basia34 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 [quote name='Kasiakk']No dzisiaj byliśmy trochę dłużej i nareszcie zbliżamy się do końca ogarniania Firdzia. Jeszcze tylko parę małych "dredów" na brzuchu do obcięcia i będzie w dobrym stanie (pomijają uszka i szyje :( ) Wszystkie psiaki podrzucam i mam nadzieję, że do zobaczenia za tydzień.! :)[/QUOTE] Jestescie wszystkie trzy kochane i oczywiscie nie pomijam Oskara ale on jest kochany przez kogos tam.Podrzucam pieski. Quote
basia34 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Jestescie dla Nas bardzo kochani cala czworeczka takie dzieci to skarb .Podrzucam nasze bidy. Quote
Kasiakk Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 [quote name='basia34']Jestescie dla Nas bardzo kochani cala czworeczka takie dzieci to skarb .Podrzucam nasze bidy.[/QUOTE] Ja też podrzucam nasze bidy.. :) I uważam, że każdy kto się psiakami zajmuje jest kochany.. A Pani Basia i Pani Giselle szczególnie.. :) Quote
basia34 Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 [quote name='Kasiakk']Ja też podrzucam nasze bidy.. :) I uważam, że każdy kto się psiakami zajmuje jest kochany.. A Pani Basia i Pani Giselle szczególnie.. :)[/QUOTE] Dzieki Lalki a i tak jestescie dla Nas bardzo pomocne ,a Nasze pieski leca na pierwsza. Quote
milka10 Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Zaglądam do schroniska i podzielam słowa Kasi :) Coś się dzieje ciekawegow schronie pani Basiu..? My w sobote dopireo bedziemy.. :) Quote
basia34 Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 [quote name='milka10']Zaglądam do schroniska i podzielam słowa Kasi :) Coś się dzieje ciekawegow schronie pani Basiu..? My w sobote dopireo bedziemy.. :)[/QUOTE] Dobrze Milenko czekam na was a w schronie tylko przybywa pieskow.Do domku poszedl Don ,Bolek i 1 szczeniaczek.Buziaczki. Quote
basia34 Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Przed praca podrzucam i niedlugo bede u Nich. Quote
milka10 Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 No to będzie więcej pracy, jak tyle psiaków przybywa.. Ale postaramy się znaleźć im nowe domki! :) Quote
Kasiakk Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='basia34']Dobrze Milenko czekam na was a w schronie tylko przybywa pieskow.Do domku poszedl Don ,Bolek i 1 szczeniaczek.Buziaczki.[/QUOTE] Znajdziemy domek psiakom.. :) Miejmy nadzieję, że się uda.. :) A czy Bolek to ten duży czarny, o ten o: [url]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=381269731949368&set=a.368709899872018.85586.368278446581830&type=3&theater[/url] Quote
basia34 Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 [quote name='Kasiakk']Znajdziemy domek psiakom.. :) Miejmy nadzieję, że się uda.. :) A czy Bolek to ten duży czarny, o ten o: [URL]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=381269731949368&set=a.368709899872018.85586.368278446581830&type=3&theater[/URL][/QUOTE] Tak Kasiu to On a dzisiaj Dzinka i szczeniaczek. . Quote
milka10 Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 To super, żę są jakieś adopcje!! Szczęścia psiaki! :):) Quote
Kasiakk Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Bolek, taki niby niczym nie wyróżniający się psiak i znalazł domek.. Więc wszystkie psiaki znajda.. :) A jak go ludzie wypatrzyli i gdzie poszedł? Quote
basia34 Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Dzinka juz ma chatke i psiaki podrzucam. Quote
Noelle Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 Przepraszam za offa, ale może komuś wpadnie w oko... Psiak przebywa w woj. dolnośląskim i czeka na dom w hoteliku. Heks jest pięknym, zaledwie 2,5 rocznym, drobnym mixem amstaffa, który zaznał już w życiu bardzo wiele zła, zbyt wiele... Heks długo nie poznał w życiu znaczenia słowa miłość, szczęście... Ludzka ręka służyła tylko i wyłącznie do tego, żeby uderzyć, a noga, by kopnąć... Bez powodu, tak po prostu, za to, że jest. Po tym wszystkim pies trafił do schroniska, gdzie przebywał rok. Na szczęście znalazła się osoba, która pomogła Heksowi i odmieniła jego los. Psiak obecnie przebywa w hotelu dla zwierząt w Bogatyni, gdzie pod okiem specjalistów uczy się poprawnego zachowania i tam czeka na kogoś, kto go pokocha i adoptuje go. Heks uwielbia biegać, bawić się, potrafi aportować i ładnie przynosi piłeczkę. Nie niszczy, oraz zachowuje czystość w mieszkaniu. Heksio musi zaufać opiekunowi, wtedy staje się słodki jak cukierek. Jest posłuszny i oddany, ciągle dopomina się głaskania, wtula się w człowieka i prosi o jeszcze. Wymaga jednak osoby spokojnej, zrównoważonej i doświadczonej w prowadzeniu psów, najlepiej też znającego rasę, gdyż Heks ma swoje lęki, nad którymi trzeba pracować. Nie nadaje się do domu z dziećmi, oraz innymi zwierzętami. Powinien zamieszkać na obrzeżach miasta, najlepiej w domu z ogrodem, gdzie nie ma takiego zgiełku i szumu, bo jest to dla niego zbyt stresujące, a w stresujących warunkach, gdy nie czuje się w miarę pewnie, jego zachowanie ulega pogorszeniu. Potrzebuje także czasu, aby zaufać i zaaklimatyzować się w nowym miejscu. Piesek wymaga codziennie odpowiedniej dawki ruchu i zabawy, szuka najlepszego domu na świecie, w którym będzie kochany i szczęśliwy do końca swoich dni. Heks niewątpliwie zasługuje na to, by przekonać się, że życie może być piękne, bo jest naprawdę wspaniałym psem. Heksio jest zdrowy, wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony i zaczipowany. Przed adopcją obowiązuje wizyta przedadopcyjna, oraz podpisanie umowy adopcyjnej, a także zgoda na wizyty poadopcyjne. Kontakt: [email][email protected][/email] tel.: 533 558 195 [IMG]http://i48.tinypic.com/2cf5qhh.jpg[/IMG] [IMG]http://i46.tinypic.com/2gulgrl.jpg[/IMG] [IMG]http://i49.tinypic.com/z8jtz.jpg[/IMG] Quote
kimsi_3 Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 Kochani szukam suczki dużej do stróżowania, najlepiej juz po sterylce. Mam psa 8 letniego w typie Onka. 13 lat temu adoptowaliśmy z Azylu suczke. Niestety biedna miała guza. Zrobiliśmy Jej operację - udało się. Balbina na rekonwalenstencję trafiła do moich Rodziców i już została :) A Bidok Junior wyje z rozpaczy bo został sam :( Dlatego postanowiliśmy znaleść mu koleżankę (samców nie toleruje). W firmie mamy duży kojec zadaszony z budą ocieploną ( rakiem musieli ją wieść bo dziadek mój zaszalał ;P ). Buda jest wykonana na 2-3 psy. Gdyż jak moje dwa Onki wchodziły to ja sie jeszcze mieściłam. Psiaki są od 7-18 w kojcu. Potem biegaja po ogrodzonym terenie, i przez cały weekend. Mieszkam zaraz obok. Czy macie dla mnie jakąś sunie bo chciałabym przyjechac na zapoznanie z moim Gagatkiem. A i sunia musi być max do 7 lat ( chodzi oto aby szybko Nas nie opuściła ), gdyż u Rodziców już dwa Onki 13 letnie w niezbyt dobrym stanie zdrowotnym :( Choć walczymy ciagle by żyły jak najdłużej :) Quote
kimsi_3 Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 Ot skleroza :angryy: Jestem ze Świdnicy. Mój tel nie jest tabu: 669 585 207 :eviltong: Quote
basia34 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Mamy mloda sunieczke Koke jest na naszej stronie ,dzisiaj mozesz zadzwonic do schronu i porozmawiamy. Quote
milka10 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Koka faktycznie mogłaby być dobra :) A jak nie, to jest jeszcze Azja, czy Akira :) Do góry schronisko! :D Quote
basia34 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='milka10']Koka faktycznie mogłaby być dobra :) A jak nie, to jest jeszcze Azja, czy Akira :) Do góry schronisko! :D[/QUOTE] Milenko jest troche suczek ,ale decyzja nalezy do pani. Quote
Recommended Posts