Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam! Mam 10 miesięcznego shih tzu od 3 miesięcy karmimy go puriną pro plan z łososiem jednak podejrzewam że ta karma mu nie służy ponieważ od samego początku robił po niej zielone kupy ale były chociaż normalnej konsystencji.Obecnie są one lużniejsze i wyprużnia się do 4 razy dziennie.Wcześniej jadł royala mini junior ale miał po nim łupierz,brzydki włos i strasznie się drapał chociaż kupy były wzorcowe.Proszę o poradę oraz podpowiedż co mogą oznaczać takie stolce i ewentualnie na jaką karmę przejść.

Posted

Trudno mi wyrokować, czy to kwestia karmy, czy może jakieś bakteryjne kłopoty - jedno jest pewne, że 4 luźne kupy w ciągu dnia to za dużo. Radziłabym podać Taninal albo Smectę, jeżeli nie zdecydujesz się pójść do wterynarza. Purina nie jest najlepszą karmą - ja daję gotowane, a rano suchą Chicken Soup i jest OK.

Posted

czy psiak pije mleko ? Moja sunia w pewnym okresie tez zaczęła robic luźniejsze zielone kupki. Po odstawieniu mleka wszystko wróciło do normy

Posted

Nie wiem czy z tą puriną w ogóle ostatnio coś jest nie tak , karmiłam nią moją sukę z miesiąc, robiła po niej właśnie luźne kupy w ilości 4-5 dziennie, o kolorze żółty odblaskowy lub żółty fluorestencyjny :angryy: . To chyba nie jest normalne, pies mojego ojca dostaje zwykłe chappi i robi koopale normalne (po gotowanym miał rozwolnienie), na Twoim miejscu zrezygnowałabym z puriny , może na rzecz Belcando , w ogóle nie mam zaufania do karm i suchych i mokrych, za to polecam barf, jesteśmy na nim jakieś 4 miesiące i jest bardzo , nawet bardzo dobrze. Kupki , że tak napiszę są wzorcowe :loveu:

Posted

Napewno zrezygnuje z puriny i myśle o acana z jagnięciną i jabłkiem,mimo iż jest to karma dla dorosłych psów to mój ma już 10 mies. więc chyba mu nie zaszkodzi a czytałam troche o tej karmie i raczej ma dobre opinie.Spytam się jeszcze gdzie kupić można barf bo u mnie w miejscowości króluje tylko royal i same badziewie:shake:

Posted

Malinka Barf to sposób żywienia, opiera się na mięsnych kościach, podrobach, szyjach,chrząstkach, rybach, warzywach, owocach, jajkach itd. Chodzi o to , że pies dostaje surowe jedzenie, w odpowiednich dla niego proporcjach :) w dziale Żywienie jest cały wątek na ten temat. Poczytaj może się przekonasz :) Ja jestem bardzo zadowolona, suka ma piękną błyszczącą sierść, zęby pierwsza klasa i w ogóle wszystko z nią ok, a widzę przynajmniej co mój pies je, i szczerze mówiąc wcale nie wychodzi drożej niż gdybym kupowała karmęz wyższej półki .

Posted

Wlaśnie czytałam o tej diecie ale kiedyś mój mąż dał mu drobno pokrojoną surową wołowinę i skończyło się śluzowatą kupą z krwią.Sama widzisz to taki delikatny stwór że boimy się cokolwiek mu nowego wprowadzać bo momętalnie reaguje niezdrowymi objawami,nawet po przysmakach psich typu ciasteczka z baraniną kupy są lużne:placz:

Posted

Malinka może faktycznie ma taką wrażliwą naturę. Pamiętaj tylko, że Barf wprowadza się stopniowo(chociaż czytałam też , że można od razu), to tak jak Ty byś nagle dostała surowe mięso, też byś pewnie miała rewolucje :) może spróbujcie od czegos delikatnego jakiegoś kurczaczka ;) i stopniowo , powolutku.