_ogonek_ Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 [B]Tiguan jedzie jednak do Gliwic. Przemek z Psich Ratowników go zawiezie, pan Grzegorz z Siechnic do stycznia nieosiągalny. Właściciel pokryje połowę kosztów, ale 100 zł my mamy do uzbierania.... Ktoś ma grosik na zbyciu? [/B] Termin : wtorek wieczorem. Quote
_ogonek_ Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Mam też zdjęcia Bodzia, wyszły do de, ale psa widać, chyba ... :roll: Zgłoszę go jutro do rotkowej fundacji. [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-S7OqdX8pUQA/Tu5IHtLaDPI/AAAAAAAAKa4/qS7eLjg8OW8/s640/IMG_1884.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-pxM685h1hsg/Tu5IMDu3CyI/AAAAAAAAKbM/Vf69_QnyL2s/s640/IMG_1889.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-VBjOFF4Wp7c/Tu5IP29yoFI/AAAAAAAAKbc/Jfpk5mbDlIw/s640/IMG_1893.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-r1YoaeyDCJM/Tu5IO-6I38I/AAAAAAAAKbY/gyrxBJQ4r5E/s640/IMG_1892.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-Jat3szgL74A/Tu5IKRsHZEI/AAAAAAAAKbE/bA6enPXd7FA/s640/IMG_1887.JPG[/IMG] Quote
Havanka Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Ada, sorry, przejrzałam ogłoszenia i nie ma w nich Nero. Dałabym sobie głową uciąć, ze robiłam mu. Ogłaszam nie tylko uciechowskie psiaki. Jest ich trochę. Pamiętam jednak, ze pomyślałam wtedy, że szybko znajdzie dom, bo ma wyjątkową urodę mieszańca syberyjskiego. Quote
_ogonek_ Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 [quote name='Havanka']Ada, sorry, przejrzałam ogłoszenia i nie ma w nich Nero. Dałabym sobie głową uciąć, ze robiłam mu. Ogłaszam nie tylko uciechowskie psiaki. Jest ich trochę. Pamiętam jednak, ze pomyślałam wtedy, że szybko znajdzie dom, bo ma wyjątkową urodę mieszańca syberyjskiego.[/QUOTE] luzik ;) Mi się wydaje że ty je zamówiła u kogoś. I tak ja te swoje "niechciane" ogłaszam z Diggerami w zasadzie :P Pojawia się tylko pytanie: Czy ktoś dołoży się do transportu Tiguana? Quote
Havanka Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 [quote name='_ogonek_']luzik ;) [B]Mi się wydaje że ty je zamówiła u kogoś.[/B] I tak ja te swoje "niechciane" ogłaszam z Diggerami w zasadzie :P Pojawia się tylko pytanie: Czy ktoś dołoży się do transportu Tiguana?[/QUOTE] Wśród tekstów do ogłoszeń mam Nera, mam też folder z jego zdjęciami. Wszystko wskazuje na to, ze miał robione ogłoszenia. Tylko już teraz nie dam głowy, że przeze mnie. Moze faktycznie gdzieś zamówiłam? Tiguś jedzie do domku !!! Kasy na zbyciu nie mam, ale dorzucę 2 dyszki. Może jeszcze ktoś się dołoży? Gdzie wysłać? Quote
_ogonek_ Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 [quote name='Havanka']Wśród tekstów do ogłoszeń mam Nera, mam też folder z jego zdjęciami. Wszystko wskazuje na to, ze miał robione ogłoszenia. Tylko już teraz nie dam głowy, że przeze mnie. Moze faktycznie gdzieś zamówiłam? Tiguś jedzie do domku !!! Kasy na zbyciu nie mam, ale dorzucę 2 dyszki. Może jeszcze ktoś się dołoży? Gdzie wysłać?[/QUOTE] myślę, że zamawiałaś, ale to nic :D za deklarację dziękuję :loveu: Ktoś się dorzuci? wyślę nr konta potem ;) Quote
czerda Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 ja też się dorzucę 30 zł poprosze o konto Quote
_ogonek_ Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Z cyklu : natchnienie przychodzi nagle :eviltong: Tekst dla Szarika, który jeszcze ładnych zdjęć nie doczekał, ale mam nadzieję, że w końcu doczeka :) [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-MLFdxQqjqTM/TtPdPZr1MuI/AAAAAAAAKHs/R9lSuX_3wdQ/s640/IMG_1690.JPG[/IMG] [QUOTE]Łzy wściekłości na nic się tu zdadzą... Żal nie ukoi płaczącego serca... Na nic wszelkie słowa i dowody wierności, gdy złamana odwieczna przysięga. Nie takim miało być to przymierze, nie z bólem miało się łączyć. Żywą istotę traktować jak powietrze, a teraz żywy ból się z serca sączy. Mała istotka w wielkim świecie zagubiona, jej dusza zdeptana i zniszczona. Ciemne oczy pełne ufności, niewinne ciałko pełne wierności. Szarik – wielka kula zbitej w kołtuny sierści. Ale pod płaszczem brudu i zaniedbania kryło się coś jeszcze – brak zaufania do człowieka. Nie, nie było to bezpodstawne. Pies, który nigdy nie zaznał czułości dopiero w schronisku dowiedział się, co to jest głaskanie. Poznał wszystko od nowa. Polubił inne psy, nawet kota. Dzisiaj nauka trwa nadal, ale Szarik przeszedł niezwykłą metamorfozę. Cieszy się do wolontariuszy, opiekunów, a radosnymi podskokami wita smycz, tak, tą straszliwą smycz, która wywoływała u tego psa drżenie ciała. Idealnie sprawdziłby się w domu z ogrodem. Może zamieszkać ze starszymi dziećmi, malutkich może się wystraszyć. Niech ten z pozoru zwykły pies nie odstraszy Cię pospolitością, jego charakter naprawdę jest godzien uwagi i o nią gorąco prosimy... [/QUOTE] Quote
Havanka Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Wypisz, wymaluj - mój Misio !!!! Ada, jeżeli masz jeszcze kilka jego zdjęć, podeślij proszę. Powyższe też wykorzystam, bo pasuje idealnie do tekstu. Kolejne będą przedstawiały metamorfozę Szarika. Quote
_ogonek_ Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='Havanka']Wypisz, wymaluj - mój Misio !!!! Ada, jeżeli masz jeszcze kilka jego zdjęć, podeślij proszę. Powyższe też wykorzystam, bo pasuje idealnie do tekstu. Kolejne będą przedstawiały metamorfozę Szarika.[/QUOTE] korzystajac z neta w szkole :p szarik nie ma nowych, ładniejszych fotek, mam tylko brzydkie za kratami . W piątek, jeśli pogoda dopisze być moźe zrobimy. Quote
_ogonek_ Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 [B]czerda, Havanka mam pytanko: zadeklarowałyście obie w sumie 50 zł na transport. Aczkolwiek ta druga połowa została opłacona przez schronisko. Jednak pomyślałam iż można by było wytypować psa do ogłoszenia w METRO (koszt emisji w pt 49,2 zł) Czy nadal deklarujecie te sumy? Wytypowałam wstępnie takie psy jak: Szafir, Megan, Pako, Fema, Arli, Ceder, Morus, Mora, Scooby, Szarik, Bruder Te są bardziej adopcyjne i z nimi bym próbowała. Uznałam, że zrobię losowanie, którego wytypować, na zasadzie karteczek, ale wasz typ będzie miał 5 "losów". Innego wyjścia nie widzę, bo będzie krzywdzące, jeśli zrobię cokolwiek ot tak. To jak zgadzacie się?[/B] Quote
Havanka Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Ada, zaraz przeleję moją część na podane konto. Jednak musisz sama zadecydować; który psiak dostanie szansę. Sorry. Może ten, który nie ma żadnych ogłoszeń? Quote
_ogonek_ Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 [quote name='Havanka']Ada, zaraz przeleję moją część na podane konto. Jednak musisz sama zadecydować; który psiak dostanie szansę. Sorry. Może ten, który nie ma żadnych ogłoszeń?[/QUOTE] ty sadystko! robię losowanie :evil_lol: czyli będziemy mieć 50 zł od czerdy + twoje 20 = 70 zł które mam zamiar przeznaczyć na ogłoszenia. 50 zł pójdzie na jednego psiaka do Metra, a te 20... hmm... pomyślę jeszcze ;) czerdo, Tiguś do Gliwic pojechał :loveu: Z tego co słyszałam pokazał ząbki, ale na razie pozostaje kciukać... Bardzo Wam dziękuję :) Quote
_ogonek_ Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 wygrał los Morusa ;) przy zaangażowaniu rodziny udało mi się wytypować psiaka. Szkoda reszty, ale z drugiej strony Morusowi też trzeba dać szansę. Nie możemy go skreślić. Jeśli dozbieram jeszcze jakąś kasę, a tego jestem już pewna, wytypuję Arliego, Megan, bądź Pako. Quote
Havanka Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 [quote name='_ogonek_']wygrał los Morusa ;) przy zaangażowaniu rodziny udało mi się wytypować psiaka. Szkoda reszty, ale z drugiej strony Morusowi też trzeba dać szansę. Nie możemy go skreślić. Jeśli dozbieram jeszcze jakąś kasę, a tego jestem już pewna, wytypuję Arliego, Megan, bądź Pako.[/QUOTE] No i super !!! Potem przyjdzie czas na kolejne psiaki. jakoś uzbieramy bazarkami. Oby tylko te ogłoszenia były skuteczne ! Te 20 zł zostaw na poczet następnego ogłoszenia. Quote
_ogonek_ Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 [quote name='Havanka']No i super !!! Potem przyjdzie czas na kolejne psiaki. jakoś uzbieramy bazarkami. Oby tylko te ogłoszenia były skuteczne ! Te 20 zł zostaw na poczet następnego ogłoszenia.[/QUOTE] byłoby cudnie jakby jakiś psiurek znalazł dom... podmień sobie bannerek Szafira na nowy ;) Na jego wątku jest. Quote
_ogonek_ Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Mamy prezent gwiazdkowy... Na imię ma Aura , jest płci żeńskiej, wygląda jak beagle i ma z 2-3 lata... Do tego nasz prezent jest bardzo łagodny i milusi... [CENTER][IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-gkXA277JmfI/TvSF-QJYaBI/AAAAAAAAKeI/AgyRAajTsCI/s640/DSC_0309.JPG[/IMG] [CENTER][IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-x9JkYK3jukY/TvSG1h9XADI/AAAAAAAAKes/ZwS5t4GBdnY/s640/DSC_0317.JPG[/IMG] [CENTER][IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-lN0T-dc17Yc/TvSHGFC4cRI/AAAAAAAAKe8/DXhzSit4I5c/s512/DSC_0321.JPG[/IMG] [url]https://picasaweb.google.com/adopcjeada/Aura[/url] [/CENTER] [/CENTER] [/CENTER] Quote
_ogonek_ Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 [B] [/B] [INDENT] [CENTER][COLOR=red][B]Wszystkim Wam życzę wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych w rodzinnej, ciepłej atmosferze.[/B][/COLOR] :tree1::tree1::tree1: [SIZE=3][COLOR=royalblue][B]MERRY CHRISTMAS ! [/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=royalblue]:x-mas: [/COLOR][/CENTER] [CENTER][IMG]http://www.echochrystusakrola.org/assets/images/starsze/swieta.jpg[/IMG] Ja oczywiście będę tutaj zaglądać podczas Świąt, ale nieobecnym życzę już dziś :loveu:[/CENTER] [/INDENT] Quote
Havanka Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Takie cudo! Na pewno sie komuś zgubił. Jest zadbany i raczej nie wygląda na przerażonego. Mam nadzieję, ze właściciel będzie go szukał. [B][COLOR=green]Za życzenia dziękujemy i posyłamy dalej, do dobrych serc!!! [/COLOR][/B] Quote
_ogonek_ Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 [quote name='Havanka']Takie cudo! Na pewno sie komuś zgubił. Jest zadbany i raczej nie wygląda na przerażonego. Mam nadzieję, ze właściciel będzie go szukał. [B][COLOR=green]Za życzenia dziękujemy i posyłamy dalej, do dobrych serc!!! [/COLOR][/B][/QUOTE] Też mam taką nadzieję... Niezbyt miły prezent na Święta.... dzisiejszy podarunek ta nasza Aura... Havanko, masz może FB i wiesz jak się z niego korzysta? Quote
mari23 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 [quote name='Havanka']Takie cudo! Na pewno sie komuś zgubił. Jest zadbany i raczej nie wygląda na przerażonego. Mam nadzieję, ze właściciel będzie go szukał. [B][COLOR=green]Za życzenia dziękujemy i posyłamy dalej, do dobrych serc!!! [/COLOR][/B][/QUOTE] oby historia Aury była "opowieścią wigilijną" z happy endem ! z całego serca życzę Wam wszystkim Świąt przepełnionych dobrem i radością !!!:loveu: Niech to ogromne dobro, którym każdego dnia obdarzacie najbardziej skrzywdzonych i bezbronnych powróci do Was tysiąckrotnie !!! :tree1::tree1::tree1::tree1::tree1: no i uważnie słuchajcie, co Wasze psiaki w Wigilię ludzkim głosem powiedzą ;-) Quote
_ogonek_ Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Marysiu, a wiesz coś może o Aurze? Ja wierzę że ona się tylko zgubiła... Myślicie że ma sens szukanie właściciela? Quote
Havanka Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 [quote name='_ogonek_']Też mam taką nadzieję... Niezbyt miły prezent na Święta.... dzisiejszy podarunek ta nasza Aura... [B]Havanko, masz może FB i wiesz jak się z niego korzysta?[/QUOTE][/B] [quote name='_ogonek_']Marysiu, a wiesz coś może o Aurze? Ja wierzę że ona się tylko zgubiła... [B]Myślicie że ma sens szukanie właściciela?[/QUOTE][/B] Na FB jestem zalogowana .... i to wszystko. Kompletnie nie umiem się tam poruszać, choć kiedyś bardzo chciałam zgłębić tą umiejętność. Jeżeli chodzi o Aurę, to myślę, ze warto byłoby przejrzeć ogłoszenia o zaginionych psach. Moze ktoś ją szuka. W jakiej miejscowości została znaleziona? Quote
Recommended Posts