Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.Mam 8 miesięcznego yorka.Kiedy podchodzi do trawy i zaczyna ją wąchać i lizać to po chwili trzęsie mu się język.:-(Wystawia pół języka on mu sztywnieje zaczyna mu się on trząść w górę i w dół,przy tym obficie się ślini:-(Nie wiem co mu jest:-(

Posted

O kurka!! całkiem mozliwe ze trawsko jest czym pryskane :angryy:( jakies chemikalia lub nawóz) i to jest reakcja na to. Mozliwe równiez ze rosnie tam jakas paskudna roslina(np. trująca) i mały ją lize :placz:. Kurka nic mi innego na mysl nie przychodzi.:roll: Moze zmien okolice spacerków i zobaczysz czy sie cos zmieni.:razz:

Posted

Mój pies tak reaguje kiedy wyliże mocz w trawie/piasku/na kamieniu. Wygląda to jak analiza zapachu... Kiedy zlokalizuje źródło zapachu to robi się nadpobudliwy i spręża ciało, żebym nie mogła go odciągnąć. Nie pozwalam mu na to, bo może się jeszcze czymś zarazić od obcego psa (jego moczu).

Posted

[quote name='LakusiowaPani']powodzenia i napisz jak było czy lepiej czy nie!!:p[/quote]
Niestety dzisiaj szłam sobie chodnikiem i psiak zaczął go lizać:-(Wziełam go na ręce i zobaczyłam , że znowu języczek mu się trzęsie:placz:Pojadę jakoś w tygodniu do weterynarza niech go zobaczy i sprawdzi czy wszystko w porządku;)Jeśli tak to będzie najprawdopodobniej to o czym pisała Magda.

Posted

Spróbuj nie dopuścić do tego, żeby sunia lizała cokolwiek na spacerze. Kiedy tylko zobaczysz, że przystanęła na dłużej i coś wącha to ją odciągnij. Zobaczysz, że nie będzie żadnej reakcji ;) Jakby coś się miało dziać to już dzisiaj byłyby objawy zatrucia czy czegokolwiek. Jeśli w domu wszystko jest normalnie to nie ma się czego bać, zaoszczędź stresu małej i nie pędź z nią do weta na każdym kroku :p

Posted

[quote name='Magda']Spróbuj nie dopuścić do tego, żeby sunia lizała cokolwiek na spacerze. Kiedy tylko zobaczysz, że przystanęła na dłużej i coś wącha to ją odciągnij. Zobaczysz, że nie będzie żadnej reakcji ;) Jakby coś się miało dziać to już dzisiaj byłyby objawy zatrucia czy czegokolwiek. Jeśli w domu wszystko jest normalnie to nie ma się czego bać, zaoszczędź stresu małej i nie pędź z nią do weta na każdym kroku :p[/quote]
TO CHŁOPAK:razz:

Posted

[quote name='LakusiowaPani']Hej !! gadałam dzis z kolezanką i ona powiedziała mi (a studiuje medycyne) ze moze to alergia!!!!:roll: Czy mały miał tez tak zimą czy tylko latem ???? :roll:[/quote]
tylko latem:roll:Właśnie wróciłam od weterynarza a on powiedział , że może tak reagować na ostre zapachy a może po prostu tak ma;)LusiowaPani i Magda-dziękujemy za zainteresowanie naszym problemem który już się rozwiązał:multi::multi::multi:

Posted

Cześć:lol:Ja też się baaardzo cieszę,że moje słoneczko jest zdrowe:cunao:Dzisiaj jeszcze trochę trząsł mu się języczek ale jeśli to nic poważnego to widocznie taki jego "znak rozpoznawczy":cool3:Może z wiekiem mu to przejdzie:multi::confused:

Posted

[quote name='Balbina12']TO CHŁOPAK:razz:[/quote]

Oj :splat:
Jak zawsze w wakacje przybywa userów i już się gubię hihi Tak to jest jak się odpowiada w kilku kartach.