dog&i Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Wiem że to głupie pytanie ale pomóżcie... Uczę się języka niemieckiego i francuskiego od wakacji zacząłem angielskiego .... Mam pytanie jak czyta się słowo "agility" Tak się zastanawiam ... Ja myślałem że ejdżelity ale nie jestem pewny...Z góry dziękuję i zrozumcie mnie... Pozdrawiam Quote
sonia123 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 przeważnie ludzie wypowiadaja " Adżility" czy tam "Adżiliti" choc spotkałam sie tez z wypowiadaniem tego slowa jako " Ejdżility' :roll: i znajdują sie jeszcze osoby, które mowią po prostu agility :evil_lol: Quote
dog_master Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Średnio da się to zapisać. Jak fonetycznie zapiszecie "three"? ;) Według Getionary.pl: [IMG]http://i27.tinypic.com/f4mlqd.jpg[/IMG] Zmieniam nazwę tematu na coś więcej mówiącą... Quote
Anulka Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 [QUOTE] choc spotkałam sie tez z wypowiadaniem tego slowa jako " Ejdżility' [/QUOTE] Pewnie dlatego, że 'a' w słowie 'agility' wpada trochę w 'e'. Quote
Asti Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 [url]www.ling.pl[/url] -> wpisz "agility". W wynikach wyświetlą się również symbole z głośnikiem. Po kliknięciu można usłyszeć wymowę. Quote
Aussie Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 A mi się żaden z tych glośniczków nie otwiera, nawet po kliknięciu prawym i wybraniu otwórz łącze... Quote
Luzia15 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 A u mnie jest wszystko w porządku :hmmmm: A tak poza tym to ja mówię ten wyraz "Adżiliti". Nie wiem, czy dobrze, ale niech tak zostanie :eviltong: Quote
Luzia15 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='AnnieXD']Ja mówię "Adziliti"...[/QUOTE] Nie wiem, jak można to inaczej wymawiać. Ja póki co spotkałam się tylko z takim sposobem wymowy :p Quote
Recommended Posts