ida_marcowa Posted September 21, 2005 Posted September 21, 2005 Dzien dobry! Tu mowi Ida Marcowa. Po pierwsze. Drogie Panie Krystyno i Elu! Biorac pod uwage Wasz natretnie dydaktyczny ton, jaki przyjelyscie w Waszych wypowiedziach na forum, nie umiem i nie chce uzywac bardziej zazylych form kontaktu z Wami. Same wszak piszecie, ze jestescie "wybitne" (no, no, co za skromnosc...). Po drugie. Jak nie znacie wzorca, obowiazujacych tendencji, trendow hodowlanych - to o czym Wy chcecie rozmawiac? Po trzecie. Fakt, jestem zlosliwa. Ale za to Pani Elzbieta jest nieuprzejma, a co najgorsze - lubuje sie tym. Te jej odzywki, wziete z Wilde'a, te komentarze o "normalnych" czy "nienormalnych"... Spadla Pani pewnego dnia z niebo, nie przeczytala, o co dokladnie chodzi, osadzila kilka osob (do spolki z pania Krystyna, oczywiscie), orzekla wyrok, zaswiecila blaskiem oczytania i ... w efekcie zabila watek. Bo czyz nie? Nie ma juz dyskusji o pieskach. Jest jakies piwko, duuuuuuzo popcornu i ton, pelen wyzszosci. Tak to odbieram. Oczywiscie, nie musicie Panie nic z tym robic. Pozdrawiam, Ida Marcowa
ida_marcowa Posted September 21, 2005 Posted September 21, 2005 Tu jeszcze raz Ida Marcowa, tylko na chwileczke, Za pozwoleniem, droga Pani Krystyno - jakze tu przejsc do porzadku dziennego nad pewnymi Pani wypowiedziami.... Przypomniec? Prosze bardzo. Prosze wejsc do watku "Buldozki", konkretnie: "Ostatnie pozegnanie" . Pani wypowiedz z dnia 7 wrzesnia, nadana o 00:39 mowi wiele... I to jeszcze na takim watku.... :o Jakze szybko osadzila Pani towarzystwo! A jakie wyczucie, kto jest dobry,a kto zly... Pozdrawiam, Ida Marcowa
Draczyn Posted September 21, 2005 Posted September 21, 2005 [quote name='ida_marcowa']Tu jeszcze raz Ida Marcowa, tylko na chwileczke, Za pozwoleniem, droga Pani Krystyno - jakze tu przejsc do porzadku dziennego nad pewnymi Pani wypowiedziami.... Przypomniec? Prosze bardzo. Prosze wejsc do watku "Buldozki", konkretnie: "Ostatnie pozegnanie" . Pani wypowiedz z dnia 7 wrzesnia, nadana o 00:39 mowi wiele... I to jeszcze na takim watku.... :o Jakze szybko osadzila Pani towarzystwo! A jakie wyczucie, kto jest dobry,a kto zly... Pozdrawiam[/quote],Całkowicie zle zrozumiała mnie Pani, nie wiem , co za ostatnie pożegnanie, Czy Pani nie myli mnie z kimś innym. I dlaczego identyfikuje mnie Pani z innymi osobami. Pani chyba b. lubi się kłócić. A ja osobiście jak Pani widziała chciałam sprawę zakończyć sympatycznie, a nie mogę odpowiadać za innych, no i wogóle nie lubię si kłócić, więc podajmy sobie ręce i skończmy z tym. Ja się przedstawiłam, a rozmawiam z cieniem, który mnie dobrze zna a ja nie wiem z kim mam do czynienia. Jeśli mnie Pani krytykuje, to zgodnie z regulaminem forum proszę się przedstawić
Ava Posted September 21, 2005 Posted September 21, 2005 Chyba jednak z nikim Pani nie pomylono. Oto link to tego tematu [url]http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=26788[/url]
Draczyn Posted September 21, 2005 Posted September 21, 2005 [quote name='Ava']Chyba jednak z nikim Pani nie pomylono. Oto link to tego tematu [url]http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=26788[/url][/quote]Faktycznie. Zaszła pomyłka i niestosownie się zachowałam, bo rozmawiałam na inny temat, niż ten, który był w topiku - co ma piernik do wiatraka??????????
elżbietarusos Posted September 21, 2005 Posted September 21, 2005 Ido Krysia nigdy nie napisałaby , że jest wybitna , jest zbyt skromna , w przeciwieństwie do mnie. Nie mam ochoty, na bardziej zażyłe kontakty z Tobą ( lubię ludzi czarujacych).Zwracam się do Ciebie na Ty , bo wszyscy na Forum tak się do siebie zwracają . Tekstem o wzorcu rozbiłaś mnie. To szczyt Twojej wiedzy o rasie ? Chyba ludzie nie kontynuują tematu przez Ciebie nadanego , bo wbrew pozorom mało jest na Forum pieniaczy i plotkarzy. Wszystko zostało powiedziane. Chcesz hodowcę , którego uważasz za winnego zlustrować, a potem spalić na stosie? O co Ci chodzi ? Masz pretensje, że ktoś się nie zgadza na takie traktowanie innych , że dla kogoś człowiek może stanowić najwyższą wartość , nawet jeśli popełnia błędy ? Każdą wiadomość można odpowiednio przekazać , w sposób rzeczowy i wiarygodny. Ty zrobiłaś to ohydnie. Rozumiem , że zlustrowałaś już nasze posty na dogomanii i Krysi się dostało , czyżbyś nie znalazła niczego kompromitujacego na mnie ? Z Twoich postów nie dowiedziałam się niczego o bulmastifach , padają tylko słowa- hasła : trendy , tendencje , wzorzec. Po prostu kicha.
Draczyn Posted September 21, 2005 Posted September 21, 2005 [quote name='elżbietarusos']Ido Krysia nigdy nie napisałaby , że jest wybitna , jest zbyt skromna , w przeciwieństwie do mnie. Nie mam ochoty, na bardziej zażyłe kontakty z Tobą ( lubię ludzi czarujacych).Zwracam się do Ciebie na Ty , bo wszyscy na Forum tak się do siebie zwracają . Tekstem o wzorcu rozbiłaś mnie. To szczyt Twojej wiedzy o rasie ? Chyba ludzie nie kontynuują tematu przez Ciebie nadanego , bo wbrew pozorom mało jest na Forum pieniaczy i plotkarzy. Wszystko zostało powiedziane. Chcesz hodowcę , którego uważasz za winnego zlustrować, a potem spalić na stosie? O co Ci chodzi ? Masz pretensje, że ktoś się nie zgadza na takie traktowanie innych. Że dla kogoś człowiek może stanowić najwyższą wartość , nawet jeśli popełnia błędy ? Każdą wiadomość można odpowiednio przekazać , w sposób rzeczowy i wiarygodny. Ty zrobiłaś to ohydnie. Rozumiem , że zlustrowałaś już nasze posty na dogomanii i Krysi się dostało , czyżbyś nie znalazła niczego kompromitujacego na mnie ? Z Twoich postów nie dowiedziałam się niczego o bulmastifach , padają tylko jako hasła słowa trendy , tendencje , wzorzec.Po prostu kicha.[/quote] Nie potrzebuję adwokatów. Najlepiej bedzie jesli każdy będzie mówił za siebie. Ja ni jestem małą dziewczynką i sama potrafię wyrazić to co myślę, a taki górnolotny adwokat nie jest mi potrzebny. Myślę, że w końcu ddogadamy się z Idą Marcową, a Ty tylko nam w tym przeszkadzasz i dolewasz oliwy do ognia niewiadomo poco. To co te "Panie" znalazły, to zwykła pomyłka skontrowana przez naszą Beatkę. Pozdrawiam. Was wszystkie i podajmy sobie ręce na zgodę, bo ta alsza dyskusa nie ma żadneo sensu i nikomu dobrze nie służy
ats Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 mimo wszystko podciągam temat do góry. może znajdzie się ktoś, kto będzie chciał tu coś napisać...
elżbietarusos Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Bulmastiff wydaje mi się psem idealnym , pod każdym względem. Łączy w sobie te cechy które lubię , dużą masę , ludzką twarz i wspaniałą psychikę. Prawdopodobnie gdyby wolno mi było mieć tylko jednego psa, byłby nim właśnie bulmastiff. Zaczynałam od molosów ( pierwszym moim rodowodowym psem była GRACJA z Kalinowej Doliny - dog niemiecki ) i pewnie skończę na molosach.
caterina1 Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Tak,tak wiem ze pani p.Elżbieto zajmowała sie dogami niemieckimi. Przez krótki czas miałam przyjemność gościć w swoim domu DIKENSA Pro Publico Bono. Wspaniałego płowego psa,który po dziś dzień jest w mojej pamieci.
elżbietarusos Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Dogi , to wspaniałe psy , niestety goszczą w naszych domach zdecydowanie za krótko. Pozdrawiam serdecznie. Gracja jego matka zmarła 2 lata temu w wieku 8 lat. Żadne słowa nie wyrażą jak wspaniałym psem była.
ats Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Witam! Dzis na zlocie buldozków francuskich w Wawie byl jeden bullmastiff i jego własciciel powiedział, że to najlepsza rasa ze wszystkich ;).
Moloska Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 dawno mnie nie bylo,a tu... widze jakies klotnie!
Krzysiek66 Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 to faktycznie dziwne,ze tak malo jest chetnych do porozmawiania o tej fantastycznej rasie...ja obecnie mam drugiego juz psa tej rasy i jestem zauroczony tymi psiakami...odsylam do galerii Atos to niestety ten poprzedni...zmarl 31.05.2005 niestety pokonala go choroba...RAK...a mial 8 i pol roku teraz mam mal,uszka pregowanego niespelna 5cio miesiecznego....i jest kochany jak malo ktory pies, aha chetnie podziele sie z Toba swimi doswiadczeniami o tytch pieskach...oczywiscie sa raczej praktyczne a nie ksaizkowe....i zdobyte po ponad 8 latach przebywania dzien w dzien z pieskiem tej rasy...pozdrawiam wszystkich milosnikow Bullmastiffow
caterina1 Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 Krzysiek napisz coś więcej o swoim niwym przyjacielu :) Może wreszci temat się rozkręci w pozytywnym znaczeniu tego słowa.
ats Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 Krzysiek66! Proszę! Odezwij się szybko! Napisz więcej o swoim piesku i jak Wam się razem układa! Pozdrawiam i czekam
caterina1 Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 No właśnie myślałam ze nam sie temat troszeczkę rozrusza a tu nic. :cry:
Ava Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 A może ktoś napisze o wystawie w Poznaniu i poda wyniki w rasie Bullmastiff? Fotki też będą mile widziane :wink:
Draczyn Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Też chciałabym zobaczyć trochę fotek z Poznania, ale jak kłótnie się skończyły, to niestety temat zmarł, a szkoda
Moloska Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 bullki były piekne i w gole szalaly na wystawie. byly prooporcjonalne i oczywiscie ladnie ulozone. sa to piekne psy,szkoda tylko,ze ich tak malo jest.
Draczyn Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 [quote name='Moloska']bullki były piekne i w gole szalaly na wystawie. byly prooporcjonalne i oczywiscie ladnie ulozone. sa to piekne psy,szkoda tylko,ze ich tak malo jest.[/quote]Bo niestety Moloska, nie każdy ma warunki, aby je w domu trzymać, a w kenelu to nieszczęśliwe psy.
ats Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Własnie, z ich psychiką w ogole n ie wolno myslec o kennelu!
Draczyn Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 [quote name='ats']Własnie, z ich psychiką w ogole n ie wolno myslec o kennelu![/quote]A wyobrażasz sobie Ats takiego potężnego psa w niewielkim mieszkaniu - to ktastrofa zarówno dla psa, jak i dla właściciela
caterina1 Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 Draczyn ale masz dziwne poglądy zobacz tu [url]http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=21004&start=60[/url] Tam sa zdjecia moich suczek mieszkają w ze mną w mieszkaniu +golden mojej siostry,kot i fretka. I uwierz mi napewno nie wygladają na nieszczęśliwe. Tak samo jest z innymi duzymi psami. Moja psiapsiuła w mieszkaniu trzyma dwa mastify angielskie i mastino.I jej psy też są radosne i niczego im nie brakuje. To czy psy są szczęśliwe nie zależy od tego na ilu metrach mieszkaja. Wystarczy im pełna miska , ruch na dworze i kochający własciciel. Który głaszcze ,przytula i czsami nakrzyczy. Są psy które mieszkaja w wielkich willach, własciciele maja forsy jak lodu,a pies jest tylko ozdobą.Czy myślisz że taki pies jest szczęśliwszy od moich ? Bo ja niesadzę.
Recommended Posts