karjo2 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Heh, niewazne, ze kiepska karma, ze psu nie pasuje, istotna wygoda wlascicielki :diabloti:... Quote
eve86 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 [quote name='karjo2']Heh, niewazne, ze kiepska karma, ze psu nie pasuje, istotna wygoda wlascicielki :diabloti:...[/quote] Czyli co proponujesz???? U mnie karma stoi a on podjada ją od czasu do czasu... A reszte mu gotujemy dajemy czasem surowizna kabanosiki do przegryzania żółty serek biały serek itp. Bo ja juz tak sie zastanawiam co lepsze... Sucha karma czy samemu przygotowane jedzonko... A po przeczytaniu temetów na dogo czasm jestem w rozterce... Tak jak to było z tematem smycz czy szelki... Do tej pory nie wiem co lepsze :shake: Quote
Qti Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Ja to bym spróbował poeksperymentować: raz serek wiejski, drugi raz Animonda vom Feinsten Junior, trzeci raz surowa drobno pokrojona wołowinka, itp. itd. Quote
eve86 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='Qti']Ja to bym spróbował poeksperymentować: raz serek wiejski, drugi raz Animonda vom Feinsten Junior, trzeci raz surowa drobno pokrojona wołowinka, itp. itd.[/quote] Daje mu to po czym nie ma biegunki... W przeciwnym razie mam murowaną kapiel mojego psiaka o 1 w nocy i mycie podłóg :shake: Czyli dostaje troszke serka zółtego troszke białego jajeczko na twardo paróweczka surowizna ale wszystko w dozwolonych ilościach :loveu: Quote
Qti Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 [quote name='eve86']Daje mu to po czym nie ma biegunki... W przeciwnym razie mam murowaną kapiel mojego psiaka o 1 w nocy i mycie podłóg :shake: Czyli dostaje troszke serka zółtego troszke białego jajeczko na twardo paróweczka surowizna ale wszystko w dozwolonych ilościach :loveu:[/quote] Serek żółty jest dość tłusty i jak na malucha może być biegunkotwórczy, traktowałbym go bardziej jako łapówkę. Jajeczko to raczej tylko żółtko, białko działa na zatrzymanie. Próbowałaś dać mu surowe żółtko? Z paróweczkami bym uważał - pakowane w nie jest najgorsze, tłuste mięso i dużo soli, która może powodować różnego rodzaju egzemy. Eksperymentami dojdziesz do tego co maluch jada i co mu nie szkodzi - powodzenia :lol: Quote
eve86 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 [quote name='Qti']Serek żółty jest dość tłusty i jak na malucha może być biegunkotwórczy, traktowałbym go bardziej jako łapówkę. Jajeczko to raczej tylko żółtko, białko działa na zatrzymanie. Próbowałaś dać mu surowe żółtko? Z paróweczkami bym uważał - pakowane w nie jest najgorsze, tłuste mięso i dużo soli, która może powodować różnego rodzaju egzemy. Eksperymentami dojdziesz do tego co maluch jada i co mu nie szkodzi - powodzenia :lol:[/quote] Tak tak serek żółty tylko plasterek parówka też baaardzo rzadko ;) Nie próbowałam surowego zółtka tylko gotowane :lol: No a poza tym Riki już nie taki maluch bo ma 7 miechów prawie. Ale na początku z jedzeniem była tragedia a ja chociaz naczytałam się co dawać a czego nie byłam zielona- chyba do każdego pieska trzeba podchodzic indywidualnie :shake: Riki lubi tez chlebuś z masłem- mała piętke na zagryzkę :p Quote
karjo2 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Zeby nie dublowac wypowiedzi, dlaczego nie RC: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f67/york-142971/index2.html[/URL] I czym dosmaczac suche: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f33/czym-urozmaicac-sucha-karme-142635/[/URL] Quote
Recommended Posts