Anna Rapp Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 [SIZE=3][COLOR=blue]Witam Was serdecznie po ponad dwumiesięcznej nieobecności w gronie miłośników wodniaczków i wszystkich innych piesków.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Po nagłym i tak bardzo niespodziewanym odejściu naszej Tekilki i jej siedmniu szczeniąt nie miałam siły na pielęgnowanie swojej pasji i miłości do piesków, do wystaw , psich spotkań , tak naprawdę do niczego co miało związek z czterema łapami.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Dzięki przyjaciołom , rodzince i bliskim stanęłam na nogi, nie poddałam się i powoli wracam do Psiego Świata. Małgosiu !!! Zygmuncie!!! ukłony w Waszym kierunku , Jeremi i Małgosia i Marcinek! - DZIĘKUJĘ Wam. Naprawdę bez Waszej pomocy skończyłabym wielką przygodę z Hiszpańskimi Psami Wodnymi.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Również wsparcie hodowców z Finlandii z hodowli ZORRAZO , z której pochodziła Tekilka nie pozwoliło mi zrezygnować z kontynuacji propagowania rasy i dalszego jej poznawania.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Chcę podzielić się z wami naszymi nowinkami :[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Aqua Canis Marinus ( BEZUNIA ) jest w ciąży - spodziewamy się narodzin szczeniąt w drugim tygodniu sierpnia. Krycie odbyło się w Finlandii. Tatus przyszłych szczeniąt - to piękny,o bardzo miłym charakterze reproduktor z Hiszpanii.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]W naszym domu zamieszkała sunia Chica ( Hug Me Zorrazo ) [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Przedstawiam nowego przedstawiciela rasy :[/COLOR][/SIZE] [IMG]http://images47.fotosik.pl/169/bbf7942cc617be17med.jpg[/IMG] [IMG]http://images46.fotosik.pl/169/8b066480ecbbdfb5med.jpg[/IMG] [IMG]http://images39.fotosik.pl/165/43e3f21f758752c0med.jpg[/IMG] Dzięki niej nasz Marylek wraca do siebie , ona nie pozwala mu na tęsknotę i smutek. [IMG]http://images44.fotosik.pl/169/e2869d0269f6abf8med.jpg[/IMG] Niedługo ruszy nasza stronka w internecie - nowa szata , nowości , informacje o narodzinach szczeniąt i zdjęcia. Zapraszamy! Quote
ROOFI Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Wspaniałe wiadomości,młoda sunia jest przepiękna z niecierpliwością czekam kiedy pojawi się na wystawach. Quote
Anna Rapp Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Jeszcze chwilkę potrzebuje , ale napewno pokażemy się pod koniec roku. Do zobaczenia. [quote name='ROOFI']Wspaniałe wiadomości,młoda sunia jest przepiękna z niecierpliwością czekam kiedy pojawi się na wystawach.[/quote] Quote
Rosiczka Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Na wstępie bardzo mi przykro z powodu Tekilki. Nowa sunia jest po prostu urocza. Sama zastanawiałam się nad pieskiem tej rasy, ale wybór w końcu padł na barbeta. Za miesiąc małe szczenię zagości u mnie w domu. Już nie mogę się doczekać. Życzę pięknych szczeniąt Bezuni. Quote
Anna Rapp Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Witam! Barbety bardzo bardzo mi się podobają - to takie większe hiszpany , a raczej hiszpanki mniejsze barbety. To jedna rodzinka! Czy mieszkacie w okolicy Warszawy? Pozdrawiam [quote name='Rosiczka']Na wstępie bardzo mi przykro z powodu Tekilki. Nowa sunia jest po prostu urocza. Sama zastanawiałam się nad pieskiem tej rasy, ale wybór w końcu padł na barbeta. Za miesiąc małe szczenię zagości u mnie w domu. Już nie mogę się doczekać. Życzę pięknych szczeniąt Bezuni.[/quote] Quote
Rosiczka Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Dokładnie to mieszkamy w Warszawie :) Wiem, że to jedna rodzinka :) Jestem strasznie podekscytowana, szukam wielu informacji o karmach, legowiskach itp. Pozostaje jeszcze problem, że chcę aby maluch został reproduktorem ( w sumie taki był warunek hodowcy) a nie mam zielonego pojęciach o wystawach... Quote
Asiaczek Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Aniu, wiedziałam, że nas nie opuścisz, że Wodniaczki beż Ciebie iTwojego wsparcia - nie będą juz tą samą rasą, którą poznałam dzięki Tobie.:lol: Cieszę się, że masz Łaciatkę w domu i że Meryl ją zaakceptował. Chica wygląda mi na niezłą rozrabiakę.:loveu: Może chcesz ją nam pokazać na spacerku na Polach Mokotowskich? Albo jutro albo w piątek rano chcemy się spotkać z tajskim ridgebackiem (piesek o imieniu Hiro), no i moje 2 baski-dziewczynki. Może dołączysz? Jeżeli Chica może wychodzić i może kontaktować się z innymi psami - zapraszamy! pzdr. Quote
Anna Rapp Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Zapraszam na privat [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] chętnie opowiem, pomogę , poradzę. I może jak już będzie maluszek u Państwa to spotkamy się z naszymi pieskami? My mieszkamy w Żelechowie ( kierunek Katowice/Wrocław ok.30 km od Warszawy ). [quote name='Rosiczka']Dokładnie to mieszkamy w Warszawie :) Wiem, że to jedna rodzinka :) Jestem strasznie podekscytowana, szukam wielu informacji o karmach, legowiskach itp. Pozostaje jeszcze problem, że chcę aby maluch został reproduktorem ( w sumie taki był warunek hodowcy) a nie mam zielonego pojęciach o wystawach...[/quote] Quote
Anna Rapp Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Witaj Asiaczku, Dziękuję bardzo!!! z przyjemnością spotkam się z Tobą i pieskami. O której będziecie jutro? i o której w piątek? [quote name='Asiaczek']Aniu, wiedziałam, że nas nie opuścisz, że Wodniaczki beż Ciebie iTwojego wsparcia - nie będą juz tą samą rasą, którą poznałam dzięki Tobie.:lol: Cieszę się, że masz Łaciatkę w domu i że Meryl ją zaakceptował. Chica wygląda mi na niezłą rozrabiakę.:loveu: Może chcesz ją nam pokazać na spacerku na Polach Mokotowskich? Albo jutro albo w piątek rano chcemy się spotkać z tajskim ridgebackiem (piesek o imieniu Hiro), no i moje 2 baski-dziewczynki. Może dołączysz? Jeżeli Chica może wychodzić i może kontaktować się z innymi psami - zapraszamy! pzdr.[/quote] Quote
Asiaczek Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Jutro będziemy ok. 9.00 rano. Ale jeszcze będę to dogrywała z Olią - napisze SMS'a, OK? Pzdr. Quote
Anna Rapp Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Ok czekam. Ja będę w Warszawie raczej ok. godziny 12.00 - 13.00 , nie będziesz może na drugim spacerku? [quote name='Asiaczek']Jutro będziemy ok. 9.00 rano. Ale jeszcze będę to dogrywała z Olią - napisze SMS'a, OK? Pzdr.[/quote] Quote
Asiaczek Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Olia potwierdziła jutro godz. 9.00. Może wytrzymamy do 12-tej...?:lol: Pzdr. Quote
Anna Rapp Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Asiaczku, postaram się przyjechać nawet ok.11.00 - zadzwonię na Twoją komórkę jutro jak będę wyjeżdżać z domu. Pozdrawiam [quote name='Asiaczek']Olia potwierdziła jutro godz. 9.00. Może wytrzymamy do 12-tej...?:lol: Pzdr.[/quote] Quote
Asiaczek Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Super! :multi: Komórkę będę miała przy sobie i będę nadsłuchiwała dzwonka.:lol: Pzdr. Quote
Deirdre Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 [B]Aniu[/B]! Śliczna ta wasza nowa [B]Dziewczynka[/B] :D Niech ładnie rośnie i podbija ringi :loveu: Czy planujecie wyjazd do Bratysławy z Marylkiem ?? pisałaś mi coś o nowej stronce. Kiedy się objawi? BTW stronki - szukałam fotek wodnych żeby mężowi pokazać (on ciągle nie chce mnie z sobą zabierać bo twierdzi ze pies bedzie przeszkadzał i chciałam pokazać mu że to nie prawda i pies na nurkowaniu to nie balast!) i natknęłam się na fotki z wyławiania płetwy.Nie wiem jak je wcześniej przeoczyłam- super sprawa! Zawsze mnie zachwycały psy które mają odwagę zanurzyć głowe głeboko pod wodę by wydobyć skarb! :p Quote
Anna Rapp Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 [SIZE=3][COLOR=blue]Witaj Haniu![/COLOR][/SIZE] [COLOR=#0000ff]Tak wybieramy się do Bratysławy , juz zgłosiłam Marylka i zarezerwowałam hotel w Bratysławie.[/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] [COLOR=#0000ff]Stronka ruszy juz naprawdę niebawem.[/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] [COLOR=#0000ff]A Marylek uwielbia pływać i nurkować.[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Obejrzyj sobie filmiki na vimeo.[/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] [COLOR=#0000ff]POZDRAWIAM CIĘ![/COLOR] [COLOR=#0000ff]ps.[/COLOR] [COLOR=#0000ff]bęziesz w Bratysławie?[/COLOR] [quote name='Deirdre'][B]Aniu[/B]! Śliczna ta wasza nowa [B]Dziewczynka[/B] :D Niech ładnie rośnie i podbija ringi :loveu: Czy planujecie wyjazd do Bratysławy z Marylkiem ?? pisałaś mi coś o nowej stronce. Kiedy się objawi? BTW stronki - szukałam fotek wodnych żeby mężowi pokazać (on ciągle nie chce mnie z sobą zabierać bo twierdzi ze pies bedzie przeszkadzał i chciałam pokazać mu że to nie prawda i pies na nurkowaniu to nie balast!) i natknęłam sięna fotki z wyławiania płetwy.Nie wiem jak je wcześniej przeoczyłam- super sprawa! Zawsze mnie zachwycały psy które mają odwagę zanużyć głowe głeboko pod wodę by wydobyć skarb! :p[/quote] Quote
Asiaczek Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Aniu, wszystkie fotki ze spaceru na PM sa juz u mnie w Galerii. Kopiuj sobie fotki Chicuni i Maryla do woli!:lol: Pzdr. Quote
Deirdre Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Tak!! Jadę! na całe cztery dni albo dłuzej (zwiedze w końcu byłe demoludy :evil_lol: ) Mamy w ten sam dzień obie grupy - Twoja 8 i moja 9, ale myslę ze spędzę troszkę czasu przy ringu sędziego Rui'za bo chcę się przyjrzeć i swiatowym hiszpanom i portugalom!! Potem będę gnała pod ringi pudli (strzyżenie!!) i innych groomerkowanych psów bo chcę co nieco podpatrzeć, ufocić no i nawiązać kontakty! Mam obiecany mały pokaz poza halą w nagrodę za "zasługi" przy pewnych dwu pudlach :multi: - mam nadzieję że upchnę wszystko w ten ostatni dzień- będę jak na sprężynce pewnie śmiagać :evil_lol: Mam nadzieję na cud i uprzejmość organizatorów ze "mi" ;) wszystko poukładają w miarę ładnie i nie będę musiała się skserować! Mam zamiar znowu Cię zaczepić (jako i w Poznaniu 2006) i tym razem będę bardziej uparta na zawieranie blizszych znajomości (w poznaniu byłaś taka skupiona na ringu ze tylko umęczyłam Tekilę, nie zawracając Ci wiele głowy!!) :p - czas "skonskumować" znajomość mailową :razz: co Ty na to?? :D filmiki koniecznie obejrzę :) (z TZcikiem :razz: - niech się do mysli na więcej psów i to wodniackich przyzwyczaja :D ) zdjęcia Asiaczka ze spaceru obejrzane! Jejku, jaki kontrast między szczylkiem a dorosłym - jak zawsze przesłodki!! Chica, będę się pewnie wiecznie powtarzać, - prześliczna dziewusia! :loveu: który to z babasków towarzyszy? Z imienia to ja wyłacznie kojarzę Sonika ale ich tam wiele więcej u Baskomaniaków mieszka!! Quote
Anna Rapp Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Asiaczku! Dziękuję bardzo i pozdrawiam. [quote name='asiaczek']aniu, wszystkie fotki ze spaceru na pm sa juz u mnie w galerii. Kopiuj sobie fotki chicuni i maryla do woli!:lol: Pzdr.[/quote] Quote
Anna Rapp Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Haniu! Z przyjemnością spotkam się z Tobą i nareszcie będzie okazja aby się mam nadzieję spokojnie i bliżej poznać. Napiszę na privat , myslę,że najbezpieczniej będzie wymienić się nr.telefonów tak abyśmy napewno się znalazły. Baski na spacerku to sunie Asiaczka - to hodowczyni z prawdziwego zdarzenia! ma piekne , utytułowane basenji - zajrzyj do niej na stronkę! [url=http://www.basenji.pl/]BASENJI :: Hodowla Basenji ASIACZEK ::[/url] Mam nadzieję,że będzie duuuużo hiszpanów na Światowej wystawie. Napewno przyjadą psy i suczki z hodowli Zorrazo z Finalndii. Będzie co pooglądać;) Do zobazcenia ! [quote name='Deirdre']Tak!! Jadę! na całe cztery dni albo dłuzej (zwiedze w końcu byłe demoludy :evil_lol: ) Mamy w ten sam dzień obie grupy - Twoja 8 i moja 9, ale myslę ze spędzę troszkę czasu przy ringu sędziego Rui'za bo chcę się przyjrzeć i swiatowym hiszpanom i portugalom!! Potem będę gnała pod ringi pudli (strzyżenie!!) i innych groomerkowanych psów bo chcę co nieco podpatrzeć, ufocić no i nawiązać kontakty! Mam obiecany mały pokaz poza halą w nagrodę za "zasługi" przy pewnych dwu pudlach :multi: - mam nadzieję że upchnę wszystko w ten ostatni dzień- będę jak na sprężynce pewnie śmiagać :evil_lol: Mam nadzieję na cud i uprzejmość organizatorów ze "mi" ;) wszystko poukładają w miarę ładnie i nie będę musiała się skserować! Mam zamiar znowu Cię zaczepić (jako i w Poznaniu 2006) i tym razem będę bardziej uparta na zawieranie blizszych znajomości (w poznaniu byłaś taka skupiona na ringu ze tylko umęczyłam Tekilę, nie zawracając Ci wiele głowy!!) :p - czas "skonskumować" znajomość mailową :razz: co Ty na to?? :D filmiki koniecznie obejrzę :) (z TZcikiem :razz: - niech się do mysli na więcej psów i to wodniackich przyzwyczaja :D ) zdjęcia Asiaczka ze spaceru obejrzane! Jejku, jaki kontrast między szczylkiem a dorosłym - jak zawsze przesłodki!! Chica, będę się pewnie wiecznie powtarzać, - prześliczna dziewusia! :loveu: który to z babasków towarzyszy? Z imienia to ja wyłacznie kojarzę Sonika ale ich tam wiele więcej u Baskomaniaków mieszka!![/quote] Quote
Deirdre Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 No to fajnie, liczę na spotkanko! na mailika też grzecznie poczekam :) baski Asiaczka znam choc bardziej dzięki Baskomaniakowi który udziela się na forum na który podawałam Ci linka do mojej galerii z moją grzyweczką.... Bo na dogo jest tyle wątków i tematów że w życiu bym do Asiaczkowej galerii sama z siebie nie dotarła. A tak przynajmniej wiem co to Sonik i reszta babaskowej bandy :D Ja ciągle w komórce mam Twój numer który mi rok temu podawałaś- mam skromną ksiazkę z numerami to tam sobie siedzi na wszelki słuczaj :D Ale napisz mi w mailu bo a nuż go zmieniłas?? też podejrzewam że hiszpańców wiele zjedzie. Ja juz nawykłam do ich mnogości, no ale to czołowa, najpopularniejsza hiszpańska rasa więc na każdej wystawie hiszpanków jak mrówków! :cool1: Za to portugalków - nic a nic.... mam nadzieję na kilka z Beneluksu i może kto ze Stanów przyjedzie?? :multi: Tak czy siak - wiele sobie po tej wystaweczce obiecuję! :p Quote
Anna Rapp Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Haniu, e-mail wysłałam przed chwilką i zapomniałam o nr.telefonu 601511576 Napewno zobaczymy się w Bratysławie!!! Pozdrawiam i zajrzyj na e-mail. [quote name='Deirdre']No to fajnie, liczę na spotkanko! na mailika też grzecznie poczekam :) baski Asiaczka znam choc bardziej dzięki Baskomaniakowi który udziela się na forum na który podawałam Ci linka do mojej galerii z moją grzyweczką.... Bo na dogo jest tyle wątków i tematów że w życiu bym do Asiaczkowej galerii sama z siebie nie dotarła. A tak przynajmniej wiem co to Sonik i reszta babaskowej bandy :D Ja ciągle w komórce mam Twój numer który mi rok temu podawałaś- mam skromną ksiazkę z numerami to tam sobie siedzi na wszelki słuczaj :D Ale napisz mi w mailu bo a nuż go zmieniłas?? też podejrzewam że hiszpańców wiele zjedzie. Ja juz nawykłam do ich mnogości, no ale to czołowa, najpopularniejsza hiszpańska rasa więc na każdej wystawie hiszpanków jak mrówków! :cool1: Za to portugalków - nic a nic.... mam nadzieję na kilka z Beneluksu i może kto ze Stanów przyjedzie?? :multi: Tak czy siak - wiele sobie po tej wystaweczce obiecuję! :p[/quote] Quote
Asiaczek Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 [quote name='Deirdre'] zdjęcia Asiaczka ze spaceru obejrzane! Jejku, jaki kontrast między szczylkiem a dorosłym - jak zawsze przesłodki!! Chica, będę się pewnie wiecznie powtarzać, - prześliczna dziewusia! :loveu: który to z babasków towarzyszy? Z imienia to ja wyłacznie kojarzę Sonika ale ich tam wiele więcej u Baskomaniaków mieszka!![/quote] Rude - to sunia o imieniu domowym Żelka (JELLY JOSHREEN AsiaczekFCI), a trikolorka to Erka (LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI). Dzięki, że zajrzałaś i że fotki się podobają!:lol: [quote name='Anna Rapp']Haniu! Baski na spacerku to sunie Asiaczka - to hodowczyni z prawdziwego zdarzenia! ma piekne , utytułowane basenji - zajrzyj do niej na stronkę! [URL="http://www.basenji.pl/"]BASENJI :: Hodowla Basenji ASIACZEK ::[/URL] [/quote] Dzięki Aniu za miłe słowa.:lol: [quote name='Deirdre'] baski Asiaczka znam choc bardziej dzięki Baskomaniakowi który udziela się na forum na który podawałam Ci linka do mojej galerii z moją grzyweczką.... Bo na dogo jest tyle wątków i tematów że w życiu bym do Asiaczkowej galerii sama z siebie nie dotarła. A tak przynajmniej wiem co to Sonik i reszta babaskowej bandy :D [/quote] Nie wiem tylko, czy Baskomaniak wymienia wszystkie baski-babaski mieszkające u nas czy też ogranicza się tylko do kilku wybranych... Bo u mnie w Galerii sa równiez nasze, lecz mieszkające u innych Właścicieli... Troszkę się uzbierało tych naszych/nienaszych babasków...:lol::loveu: Pzdr. Quote
Deirdre Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 [quote name='Anna Rapp']Haniu, e-mail wysłałam przed chwilką i zapomniałam o nr.telefonu .... Napewno zobaczymy się w Bratysławie!!! Pozdrawiam i zajrzyj na e-mail.[/quote] Aniu, dokładnie mam ten numer i napisałam CI sms - więc masz i mój namiar :D Mailika widziałam i odpisałam :) Super! Cieszę się na to spotkanko! Mam nadzieję że bliskosc Słowacji poskutkuje spotkaniem wielu innych psich znajomych co dla mnie teraz szczególnie istotne - nie łatwo mi spotkać poslkich znajomych obecnie :razz: [quote name='Asiaczek']Rude - to sunia o imieniu domowym Żelka (JELLY JOSHREEN AsiaczekFCI), a trikolorka to Erka (LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI). Dzięki, że zajrzałaś i że fotki się podobają!:lol:[/quote] no ba - ładne psiaki, ładne foty, to się podobają bez dwu zdań! Erkę kojarzę dobrze bo min innymi ona z reszta rodzeństwa u nas, w konkursie foto, wygrała jako "podpora dla mamusi" :) Żelkęchyba już mniej. No i Sonika bo często się o nim mówi tez jako o byłym super-aktorze kociokwika :D Baskomaniak raczej wymienia cześciej te domowe baski których też niemało..... :) A wszystkie ślicznosci! Quote
Asiaczek Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 [quote name='Deirdre'] no ba - ładne psiaki, ładne foty, to się podobają bez dwu zdań! Erkę kojarzę dobrze bo min innymi ona z reszta rodzeństwa u nas, w konkursie foto, wygrała jako "podpora dla mamusi" :) Żelkęchyba już mniej. No i Sonika bo często się o nim mówi tez jako o byłym super-aktorze kociokwika :D Baskomaniak raczej wymienia cześciej te domowe baski których też niemało..... :) A wszystkie ślicznosci![/quote] A ja nie kojarzę tej fotki; muszę dopytać MKM.:evil_lol: Pzdr. Quote
Recommended Posts