Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='moon_light']hahahahhahahahhahahaha jaki pysio :DDD slicznaaaa ! ...nie dosc ze biala...to jeszcze krotkowlosa[B]....<kiedys ci ukradne Tquillke;]>[/B]

a Zina....tez mi sie bardzo podoba...nie bez powodu taka utytulowana[/quote]

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :mad: :mad: :mad: nie oddam tak łatwo! Przeprowadzam się :eviltong:

Posted

[quote name='elżbietarusos'][IMG]http://img385.imageshack.us/img385/4343/pict00153ha.jpg[/IMG][/quote]

Jaki super pomysł! A jak to się odbywa jeśli chodzi o całą paierkową robotę? w stylu zgody, wejściówki itd? Super sprawa

Posted

Będą chodzić chihuahua także krótkowłose , wilczarze , gryfoniki , buldog angielski .
Husky nie mam i nie miałam , zaś ukochana dodżyca -staruszka zmarła kilka miesięcy temu, więc na razie liżę rany po jej stracie i nie funduje sobie następnej , choć korci mnie pewna czarna pięknica po włoskim płaszczowym reproduktorze.

Posted

[quote name='moon_light']Jezeli do zakładów karnych zaczną przychodzic jeszcze chihuahua krotko siersciaste, dogi i husky .....to jutro sama [B]zglosze sie na komende zeby mnie skazali za cos[/B] :D[/quote]

:turn-l: :turn-l: :turn-l:

Posted

[quote name='elżbietarusos']Będą chodzić chihuahua także krótkowłose , wilczarze , gryfoniki , buldog angielski .
Husky nie mam i nie miałam , zaś ukochana dodżyca -staruszka zmarła kilka miesięcy temu, więc na razie liżę rany po jej stracie i nie funduje sobie następnej , choć korci mnie pewna czarna pięknica po włoskim płaszczowym reproduktorze.[/quote]

A kto wpadł na taki pomysł?

Posted

Zawodowo jestem kuratorem sądowym , mój mąż pełni tą funkcje społecznie , mamy więc stały kontakt z Zakładem Karnym , ponadto mąż jest artystą rzeźbiarzem i czasami jest zapraszany na spotkania ze skazanymi.
Tym razem poszedł z pieskami. Zgodę na to wyraziła dyrekcja Z.K.
Wcześniej nasi skazni odbywali pracę w schronisku dla zwierząt w ramach kary ograniczenia wolności.
Uważam , że kontakt ze zwierzętami wspaniale uczy wrażliwości.
Nasze psy są doskonale zsocjalizowane.
Natychmiast nawiązały przyjacielskie stosunki z chłopakami.
Było super .

Posted

[quote name='elżbietarusos']Zawodowo jestem kuratorem sądowym , mój mąż pełni tą funkcje społecznie , mamy więc stały kontakt z Zakładem Karnym , ponadto mąż jest artystą rzeźbiarzem i czasami jest zapraszany na spotkania ze skazanymi.
Tym razem poszedł z pieskami. Zgodę na to wyraziła dyrekcja Z.K.
Wcześniej nasi skazni odbywali pracę w schronisku dla zwierząt w ramach kary ograniczenia wolności.
Uważam , że kontakt ze zwierzętami wspaniale uczy wrażliwości.
Nasze psy są doskonale zsocjalizowane.
Natychmiast nawiązały przyjacielskie stosunki z chłopakami.
Było super .[/quote]

Super pomysł :klacz:

Posted

[quote name='elżbietarusos']To nie chihuahua , ale temu zdjęciu , po prostu nie mogłam się oprzeć.
Warto , prawda ?

[IMG]http://img455.imageshack.us/img455/1010/pict00309sq.jpg[/IMG][/quote]

Zawsze warto jeśli ma się świadomość, że się robi coś pożytecznego :klacz:

Posted

znalezione w sieci
[IMG]http://www.pupcity.com/images/adpics/2004286042838.jpg[/IMG]

Wyczytałam coś takiego...jak dla mnie to lekko nie prawdopodobne ale może się mylę?

"a jeden piesek też niby sprzedany,ale niewiemy czy nie zaczekać z tą sprzedarzą,bo ten piesek zaczyna wybarwiać się na niebiesko,już w tylnej połowie jest niebieski. a niebieska cziłała jest bardzo rzadko spotykana(jak dotąd urodziła się tylko jedna na całym świecie,w ameryce) i taka cziłała jest warta około 30 tysięcy złotych. ......całkiem dużo...nie??? "

Aha na zdjęciu jest jakiś przypadkowy inny niebieksi piesek

Posted

Nasza Bell jak przyjechała do nas to miała całkiem inny kolor (zresztą w rodowodzie ma taki wpisany), a teraz wygląda całkiem inaczej,więc chyba trzeba trochę poczekać,aby stwiedzić jaki będzie ten ostateczny kolor.
Pyza jest biała, ale czy taka będzie ?

Posted

No są mało spotykane, ale nie bez przesady, na zdjęciach spotykałam się z wieloma pieskami o tym kolorze. Ż/Rzadziej spotykane maści są czasem drożej liczone ale drożej mam na myśli 3-4 tysiące a nie 30 tysięcy :-o

Posted

Kenduś ma w rodowodzie: błękitny (czyt. niebieski) podpalany :lol:

A tu pieski z wystawy w Trencinie 29.01.2006

PSY
kl.szcz.
EL CANTO LIPTOVSKA KOTLINA
EMIR Z ISTROPOLYTANU
kl. mł.
SUNFLOWER SKY DAMIANO
ZHEMCHUZHINA IZ KUSKOVO VILLI VINKI
kl. otw.
UNKAS BOHEMIA KEVIN
kl. cham.
A`HOT-CHILLI AVE BENGAL

SUKI
kl.szcz.
ANGELINA CORTE DE IBARA
kl. mł.
COCO GARDEN CHAOS
HANIWA ZE SIDLBERKU
KARMEN SVANCPOCH
OTILKA Z REVAYOVEJ ZAHRADY
SANDRA DI BRANCO PICCOLO
SUNFLOWER SKY ANNIE
YONGA KASSOVIA
kl.poś.
DOLORES LEJANCU
FELICITA ZIVY SPERK
kl. otw.
ENIKO-CHI ZE SIDLBERKU
KIARA INTERGALAXIA
LIVIA KASSOVIA
kl. cham.
ANY BILPARK
INDIE ZIVY SPERK
JOYCE AVE BENGAL

Posted

Tak jeszcze a propos psow w wiezieniu. Slyszalam o akcji w Stanach, w jakims wiezieniu dla kobiet, gdzie byla resocjalizacja przez szkolenie psow (pozytywnymi metodami). Po jakims czasie psy umialy robic niesamowite rzeczy, zas niektore panie po wyjsciu zalozyly szkoly dla psow. Jak dla mnie swietna sprawa.

Posted

[quote name='ksara'][IMG]http://www.glogosia.pl/srodek/nowosci/pyza3%20023-a.jpg[/IMG][/quote]

JA CI JĄ CHYBA UKRADNĘ! :placz: ONA JEST NAPRAWDĘ CUDNA! Faktycznie na tych zdjęciach widać raczej krótkie włoski? A ma jakieś plamki lub przebarwienia? Czy jak narazie jest czysto biała? I zdecydowaliście czy zostanie z wami? ... Tak się tylko pytam...:roll:

Posted

Po długich rozmowach zdecydowaliśmy,że jak będzie krótkowłosa to zostaje,a jak długo to będziemy szukali jej kochającego domku (a wtedy my będziemy szukać krótkowłosej :lol: ).

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...