kayla Posted December 1, 2005 Posted December 1, 2005 O kurcze, myslalam, ze pytanie jest retoryczne, a tu niespodzianka! Faktycznie, Tequila ma latki nie na lopatkach, tylko gdzies przy nerkach, prawda? Ale to dopiero jak sie przyjrzec.
Kenduś Posted December 1, 2005 Author Posted December 1, 2005 :o no proszę... Poznałam po plamkach (jak się przyjrzałam :wink: ) i po uszach :lol: , że to nie Tequi... A z jakiej jest hodowli? 8)
Kenduś Posted December 1, 2005 Author Posted December 1, 2005 Man nadzieję, że "ktosik" porobi fajne zdjęcia na wystawce w tą sobotę, prawda? :evilbat: :lol: Stawka (krótkowłosych oczywiście niet :evil: ) Chihuahua Długowłosy PSY Klasa młodzieży 1 1159 - 1159 SUKI Klasa szczeniąt 1 1160 - 1160 Klasa młodzieży 1 1161 - 1161 Klasa otwarta 1 1162 - 1162 Jak ja nie lubię, kiedy nie ma danych o psach! 0X
Kenduś Posted December 1, 2005 Author Posted December 1, 2005 [quote name='kayla'] Mam wreszcie internet w domu![/quote] A stronka jak była nieuaktualniona tak jest nadal... [img]http://manu.dogomania.pl/emot/buu.gif[/img] :nono: [img]http://manu.dogomania.pl/emot/bat.gif[/img]
ilonka_hh_ Posted December 1, 2005 Posted December 1, 2005 Czesc, czytam ten temat praktycznie od początku jego powstania ale nigdy nic nie pisałam bo nie wiem czy mnie "przyjmiecie" do swojego grona ;) Mam biała sunie chihuahua o imieniu Lola, ale niestety jest nie hodowlana. Narazie nie wiem jak zamieścić tu jej zdjecie, ale jak się dowiem to zamiescze. Puki co możecie ja zobaczyć na lolita9.pupile.com Ta wystawa ma być w Legionowie? Jeśli tak to napewno przyjde bo w L-wie mieszkam.
olcha Posted December 1, 2005 Posted December 1, 2005 [url]http://www.landvanaalst.be/[/url] Tu jest stronka hodowli A zdjęcie samej suczki tu [url]http://www.landvanaalst.be/chihuahua%20engels/frameset.htm[/url] A nazywa się pięknie: SVETLANA'S FEISHN FELICITA (SITTA) Jeszcze ma masywniejsze łapki od tekili. Kayla będzie w NDM i ja też. Więc zdjęcia będą ale takie jak zwykle :oops: Ale to dopiero w przyszłą sobotę. Kurde znowu byłabym sama na ringu. Ale i tak przyjade z Tequilą i poćwiczę sobie w 'extremalnych' warunkach. Do zobaczenia!
olcha Posted December 1, 2005 Posted December 1, 2005 Ta wystawa jest w Nowym Dworze Mazowieckim. My się już chyba znamy z forum dogs.pl? Coś mi się kojarzy... W każdym razie witam :)
Kenduś Posted December 1, 2005 Author Posted December 1, 2005 Olcha, też tak myślę, że Ilonka jest z dogsów :wink: Uciekam pisać magisterkę, jutro jadę do Wawy... :evil: witaj!Ilonka, a Ty nie masz przypadkiem 2 chi 8)
ilonka_hh_ Posted December 1, 2005 Posted December 1, 2005 Tak to ja , ale wole nie wracac do tego co było na dogs.pl. To było dawno i nie prawda ;) Powiem szczerze, że właśnie przez tamto forum nic tu tak długo nie pisałam. Moja siostra ma drugiego pieska, ale w sumie codziennie jest przez kilka godzin u nas (źle znosi samotne zostawanie w domu). Szkoda, że nie w Legionowie ale może do Nowego Dworu tez się przejade. Olcha - gdyby ten piesek ze zdjecia nie miał łatek to bym pomyślała, że to moja Lola, ma identyczną mordzie ;)
elżbietarusos Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 No i mam już w domu maleńkiego , krótkowłosego chihuahua. Piesek ma na imie NUGAT pochodzi z hodowli czeskiej z Lejancu. Jego hodowcą jest pan Leos Jancik. Czy piesek jest ładny , nie wiem ? Za kilka dni zrobię pierwsze zdjęcia i pokaże Wam mojego "potwora ".
olcha Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 :angel: Gratulacje! Proszę o zdjęciaaaaa! Rośnie mi konkurencja ;)
kayla Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 [quote name='Kenduś']Man nadzieję, że "ktosik" porobi fajne zdjęcia na wystawce w tą sobotę, prawda? :evilbat: :lol: [/quote] Na mnie nie licz, jak wystawiam psa jestem klebkiem nerwow (i on to niestety czuje...) i nie mam glowy do zdjec. :-( Ostatnio moim aparatem robila zdjecia Samba, ale nie zauwazylam ze z programu "auto" przestawila niechcacy na "ustawianie reczne" a ja jej powiedzialam, ze trzeba tylko przycisnac... W wyniku tego na zadnym zdjeciu nie bylo nic widac... Dobrze, ze Olcha tam byla. (Bedziesz i tym razem? Ha! Bedziesz. Doczytalam.)
olcha Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 Będę, będę :oops: z moim superowym aparatem. Niestety będę kręcić filmiki bo zdjęcia w halii nie wychodzą kompletnie! Mam pytanie, czy można podejść do sędziego z psiakiem i zapytać co o nim uważa? Czy nie za bardzo? Bo jestem ciekawa co z tą blizny Tequili, która jest dosyć spora :cry:
elżbietarusos Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 Można, najczęściej jest to mile widziane. Sędziowie przeważnie są przyjaźnie nastawieni do wystawców i chętnie udzielają rad , pod warunkiem , że nie spieszą się na ring. O jakiej bliźnie piszesz OLCHA . Czyżbym coś przeoczyła ?
olcha Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 Tekila miała zwichnięcie rzepki kolanowej (spadła ze schodów i wystarczyło :cry: ). Najpierw poszłam do dr Janickiego dowiedziałam się, że się powinno samo cofnąć (bo się u kotów i małych psów często tak dzieje). No ale się nie cofało więc poszłam do dr Ratajskiej i skończyło się operacją nastawiania rzepki na właściwe miejsce i tam jakoś jej przyczepienia. No ale niby taki mały zabieg a blizna duża. Na dużym psie by pewnie była niezauważalna a Tekila ma ją na pół nogi (bo trzeba było jakos manewrować :( ). Niby już zarośnięta ale bedzie ślad :cry: . A chciałabym porozmawiać bo wiem, że u małych piesków często się zdarzają jakieś wady przenoszone genetycznie i ta blizna podejrzanie wygląda. No ale ma tylko na jednej nodze.
elżbietarusos Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 Dr. Janicki miał racje ,tego typu "kontuzje " naprawiają się same. Ja miałam podobny przypadek u TONI. Mój wet powiedział , że z czasem to przejdzie, operacja zaś przysporzy psu niepotrzebnego bólu . Trwało to kilka tygodni , suczka nie odczuwała większej bolesności. Choć ja przez cały ten czas miałam wątpliwości , czy jednak czegoś nie przegapiłam. Teraz już jest O.K. U miniaturowych ras zdarza się to dosyć często.
olcha Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 Nie no nie dobijaj mnie i tak ta decyzja była dla mnie bardzo ciężka :bigcry: ! W sumie już długo kulała niby była poprawa ale w końcu stanęło na jednym poziomie i się tak utrzymywało przez dłuższy czas. W związku z tym nie mogła wskakiwać nigdzie, bieganie i zabawę też miała utrudnioną, no i zaczęła obciążac bardziej drugą nogę co spowodowało delikatny zanik mięśni w chorej nóżce (w sumie to tylko jak się dobrze przyjżeć było to widoczne). Więc wydaje mi się, że podjęłam dobrą decyzję bo po operacji właściwie 2 tygodnie i już szalała.
ksara Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 A kto się wystawia w Nowej Rudzie? pozdrawiam Ksara
elżbietarusos Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 OLCHA skoro z suczką wszystko jest O.K. to znaczy że decyzja była dobra.
ksara Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 Nasza Bell (Belldandy Elgusto) zakończyła w Nowej Rudzie Championat :) pozdrawiam Ksara
olcha Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 GRATULUJĘ! [img]http://medlem.spray.se/liviatn/images/Big/cid_brawo.gif[/img]
Kenduś Posted December 4, 2005 Author Posted December 4, 2005 gratulacje ksara :drinking: dla Twojej psinki od Kendusia, rzecz jasna również 8) a co z Twoją stronką? olcha nic nie wspominałaś o "operacji" Tekci!? :o mam nadzieję, że tego typu wypadki nie wpływają ujemnie na obraz psa podczas oceny?...
olcha Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 Z jaką stronką? To ksara ma stronkę? Czemu ja się zawsze dowiaduję o wszystkim ostatnia :( Faktycznie nie pisałam o operacji (aż przewertowałam kilka..naście stron wstecz) z tego powodu nie zapisałyśmy się na żadną wystawę ostatnio. A operacja (straszne słowo ale aż tak źle nie było) była we wrześniu. No i teraz co krótsze włosy jej odrosły. Jeszcze tylko portki zostały przykrótkie :-? Niestety takie blizny źle wpływają na ocenę. Jeśli byłyby porównywalne dwa psiaki to napewno wygrałby ten bez blizny. [size=2]Ale i tak zazwyczaj jestem sama na ringu więc nieszkodzi ;)[/size]
Recommended Posts