Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A Sierra.Dierra, właśnie wystawia Moonowi nowe allegro cegiełkowe - teraz jak się będą dziewczyny wymieniać , to same nie zbankrutują (albo zbankrutują mniej) na te wyróżnienia ;). Allegro IWOP poszło jak dzika burza!!! Tempo niesamowite a Moonowi przybyło 500 zł w parę dni! Uważam, ze to był świetny pomysł, a może i KTOZ dorobi się allegra i wogóle będzie po kłopocie! :loveu:

Posted

sierra :diabloti: hehe - melduje się - allegro wyróżnione - [url=http://www.allegro.pl/item701728200_pomoz_mu_poznac_smak_milosci.html]POMÓŻ MU POZNAĆ SMAK MIŁOŚCI (701728200) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Posted

Apropos leczenia [B]- smadelana[/B] z forum muratora która już przesłała leki moonkowi ma pytanie odnośnie cyt: "Hm,po 200 w tej chwili nie mam,mogę wysłać dzisiaj 2 op ( 400 tabl) w dawce 100 albo w poniedziałek w dawce 200.Proszę o szybką wiadomość co wybieracie ( w aptece jestem tylko do 13ej,poźniej wyjeżdżam)" - [COLOR=red][B]chodzi o [/B][B]Tyroksynę...dajcie znać szybko cioteczki
[/B][/COLOR]

Posted

taka jedna myśl mnie naszła - opcje kup teraz może kliknąć każdy - ale kto sprawdzi ile ludzi naprawdę zapłaciło i jaki jest faktyczny zysk - jeśli ktoś klika kup teraz dla zabawy i nie zapłaci - czy ktoś to kontroluje - bo przecież ja nie moge , bo pieniążki idą bezpośrednio do TOZu ? przepraszam za pytania - ale nie znam się na tym - jeśli ktoś kliknie opcję kup teraz , hm dajmy na to 30 cegiełek , albo jedną - i nie zapłaci - ja nie mam możliwości sprawdzenia ( a może mam ale o tym nie wiem ? ) - my myślimy że sprzedaliśmy 200 cegiełek ale tak naprawdę połowa osób nie wpłaciła ? nie wiem może się mylę , ale takie myśli mi po głowie chodzą - .........

Posted

[quote name='SARA.dierra']taka jedna myśl mnie naszła - opcje kup teraz może kliknąć każdy - ale kto sprawdzi ile ludzi naprawdę zapłaciło i jaki jest faktyczny zysk - jeśli ktoś klika kup teraz dla zabawy i nie zapłaci - czy ktoś to kontroluje - bo przecież ja nie moge , bo pieniążki idą bezpośrednio do TOZu ? przepraszam za pytania - ale nie znam się na tym - jeśli ktoś kliknie opcję kup teraz , hm dajmy na to 30 cegiełek , albo jedną - i nie zapłaci - ja nie mam możliwości sprawdzenia ( a może mam ale o tym nie wiem ? ) - my myślimy że sprzedaliśmy 200 cegiełek ale tak naprawdę połowa osób nie wpłaciła ? nie wiem może się mylę , ale takie myśli mi po głowie chodzą - .........[/quote]
prowadzę aukcje cegiełkowe na psy z Boguszyc i mogę powiedzieć, że to dość łatwo sprawdzić - na bieżąco są podawane ogłaszającemu dane kupujących cegiełki, robię listę z nickami i nazwiskami, wysyłam do fundacji a fundacja mi wypisuje ze swoich wyciągów bankowych kto z tej list nie zapłacił (takich osób jest bardzo bardzo mało i nigdy nie kupują więcej niż 1 cegiełkę). Fundacja na wyciągu ma nazwisko kupującego, ja też mam to nazxwisko w rozliczeniu aukcji, więc łatwo wszystko sprawdzić

Posted

w takim razie dziękuję :) będę pilnować jak dozorca Moonowych cegiełek :) już 39 poszło :) i po wszystkiemu zdam relację :) cholera cieszy pomaganie - ale jeszcze bardziej cieszą efekty - widok szczęśliwego piekniejącego psiego ciałka i uśmiechnięty pysk :) walczcie dziewczyny o niego - będzie z niego kawał świetnego psiska - heyh chciałam napisac , że będą z niego jeszcze ludzie - a to ludzie go tak załatwili .........

Posted

dane kupujących masz na bieżąco w zakładce sprzedane
możesz też poczekać aż ci allegro wyśle maila o zakończeniu aukcji - w tym mailu od razu dostaniesz listę z danymi
jakby co to pisz na PW -pomogę
cegiełki macie? mogę zrobić jakieś ładne zdjęcia z podziękowaniem jakby było potrzeba

Posted

możesz zrobić - ja tak powoli nad tym myślałam , ale jeszcze dużo czasu do zakończenia aukcji - 13 dni - ale coś ładnego chciałam powysyłać i jakiś piękny tekst z podziękowaniem na komentarz - na zachętę następnej cegiełkowej aukcji - nie wiem, tak tylko gdybam - bo ja dopiero rozwijam skrzydła tu :p

Posted

Cieszę się bardzo!!! :loveu: Allegro Iwop szło jak burza i Twoje też idzie! Kasa jest strasznie ważna, bo nawet jak ktoś z dobrym serduchem będzie chciał Moona zaadoptować, to wizja wyskrobania pieniędzy na tak kosztowne leczenie, może kompletnie sparaliżować...
A właśnie - mam pytanie do dziewczyn z KTOZu. Czy mogę do allegro adopcyjnego dopisać takie zdanie - że w razie adopcji koszty leczenia Moona pokryje KTOZ? Oczywiście trzeba by to tak sformułować, żeby nikt nie miał wizji, że dostanie gotówkę...

Posted

Parę osób kupujących napisało do mnie w mailu, że wpłaciło więcej niż było wylicytowane. Jedna pani napisała, że będzie wpłacać co pewien czas...

Posted

Mam pytania
- czy Moon wygląda już choć trochę lepiej?
- czy jeśli tak, to jest jakaś szansa na aktualne zdjęcie, chociaż jedno?

Chodzi mi o materiał do cegiełek - jeśli ktoś dostanie zdjęcie, na którym będzie widać, że stan psa się poprawia, to będzie bardziej dowartościowany i chętniej zajrzy na kolejne cegiełkowe allegro

Oczywiście jeśli nie ma szans, to trudno - coś wymyślę

Posted

Na koncie Moona są ponad 3 tysiące zł :multi::multi::multi: (nie licząc ostatnich wpływów z Allegro). Gdyby ktoś chciał potwierdzić swoją wpłatę podawajcie dane przez pw. Potwierdzę na wątku. Nie zamieszczam na forum listy wszystkich wpłacających, bo tych osób jest bardzo, bardzo dużo.

Posted

[quote name='Bjuta']
A właśnie - mam pytanie do dziewczyn z KTOZu. Czy mogę do allegro adopcyjnego dopisać takie zdanie - że w razie adopcji koszty leczenia Moona pokryje KTOZ? Oczywiście trzeba by to tak sformułować, żeby nikt nie miał wizji, że dostanie gotówkę...[/quote]

Proponuję coś takiego(oczywiście można zmienic)
KTOZ zrefunduje( na podstawie faktur) poniesione koszty leczenia.

Czy zmierzacie ewentualnie wskazywac lecznicę,w której ma byc leczony pies?

Posted

[quote name='Finetta']Proponuję coś takiego(oczywiście można zmienic)
KTOZ zrefunduje( na podstawie faktur) poniesione koszty leczenia.

Czy zmierzacie ewentualnie wskazywac lecznicę,w której ma byc leczony pies?[/quote]

Faktury rzeczywiście są ważne, bo bez faktur księgowość nie wypłaci pieniędzy. Osoba która adoptuje Moona może go leczyć u lekarza, do którego będzie miała zaufanie. Nic w tym zakresie nie będziemy narzucać.

Co do finansów - kilka dni temu dzwoniła Pani, która wzięłaby Moona, gdyby miał na koncie minimum 5 tys., bo, jak stwierdziła, poniżej tej kwoty, "to się nie opłaca". :roll:

Oczywiście dzwoni też cała rzesza przesympatycznych ludzi, którzy regularnie pytają o zdrowie Moona. Nikt z nich nie ma jednak warunków, by go adoptować.

Jedna z tych osób przesłała Moonowi kurację na porost sierści. :Rose:

Posted

Napewno dom z ogrodem byłby lepszy, tym bardziej, że Moon jest starszym psem i niedługo może mieć problem z nogami ale w mieszkaniu też powinien sobie poradzić. Jest bardzo czysty, raczej nie brudzi w pomieszczeniu w którym mieszka.

Magda222 - nic szczególnego nie odpowiedziałam tej Pani. Przywykłam juz do różnych telefonów więc ten też nie wyprowadził mnie z równowagi.

Posted

[quote name='SARA.dierra'][IMG]http://img22.imageshack.us/img22/7080/img0172s.jpg[/IMG]

80 cegiełek sprzedanych - 1,5 dnia :multi: pies wygląda niebo lepiej :multi:[/quote]

Teraz jest jeszcze lepiej, bo zdjęcia są sprzed tygodnia a z każdym dniem Moon wygląda piękniej. Oczywiście wszystko może się jeszcze cofnąć i wrócić do stanu wyjściowego. Czasem tak bywa przy chrobach skóry. W każdym razie schronisko podjęło słuszną decyzję o pozostawieniu Moona w szpitalu zamist przeprowadzki do chwilowego DT. Widać, że szpital mu służy.

Posted

Dopisałam do allegro adopcyjnego:

[CENTER][SIZE=3][B]W razie adopcji Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami[/B][/SIZE][/CENTER]
[CENTER][SIZE=3][B]nadal będzie finansowało leczenie Moona.[/B][/SIZE][/CENTER]
[CENTER][SIZE=3][B](na podstawie faktur i umowy z lecznicą weterynaryjną,[/B][/SIZE][/CENTER]
[CENTER][SIZE=3][B]którą wspólnie ustalą - rodzina adopcyjna i TOZ)[/B][/SIZE][/CENTER]

Posted

Chyba nie będę oryginalna w tym o co pytam, ale napiszcie co u Moonusia. O jakieś zdjątka też nieśmiało zapytam: są ?
Chciałabym bardzo pokazać ludziskom w pracy, że chłopak ma się lepiej, a niedowiarkom niech ślipia z orbit wyjdą :crazyeye:
Jutro też wyślę trochę grosza dla mojego ulubieńca (no oczywiście jest ulubieńcem nr 4 , zaraz po moich trzech sierściuchach).
Pozdrawiam !

Posted

[quote name='irenaka']Chciałam zawiadomić darczyńcę, który z Warszawy przekazywał dary dla Moon'a, że wczoraj wieczorem dostarczono mi do domu reklamówkę z dużym, pomarańczowym ręcznikiem z jaśniejszymi kółeczkami.
Nie dostarczyliśmy go w sobotę, bo był mocno schowany za karmą.
Jak tylko znajdę sposób na podrzucenie go do schroniska to napiszę.[/QUOTE]

To jeden z moich darów, nowy olbrzymi ręcznik kąpielowy :lol:
Mam nadzieję, że będzie mu wygodnie, bo jest olbrzymi i mięsisty;)

Posted

Grosziwo - zdjęcia są na stronie 71. Widać na nich, że Moon przytył, zamykają się odleżyny a pies porasta sierścią.

Jolu - tak jak pisała Bjuta nie do końca wiadomo czy i jak dobrze Moon słyszy. Na razie wiadomo, że jest całkowicie ślepy na jedno oko a na drugie jeśli wogóle coś widzi to tylko na zasadzie: jasno-ciemno więc można przyjąć, że nie widzi nic.

Reniu - ludzie wpłacają na Moona dużo mniejsze kwoty i to właśnie z tych kwot udało się uzbierać już ponad 3.000. Kilka postów wcześniej pisałam, że nie zamieszczam listy wszystkich wpłacających, a jedynie będę potwierdzać na żądanie poszczególne wpłaty dlatego, że lista osób wpłacających jest bardzo długa i w dużej części składa się z wpłat poniżej 10 zł. Ale właśnie te wpłaty najbardziej cieszą, bo pokazują jak wspólnymi siłami można zebrać naprawdę duże kwoty.

Paros - jesteś szalona - nowy, olbrzymi ręcznik kąpielowy :evil_lol:.

Posted

[quote name='coronaaj']=jola_li;Pytałam już, ale nie dostałam odpowiedzi - może przeoczyłam? - czy Moon choć trochę słyszy?

:razz:przeoczylas post "..... nie do końca wiadomo czy i jak dobrze Moon słyszy. Na razie wiadomo, że jest całkowicie ślepy na jedno oko a na drugie jeśli wogóle coś widzi to tylko na zasadzie: jasno-ciemno więc można przyjąć, że nie widzi nic..."[/quote]

A to właśnie było dopiero odpowiedzią na moje pytanie ;-)...
Różnica między "nie widzieć nic" a "widzieć cokolwiek" jest ogromna - wierzcie mi. Oczywiście u ludzi ma większe znaczenie, ale i dla psów również...
Natomiast "amatorskie" sprawdzenie czy słyszy jest dosyć proste - ktoś pisał, że reaguje na wołanie ----- chciałam tylko potwierdzenia, że to nie przypadek, bo byłaby to wspaniała wiadomość!

[quote]:lol::lol:Nie wazne slyszy czy nie slyszy, widzi czy nie widzi :multi::multi:[B]wazne, ze[/B] [B]zdrowieje[/B]...:multi::multi:widac to na zdjeciach[/quote]

Otóż to bardzo ważne czy widzi i słyszy czy nie......
I dla Moonka - z przyczyn oczywistych, bo mógłby poznawać lepszy świat wszyskimi zmysłami - i dla osób, które go przyjmą do rodziny... Im jest sprawniejszy, tym ma większe szanse na adopcję. I nie chodzi o to, że każdy chciałby młodego pięknego i zdrowego psa - tylko nie każdy ma warunki do opieki nad psem niewidzącym i niesłyszącym, który wymaga zdecydowanie więcej troski i czasu....
Te informacje powinny być znane, bo osoba adoptująca Moona musi być świadoma na ile jest sprawny. Nie wyobrażam sobie, że mógłby po jakimś czasie wrócić do schroniska, bo ktoś przecenił swoje możliwości - teraz mogą mu się zdarzać już tylko dobre rzeczy!...

[quote]
...[B]na wszystko przyjdzie kolej[/B]:roll::roll:Mooneczku zdrowiej nam szybciutko..:loveu::loveu::loveu:
[/quote]

Na odzyskanie wzroku i słuchu - jeśli ich nie ma, to już chyba raczej nie :-(...

Posted

spokojnej nocy psinko - tak na poprawę humoru - 100 sprzedanych cegielek w 4 dni - tylko ja sie modlę żeby obyło sie bez problemu bo sie nasłuchałam że mi nie wolno zbierać bo jestem osoba prywatną - no ale nic to - idę naprzód i liczę sie z szubienicą - jeśli ten pies przezył piekło to i ja sobie dam radę :diabloti:

Posted

[SIZE=4][B][COLOR=Red][COLOR=Green]Zapraszam na pozostałe bazarki[/COLOR]
[/COLOR][/B][/SIZE] [B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/suuuper-plecak-w-ksztalcie-kota-nie-tylko-na-fpr-zwp-do-02-08-a-142932/#post12691369"][B]Bazarkowe różności część I na *FPR-ZwP*10.08[/B][/URL][/B][B]:lol::lol::lol: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/bazarkowe-roznosci-czesc-ii-na-fpr-zwp-10-08-a-143380/#post12728900"]Bazarkowe różności część II na *FPR-ZwP*10.08[/URL] [/B][B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/suuuper-plecak-w-ksztalcie-kota-nie-tylko-na-fpr-zwp-do-02-08-a-142932/#post12691369"][B] :eviltong: :eviltong: :eviltong: [/B][/URL][/B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/suuuper-plecak-w-ksztalcie-kota-nie-tylko-na-fpr-zwp-do-02-08-a-142932/#post12691369"][B]Bazarkowe różności część III na *FPR-ZwP*10.08:lol::lol::lol:[/B][/URL][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/suuuper-plecak-w-ksztalcie-kota-nie-tylko-na-fpr-zwp-do-02-08-a-142932/#post12691369"][/URL]

Posted

=jola_li;

Na odzyskanie wzroku i słuchu - jeśli ich nie ma, to już chyba raczej nie :-(

[B]Zapomnialas o tym , ze Moon nie byl jeszcze badany przez wetow specjalistow[/B].

Zwykly wet powiedzial o [B]Pusi,[/B] ze nie bedzie widziec, a ciotki pojechaly do Berlina , do specjalisty, miala operacje i widzi!!!! To samo ze sluchem.

Narazie weci (specjalisci nie pracuja w schronach) ratuja mu zycie i doprowadzaja do kondycji , a potem przyjedzie kolej na specjalistow takze nigdy nie wiadomo.