Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiem ze nie ma tu wlasciciela papillona ale moze znacie pieski tej rasy? Moze mieszka kolo was taka kruszynka?
Chcialabym sie dowiedziec czegos o tej rasie :P Czy sa to krzykaczki? Jak sie je pielegnuje?
No wszystko co o niej wiecie to piszcie :P

• Replies 657
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Papillony !! Po scianach ?? Ciekawe od kogo to slyszlals , mam 3 papillony i zaden nie wymaga tyle zainteresowania co chinski grzywacz ( ktorego tez mam) , Papillon jak kazdy pies potrzebuje choc troche zainteresowania od wlasciciela , ale nie sa nachalne , czasami same ida w spokojne miejsce , zeby wypoczac :D sa niezalezne , nie sa halasliwe , nie ujadaja ( szczekaja , ale jak kazdy pies ) chyba nie chcialbym miec psa , ktory by ze mna nie szczekal od czasu do czasu :wink: Ich pielegnacja jst bardzo latwa i nie wymagaja wielu zabiegow !!
Pozdrawiam

Posted

A latwo sie ucza? 8)

AngelOfDeath, piszesz ze sa niezalezne...a jak bardzo? Co masz na mysli?
A co z ta pielegnacja? Jakies kapiele w specjalnych szamponach czy mozna w lagodnym ludzkim szamponie go kapac?

[size=2]AOfD, prawda ze latwo jest odpowiadac[/size] :wink: :)

Genia, a Ty masz takiego psiaka? :)

A co z chorobami? Cos slyszalam ze male pieski moga miec problemy z rzepkami(?)

Posted

Sa to swietne psiaki...mamy jednego u nas w przedszkolu psim.Szczeniak troche spaczony..przebywal dlugo u hodowczyni..zostal kupiony w wieku 6 miesiecy i poza swoim kojem swiata nie wiedzial.Na poczatku strach mu z oczu tryskal...teraz po 2 miesiacach juz biega za innymi psami i nawet czasem do ludzi podejdzie.

Posted

Jejku AngelOfDeath jestes pierwsza wlascicielka na forum posiadajaca papillony....hodujesz ta rase ????Napisz moze cos wiecej o tych psiakach, i wstaw jakoa fotke swoich pociech :lol: :lol: :lol:

Posted

W moim mieście jest pani, która ma młodą sunię Papillon oraz chihuahua.
Chciała założyć hodowlę, ale w to bardzo wątpię.

Posted

[quote name='AngelOfDeath']Papillony !! Po scianach ?? Ciekawe od kogo to slyszlals , mam 3 papillony i zaden nie wymaga tyle zainteresowania co chinski grzywacz ( ktorego tez mam) [/quote]

moi znajomi maja w rodzinie papilona... oni tak mi powiedzieli, widocznie ten od nich jest jakis "inny" :lol:
a co do grzywaczy to prawda... mam dwa :wink:

Posted

Papillony kto pieski ktore nie uczulaja ( mam znajomych alergikow , ktorzy gdy sa u nas nie maja zadnych objawow swej alergii ) , nie posiadaja zapachu , do pielegnacji uzywam kosmetykow ALL SYSTEMS , ISB , Hery . Jesli chodz o choroby to nie znam papillona , ktory ma problemy z rzepkami !! Wielu hodowcow bada papillony w kierunku PRA .

Jak tu mozna dodac zdjecie ??

Pozdrawiam

Posted

AAAAAAAAAAAA

jesli chodzi o psychike papillonow , trzeba bardzo uwazac przy wyborze szczeniaka , gdyz mozna sie "przejaechac" z okazem ktory jest bbojacy , strachliwy i w pozniejszym okresie trzeba go socjalizowac

Posted

[quote]Wielu chodowcow bada papillony w kierunku PRA.[/quote]
I tylko ta choroba moze sie zdarzyc tym psom? Moze sa jeszcze jakies? :lol: :niewiem: A jak kontakty z innymi psami? Maja manie nizszosci? :lol: :lol:

Genia,[size=2]a wiesz ile taki szkrab moze kosztowac, nie jakis super wystawowo. Taki do sportu. Moze zdarzaja sie PETY..?[/size] 8)

A grzywek niech sie tu pokaze :D

[quote]jestes pierwsza wlascicielka[/quote]
A AngelOfDeath to chlop :lol: :wink:

A zdjecie to sie wkleja pomiedzy [img]adres zdjecia URL[/img] :fadein: Czyli jak masz te linki ktore podales to wystarczy juz jest tylko wkleic pomiedzy [img][/img]

Posted

hejka,
[quote]A AngelOfDeath to chlop
[/quote]
Jestes pewna..... :-? Tak tu malo facetow,ze juz sie przyzwyczailam,ze gada z kobitka :wink:

A mozesz powiedziec z jakiej hodowli sa Twoje psiaki???I czy sam rowniez hodujesz???

Posted

Nie papillony bada sie na choroby oczu i PL , ale ja nie znam papillona kory by chorowal !! co do ceny to roznie bywa ale waha sie ok 2500-4000 tys zl . Ja mam suczke z czech , pieska z polski i swoja wlasna suke z wlasnej hodowli po piesku ze szweckiej hodowli mieszkajacy w polsce !
Pozdrawiam