaknet.us/~psylla/Gama%20i%20Puzel1.jpg[/img] Quote
rodzice Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 Czy Gina to ta ciemniejsza ? Uwielbiam takie czarne pysiaki . Nasz narzeczony jest tez taki ciemny i solidnie zbudowany , więc maluchy często rodzą się z czarną maską . Czy Wasze pieski polują ? Quote
rodzice Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 Hmm. Chyba pepełniłam fo-pa - to ciemne zwierzątko to chyba chłopczyk - bo i większy i coś mu tam widać między nogami . Quote
PSYLLA Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 Zgadza się ten ciemniejszy to PUZEL - teraz jest jeszcze ciemniejszy niż na zdjęciu :) ale to po mamusi, też taka ciemna jest. Ale na 6 szczeniaków w miocie taki ciemny jest tylko PUZ i podobno jego jeden braciszek (którego niestety nie widziałam jako dorosłego). Quote
rodzice Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 Czy Twój Puzel jest reproduktorem ? Ja muszę się pochwalić że piesek z mojej hodowli Asan zdobył tytuł najpiękniejszego psa w rasie w Gdańsku a jego brat Aron wygrał rasę w zeszłym roku w Lesznie . Jestem więc zainteresowana kontaktem z właścicielami pięknych reproduktorów bo czas wymieszać geny z innym pieskiem . Quote
PSYLLA Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 PUZEL uprawnienia reproduktora ma, ale niestety musiałam wycofać go z hodowli więc nie pozostawi po sobie potomstwa. [quote name='rodzice'] Ja muszę się pochwalić że piesek z mojej hodowli Asan zdobył tytuł najpiękniejszego psa w rasie w Gdańsku a jego brat Aron wygrał rasę w zeszłym roku w Lesznie [/quote] to ja też się troszkę pochwale PUZLA siostrami :) PESTKA jest MChPL jako dorosła jużnie była wystawiana a POKUSA w zeszłym roku w Rzeszowie skończyła ChPL , wygrała wtedy też rasę i była II BOG :) Quote
rodzice Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 Szkoda bo spodobał mi się . Widać ze pochodzi z :dobrego domu: Ale nie odpowiedziałas mi czy polują . Widzę że terenów nie brak w okolicy . Moja Hana nie poluje ale za to znosi myszy z pola albo krety (jak byliśmy na wakacjach to w końcu musiałam ją uwiązać ) Kiedyś przyniosła kurę od mojej mamy , no i był obiad . Chyba nie da się tego wyeliminować zwłaszcza że jest po polujących rodzicach Quote
PSYLLA Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 [quote name='rodzice']Ale nie odpowiedziałas mi czy polują [/quote] Jakoś umkneło mi to pytanie :roll: nie polują ale Game tj Gine przygotowuje do konkursów, zobaczymy czy się uda :D Quote
Cervarius Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 ja też mam posokowce bawarskie- Lobo Orzechowa Sfora (po Amigo z Gaju Mendoga) oraz suczkę - Hawę z Jaśminowej skarpy. tu trafiłam po raz pierwszy ale bywam na forum o wystawach. pozdrawiam i do zobaczenia... z niektórymi już w niedzielę. Quote
rodzice Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 hej , Wejdźcie na tę stronę może też macie zdjęcia posokowców które tam mogłyby zaistnieć [url]http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=723561#723561[/url] Quote
Cervarius Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 to ja sie też trochę pochwalę: mój Huk (LOBO Orzechowa Sfora) ma mł. Ch.pl., MŁ. Zw. PL '04 (zresztą to była super wystawa- bo był jeszcze II-VICE BIS JUNIORÓW), teraz w lutym pojechałam z nim na wystawę championów i tu kolejne sukcesy...CWC, NPwR, BOB,a potem finalista gr.VI...odpadliśmy dopiero w parze z chow-chow. odwiedzajcie częściej to forum...pozdrawiam ania Quote
malgosia_1 Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 [quote name='annaszustakiewicz']ja też mam posokowce bawarskie- Lobo Orzechowa Sfora (po Amigo z Gaju Mendoga) oraz suczkę - Hawę z Jaśminowej skarpy. tu trafiłam po raz pierwszy ale bywam na forum o wystawach. pozdrawiam i do zobaczenia... z niektórymi już w niedzielę.[/quote] Pięknie..., ja dla HWY Jaśminowa Skarpa jestem NAJPRAWDZIWSZA LUDZKA CIOCIĄ!!!!! To ja dawalam jej pierwsze okruchy surowego mieska i moje fotograficzne archiwum domowe pelne jest zdjec jej i jej rodzeństwa!!!! Ale przypadek....!!! :D Quote
Cervarius Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 Pięknie..., ja dla HWY Jaśminowa Skarpa jestem NAJPRAWDZIWSZA LUDZKA CIOCIĄ!!!!! To ja dawalam jej pierwsze okruchy surowego mieska i moje fotograficzne archiwum domowe pelne jest zdjec jej i jej rodzeństwa!!!! Ale przypadek....!!! :D[/quote] bardzo mi miło...a mogę prosić o kilka zdjęć..na maila [email][email protected][/email] z góry dziękuję Quote
rodzice Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 A my ciągle czekamy na poród , dzisiaj 65 dzień ciąży a mojej Haneczce ani się śni pomyśleć o rozwiązaniu - ona po prostu nie ma na to czasu :lol: [ [img]http://img218.echo.cx/img218/1812/dsc0194hana5tk.jpg[/img] [img]http://img218.echo.cx/img218/8526/dsc01975razem7bk.jpg[/img] Quote
Recommended Posts