Kenduś Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 ...czekam i czekam i doczekać się nie mogłam tego tematu, a że ze mnie nieśmiała dziecinka :oops: sama nie zaczynałam :grins: ! może jednak są tu jacyś cziłałowscy dogomaniacy, którzy chętnie podzielą się swoją wiedzą, spostrzeżeniami i pytaniami. Mam nadzieję, że nie jesteśmy sami z Kendinką na dgm? :o
Kenduś Posted March 16, 2005 Author Posted March 16, 2005 mam nadzieję, że poszło to my first time :oops: Kendu (znany również jako Pirania i Bin Laden :evilbat: ) ma tu 9 tygodni i pokazuje na co go stać...
Dzia Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 Ja bede miala Chihuahu-ke za 3 tygodnie!! :) juz nie moge sie doczekac!! bedzie taka mala kruszynka :D ojejciuuu jak sie ciesze :) masz moze jakies jeszcze fotki swojej Chi ? chetnie zobacze :) Pozdrowki!
Kenduś Posted March 20, 2005 Author Posted March 20, 2005 :puppydog: czyżby napławdę nie było nikuk z cziłką, oprócz Dzia? ...poczekam, poczekam... [IMG]http://manu.dogomania.pl/emot/bejzbol.gif[/IMG] cierpliwam, a tu Kenduś i jego najlepszy psiapsiel wujek Gomez, który dochodzi do siebie po ciężkim tygodniu... ===============================
Kenduś Posted March 21, 2005 Author Posted March 21, 2005 witaj kayla "stara wyjadaczko cziłałowskiego chleba" :wink: na Twoją stronkę zaglądam od prawie roku, teraz dzięki Amonkowi-Bono zrobiła się bardziej "real", ale z porad korzystam odkąd tylko pomyślałam, a możeby tak chihuahua? dzięki kayla za Twoją stronkę! :klacz:
kayla Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 Tylko nie stara, tylko nie stara! :-D A stronka bedzie zaktualizowana za pare dni, w ostatnim tygodniu mialam straszny zapiernicz i nie bylo kiedy, a tymczasem Bono-Amono rosnie i coraz bardziej przypomina chihuahua :-)
Kenduś Posted March 21, 2005 Author Posted March 21, 2005 już nie mogę się doczekać fotek "zmężniałego" Bonka :B-fly: i Twoich nowych spostrzeżeń! czekam z niecierpliwością! :o
Dzia Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 Taak czekamy na nowe foteczki Bona!! :) jestem ciekawa jak teraz wyglada.. a ja rozmawialam ostatnio z pania od mojego (przyszlego) malucha.. i wiecie co ?? ma pol kilograma i 9 cm :] jejkkkuu musi byc mega slodziak :D boje sie tylko ze nie dam rady z takim brzdacem... bo ja mialam zawsze duze psy ( np Bernardyn czy Wilk) Czym na poczatu karmiliscie psiaki ?? i co zrobic(jak wy robilyscie) zeby nauczyc male Chi zeby same zostawaly w domku Pozdrawiam!!
kayla Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 Moj Bonusek prawie nigdy nie zostaje sam w domku, do tej pory dopiero jakies 3 razy, bo mieszka z nami Babcia. Nie ma natomiast problemow z zostawaniem w innym pokoju. Co do jedzonka to Bonusek je glownie suche, myslalam o BARFie, ale to jak podrosnie i skonczy kwarantanne.
kayla Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 Wrzucilam nowe zdjecia Bonuska, na tekst nie mam juz dzis sily. Dobranoc :hand:
Kenduś Posted March 22, 2005 Author Posted March 22, 2005 fajne foteczki :iloveyou: Bonka kayla! Tekcia też jest mi znana, trochę pisałyśmy do siebie z Olą... :D Dzia z tym zostawianiem w moim przypadku to ciężko jest... Kendy ma prawie 10 miechów i gdy wychodzę to strasznie płacze i lamentuje :bigcry: A, że mieszkam w kamienicy i mam "przecudwonych" :snipersm: :chainsaw: sąsiadów parę razy był u mnie dzielnicowy i policja... a on zostaje sam raz na dwa tygodnie...
kayla Posted March 22, 2005 Posted March 22, 2005 To nie tylko moja zasluga, kiedy go wzielam z hodowli byl juz taki samodzielny. Nawet zazdroscilam Oli, ze Tequila tak lamentuje, jak Ola zniknie jej z oczu, a Bono wydaje sie miec to w nosie :-) Ale niepotrzebnie, bo chociaz nie placze, kiedy odchodze, na moj widok cieszy sie jak nikt inny w rodzinie :-)
chihua_miki Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 Hej! :D Jestem tu nowa.Ja bardzo lubię,to znaczy kocham chi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!To słodkie psiaczki! Mam pół-chiłałkę Mikiego,w domu zwanego Chesterkiem.Pozdrówka dla chiłałamaniaków i wszystkich dogomaniaków!!!!!!!!!!!!!!!
Dzia Posted March 24, 2005 Posted March 24, 2005 ehhh mam nadzieje ze piesek przywyknie do tego ze musi czasem zostac sam. a jak wasze pieski zachowuja sie w obecnosci innych psiakow?? dogaduja sie ?? czy raczej sa wrogo nastawione?
kayla Posted March 24, 2005 Posted March 24, 2005 Moj jeszcze zadnego nie spotkal, ale po Swietach idziemy do przedszkola.
chihua_miki Posted March 24, 2005 Posted March 24, 2005 miki jak zobaczy małego pieska to ucieka, a jak zobaczy dużego to szczeka i jest bardzo zadziorny
Kenduś Posted March 30, 2005 Author Posted March 30, 2005 witam po Świętach! mam nadzieję, że żadna cziłka nie przejadła się za bardzo! :eating: kayla już biegnę na Twoją stronkę, z pewnością jest coś new, dłuuugo mnie nie było! [img]http://manu.dogomania.pl/emot/Drinkuje.gif[/img] Kenduś jadł przez ostatnie dni jak mój 18kilowy Gomez, nawet wylizywał gomesiową miskę...chyba mu się przytyło :oops: co do reakcji na inne psiaki, czasem się boi, a czasem nie mogę go oderwać od innego psiaka, jest bardzo towarzyski, powiedziałabym, że ciut natrętny :biggrina: ...
kayla Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Na świeta niestety musialam pojechac bez Bonuska, zostawilam go pod opieka Mamy. To zadziwiajace, jak bardzo mozna utuczyc i rozbestwic psa w 4 dni...
Kenduś Posted March 30, 2005 Author Posted March 30, 2005 [quote name='kayla'] To zadziwiajace, jak bardzo mozna utuczyc i rozbestwic psa w 4 dni...[/quote] :evilbat: :o nie wierzę...Twój Bonuś? rozbestwiony :shocked!: toż to chluba rodu cziłałowskiego! ja Bonka stawiam Kendusiowi za wzór! :modla:
gwiezdny-wyslannik Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Przepraszam, że pisze w tym temacie, ale jakby ktoś mógł to czy pożyczyłby mi pieska na MP w Warszawie bardzo proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!! :modla:
Kenduś Posted March 31, 2005 Author Posted March 31, 2005 :o Cavalierka, nio co Ty? przecież to cziłki są...ja jako właściciel czasem nie mogę sobie poradzić z moim urwisem, poza tym nasze psinki są "bardzo młode" (z tego co się orientuję 8) ) ale życzę powodzenia, byłaś w końcu w Bydgoszczy na Walentynkowej? pozdrawiam! :D
gwiezdny-wyslannik Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Poprostu psiaka na MP nie moge znaleść, więc tutaj spróbowałam :wink: Byłam w Bydgoszczy jako widz.
Dzia Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 [quote name='Cavalierka']Przepraszam, że pisze w tym temacie, ale jakby ktoś mógł to czy pożyczyłby mi pieska na MP w Warszawie bardzo proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!! :modla:[/quote] chwila.. chyba jestem niedoswiadczona w tych sprawach.. ale jak mozna pozyczyc psa?? nie rozumiem tego szczerze mowiac. nie spotkalam sie z tym zeby ktos komus pozyczal zwierzeta.. (jesli piszac to popelniam gafe czy cosik takiego to sorka.. :oops: :) )
Kenduś Posted March 31, 2005 Author Posted March 31, 2005 :lol: Dzia, tak czasem jest, że jeśli ktoś ma ochotę wziąć udział w konkurencji Młody Prezenter, to właściciel może "użyczyć" swojego psiaka, bo n.p. jest bardzo posłuszny, pięknie się prezentuje itp. itd. :wink:
Recommended Posts