Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze kojarzysz OLCHA , on jest krótkowłosy.
Generalnie włosy na klacie ma krótkie , dłuższe są tylko pojedyńcze włoski , ale one wycierają się ( chyba tak jak u niemowląt na główce )
Włosy nie budzą mojego niepokoju w przeciwieństwie do łapek , które w porównaniu np . do Twojej suczki wydają się dwa razy krótsze.
Znajomi hodowcy chihuahua uspokajają mnie , że to dobrze , ale jeśli większość chihuahua ma długie nóżki , a mój krótkie to czy to znaczy , że dobrze.
Wystawy pokażą , jaki model jest korzystniejszy.

Posted

Kurcze wiecie jaki numer mi ta moja łobuzica wycieła ;) Normalnie jestem na nia zła :angryy: Chyba wyczuła, że coś ją czeka. Dostała sobie dziś rano cieczke !!! Przed czasem oczywiście. Operacja w takim razie może się odbyć dopiero dwa tygodnie po zakończeniu cieczki. Jeszcze pewnie po cieczce będzie miała ciąże urojoną żeby odwlec operacje ;) Wreszcie jak już ją zapisałam i przygotowałam się do myśli, że w piątek te operacja to ona dostała cieczke. No nieeee ;)

Co do krótkich nóżek to Lolcia też nie ma zbyt długich - w porównaniu np. z Tequilą, ale moja nie jest wystawowa.

Posted

A z takimi wycierającymi się włosami pierwszy raz się spotykam :hmmmm: i on ma ich coraz mniej, tak? Bo Tequili rosły i nadal rosną dłuższe włosy na szyi, karku, ogonie i na portkach. Ale klate ma do tej pory łysą...chociaż Twój to facet :lol: ;)

Kurcze wszyscy mówią, że Tequila ma taaaaakie długie łapki. Mi zresztą też się tak wydaje, tym bardziej jak patrze na wasze psiaki. Ale jak kiedyś porównałyśmy z Kaylą Bonusa i Tekile to długość łapek wyszła ta sama. Ten efekt długich łapek wynika raczej z jej proporcji bo jest chuda strasznie.

Wkleję później filmik z długimi łapkami w roli głównej :lol:

Jak Tequila przyjdzie z dołu (wygrzewa się u mamy pod kocykiem) to jej zmierze długość łapek.

Posted

Generalnie włosów z wiekiem jest więcej u chihuahua długowłosych ( innych do tej pory nie miałam ) , ale te u Orzeszka to pojedyńcze kłaczki , których jest faktycznie coraz mniej.
Krótkie nóżki mnie martwią , nie wiem jednak czy są za krótkie. Mierzyłam stosunek wys. do kłębu do długości ciała. Jest 15cm wys. a 20 długość.
Nie wiem czy to dobre proporcje , chyba nie . Powinien być bardziej zbliżony do kwadratu.Mam nadzieję , że to się z wiekiem zmieni. Jeśli nie to się potnę. ON MIAŁ BYĆ IDEALNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Widze, że nie tylko Lola wygrzewa się na dole u mamy pod kocykiem ;) Też mi sie wydaje, że u Tequili nogi wydają się długie bo jest taka szczuplutka. Lola jest dużo grubsza od niej.

Posted

Dla pocieszenia Tequila też zaczyna dostawać cieczki... o boszzzz znowu się będą molestować :shake:

Wklejam filmiki:

1. Tequila próbująca się skupić:
[URL="http://www.zippyvideos.com/4260461113136916/mov04249/"][IMG]http://i1.zvhost.com/1/q/q7lu8a7f.jpg[/IMG][/URL]

2. A teraz obie psice wszystkimi czterema łapkami naraz:
[URL="http://www.zippyvideos.com/1036021473137016/mov04241/"][IMG]http://i1.zvhost.com/1/m/mqyv4krn.jpg[/IMG][/URL]

Teraz jak się skubanica nauczyła dawać łapkę to daje zanim ją poproszę :angryy:

Posted

Dobra mierzę:

długość od pazurków do wyrostka łokciowego - 12 cm
kłąb ok 23-24 (bo się trzęsła)
długość ciałka 23-24 cm

Więc niby kwadratowa ale jak tak na nią patrze to ewidentny prostokąt :hmmmm:

Posted

Nie będę tu wypominać jej wad...:diabloti:

Ale gdyby Pani z nią pomieszkała...:roll: :mad: to na pewno nie powiedziałaby Pani, że jest idealna... chociaż miło mi to słyszeć (moje ego zostało połechtane :cool3: )

Posted

[quote name='"Olcha"']Ale jak kiedyś porównałyśmy z Kaylą Bonusa i Tekile to długość łapek wyszła ta sama.[/QUOTE]

Ale wysokosc w klebie to juz by pewnie nie wyszla taka sama, Tequila jest mniejsza. A i te lapki mierzylysmy juz dawno...
Samba mowi, ze Tequila to taki psi elf i chyba ma racje :-)

Posted

[quote name='kayla']Ale wysokosc w klebie to juz by pewnie nie wyszla taka sama, Tequila jest mniejsza. A i te lapki mierzylysmy juz dawno...
Samba mowi, ze Tequila to taki psi elf i chyba ma racje :-)[/quote]

Masz rację, to było dobrych kilka miesięcy temu. Ale długość łapek została jej taka sama. Bo pamiętam, że wtedy też było 12 cm.

A co do psiego elfa to faktycznie jest to dla niej dobre określenie.
Taki mały chochlik, którego nie widać ale za to słychać :ghost_2: .

A to przy okazji ją zważę.

:crazyeye: Ona cały czas chudnie! To niemożliwe :-( teraz waży 1,9! a zaczynała od 2,2 kg :shake:

Posted

Nie no, olcha one są boskie :loveu:
jak ślicznie podają łapki wszystkie dwie przednie :lol:

też mi się zwsze wydawało, że Tequila ma dłuższe nóżki od Kendusia, taka chuda "laseczka" :evil_lol:
Kendek jest prostokącik w poziomie, a Tequila w pionie :roflt:

p.s. Kenduś się pyta, czy może wpaść do Tequilki... :diabloti: :eating: :calus: :cool3: :razz: ;) :megagrin:

Posted

[quote name='Kenduś'] Nie no, olcha one są boskie :loveu:
jak ślicznie podają łapki wszystkie dwie przednie :lol:[/quote]

:loveu: Wiem ;)

[quote name='Kenduś']też mi się zwsze wydawało, że Tequila ma dłuższe nóżki od Kendusia, taka chuda "laseczka" :evil_lol:
Kendek jest prostokącik w poziomie, a Tequila w pionie [/quote]

:-x :roflt:

[quote name='Kenduś']p.s. Kenduś się pyta, czy może wpaść do Tequilki... :diabloti: :eating: :calus: :cool3: :razz: ;) :megagrin:[/quote]

Jeśli tylko wywnioskuje odpowiednie pismo, uzasadni, poprze badaniami, to być może dam Tekili do rozpatrzenia :diabloti: hłe hłe (udaje niedostępną ale csiii)

Posted

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=magenta]"Odpowiednie pismo"[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Jestem młodym, brązowookim i błękitnoszatowym facetem:cool1: , poszukuję dziewczyny:razz: , najchętniej tej samej rasy (najchętniej o jasnym futerku :cool3: ), wzrost i wiek nie grają roli:loveu: , ważne bym mógł z nią spędzać miłe chwile na łonie natury i rozkoszować się rozszarpywaniem kolejnej pary kapci mojej pańci...:diabloti: [/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Uwielbiam zabawę i chętnie podzielę się moimi pluszakami! [/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jestem otwartym, jak mnie pańcia czasem nazywa, "małym kogucikiem" (dokładnie nie wiem, co to oznacza ale kiedy tak do mnie woła szybciutko reaguję:cool1: ).[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Czekam na privy i szybkie spotkanie, tylko poważne propozycje! [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Kenduś[/FONT]

======================

Posted

:stupid:
:roflt: Hahahahahahahahah

[B]Drogi Kendusiu![/B]

[B]Byłbyś naprawdę idealnym partnerem gdyby nie to, że jesteś krótkowłosy. Przykro mi ale kocham dużych i owłosionych: [/B]
[IMG]http://p7.labfoto.pl/photos/p/7/5/7543a53888b0235a4facbfd4d56ea3da-1105068.jpg[/IMG]

[B]lub moja ukochana owca:[/B]
[IMG]http://pf.labfoto.pl/photos/p/f/2/f221b73ea55f475c9841e8d0d744b70f-1105069.jpg[/IMG]

[B]Nie wiem dlaczego ale moja pańcia pochowała gdzieś moich ukochanych :-( [/B]

[B]Poza tym narazie chcę poświęcić się karierze na wybiegach[/B]:lol: [B]nasza znajomość i wspólne zjadanie kapci mogłoby niekorzystnie wpłynąć na moją figurę.[/B]

[B]Zostańmy przyjaciółmi :evil_lol: związki na odległość, tym bardziej wirtualne (a jeszcze tym bardziej wyimaginowane przez nasze pańcie) nie mają przyszłości. [/B]

[B]Nie chcę też wkraczać między Ciebie a Anetę nie będę umiała dzielić się "małym kogucikiem". Poza tym treść Twojego listu może wskazywać, że jesteś powierzchowny (te jasne futerka...). Szukam kogoś kto zgłębił by moją psychikę :cool3: [/B]

[B]Twa na zawsze Tequila L :wink:[/B]

[B]p.s. mam nadzieję, że nie zraniłam Twych uczuć [/B]

Posted

[quote name='Tequila']
[B]Przykro mi ale kocham dużych i owłosionych[/B][/quote]

Znam jednego - 23 w kłębie, "bardzo dobra szata" - to cytat z oceny :-D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...