Madallena Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Weterynarz zalecil mojemu psiakowi diete niskosodowa. W karmach mniej wiecej sie orientuje. Royal Cannin ma karme Cardiac czy cos w ten desen. Pytanie: czy przy diecie podawac mu rowniez wode z niska zawartoscia sodu (z tego co pamietam to np. naleczowianka). Czy sa jakies specjalne przepisy (gotowane jedzenie) typu kurczak gotowany z ryzem, zeby mu podawac? (od razu zaznaczam prose o latwe bo kucharka to ja nie jestem... ;) ) Quote
Hawanka Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 [quote name='Madallena']Weterynarz zalecil mojemu psiakowi diete niskosodowa. W karmach mniej wiecej sie orientuje. Royal Cannin ma karme Cardiac czy cos w ten desen. Pytanie: czy przy diecie podawac mu rowniez wode z niska zawartoscia sodu (z tego co pamietam to np. naleczowianka). Czy sa jakies specjalne przepisy (gotowane jedzenie) typu kurczak gotowany z ryzem, zeby mu podawac? (od razu zaznaczam prose o latwe bo kucharka to ja nie jestem... ;) )[/quote] Mój psiak jest na royal caninn Cardiac - Jest sercowcem to podaje mu jak chce mięska to puszke cardiaca a wode pije kranówke :p Quote
evarystek Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Happy Dog ma karmę niskosodową SANO N [url]http://happydog.sklep.pl/happy-dietcare-sano-75kg-p-194.html[/url] - i cenowo bardziej przystępna od RC. Quote
emily-90 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Dlaczego te wszystkie karmy niskosodowe zawierają tak mało mięsa? Karmy dośc drogie, a mięso na którymś z kolei miejscu za zbożami.. Z kolei trovet slyszalam ze ma BHA iBHT.. Nie wiem którą karmę mam wybrać dla psiuni z chorym sercem.:roll: Quote
Hawanka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='emily-90']Dlaczego te wszystkie karmy niskosodowe zawierają tak mało mięsa? Karmy dośc drogie, a mięso na którymś z kolei miejscu za zbożami.. Z kolei trovet slyszalam ze ma BHA iBHT.. Nie wiem którą karmę mam wybrać dla psiuni z chorym sercem.:roll:[/QUOTE] Z tych wszystkich diet jeżeli chodzi o Diety kardiologiczne polecam RC cardiac ...Mój fafik już jest na tej karmie hoho z dobre 4 lata (jak nie wiecej) i myśle ze jest ona najlepsza miałam wczesniej Hillsa i nie było takiej poprawy jak po RC pomimo ze ten ma te BHA/BHT ale powiedzmy która tego nie ma ????? Quote
Boogie Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Pewnie dlatego że mięso zawiera dużo sodu, tak samo jak ludzie szukają karm light z duża iloscia mięsa i bardzo niską zawartością tłuszczu, a niestety jednego z drugim nie da sie połączyć. Quote
Recommended Posts