Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy na wątku spowrotem ;)

Coris jest rzeczywiście strachliwym psem. Ale ciężko mi powiedzieć dlaczego aż tak zareagował. Może bał się że jest zabierany z bezpiecznego domu?

Posted

sprawdziłam Miko gdzie mogłam narazie -jutro mi weci resztę posprawdzają
czy coś więcej wiadomo - z jakiej wsi jest?
gmina nie płaci za psy odebrane od włąścicieli nawet jakby tam umierali z głodu- mamy takie < czyjeś> psy które karmimy a potomstwu znajdujemy domy , więc wątpię że od kogoś Miko odebrali...

Posted

trochę popiskiwał ale nie skakał po samochodzie, może dlatego że cały tył auta jest zabezpieczony przegrodą i łatwiej było mu znaleźć sobie miejsce.
Ostatnio przeczytałam fajną książkę STRACHOPIES, która opisywała jak niwelować niektóre lęki u psa. Co prawda autor skupił się na psim lęku na obcych ludzi ale w fajny sposób opisuje jak działa psia psychika podczas takiego szkolenia.
Jak będę w schronisku prześlę instrukcję obsługi i zobaczysz że Coris polubi jazdę autem...

czerda zadzwonię jutro do UM i UG może gdzieś tam jest zarejestrowany,
W dwóch polskich bazach identyfikacja i safe animal nie ma takiego chipa
ogonek przypomniała mi się jeszcze jedna baza-europetnet (czy jakoś tak)europejska baza...

pokarmię kotki i ruszam na uciechów-pogoda trochę paskudna na zdjęcia, a szkoda

Posted

[quote name='czerda']sprawdziłam Miko gdzie mogłam na razie -jutro mi weci resztę posprawdzają
gmina nie płaci za psy odebrane od włąścicieli nawet jakby tam umierali z głodu- mamy takie < czyjeś> psy które karmimy a potomstwu znajdujemy domy , więc wątpię że od kogoś Miko odebrali...[/QUOTE]

mikuś ponoć przybłąkał się do jakiejś kobiety, ona trzymała go około 3 tyg zanim gmina go zabrała
gość który przywiózł miko mówił że ta osoba dbała o psa, i rzeczywiście psiak wygląda na domowego pupila, ale miko był przywiązany sznurkiem do płotu/budy-tylko tyle zapamiętałam

Posted

[quote name='czerda']sprawdziłam Miko gdzie mogłam narazie -jutro mi weci resztę posprawdzają
gmina nie płaci za psy odebrane od włąścicieli nawet jakby tam umierali z głodu- mamy takie < czyjeś> psy które karmimy a potomstwu znajdujemy domy , więc wątpię że od kogoś Miko odebrali...[/QUOTE]
czerda, nam nie podają takich infofmacji z jakiej wsi psiaka zgarnęli :(

Wydaje mi się że nie tyle go odebrali co się zgubił, bo jest bardzo zadbany. I taką mamy nadzieję, że właściciel się odnajdzie... Szkoda takiego psiaka na schronisko.

Posted

[quote name='rotek_']trochę popiskiwał ale nie skakał po samochodzie, może dlatego że cały tył auta jest zabezpieczony przegrodą i łatwiej było mu znaleźć sobie miejsce.
Ostatnio przeczytałam fajną książkę STRACHOPIES, która opisywała jak niwelować niektóre lęki u psa. Co prawda autor skupił się na psim lęku na obcych ludzi ale w fajny sposób opisuje jak działa psia psychika podczas takiego szkolenia.
Jak będę w schronisku prześlę instrukcję obsługi i zobaczysz że Coris polubi jazdę autem..

czerda zadzwonię jutro do UM i UG może gdzieś tam jest zarejestrowany,
W dwóch polskich bazach identyfikacja i safe animal nie ma takiego chipa
ogonek przypomniała mi się jeszcze jedna baza-europetnet (czy jakoś tak)europejska baza...

pokarmię kotki i ruszam na uciechów-pogoda trochę paskudna na zdjęcia, a szkoda[/QUOTE]

a podpowiesz mi, jak w miarę szybko i skutecznie zniwelować u psa lęk przed mężczyznami?
to pilne, bo zabrany z ulicy psiak po tygodniu zacząć gryźć mężczyzn, nawet syna i męża.... wylecę z domu razem z całą jedenastką, jak tak dalej będzie :(

Posted

Marysiu pamiętasz Klusię? pojechała ponad rok temu na Śląsk
ona gryzła też
poprostu muszą ją obłaskawić , dawać jedzenie , wychodzić na spacer, bawić się itd.
było dobrze po kilku dniach

Posted

Asan - od dzisiaj niemiecki terrier myśliwski gładkowłosy. Podobieństwo w wyglądzie jest uderzające :lol: . Tak więc będzie ogłaszany! Nowe fotki:

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-dsPS7d6VT80/TgjLmLWIjlI/AAAAAAAAHzw/urNCioOhpJc/DSC_1037.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-euNorBJHobo/TgjMAAusjEI/AAAAAAAAH1Q/lJy1k8AG3ao/s512/DSC_1052.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-OdECidKrfww/TgjL3D2QJ8I/AAAAAAAAH0o/wngihHgZ0KA/DSC_1045.JPG[/IMG]

Posted

AMOR
alegratka.pl
kupsprzedaj.pl
kupiepsa.pl
przygarnijzwierzaka.pl
przygarnij.pl
cafeanimal.pl
gumtree.pl
gieldaogloszen.pl l:OPdZ
zoonet.pl
adpcjapsa.pl
petsy.pl
e-zwierzak.pl
morusek.pl-
tablica.pl
adopcjepsow.org
petworld.pl
gielda.swidnica.pl
doadopcji.pl
cwirek.pl
psieadopcje.pl

idę jeszcze pokarmić kociaki i kładę się spać..znowu będę nieprzytomna

Posted

[quote name='rotek_']AMOR
alegratka.pl
kupsprzedaj.pl
kupiepsa.pl
przygarnijzwierzaka.pl
przygarnij.pl
cafeanimal.pl
gumtree.pl
gieldaogloszen.pl l:OPdZ
zoonet.pl
adpcjapsa.pl
petsy.pl
e-zwierzak.pl
morusek.pl-
tablica.pl
adopcjepsow.org
petworld.pl
gielda.swidnica.pl
doadopcji.pl
cwirek.pl
psieadopcje.pl

idę jeszcze pokarmić kociaki i kładę się spać..znowu będę nieprzytomna[/QUOTE]
nieładnie, znowu po nocach...

Ja ogłosilam wczoraj Stupiego i Arliego. Jak tylko aktywuję to wkleję listę.

Posted

[quote name='rotek_']dla porównania
zdjęcia niemieckiego teriera myśliwskiego
[/QUOTE]fakt, bardzo ale to bardzo podobne, (a to nie sa zdjęcia tego samego psa ;) )

Posted

[quote name='_ogonek_']A jakże, mamy rasowca w schronisku :lol:[/QUOTE]

zdarzają się nawet rodowodowe w schronach.....
poznałam kiedyś panią, która przez lata była przekonana że ma kundla (ze schroniska wzięła) , a miała rodowodowego szpica (z tatuażem w uchu)

Posted

[quote name='Nikaragua']zdarzają się nawet rodowodowe w schronach.....
poznałam kiedyś panią, która przez lata była przekonana że ma kundla (ze schroniska wzięła) , a miała rodowodowego szpica (z tatuażem w uchu)[/QUOTE]
no Asan to tautażu w w uchu raczej nie posiada, ale podobny jest.
Nie wiem czy dam mu radę zrobić na już ogłoszenia, a jakby co to rotek pomoże ;)

Posted

przepraszam aduś, ale nie mogłam wytrzymać:D

Zobaczcie co ogonek napisała w ogłoszeniu NERO
[url]http://allegro.pl/owczarek-syberyjski-do-adopcji-jedyny-w-kraju-i1692304405.html[/url]
w schronisku mieliśmy z tego polewkę!

Posted

[QUOTE=rotek_;17161177
[url]http://allegro.pl/owczarek-syberyjski-do-adopcji-jedyny-w-kraju-i1692304405.html[/url]
w schronisku mieliśmy z tego polewkę![/QUOTE]

oczywiście, że jest JEDYNY (jak każdy schroniskowy psiak ;) ) Świetne !!!!!

Posted

oj tam, oj tam :diabloti:

[COLOR=red][B]Zapraszam was na wątek niechcianych i zapomnianych psiaków z Uciechowa, które żyją jedynie nadzieją... Jest ich jedenaście.
Na listę trafiają te, które czekają dłużej niż 10 miesięcy.
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/210281-Niechciane-i-zapomniane-czekaj%C4%85-latami..-%C5%BByj%C4%85-nadziej%C4%85-schronisko-Uciech%C3%B3w"]http://www.dogomania.pl/threads/2102...-Uciech%C3%B3w[/URL]
Znajdźmy im domy, jednocześnie zapobiegając ich przykrej emeryturze w schronisku !!![/B][/COLOR]

Posted

Sezon się rozpoczął :(

W ciągu tylko dwóch dni trafiło do nas aż 6 psiaków, pocieszające jest jednak to, że adopcje również nam drgnęły i jakiś odzew z ogłoszeń jest.

Pamiętacie Dorkę i Norkę? Mamy kolejne psy od tej pani, Morę i Morusa. Pies jest młodszy, suńka stareńka... Padlo podejrzenie, iż jest w ciąży, będzie miała USG. Widać, że rodziła nie raz...

Pozostałe psiaki to między innymi Kana, ruda sunia która spłatała nam niezłego figla :diabloti:. Ma bardzo dużego guza w pachwinie i myśleliśmy, że to chłopak... :shake: .... Ale to sunia, ona też odwiedzi weta niedługo,

Posted

[quote name='rotek_']

[/QUOTE]

Eee, no w sumie opis całkiem wesoły:)

Posted

miko na
allegro.pl
alegratka.pl
kupsprzedaj.pl
kupiepsa.pl
przygarnijzwierzaka.pl
przygarnij.pl
cafeanimal.pl
gumtree.pl