Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Krótkie i banalne pytanie nad którym się osdtatnio zastanawiam. Czy psy mają łaskotki ???*:razz: I w którym miejscu ?*:p Czy na przykład drażniąc włoski czuciowe na pyszczku powoduje coś podobnego do łaskotek ?*

Posted

[quote name='Koreksonowa']Czy to łaskotki nie wiem, ale na szkrobanie po żebrach mój pies reaguje ruchem nogi takim jak przy drapaniu. Wygląda to tak jakby myślał że to on się drapie :D[/quote]
Moja goldenka ma dokładnie to samo :evil_lol:.

Posted

[FONT=Georgia]Ups też tak robił, miał takie miejsce na ciele i jak się tam go głaskało to tak tą łapą machał. Tylko trzeba było się postarać. :lol:

a Drops ma łaskotki na poduszeczkach tylnich łapek. :razz:[/FONT]

Posted

Z tym drapaniem to prawda :) a moja ma łaskotki nie na poduszeczkach , tylko jak delikatnie pogłaszczę jej włoski między opuszkami.

Posted

No pewnie ze maja moj jak spi i laskotam mu włoski miedzy opuszkami to nawet sie śmieje można zaobserwować jak kąciki ust idą mu w gore:0:p jak kiedys mi sie uda to nagram to i wstawie filmik - komicznie to wygląda. Potem trzepie lapka zeby przestac a jak sie nie przestanie to przenosi sie w inne miejsce zeby go nie laskotac

Posted

Hehe, jasne, że ma łaskotki!
Moje oba psy miały. Tzn. jeden ma, a drugi miał ;)
Śp. Figa miała na poduszeczkach i przy uszach (za uszami), Pirat ma na razie tylko na poduszeczkach.

Posted

Mój ma między poduszeczkami (głównie tylnych łapek) i za uszami. :loveu: Efektem łaskotek jest trzepanie łapą albo uszami,a jak już ma dość to przenosi się w inne miejsce z miną "Czy ja Ci też przeszkadzam jak śpisz??"

Posted

Mój też ma :megagrin: Przede wszystkim między opuszkami, jak delikatnie rusza się włoskami trzepie łapą. Wstyd się przyznać, ale bardzo lubię go w ten sposób drażnić...

Posted

[QUOTE]na szkrobanie po żebrach mój pies reaguje ruchem nogi [/QUOTE]

Moja też ma takie coś :) A w dodatku (chyba) między uszami na czybku głowy i na uszach bardzo nie lubi jak się ją w tym miejscu głaska lub czochra ogania się i świruje*:cool3: . Z tego też i ten temat, bo się zastanawiam czemu ona nie lubi jak w tym miejscu ją miziam. nie reaguje agresją jak by miąłe złe wspomnienia z dotykania w tym miejscu tylko poprostu się ogania i świruje. Więc doszłam do prostego wniosku, że widocznie ma tam łaskotki*:diabloti:

Posted

No ja się właśnie zastanawiam czy to co my nazywamy łaskotkami, faktycznie nimi jest , czy to tylko poprostu coś niemiłego dla psa, jak delikatnie psa dotknie się podczas snu np. w ucho to nim machni, ale czy oznacza to łaskotki :) ? tak jakby muchę odganiał, jak mnie coś dotknie jak przysypiam to też strącam to ręką a nie są to łaskotki. Co o tym myślicie?

Posted

[quote name='Coffe']Filipek ma łaskotki jeśli delikatnie będę głaskać jego poduszeczki i włoski na stópkach.[/quote]Nika dokładnie tak samo. ;)

Posted

Moje dwa wariaty - Maks i Holly zdecydowanie mają coś co można nazwać łaskotkami. Maks dodatkowo macha łapą jak szalony, przy każdym podrapaniu go po brzuszku...

Posted

[quote name='Koreksonowa']Czy to łaskotki nie wiem, ale na szkrobanie po żebrach mój pies reaguje ruchem nogi takim jak przy drapaniu. Wygląda to tak jakby myślał że to on się drapie :D[/quote]

mój pies ma tak samo nazywam to motorkiem albo graniem na gitarze :p

a psy mają łaskotki na łapkach pomiędzy opuszkami tam gdzie są włoski i w uszach :P przynajmniej mój tak ma :D

Posted

Moja ma na żebrach :D
Wtedy tylną łapą macha jakby się drapała i też czasem kącik pysia jej się podnosi do góry i wygląda jakby się śmiała:evil_lol:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Moja Kajka miała takie miejsce, gdzie jak się ją drapało to zaczynała ruszać tylną nogą. Być może to taki odruch psów. Sąsiadki pies też tak reagował jak się go po brzuchu drapało. Poza tym Kaja miała takie jakby łaskotki, jak się jej ruszało delikatnie opuszki na łapach.

Posted

Mnie się czasmi wydaje, że moja to cała jest w łaskotkach*:evil_lol: gdzie jej nie dotknę czy nie zaczne energiczniej miziać to się ogania i szaleje nie tylko na łapkach. Tylko chyba na brzuszku lubi jak się ją drapie to w tedy spokojnie uleży no i na ogonie :cool3:*ale na boczkach, na karku, pomiędzy uszami, na pysku, pod brodą no normalnie gdzie jej ne dotknę*;). A może ona to taki wrażliwiec jest ??*:roll: