Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

p.s. tytuł mojego maila był "chihuahua mix"

odpisali mi mailem o tytule "alexandra mix" :diabloti: o kurcze chyba sie obrażę. Szkoda mi tych psiaczków :(

ojej widzę, że chyba rozpoczęłam wojnę ups w 'księdze gości' tych państwa zebrały się "chmury gradowe" :roll:

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No, nie bardzo moge, bo jestem na sieci z doskoku. Najpierw bylam na wakacjach, a teraz mam gosci, we wrzesniu znow jade na szkolenie...
A przydalo by sie zrobic aktualizacje strony, bo juz daaaawno jej nie robilam...
:niewiem:

Posted

:o :o :o
Mają ludzie refleks pozazdrościć ;)

A może naślemy na nich moją Erę?
[img]http://p4.labfoto.pl/photos/p/4/f/4f2ab4118f81da8fe190a7daa862a88d-954147.jpg[/img]

Posted

(oo skasowali jednak księgę gości posłuchali się Twojej rady ;)! Mam nadzieję, że odwiedzający mają troche rozumu.)

a nie jednak jest :evil:

Posted

[quote name='olcha']:o :o :o

Ale profesjonalnie zrobiona strona! Idealna podróbka, normalnie piękny falsyfikat! Przeraża mnie tylko młody wiek suczek "hodowlanych".

Napisałam maila do tych państwa ciekawe czy mi coś odpiszą? :evil:

jejku skąd oni wytrzasnęli te psy? wrrrrrrrrrr

Z wieku psiaczków wyniaka, że "hodofla" jest pierwszej świerzości!

WRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Niech no tylko ich spotkam na swojej drodze! [img]http://fool.exler.ru/sm/sumo.gif[/img][/quote]

Posted

[quote name='dana69'][quote name='kayla']Pojawia sie i znika (calkiem jak Józek ;-) ).
Moze i strona zniknie?[/quote][/quote]
jak można tak mscić sie na kimś kto nieumiejętnie napisał swoją strone?
Może by tak raczej doradzic niewiedzącemu a nie od razu oskarżac i wyciagać być może falszywe wnioski. Skąd wiecie że kryją od pierwszej cieczki. byliście tam? tacy z was dobrzy hodowcy że tylko umiecie sie naśmiewać bo macie fajny temat do sensacj. ?????????
Co sie nie podoba w tej stronie? ze napisali suczki hodowlane i reproduktorzy?
To wytłumaczcie panstwu co to reproduktor i suka hodowlana a nie wieszajcie na nich psów. zawsze robicie wszystko super w waszych hodowlach? też jestem hodowcą i to właśnie piesków chihuahua i też robiłam błedy na początku i wiem jakie trudne są początki. wam też wszystko szło jak po maśle?
Tak sie nie robi. To jest chamskie postepowanie. Ciekawa jestem jak cudowna jest Pani strona www skoro nabija sie Pani z innej. bo te zdjecia to raczej nie są za ciekawe. A ta krótkowłosa sunia też nie jest rewelacją.Moze dlatego że bardziej podobają mi się długowłose!!! i jakaś blada taka....

Posted

[quote name='dana69']
jak można tak mscić sie na kimś kto nieumiejętnie napisał swoją strone?
[/quote]

Chodzilo raczej o tresc, nie o strone. Pod wzgledem plastyczno - technicznym strona jest ok, ale merytorycznie...

[quote name='dana69']
Może by tak raczej doradzic niewiedzącemu a nie od razu oskarżac i wyciagać być może falszywe wnioski. Skąd wiecie że kryją od pierwszej cieczki.
[/quote]

Ktos kto bierze sie za hodowle nie powinien byc "niewiedzacy". To odpowiedzialne zajecie. Suczka "hodowlana" ma 8-9 miesiecy. Ktora cieczke ma sie w tym wieku?

[quote name='dana69']
To wytłumaczcie panstwu co to reproduktor i suka hodowlana a nie wieszajcie na nich psów.
[/quote]

Takie informacje sa ogolnie dostepne.

[quote name='dana69']
Ciekawa jestem jak cudowna jest Pani strona www skoro nabija sie Pani z innej.
[/quote]

Zapraszam. A nie nabijalam sie z dzialania innej, tylko z tego, ze predziutko usuwali niewygodne wpisy. Na mojej stronie jedynie wpisy o sprzedazy szczeniat sa usuwane (glownie po to, zeby nie reklamowali sie tam wlasnie tacy rozmnazacze). Ogloszenia o szczenietach z hodowli, ktore uwazam za uczciwe pojawiaja sie w specjalnym dziale.

Posted

[quote name='dana69']widze cięty masz Kayla jęzor. ale to świadczy tylko o braku dobrych manier. Czyżbys też zeszła już na psy?????????/[/quote]

Przyganial kociol garnkowi. Tylko, ze Ty nie masz cietego jezyka, a jedynie brak manier.

Posted

Zastanawiam sie tylko ile ty godzin siedzisz w necie skoro masz czas pisac,pisac, pisać, ...... A byłaś z twoimi pieskami na spacerku po obiedzie?
wiesz zastanów sie nad swoim postępowaniem bo tak nie przystoi kulturalnemu człowiekowi. Sadzę że nalezałoby sie skontaktowac z tą panią i może wyjaśnić kilka spraw . Z pewnoscią posłucha waszych dobrych i mądrych rad "hodowlanych" :oops: .

Posted

[quote name='dana69']Zastanawiam sie tylko ile ty godzin siedzisz w necie skoro masz czas pisac,pisac, pisać, ...... A byłaś z twoimi pieskami na spacerku po obiedzie?
[/quote]

Strona powstala wiele miesiecy wczesniej, niz pojawil sie moj pies. Jeden pies. I - jak slusznie sie domyslilas - odkad sie pojawil, nie mam czasu na tak czeste aktualizacje.

[quote name='dana69']
Sadzę że nalezałoby sie skontaktowac z tą panią i może wyjaśnić kilka spraw
[/quote]

Swietny pomysl. Skontaktuj sie i wyjasnij. W koncu to Ty na to wpadlas.

[quote name='dana69']
Z pewnoscią posłucha waszych dobrych i mądrych rad "hodowlanych"
[/quote]

Nie podzielam Twojego optymizmu. Ludzie nastawieni na rozmnazanie sa glusi na argumenty typu "dobro rasy", a nawet "zdrowie psa".

Posted

masz rację. pod względem merytorycznym strona jest bardzo fe. Ale jak można pisać że kryją od pierwszej cieczki??????? Czytaj kobieto uważnie a potem cos mów. skad wiesz że juz ją pokrywają? Tam pisze w jakim jest wieku a to duza różnica. Ty jak zaczynałas hodowlę też od razu wszystko wiedziałaś? Ja od kilku lat sie tym zajmuję i nie wiem jeszcze wszystkiego a co dopiero początkujący. Pani zostawiłaby te okropne wpisy w swojej księdze? Ja w mojej też bym usunęła. a co to jest za określenie "rozmnarzacz"? Oj Kayla,Kayla. Olcha z reszta też sie nie popisała. ..."suczki hodoflane". Kobiety wstyd mi za was.
nigdy nie wiadomo czy ta Pani nie bedzie miała kiedyś suczek hodowlanych bardzo pięknych i Ty do niej przyjedziesz kupić szczeniaka??????????????

Posted

no cóż ja nie mam co wyjaśniać bo nie ja wpisywałam sie do księgi gości i nie ja oczerniałam stronę, hodowcę itp. Sądzę jednak że ty nie bardzo masz czas bo znajdziesz inną stronę do "obsmarowania". Dobrej nocy Kayla ci zyczę.

Posted

[quote name='dana69'] Ale jak można pisać że kryją od pierwszej cieczki???????
[/quote]

Napisali, ze jest to suczka hodowlana (co znaczy - taka, ktora mozna kryc) w przeciwienstwie do tej mlodszej, ktora jest jeszcze za mloda.

[quote name='dana69']
Ty jak zaczynałas hodowlę też od razu wszystko wiedziałaś?
[/quote]

Jeszcze nie zaczelam hodowli. Ale juz wiem, jakie sa wymagania dla suczek hodowlanych i reproduktorow. Akurat do tego nie trzeba praktyki.

[quote name='dana69']
Pani zostawiłaby te okropne wpisy w swojej księdze?
[/quote]

Oczywiscie. Prosze wpisac sie do mojej ksiegi, jesli Pani nie wierzy.

[quote name='dana69']
a co to jest za określenie "rozmnarzacz"?
[/quote]

Jest to okreslenie pejoratywne, ktorym okreslane sa osoby, rozmnazajace psy bez dbalosci o genetyke i zdrowie.

[quote name='dana69']
nigdy nie wiadomo czy ta Pani nie bedzie miała kiedyś suczek hodowlanych bardzo pięknych i Ty do niej przyjedziesz kupić szczeniaka??????????????[/quote]

Uroda szczeniaka nigdy nie byla dla mnie glownym kryterium wyboru.
Szerzej pisze o tym na mojej stronie w dziale "jak wybrac".

Posted

Nie zgodzę się z tobą
byłam w wileu "hodowlach" gdzie sa psy z rodowodami, reproduktorzy, suki hodowlane ( różne rasy ) i tam jest dopiero kombinat. To jest produkcja na ilość, nie na jkość i nie patrzy sie jak wyglada pies. a kąpany jest trzy dni przed wystawą. nie możesz wysuwac pochpnych wniosków. Sądzę że nie zrozumiałaś intencji tych Panstwa. zaprosiłabym cie na moją stronę ale boję sie ze ją mi obsmarujesz. a propos w przyszłą niedzielę jest wystawa w raciborzu. wybierasz sie? ja wystawiam moje laleczki.[quote][img][/img][/quote]

Posted

[i]Może by tak raczej doradzic niewiedzącemu a nie od razu oskarżac i wyciagać być może falszywe wnioski.[/i]

"fałszywe wnioski" wyciągam po mailu napisanym do właścicieli "hodowli". Pisałam kulturalnie prosząc o szersze informacje na temat hodowli i piesków. Otrzymałam odpowiedź co najmniej nie na miejscu.

[i]też jestem hodowcą i to właśnie piesków chihuahua[/i]

Przepraszam jeśli to oczywiście nie tajemnica to czy można wiedzieć z której hodowli? Skoro prowadzi Pani hodowlę wie Pani jaką to za sobą niesie odpowiedzialność więc czemu popiera Pani tych państwa?

[i]A ta krótkowłosa sunia też nie jest rewelacją.Moze dlatego że bardziej podobają mi się długowłose!!! i jakaś blada taka....[/i]

Kwestia gustu :wink:

[i]Sadzę że nalezałoby sie skontaktowac z tą panią i może wyjaśnić kilka spraw .[/i]

Jak już wcześniej pisałam skontaktowałam się z tą Panią ale niestety nie dostałam satysfakcjonujących mnie odpowiedzi.

Co do [u]suczek hodowlanych [/u]to posiadając hodowlę wie Pani w jakim wieku i jakie kryteria powinna spełniać suczka. Ale na wszelki wypadek podaję stronę gdzie mozna doczytać wszytsko w regulaminie [url]http://www.zkwp.pl/index_pl.htm[/url]

[i]nigdy nie wiadomo czy ta Pani nie bedzie miała kiedyś suczek hodowlanych bardzo pięknych i Ty do niej przyjedziesz kupić szczeniaka??????????????[/i]

No właśnie nie wiadomo jak sama Pani pisze :) Nie wiadomo gdyż skąd pewność, że szczeniaczki po "suczkach hodowlanych" będą tak samo "piękne" skoro nie mam żadnego dokumentu potwierdzającego pochodzenie suczek. Ich dziadkowie, pradziadkowie itd. mogli być równie pięknymi "rasowymi jamnikami bez rodowodu".

[i]byłam w wileu "hodowlach" gdzie sa psy z rodowodami, reproduktorzy, suki hodowlane ( różne rasy ) i tam jest dopiero kombinat. To jest produkcja na ilość, nie na jkość i nie patrzy sie jak wyglada pies.[/i]

W ostatnim poście, porusza Pani temat równie intrygujący i irytujący jak "hodowla nierodowodowych psów rasowych". Długo byłoby pisać na jeden i drugi temat. Więc polecam zaprzestanie kłótni na forum i zaśmiecanie go nie potrzebnie. Każda z nas ma odmienne zdanie i czuję, że jeszcze długo byśmy się nie dogadały. (regulamin forum także zabrania rozpowszechniania pozytywnych opini o rozmnażaniu nie rodowodowych piesków mam nadzieję, że się z nim Pani zapoznała)

Posted

[quote name='dana69']Nie zgodzę się z tobą
byłam w wileu "hodowlach" gdzie sa psy z rodowodami, reproduktorzy, suki hodowlane ( różne rasy ) i tam jest dopiero kombinat. To jest produkcja na ilość, nie na jkość i nie patrzy sie jak wyglada pies. a kąpany jest trzy dni przed wystawą. nie możesz wysuwac pochpnych wniosków.
[/quote]

Nigdy nie mowilam, ze rodowod to warunek wystarczajacy. Jedynie - ze konieczny. Jest wiele sposobow, zeby odroznic hodowle od fabryki szczeniat. Ja mam pewnosc, ze moj pies nie jest z takiej fabryki. Wlozylam wiele wysilku w wybranie wlasciwej hodowli i kazdemu radze to samo.

[quote name='dana69']
zaprosiłabym cie na moją stronę ale boję sie ze ją mi obsmarujesz. [/quote]

Ciekawe. Bo ja sie nie boje, ze obsmarujesz moja.
Jak to pisal mistrz Krasicki o prawdziwej cnocie i krytykach?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...